Bloc personal,

divendres, 29 de juliol del 2022

Summer Time Render, vol. 8 (2019) (Luces, cámara, acción)

[357]

Valoració



Fitxa tècnica

Yasuki Tanaka (guió, dibuix i tinta)
(Summer Time Render - Summer Time Rendering)

[ Manga shōnen, misteri, sobrenatural, suspens ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

12 capítols (77-88) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Gràcies a la seva habilitat per tornar enrere en el temps, el Shinpei va descobrint els detalls de la situació en què es troba Hitogashima. No obstant això, el seu poder va acostant-se al límit i sembla que la Haine i el Shide se n’han adonat…”

Crítica

Fins el capítol d’aquest vespre, jo vaig adelantat en la història…

En aquest volum sembla que, per primera vegada en tota la història, les coses comencen a sortir com han previst els protagonistes de la història. Queda molta xixa per davant, doncs tot just estem a una mica més de la meitat de la història. Valdrà la pena la resta?

Pel que fa a l’anime, no m’hi he fixat fins ara però, si fa no fa, van a dos capítols per volum i per aquest volum equival a capítol 15 –que ja he vist– i capítol 16 –que veuré aquest vespre–.


Resum (amb espòilers)

Ens trobem en el setè bucle, possiblement l’últim o, en tot cas, el penúltim. Les ombres s’han presentat de front a l’escola i la Mio-ombra ataca directament el Shinpei. La Ushio, camuflada en el rellotge del Shinpei, el salva in extremis. El Shinpei està fent d’esquer per fer-los entrar al pabelló. El Nezu aprofita i dispara a l’ombra projectada al terra de Shide-quatre braços que porta la Shiori/Naime damunt l’espatlla i veu que no li fa ni pesigolles, però intenta eliminar tantes ombres com li és possible. El Shide-quatre braços copia una bala i la retorna al Nezu, atravessant la mira telescòpica i ferint-lo lleument a la galta. La Shiori/Haine envia la Mio-ombra darrera el Nezu i la resta d’ombres darrera el Shinpei i la Ushio, però a mig camí els espera la Nagumo.

Per protegir el Nezu de la Mio-ombra, hi són la Mio, la Tokiko i el Sou, que utilitzen la pistola de claus i també els bebés-gegants-captallats-ombra, que només responen a la Tokiko. La Nagumo fa malabarismes per anar eliminant l’orda d’ombres que segueixen el Shinpei i la Ushio pel passadís de l’escola. La Nagumo previsualitza un tret del tàndem Shide-quatre braços i la Shiori/Haine al cap del Shinpei i s’hi interposa rebent un tret a l’espatlla. Ara sap que la Shiori/Haine hi veu dos segons en el futur. El Nezu, sense mira telescòpica, cobreix la Nagumo i dispara al Shide i la Haine. La Haine, des del passadís, resguardada dels trets del Nezu, intenta ajudar la Mio-ombra interferint en les ordres de la Tokiko als nadons-gegants, però sorprenentment només obeixen la Tokiko, perquè la Ushio ha trencat el vincle. Mentrestant, la Nagumo i el Shinpei s’han posat resguardats i la Ushio torna a fer d’esquer davant la Haine.

La Mio-ombra finalment és derrotada entre els nadons-gegants controlats per la Tokiko, foc llençat per la Mio amb un esprai i la clavadora del Sou. Per la seva banda, la Ushio ha atret al duo Shide-quatre braços i la Shiori/Haine enmig del pabelló, on el policia encén els llums per il·luminar l’escenari on es troba la Ushio. Sobre els monstres cauen uns cabells de la Ushio, que són ràpidament clonats a benzina i entollen la pista del pabelló. El Shinpei llença un misto i tota la pista s’incendia. Les ombres perden força, però tenen temps de buscar Shinpei. Aquest té un pèl de la Ushio que ràpidament clona a pistola i dispara contra la Haine. La munió deforme d’ombres cauen abatudes, moment que la Ushio aprofita per agafar la Haine i revertir el procés que anteriorment havia fet en sentit invers i intenta borrar-la. La Haine demana clemència, moment que aprofita l’ombra, que semblava mig morta, per agafar la Ushio i disparar repetidament contra el Shinpei.

El Shide se’n vanaglòria de que el Shinpei tardarà estona en morir, però la Ushio, que la tenia ben agafada per la mà era una clonació prèvia a partir del penjoll i, quan se’n vol donar compte, la real l’hi ha etzibat un on bon cop de puny que l’atravesa i el deixa ben baldat. Comença a esborrar el Shide-quatre braços i, a mesura que es debilita, apareix una mà humana dintre l’ombra.

La Haine comença a cridar agonitzant i, de cop, les flames desapareixen. Al moment, rebenten totes les vidreres del pabelló en mil bocins i, en el moment que tots els nostres protagonistes tanquen els ulls per evitar els vidres, les ombres desapareixen davant la cara d’estupor dels amics. La Ushio cau abatuda per la decepció de no poder haver esborrat el Shide i la Haine en el moment que han estat més a prop. Les ombres han pogut escapar enmig de la muntanya i, malferides i mig destruïdes com estant, es refaran sabent que la ferida de mort del Shinpei provocarà un nou reinici. La Ushio, però, només havia caigut esgotada de tantes clonacions com havia fet i el Shinpei, havent previst que el dispararien, s’havia construit una mena d’armilla antibales. En aquest punt la Nagumo fa un registre en la seva gravadora de com han anat les coses i explica que la Haine havia escanejat l’aire del pavelló i l’havia fet desaparèixer, provocant-ne el buit i fent esclatar, per diferència de pressió, les vidreres. Reunits tots els protagonistes, lamentant no haver pogut acabar amb les ombres, però contents per havers-se mantingut tots vius, ens mostren que tenen la Mio-ombra retinguda i viva desconnectada de les ombres principals. Aquí és on acaba el mític capítol 15 de l’anime.

En aquest punt vaig adelantat a l’anime, però només temporalment: aquest vespre l’anime se’m tornarà a adelantar amb el capítol 16. La Mio demana a la Ushio que converteixi la Mio-ombra en una d’ells, com la mateixa Ushio. El grup interroga la reconvertida Mio-ombra sobre els motius de la Haine per matar la Mio. Sembla que el pare del Sou i la Tokiko no hi té res a veure. La Mio-ombra comparteix tota la informació que coneix. El Sou decideix adelantar la visita concertada amb el seu pare aquest mateix vespre a les 10, per saber les intencions de la Haine. El grup no el deixa anar-hi sol. El Shinpei demana a la Mio-ombra, de la que encara no s’acaba de fiar, protegir la Mio-real.

El grup es dirigeix a la clínica Hishigata. De camí a la casa de Sou, l’Alan, el pare de la Mio i la Ushio que ara és immune a les còpies de les ombres, truca el Shinpei i es posen al dia. En el moment d’entrar a la casa la Ushio no detecta cap ombra, però veuen que tots mobles i objectes han desparegut deixant una marca d’ombra cremada. Han fet còpies del mobles i els han esborrat. La Ushio els adverteix que ha sentit una ombra a la part de la clínica. Atemorits segueixen un so estrany que sembla venir del sòtan de la clínica on hi ha el dipòsit de cadàvers. Hi veuen trets de bala. En el sòtan, en aquesta línia temporal, en teoria només hi ha el cos de la Ushio real. El soroll que sentien, però, només era una cadira de rodes atorada enmig de les portes de l’ascensor que intentaven tancar-se una i una altra vegada repetitivament. És la cadira de rodes de la mare del Sou i la Tokiko…

La Ushio ha vist esmunyir-se una ombra entre els passadissos, però no li ha vist la cara. Quan arriben al dipòsit de cadàvers, el cos de la Ushio ha desaparegut. Segueixen un passadís que porta directament a la cova de Hiruko, el niu de la Haine. Enmig de la foscor del passadís contemplen una escena macabra: la invàlida de la mare del Sou i la Tokiko –que en realitat és una ombra– està dreta, aixecant del terra pel coll al seu marit, el doctor Hishigata, mig moribund. La Ushio toca per l’espatlla a la mare del Sou i la Tokiko i la fa tornar al seu món, deixant anar el doctor. La Tokiko primer i el Sou després intenten reanimar el seu pare. Finalment torna a respirar, però el mateix Sou l’apunta amb una pistola perquè comenci a parlar. Mentrestant la Ushio ha tallat el vincle de la mare amb la Haine. El pare ordena la Tokiko que els mati a tots, esperant que, d’aquesta manera, la Haine torni a confiar en ella. El pare desarma el Sou i dispara al pit contra la seva pròpia filla. Quan està a punt de disparar contra la Ushio, la mateixa Tokiko desarma el seu pare, doncs en realitat era la Mio-ombra morfejada en Tokiko. El Sou esclata i atonyina el seu pare.

El pare del Sou i la Tokiko no vol parlar i la Mio-ombra intenta copiar-lo per saber-ne tots els detalls, però no ho aconsegueix, perquè ja ha estat copiat amb anterioritat i la seva còpia ha estat morta. El doctor comença a gemegar pel fet de conèixer que no podrà ser copiat mai més. En aquest moment, la infermera-ombra, ferida de bala a l’espatlla que transporta el cadàver de la Ushio a la cova s’acomiada del doctor. El Shinpei intenta disparar-li, però amb l’arma clonada està fora de rang per poder-la matar. La infermera es despedeix del doctor amb un missatge de la Haine: “gràcies per la feina feta i aquí s’acaba tot”. També té un missatge pel Shinpei: “sembla que has sobreviscut, però només ets una insignificant molèstia; en dos dies tot s’haurà acabat igualment”. La Ushio fa l’intent d’anar darrera la infermera, però el Shinpei li diu que no hi vaig que només és un esquer.

El doctor, que continua callat malgrat les ombres prescindeixen completament d’ell, demana veure la Tokiko de veritat. Mentrestant, la mare del Sou i la Tokiko ha recuperat la consciència i, de la mateixa manera que ha fet amb el doctor, la Ushio comparteix els seus records. Fins aquest moment, la mare no sabia que era una ombra. Malgrat saber ara tota la veritat, el doctor li fa entrar dubtes al Shinpei explicant-li que si mata la Haine, matarà totes les ombres, inclosa la Ushio… i la mare del Sou i la Tokiko. La Ushio ho sap i ho troba bé. Finalment el doctor acaba parlant: la Haine només vol tornar a casa en algun lloc en la profunditat del mar on el temps no existeix. Segons el doctor, els quatre membres de la família acabarien convertits en ombra i acompanyarien la Haine. Finalment és la mare qui abofeteja el doctor i li diu egoista. Cal acabar amb aquella distopia el més aviat possible i és per això que es despedeix de tots entre llàgrimes. Encoratja el doctor que encara és a temps de fer les coses de manera correcta.

La Tokiko pregunta al seu pare per la caixa forta que estava tirada al jardí. Ell diu que registres dels pacients que finalment van acabar convertint-se en menjar per la Haine, inclosos els pares del Shinpei que, malgrat pensar que havien mort en un accident, van ser assassinats pel Shide-quatre braços quan van descobrir la cova de la Haine. El doctor revela que Shide és el primer fill de la Haine i havia estat Shidehiko Hishigata, el primer fundador de la clínica Hishigata. Li ensenya una fotografia.

Calculo que el capítol 16 d’aquest vespre acabarà amb el final d’aquest volum.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada