Bloc personal,

dimecres, 6 de juliol del 2022

Yama no Susume (2018) S03
(Encouragement of Climb)

[256]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yusuke Yamamoto
Guió: Kazuyuki Fudeyasu
Música: Tom-H@ck/yamazo
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Yuka Iguchi, Kana Asumi, Yōko Hikasa

[ Animació, aventura, comèdia, slice of life, shōnen ] 13 capítols de 10 min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“De petita, l’Aoi Yukimura adorava les muntanyes i era una apassionada per l'escalada. No obstant això, un accident al pati l'ha va deixar amb por a les altures, convertint-la en aficions a l'interior. Malauradament, ara és una tímida estudiant de primer de batxillerat, l'Aoi s'ha absorbit tant en aquests passatemps que amb prou feines pot socialitzar amb els altres, deixant-la pràcticament sense amics. Només quan es troba amb l'animada Hinata Kuraue, una vella amiga dels seus dies d'escalada, les coses comencen a canviar. Impulsiva i de gran ànima, la Hinata insisteix a que l'Aoi s'uneixi a ella en tot tipus d'activitats d'escalada. Tot i que reticent al principi, l'Aoi descobreix ràpidament que el seu temps amb Hinata els porta records agradables de la seva infància i aviat decideix començar a escalar de nou. A mesura que el retorn al seu passat passat comença a treure-la de la seva closca, l'Aoi es troba guanyant amics propers, assumint nous reptes i continuant trobant el seu propi estímul per escalar.”

Crítica

Esperant a que arribi octubre per veuere la quarta temporada…

Abans d’aquesta temporada hi han 2 OVAs de 2017 que no he vist.

Em pensava que els capítols de 3 minuts de la primera temporada no aportarien suficient informació ni un feedback empàtic. Estava ben equivocat. El mateix em va passar quan a la segona temporada van passar a 10 minuts. Vist ara, em sembla el format ideal.

He llegit comentaris de gent comparant-la amb Yuru Camp △, sobre quina és millor. Aquesta m’ha agradat moltíssim, però Yuru Camp △ (2018) S01 em sembla més bona, té spin-off amb Heya Camp △ (2020), té segona temporada (Yuru Camp △ (2021) S02) i acaben d’estrenar pel·lícula (que encara no he vist).

Resum (amb espòilers)

1.- Primera cita al Mt. Tsukuba!? Volent pagar a Hinata pel record que li va aconseguir del mont Fuji, l'Aoi la convida a pujar a la nit al mont Tsukuba per oferir-li una vista nocturna al cim. En arribar al cim, l'Aoi decideix agafar una vegada més el mont Fuji.

2.- Les sabates de senderisme són realment increïbles? Començant que no podrà tornar a agafar el mont Fuji fins l'estiu vinent, l'Aoi va amb la Hinata i la Kaede a mirar unes sabates de muntanya. Inicialment escèptica sobre el seu preu i pesadesa, l'Aoi troba unes sabates que li agraden i puja al mont Tenran per trencar-les.

3.- Alps a Hanno!? L'Aoi decideix abordar els Alps de Hanno, inevitablement trobant l'experiència força dura per ella mateixa. Aviat s'uneix a ella Kokona, que l'acompanya a Nenogongen per mirar els santuaris.

4.- Divertir-se amb els companys! La seva companya de classe Mio s'acosta a l'Aoi i la convida a ella i a la Hinata a fer un karaoke al costat dels seus amics Kasumi i Yuri. Mentre l'Aoi es preocupa pel que ha de cantar, la Hinata l'anima a no pensar massa i a tenir més confiança amb tothom.

5.- Fotografiem els nostres records! L'Aoi, la Hinata, la Kokona i l'Honoka van al castell de Lockheart a Gunma, cadascuna amb les seves pròpies càmeres úniques per fer fotos de tot.

6.- Quin gust té el cafè? En sentir parlar del "cafè de muntanya" del pare de la Hinata, l'Aoi, sentint-se provocat per la Hinata, es decideix a provar-ho també, tot i trobar el cafè amarg en general. Després de rebre alguns consells de Kaede i Yuka, l'Aoi va amb Hinata a la Plataforma d'Observació de Kanhasshu, on posa en pràctica la seva preparació del cafè.

7.- Ella que no treballa, ni pujarà?! Amb l'Aoi ocupada amb la seva feina a temps parcial, la Hinata va d'excursió sola, trobant-se sola sense l'Aoi. Durant l'hora de tancament, l'Aoi aconsegueix utilitzar el que ha après durant tot el dia d'avui per ajudar la mare de Kokona a comprar un pastís per a la seva filla.

8.- Dues Promeses. L'Aoi fa plans per anar a Gunma amb l'Honoka mentre que la Hinata, sense poder posar-se en contacte amb l'Aoi, acaba fent plans per anar a la Muntanya Akagi amb la Kokona el mateix dia.

9.- Opinió de cadascú. L'Aoi i l'Honoka exploren els santuaris de Gunma i van a una font termal mentre Hinata i Kokona arriben al cim del mont Akagi. Al final del dia, l'Aoi, la Hinata i la Kokona viatgen amb el mateix tren cap a casa, on Hinata es posa gelosa de tot el temps que l'Aoi va passar amb Honoka.

10.- Temporada de malentesos. Després de més malentesos, l'Aoi va a Ikebukuro amb la Mio, la Kasumi i el Yuri mentre que la Hinata, una vegada més acabant sola, s'uneix a la Kaede i la Yuka mentre estudien per a la universitat. Quan l'Aoi s'assabenta de la Kasumi quant ha canviat des que va començar a escalar muntanya, la Hinata se sent en conflicte en veure l'Aoi gaudir amb els altres.

11.- Una travessa maldestra. Quan la Kaede convida a tothom a un viatge d'acampada pel mont Mizugaki i el mont Kinpu, la Hinata comença a ser hostil cap a l'Aoi en saber que va passar la nit preparant menjar amb en Kokona. Mentre actua amb tossuda i va en contra dels suggeriments de l'Aoi d'agafar una ruta més segura, la Hinata es lesiona en secret el genoll.

12.- Amics. Mentre pujava al mont Kinpu, la Hinata es veu aclaparada per la seva lesió al genoll, fet que fa que l'Aoi es quedi amb ella i l'acompanya de tornada al campament. Durant el camí, la Hinata revela que estava preocupada que l'Aoi s'allunyés d'ella per passar temps amb altres amics, però l'Aoi li assegura a la Hinata que sempre serà la seva amiga més estimada.

13.- És un secret, oi? L'encàrrec d'escollir un regal per a l'aniversari de la Hinata, l'Aoi té problemes per esbrinar què li agradaria a la Hinata, ja que no sap molt sobre ella. Després que l'Aoi reveli la sorpresa sense voler, Hinata explica que la seva amistat és divertida perquè poden aprendre l'un de l'altre i es compren un regal junts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada