Bloc personal,

diumenge, 17 de juliol del 2022

Star Trek: Strange New Worlds (2022) S01

[261]

Valoració



Fitxa tècnica

Creació: Akiva Goldsman, Alex Kurtzman, Jenny Lumet
Actors: Anson Mount, Ethan Peck, Jess Bush

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 10 capítols de 42-62 min.

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Preqüela de Star Trek: The Original Series, les aventures seguiran la tripulació de l'USS Enterprise sota el comandament del capità Christopher Pike.”

Crítica

He quedat meravellat amb aquesta sèrie des dels primers tràilers…

M’agrada molt que tornin a la manera inicial de fer la sèrie, amb els personatges del capítol pilot de la sèrie original(1966) (capità Pike, Mr. Spock i infermera Chapel –tinent en el capítol pilot–), afegint-hi personatges que no li correspondrien (cadet Uhura) i molts d’altres de nous, amb capítols que a primer cop de vista diries que són els que fluixeigen (The Elysian Kingdom, capítol 8, per exemple), però que, en el fons, són els que donen essència a la sèrie.

Un dels motius de l’èxit de la sèrie, en la meva opinió, és el vestuari, mantenint els colors primaris i bàsics de la sèrie original. Particularment, també em vaig quedar bastant fart amb Star Trek: Discovery i Star Trek: Picard, que vaig haver de deixar a mitges perquè eren infumables i, el contrast, ha fet brillar un excel·lent sèrie. Per altra banda, Star Trek: Prodigy, tot i ser animació, és l’única que val mínimament la pena i és comparable.

La sèrie l’he portada al dia, però em pensava que encara quedaven capítols per emetre i, pel que veig, ja va acabar fa deu dies.

Resum (amb espòilers)

Star Trek: Strange New Worlds segueix el capità Christopher Pike i la tripulació de la nau estel·lar USS Enterprise (NCC-1701) al segle 23 mentre exploren nous mons per tota la galàxia durant la dècada anterior a Star Trek: The Original Series. Té una visió contemporània de la narració episòdica d'aquesta sèrie i dels dissenys dels anys 60, i inclou la següent narració de Mount durant els crèdits inicials de cada episodi (similar a les narracions inicials de The Original Series i Star Trek: The Next Generation):
“L'espai, l'última frontera. Aquests són els viatges de la nau estel·lar Enterprise. La seva missió de cinc anys: explorar nous mons estranys, buscar nova vida i noves civilitzacions, anar amb valentia on ningú no ha anat abans.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada