Bloc personal,

dimecres, 13 de juliol del 2022

Gakkō Gurashi! (2015) S01 (School-Live!)

[260]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaomi Andō
Guió: Norimitsu Kaihō (manga, també)
Música: Susumu Kayamori
Estudi: Lerche
Veus de doblatge: Inori Minase, Ari Ozawa, M・A・O

[ Animació, comèdia, drama, terror, thriller psicològic, slice of life ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Una jove pretén viure una vida escolar normal amb els seus amics, sense poder percebre el que realment passa al seu voltant.”

Crítica

La història val molt la pena; l’animació no tant…

Basat en un manga de Norimitsu Kaihō il·lustrat per Sadour Chiba, finalitzat, de 12 volums i publicat entre 2012 i 2019. Té un spin-off en manga de 2020 i un live action de 2019. També la podem trobar sota el nom Gakkou Gurashi! o Gakkô-gurashi!.

Aquesta sèrie feia temps que la tenia pendent de veure. Em sembla recordar que, llegint de què anava, hi havia una mica d’spoiler, però en el moment de veure-la ja ni ho recordava. La qüestió és que, acabant ja el primer capítol, estava dient-me a mi mateix que tampoc valia massa la pena. Una història normal i corrent d’estudiants de preparatòria, en un institut normal i corrent, amb uns personatges estereotipats, com la resta d’animes, i sense cap aportació gràfica de qualitat mínima… fins que ha arribat el final del capítol i s’ha descobert el pastel!

L’única pena és que semblen no volen incidir massa en l’aspecte dantesc i aterrador dels zombis i els omiteixen sempre que poden, difuminat-los i mostrant-los de lluny, sempre evitant la mirada directa. I potser això és el més aterrador, a part del terror psicològic que suposa el fet que ho estem veient tot des del punt de vista d’una ment trastocada. És genial!

Amb un guió tant potent com aquest, hagués valgut molt la pena fer uns personatges més treballats igual que els fons. És massa estereotipat en un nivell bastant mediocre i li falta un punt de qualitat. És mereixia un nivell gràfic molt millor…

Resum (amb espòilers)

Yuki Takeya és una alegre noia de l'escola que, juntament amb les seves amigues Kurumi Ebisuzawa, Yūri Wakasa i Miki Naoki, és membre del Club de Vida de l'Escola Privada de Megurigaoka (Megurigaoka Gakuin Kōtō Gakkō Gakuen Seikatsu-bu). Mentre la Yuki busca activitats escolars divertides cada dia mentre viu a l'escola, les altres noies treballen per protegir-la, perquè en realitat, són les úniques supervivents de la seva escola després que un brot de zombis envaeix la ciutat.

1.- Inici. Yuki Takeya és una alegre noia de secundària que viu a l'escola i passa temps amb el School Living Club al costat dels seus companys Kurumi Ebisuzawa, Yuuri Wakasa i Miki Naoki, i la seva assessora, Megumi Sakura. Durant les classes, en Yuki i en Miki persegueixen el seu gos, Tarōmaru, que decideix anar-se'n sol i finalment el rastreja. Més tard, mentre la Miki acompanya la Yuki mentre recupera la bossa de la classe, es revela que la visió de la Yuki d'una vida escolar rosada amb els seus companys de classe és tot al seu cap. En realitat, ella i els altres membres del School Living Club són els únics supervivents de la seva escola després d'un brot de zombis.

2.- Records. La Kurumi recorda un alumnat de classe superior del qual estava enamorada abans que es convertís en zombi. Mentre Kurumi explora l'escola a la recerca de zombis errants, se sorprèn veure que un d'ells va ser una vegada la núvia de l'alumnat, que es veu obligada a matar. Més tard, Yuki suggereix que tothom passi a una prova de valentia a través de l'escola, que els altres utilitzen com a motiu per obtenir subministraments. Mentre explora la biblioteca, Yuki s'acosta a trobar-se amb un zombi, però en Megumi la calma i l'anima a amagar-se mentre els altres l'atreuen i l'acaben, sense que en Yuki no s'adoni.

3.- Aquell temps. Escrivint al seu diari, la Megumi recorda els esdeveniments del dia, tot va canviar. Passant pel que hauria d'haver estat un dia normal d'escola, la Megumi ajuda a Yuki amb una prova de maquillatge mentre li dóna alguns consells d'amor a la Kurumi. Després de descobrir alguns textos inquietants de la seva mare sobre la situació a l'exterior, la Megumi porta a Yuki als terrats, on Yuuri havia estat assistint al jardí. Allà, la Megumi s'assabenta de l'atac dels zombis, amb la Kurumi i el seu alumnat ferit també pujant al terrat. Mentre els altres es veuen obligats a barricar la porta dels zombis que s'acosten, la Kurumi és atacada pel seu alumnat zombificat i es veu obligada a matar-lo davant de la Yuki. De tornada al present, Yuki suggereix que tothom participi en un viatge d'acampada durant un tall d'electricitat, amb tots sentint-se agraïts per tot el que la Megumi ha fet per ells.

4.- Sortida. La Miki recorda les seves experiències de l'incident, en què ella i el seu amic Kei Shido, juntament amb Tarōmaru, estaven en un centre comercial quan es va produir el brot. Mentre els tres passen les setmanes següents amagats a les oficines superiors del centre comercial, en Kei finalment es cansa d'estar tot el temps dins i marxa fora, deixant en Miki i en Tarōmaru sols. Mentrestant, la Yuki proposa al club que facin una sortida escolar. Quan les noies prenen el cotxe de la Megumi i es dirigeixen cap al centre comercial, en Miki descobreix que en Tarōmaru també ha desaparegut.

5.- Reunió. La Yuki i els altres arriben al centre comercial, explorant el lloc per trobar subministraments mentre tenen cura d'evitar els zombis. Mentre visita la secció del supermercat, en Kurumi es troba amb Tarōmaru, que el grup decideix emportar-se. Quan les noies acaben molestant un gran grup de zombis i es veuen obligades a retirar-se, en Miki escolta els seus crits i marxa a buscar-los. Just quan les noies comencen a tornar a l'escola, la Yuki aconsegueix escoltar en Miki mentre es veu arraconada pels zombis, permetent que les noies vinguin a rescatar-la a temps.

6.- Benvinguts. En despertar-se, en Yuki fa un recorregut per l'escola, la Miki ràpidament s'assabenta dels seus deliris, inclòs el fet que l'existència de la Megumi també és una d'elles. Més tard, Yuuri i Kurumi expliquen a Miki com l'autèntica Megumi, que va fundar el School Living Club amb Yuuri, es va sacrificar per protegir els seus alumnes dels zombis, el xoc dels quals va deixar a Yuki amb la il·lusió que Megumi i els altres estudiants encara estan vius. Demanada pels altres que jugui amb aquest acte, la Miki participa de mala gana en una trobada esportiva amb tothom, on aprèn una mica sobre com la manera de pensar de la Yuki ajuda a tothom. Amb ganes d'entendre'n més, Miki decideix convertir-se en membre de prova del School Living Club.

7.- Una carta. De tornada al present, a mesura que l'engany de la Yuki comença a mostrar signes d'esquerdes, en Miki es preocupa que deixar que les coses continuïn així està fent més mal que bé en Yuki. Més tard, la Yuki aconsegueix trobar una papereria entre les pertinences de la Megumi, que el club decideix utilitzar per escriure cartes per enviar-les a l'exterior, mentre que la Miki troba una clau, que dóna a Yuuri perquè la guardi. L'endemà, les noies envien les seves cartes en globus, amb Miki escrivint-ne una per a Kei.

8.- Futur. Després que la Yuki i la Kurumi li donen a Tarōmaru un bany molt necessari, les noies discuteixen els seus plans després de graduar-se, mentre que la Yuuri recorda el dia, ella i la Megumi van començar el Club de Vida Escolar. Més tard aquella nit, en Miki té curiositat per les instal·lacions excessives de l'escola que els han permès sobreviure i s'uneix a Yuuri per buscar a la sala del personal qualsevol cosa que desbloquegi la clau de la Megumi. Amb l'ajuda de Yuki, troben una caixa forta oculta que conté un manual d'emergència, que revela que l'escola estava involucrada amb una arma biològica i es va construir com a casa segura en cas d'un brot.

9.- Vacances. Mentre les noies inspeccionen més el manual, descobrint que hi ha un refugi amagat al soterrani de l'escola, la Yuki obliga a tothom a netejar el dipòsit d'aigua de l'escola per utilitzar-lo com a piscina. Mentre les noies deixen de pensar en les coses nedant i fent baralles d'aigua, la Miki es veu capaç d'apropar-se més a Tarōmaru, que abans tenia fred amb ella. Després, la Yuki li dóna uns consells a la Miki que si es diverteix, segurament tornarà a trobar-se amb la Kei. Més tard aquella nit, Tarōmaru s'allibera de la seva corretja i baixa al soterrani, on es troba amb un zombi d'aspecte familiar.

10.- Dia de pluja. En descobrir que Tarōmaru ha desaparegut, les noies van a buscar-lo. Seguint les seves pistes fins al soterrani, en Kurumi troba en Tarōmaru, només per descobrir que s'havia infectat. Aconseguint tancar en Tarōmaru, Kurumi entra al refugi subterrani només per descobrir que el zombi que el va mossegar no és altre que la mateixa Megumi, que la mossega quan dubta a atacar-la. Mentre les noies lluiten per què fer a mesura que l'estat de Kurumi empitjora, en Miki s'assabenta d'un antídot situat al refugi i decideix anar al soterrani, però aviat es veu superat pel dolor per Tarōmaru. Mentrestant, mentre els zombis comencen a fer el seu camí dins de l'escola, la Yuki comença a recordar alguna cosa.

11.- Cicatriu. Amb els zombis que s'estenen per l'escola, la Yuki s'afanya a ajudar en Miki, donant-li l'ànim que necessita per anar a buscar l'antídot. Mentrestant, una tempesta colpeja el generador d'energia de l'escola, tallant l'electricitat de l'escola, mentre que la Yuuri s'acosta a matar en Kurumi abans que ella es torni completament, però no pot fer-ho. Al soterrani, Miki es troba cara a cara amb Megumi, assegurant-li que els altres estan bé abans de deixar-la descansar. Miki aconsegueix trobar l'antídot, només per quedar arraconat per zombis alertats per les alertes del poder de reserva. Mentrestant, la Yuki, que recorda a poc a poc el que va passar realment, és guiada per la seva versió de Megumi cap a la sala d'emissions, i finalment arriba a un acord amb la mort de Megumi.

12.- Graduació. En arribar a la sala d'emissions, Yuki és arraconada per zombis però és salvada per Tarōmaru, que instintivament havia vingut a rescatar-la. En adonar-se que els zombis encara conserven els seus records residuals, Yuki aconsegueix enviar tots els estudiants zombis dient-los que se'n vagin a casa, permetent a Miki lliurar l'antídot. Encara que l'antídot aconsegueix curar la Kurumi de la seva condició, la Tarōmaru es queda feble per haver estat infectada durant tant de temps i mor als braços d'en Miki. Després de donar un enterrament adequat a Tarōmaru al costat de la Megumi, les noies s'assabenten que el motiu pel qual va baixar al soterrani va ser per buscar un altre cadell que es trobava en algun lloc de l'escola. Amb l'escola ja no habitable a causa del dany causat a l'electricitat, les noies decideixen dirigir-se cap a una universitat marcada en un mapa per Megumi, celebrant una cerimònia de graduació per acomiadar-se de l'escola. Quan les noies emprenen el seu "viatge de graduació", una altra noia en un altre lloc es troba amb una de les seves cartes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada