Bloc personal,

dijous, 28 de juliol del 2022

Summer Time Render, vol. 7 (2019) (To be / not to be)

[356]

Valoració



Fitxa tècnica

Yasuki Tanaka (guió, dibuix i tinta)
(Summer Time Render - Summer Time Rendering)

[ Manga shōnen, misteri, sobrenatural, suspens ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

9 capítols (68-76) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“La Haine no aconsegueix eliminar a la “Ushio” per complet i el Shinpei es troba en una situació desesperada després que l’ombra de quatre braços li prengui la llibertat. Tot i això, gràcies a l'ajuda de la Nagumo, amb qui havia acordat actuar per separat, el Shinpei aconsegueix tornar enrere i enfrontar-se a la situació per cinquena vegada. De nou, es troba amb la Nagumo i el Nezu, però…”

Crítica

La sèrie ja se m’ha adelantat!

L’anime ja m’ha atrapat! Ja vaig per davant en el visonat de l’anime que en la lectura del manga, doncs, tot i que tinc arrancades bones, després m’aturo molt entre capítol i capítol. Mentre anava llegint aquest volum, han emès el capítol 14 de la sèrie, que justament es titula com el volum i, ja posats, també el 15 amb un nivell d’animació brutal. Ara mateix, l’anime deu estar, si fa no fa, a l’alçada de meitat del volum 8.

Resum (amb espòilers)

El Shinpei i la Ushio camuflada de rellotge en el seu canell com un Mortadelo, segueixen la Nagumo i el seu germà quan eren joves i anaven a dinar al restaurant de l’Alan, el pare de la Ushio i la Mio (i adoptiu del Shinpei), però se n’adona que no és corpori; només hi és com espectador i ningú el veu. Igual que a la platja el dia de la mort de la Ushio, la Mio mostrava el record al Shinpei, ara és la Nagumo qui mostra els seus records de fa catorze anys.

Els atén al restaurant l’Ajiro, la mare del Shinpei. També apareixen la mare de la Shiori, com millor amiga de la Nagumo i el monjo del santuari i el pare del Shinpei (els pares del Shinpei són arqueòlegs marins). Quan la Nagumo relata que ha conegut un personatge nou a l’illa a la muntanya Takanouse, l’escenari canvia i es recrea l’escena, just davant la clínica Hishigata. Els vol ensenyar la persona que ha conegut, però la mare de la Shiori i el germà de la Nagumo acaben marxant. Al cap d’una estona, però, a la finestra apareix la cara d’un personatge conegut, la Haine.

La Haine, vestida amb kimono, i la Nagumo parlen animadament amb el anem coneixent petits detalls del misteri. La Haine, però, sembla una nena petita sense cap tipus de malícia. El Shinpei i la Ushio són simples espectadors. La Haine li fa saber de l’existència de Shidesama, un ser de quatre braços.

Tot jugant, la Nagumo es fa un petit tall al dit i la Haine s’ofereix a llepar-li el dit. En dies successius, tot i que la Nagumo li porta entrepans, la Haine fa mala cara i sempre té gana. La Haine recorda quan era petita de veritat –a principis de segle, potser– i tota la població de l’illa fa patir una època de fam, morint els seus pares i germans. La Haine es posa a plorar i la Nagumo l’abraça, però la Haine li demana que acaricïi la seva ombra.

Coneixem el moment en que la Nagumo va conèixer el Nezu. També veiem el moment en el que el germà de la Nagumo és devorat per la Haine, moment en què el Shinpei espectador vol avisar la Nagumo del passat va un bon crit i, malgrat la diferència temporal, la Nagumo sembla escoltar alguna cosa. Davant l’espectacle macabre, la Haine es transforma en el germà de la Nagumo, després esclata i perd l’ull dret (el que suposadament té ara el Shinpei).

Mentres la Nagumo intenta reanimar el cos sense vida del seu germà, maleint la Haine, apareixen dues ombres errants deformes disposades a devorar el que queda del macabre espectacle. El Nezu mata les ombres, almenys això es pensa, no sense que abans el copïin i intentin suplantar-lo. En la lluita, el Nezu perd un ull. El Nezu ombra carrega a l’esquena la Nagumo i fuig d’allà d’un salt molt gran, mig volant. En aquest moment, el germà de la Nagumo ja és dins seu i ella actua amb els poders de les ombres i n’apunyala les ombres projectades del terra. S’explica que la informació de la còpia ha rebotat en la Haine i ha entrat en la Nagumo. Per tant, el germà de la Nagumo que hi ha dintre seu, no és més que una ombra, una còpia del seu germà.

Quan l’ombra del Nezu intenta elimanar-la a ella, és la Nagumo –poseïda pel seu germà ombra– qui directament apunyala l’ombra i el mata. Veiem com finalment la Nagumo abandona l’illa i la Haine l’observa des de la distància advertint-la que a la propera la matarà. Després d’això el Shinpei torna del seu viatge als records de la Nagumo just en el moment que la Nagumo, el Nezu, la Shiori i el Shinpei es dirigeixen a matar la Shiori. El Shinpei l’avisa que ho cancel·lin doncs la Shiori no és una ombra normal.

En aquest moment, la Shiori/Haine també recorda coses del bucle i els espera, però al vereu que no apareixen la Shiori descobreix que els bucles del Shinpei van disminuint a mida que es van succeint. Planeja anar repetint bucles fins que el Shinpei perdi els poders definitivament.

En aquest sisè bucle en què, fins ara, han estat records de la Nagumo, els nostre protagonistes esperen al pabelló de l’escola per saber si, la marca en el braç del Shinpei, els delatarà la seva posició a les ombres. La Ushio s’encarrega d’impartir els records de tots els bucles anteriors als seus amics i així estalviar explicacions. Al pabelló hi són el Shinpei, la Nagumo, la Ushio, el Nezu i també el Sou i la seva germana la Tokiko, el policia i la Mio.

Mentre el Shinpei els parla als amics, el Nezu s’ha allunyat del pabelló i vigila amb el seu rifle des de la distància per tenir-los coberts. Quan menys s’ho espera, apareix la Mio-ombra per darrera, li clava un ganivet el cap i el mata. Junt amb la Mio-ombra hi han la Shiori/Haine i l’ombra Shide-quatre braços. Aquest agafa el rifle del Nezu, apunta al pabelló i, en el moment en el que els protagonistes estan més entusiasmats per fer costat al Shinpei, hi ha una fogonada i el Shinpei és assassinat d’un tret al cap.

Quan desperta en el setè bucle, el Shinpei està preparant els sandvitxos abans d’anar al pabelló de l’escola. El bucle s’ha tornat a reduir. Apareixen la Ushio i la Mio posant-lo al dia de les novetats. El Shinpei se n’adona que, possiblement, només li queda un bucle més. La història es repeteix al pabelló, però aquest cop el Nezu es queda amb ells. Discuteixen sobre la limitació dels bucles i la millor manera de derrotar les ombres coneixent els seus punts febles.

Al pabelló apareixen totes les ombres de cop i frontalment, caminant tranquil·lament. El Shinpei li proposa una lluita justa i equitativa. La Mio-ombra ataca de front amb un ganivet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada