Bloc personal,

dissabte, 2 de juliol del 2022

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

[1151]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sam Raimi
Guió: Michael Waldron, Stan Lee & Steve Ditko (creadors de Doctor Strange)
Actors: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 6min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“El Doctor Strange s'uneix amb una misteriosa adolescent dels seus somnis que pot viatjar a través de multivers, per lluitar contra múltiples amenaces, incloses versions d'un altre univers d'ell mateix, que amenacen d'exterminar milions de persones al multivers. Demanen ajuda a Wanda, la Bruixa Escarlata, Wong i altres. Després dels esdeveniments d’Spider-Man No Way Home, el Doctor Strange llança sense voler un encanteri prohibit que accidentalment obre el multivers. Amb l'ajuda de Wong i la Bruixa Escarlata, Strange s'enfronta a diverses versions d'ell mateix i s'uneix amb la jove Amèrica Chávez mentre viatja per diverses realitats i treballa per restaurar la realitat tal com la coneix. Durant el camí, Strange i els seus aliats s'adonen que han d'enfrontar-se a un nou adversari poderós que pretén fer-se càrrec del multivers.”

Crítica

Quin desastre, què malament tot!

I encara més, un cop vista Everything Everywhere All at Once (2022), no li arriba a la sola de la sabata.

No hi ha per on agafar-la! Apta només per a seguidors del bluf en que s’ha acabat convertint Marvel.

Resum (amb espòilers)

Amèrica Chávez i una versió d’Stephen Strange són perseguits per un dimoni a l'espai entre universos mentre busquen el Llibre de Vishanti. That Strange és assassinat i Chávez crea accidentalment un portal que transporta ella mateixa i el cadàver d'Strange a la Terra-616, on la versió d'aquest univers de Strange rescata Chávez d'un altre dimoni amb l'ajuda del Bruixot Suprem, Wong. Chávez explica que els éssers la persegueixen perquè té el poder de viatjar pel multivers.

Reconeixent les runes de bruixeria, Strange consulta Wanda Maximoff per demanar ajuda, però s'adona que ella és la responsable dels atacs. Després d'adquirir el Darkhold i convertir-se en la Bruixa Escarlata, Maximoff creu que controlar els poders de Chávez li permetrà reunir-se amb Billy i Tommy, els fills que va crear durant el seu temps a Westview. Quan Strange es nega a rendir Chávez, Maximoff ataca Kamar. -Taj, matant molts bruixots. Chávez es transporta accidentalment a ella mateixa i a Strange a la Terra-838, mentre que Maximoff utilitza el Darkhold per "caminar pels somnis", prenent el control del seu homòleg de la Terra-838, que viu una vida suburbana amb els seus propis Billy i Tommy. Una bruixa supervivent es sacrifica per destruir el Darkhold i trencar el camí dels somnis. Enfurismat, Maximoff obliga a Wong a conduir-la al mont Wundagore, la font del poder de Darkhold, per restablir la caminada dels somnis.

Mentre busquen ajuda, Strange i Chávez són detinguts pel Sorcerer Supreme de la Terra-838, Karl Mordo, i portats davant els Illuminati, un grup format per Mordo, Peggy Carter, Blackagar Boltagon, Maria Rambeau, Reed Richards i Charles Xavier. Expliquen que mitjançant l'ús imprudent del Darkhold del seu univers en un intent de derrotar a Thanos, l'Strange de la Terra-838 va desencadenar una "incursió" que va destruir l'univers. Després de derrotar a Thanos, els Illuminati van executar el seu Strange per evitar que li causi més mal. Mordo creu que Strange de la Terra-616 és igualment perillós, però Maximoff restableix la seva caminada onírica al mont Wundagore i arriba al cos del seu homòleg de la Terra-838 abans que puguin jutjar. Ella mata a tots els Illuminati excepte Mordo, a qui Strange sotmet abans de fugir amb Chávez. Els dos escapen amb l'ajuda de l'homòleg de la Terra-838 de l'ex-promès d'Strange, Christine Palmer, una científica que treballa amb els Illuminati.

Strange, Chávez i Palmer entren a l'espai entre universos per trobar el Llibre de Vishanti, que és l'antítesi del Darkhold, però Maximoff apareix i el destrueix. Aleshores s'apodera de la ment de Chávez, utilitzant els seus poders per enviar els altres a un univers destruït per la incursió. Strange derrota l'Strange de l'univers destruït, que ha estat corromput pel Darkhold del seu univers, i l'utilitza per caminar somiant al cos del seu homòleg difunt a la Terra-616. Amb l'ajuda de Wong, Strange salva a Chávez de Maximoff mentre intenta prendre els poders de Chávez, i anima Chávez a utilitzar les seves habilitats. Transporta a Maximoff a la Terra-838, on veu que Billy i Tommy es retiren d'ella amb por mentre ploren per la seva mare real. En adonar-se en què s'ha convertit, Maximoff cedeix i utilitza els seus poders per enderrocar la Muntanya Wundagore, destruint simultàniament totes les còpies de Darkhold al llarg del multivers i, aparentment, sacrificant-se en el procés. Chávez retorna Strange i Palmer als seus respectius universos.

Algun temps després, Kamar-Taj és reparat i els bruixots supervivents, units per Chávez, continuen entrenant. Strange desenvolupa un tercer ull com a resultat d'utilitzar el Darkhold i caminar amb somnis cap a un cadàver. En una escena de mitjans de crèdit, una bruixa [N 4] s'acosta a Strange que l'adverteix que les seves accions han desencadenat una incursió que ha d'ajudar a solucionar. Strange la segueix a la dimensió fosca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada