Bloc personal,

dissabte, 9 de juliol del 2022

Kawaii dake ja Nai Shikimori-san (2022) S01
(Shikimori's Not Just a Cutie)

[257]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryota Itoh
Guió: Yoshimi Narita, Keigo Maki (manga)
Estudi: Doga Kobo
Veus de doblatge: Shūichirō Umeda, Saori Ōnish, Nobuhiko Okamoto

[ Animació, comèdia romàntica, drama, shōnen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Shikimori sembla la xicota perfecta. Però té un costat fosc fresc que surt en les circumstàncies adequades. I al seu xicot Izumi li encanta estar a prop quan això passa.”

Crítica

Té el seu punt al principi, però cansa bastant aviat…

Basat en un manga actualment en publicació des de 2019 de 12 volums.

De fet, és bastant dolentota, però amb la referència d’altres sèries semblants, et quedes esperant que a partir d’un cert moment valdrà molt la pena. No ha estat així en aquest cas, però m’ha tingut prou entretingut aquesta temporada!

El protagonista principal femení val molt la pena, però tindria sentit si hi hagués una mica més de formatge que no de pa…

Resum (amb espòilers)

L'Izumi i la Shikimori són una parella típica de l'institut, és a dir, fins que l'Izumi cau maldestrament en problemes. Aleshores, Shikimori es converteix en una heroïna molt xula que fa bategar el cor de tothom.

==

1. La meva xicota és súper maca. Izumi és una estudiant de secundària amable i optimista, que pateix mala sort. Quan es desperta a l'escola, ensopega amb la vorera als pocs segons de sortir de casa i cau per sobre d'una corda per evitar que caigui un ocell. Es troba amb la seva xicota Shikimori, que el salva de ser atropellat per un camió a gran velocitat. Es reuneixen amb els seus amics Shu Inuzuka, Kyo Nekozaki i Yui Hachimitsu, i confirmen que estaran a la mateixa classe aquest any. Quan Shikimori escolta alguns dels seus companys de classe dient a l'Izumi que és massa avorrit per tenir una relació amb una noia tan maca, ella torna i recupera l'Izumi, tornant-los una mirada freda. La Shikimori va a una pista de bitlles amb l'Izumi i els seus amics, on Nekozaki i Hachimitsu li diuen que fingi ser dolenta per semblar més maca. Tanmateix, quan sent l'Izumi animant-la, acaba fent un joc de bitlles perfecte. Mentre caminen cap a casa, l'Izumi li diu a la Shikimori que se sent patètic per haver-la defensat tot el temps, i ell no pot compensar-ho. Just aleshores, un gran cartell cau cap a Izumi, però Shikimori el desvia. Ella li diu a l'Izumi que no es preocupi i que tot el que ha de fer és quedar-se al seu costat.

2. Vent i núvols, Torneig d'Esports de Pilota! La classe de Shikimori i Izumi celebra les seves competicions esportives. Durant el partit de futbol d'Izumi, és colpejat al cap per la pilota, i és atès per Shikimori a l'oficina de la infermera. Durant el partit de voleibol d'en Shikimori, comencen a perdre el partit, però arriba un Izumi curat que anima a Shikimori des de la grada. Ella continua a jugar de manera excepcional i, al costat de Nekozaki, reunirà el seu equip cap a la victòria. Mentre Izumi felicita a Shikimori a la pista, Kamiya, l'as de l'altre equip, surt decebut. La Shikimori es converteix immediatament en una celebritat, amb moltes noies fent cua per fer-se fotos amb ella i lloant-la. En veure això, Izumi decideix posar-se a un costat. Mentre la Shikimori intenta superar els seus admiradors per arribar a Izumi, l'Inuzuka el salva d'una pilota de voleibol errada que surt per la finestra, colpejant-lo a la cara. Izumi s'acosta a la seva cara per disculpar-se per la seva mala sort, enfurismant en Shikimori. Més tard, Izumi gairebé cau per les escales, però Shikimori el salva a temps. Enfadada, el renya per voler tornar a casa sense ella. Izumi li diu que anava a l'entrada de l'escola per esperar-la, i que troba a faltar estar amb ella. Encantat, Shikimori accepta caminar a casa amb ell.

3. Desgràcia, seguida de sol. Inuzuka regala dos cupons per a les pel·lícules a l'Izumi, que utilitza per convidar un Shikimori encantat. Izumi fa una bossa amb tots els articles necessaris per contrarestar la seva mala sort habitual, recordant les seves cites anteriors amb Shikimori arruïnades per la seva desgràcia. Mentrestant, a Shikimori li costa decidir què posar-se. L'endemà, Izumi es reuneix amb ella, i queda sorprès per la seva mirada. Arriben al cinema, on ella tria una pel·lícula de terror. Izumi creu que finalment li demostrarà la seva virilitat, però passa tot el contrari, amb la Shikimori que ha de consolar una Izumi aterrida. Després de la pel·lícula, van a una fleca, però Izumi ha perdut la cartera malgrat les seves mesures preventives. Emocionats, es troben amb els seus pares, que conviden en Shikimori a sopar. Després de menjar, en Motoko, la seva mare, agraeix a Shikimori la seva paciència, explicant-li com la naturalesa afectuosa i amistosa d'Izumi prové de les seves constants lesions de nen que mai no afecten el seu esperit. Shikimori promet continuar protegint-lo, fent les delícies de Motoko. Quan Izumi es desperta d'una migdiada, troba en Shikimori jugant a videojocs amb el seu pare Akisada. Mentre la porta a casa, en Shikimori li diu a l'Izumi que la propera vegada miraran una pel·lícula que li agradi.

4.- Com se senten cadascú a l'inici de l'estiu. Izumi i els seus amics passen l'estona al terrat de l'escola. Com que acaba de començar l'estiu, discuteixen on volen anar de vacances. Nekozaki i Inuzuka proposen la platja, però decideixen en contra quan recorden la sensibilitat de l'Izumi cap al sol. En última instància, proposen el riu, perquè tots puguin gaudir-ne. Inuzuka i Izumi volen estudiar per als seus exàmens, però en Nekozaki els porta a tots al centre comercial per comprar subministraments per a les seves vacances. La Shikimori s'adona que l'Izumi mira l'anunci d'una dona amb vestit de bany, així que parteix avergonyida. La Nekozaki la troba a la botiga de vestits de bany, com recorda quan es va fer amiga d'ella, després que la va derrotar en un partit de bàsquet. Shikimori compra el banyador, però l'amaga a Izumi quan li pregunta sobre això. De tornada a casa, l'Izumi rep una trucada d'en Shikimori. Miren les estrelles, mentre Izumi explica la mala sort que té quan intenta mirar les estrelles amb el seu pare. Shikimori promet veure les estrelles correctament amb ell, i insisteix a anar als llocs on vol anar junts. Feliç, l'Izumi li agraeix, i després de penjar, la Shikimori reflexiona sobre quant volia veure l'Izumi en aquell moment. Un temps després, en Shikimori assisteix a classes de cuina amb Motoko.

5.- Jolly Times at the River! Izumi i els seus amics arriben a la ciutat fluvial, on decideixen fer una barbacoa. Izumi s'ofereix a cuinar després de veure les pobres habilitats de l'Inuzuka amb el ganivet. Ell demostra ser un cuiner hàbil, la qual cosa fa que la Shikimori intenti cuinar-se ella mateixa. No obstant això, l'Izumi està sorprès pel dolent que és el seu menjar, però veient el gran esforç que hi posa, Izumi s'obliga a menjar-se'l tot, i en Shikimori es compromet a ser millor cuinant. Després de menjar uns s'mores, baixen cap al riu. L'Izumi veu com una nena es deixa portar pel corrent, però després de salvar-la, se li fa rampes als peus, així que en Shikimori el rescata. De tornada a terra, la noia agraeix l'Izumi amb un petó a la galta. Es dirigeixen a nedar, on l'Izumi finalment li diu a la Shikimori que es veu bonica amb el seu nou vestit de bany. Tornen a la ciutat per prendre un gelat, on Izumi li fa un petó indirecte a Shikimori després de menjar-se el seu con. Abans que ella pugui fer el mateix, però, apareix Inuzuka i es menja el con de l'Izumi, enfurismant-la. Mentre tots s'adormen al tren de tornada a casa, Izumi reflexiona sobre la sort que té d'haver trobat el seu grup d'amics. Shikimori es desperta, i veient l'Izumi adormida sobre l'espatlla de l'Inuzuka, mou el seu cap sobre ella mateixa.

6.- Amb Focs Artificials arriba el final de l'estiu. Izumi veu la notícia sobre el proper festival de focs artificials i convida en Shikimori a acompanyar-lo. Mentre en Motoko li dóna a l'Izumi una yukata per posar-la, la Shikimori fa que el seu germà l'ajudi a lligar-la. Es troben a l'entrada del festival, i visiten diverses parades, abans de prendre cotó de sucre. L'Izumi vol comprar-ne una a la Shikimori, encara se sent deprimida per no poder fer coses a canvi d'ella. Ella explica que amb veure'l feliç n'hi ha prou. Després van a un joc de trets, on Shikimori guanya un peluix de llop sense esforç, impressionant tant a Izumi com a l'operador. Troben els seus amics i juguen a un joc de recol·lecció de peixos daurats, on Nekozaki ha d'evitar que Shikimori sigui massa competitiu amb l'Inuzuka. Izumi revela que el seu pare li va parlar d'un lloc especial per veure els focs artificials. No obstant això, a causa dels seus peus contusions, Izumi s'ofereix a portar-la. En arribar al cim d'un pendent, l'Izumi confessa que també volia convidar en Shikimori l'any anterior, però era massa covard per fer-ho. Ella revela que l'estava esperant aleshores, però ara està contenta de veure'ls amb ell. Quan estan a punt de marxar, Izumi s'ensopega, però és salvat per Akisada, que revela que va assistir al lloc amb Motoko.

7.- Festa cultural I. L'escola prepara la seva festa cultural. L'Izumi elogia el simpàtic que sembla la Shikimori amb el seu vestit per al seu cafè d'animals. Durant el primer dia, Izumi està aclaparat amb el seu treball i gairebé els viatges. Tanmateix, en Shikimori l'atrapa a temps. L'endemà, Izumi assisteix al servei de la biblioteca, descobrint que l'única altra persona present és Kamiya. Com a tal, recorda quan la va conèixer, quan es van emparellar junts per fer tasques de biblioteca l'any anterior. De tornada al present, Kamiya li pregunta agressivament a l'Izumi com va començar a sortir amb Shikimori. Mentrestant, la Shikimori es posa gelosa quan veu que no va obtenir el mateix número que l'Izumi al joc de números de parella, que fa que els estudiants amb el mateix nombre es facin fotos junts abans de començar a sortir. Sentant que a Kamiya li podria agradar Shikimori, Izumi li explica la seva història. Durant el festival cultural de l'any passat, Izumi i Shikimori van aconseguir el mateix nombre. No obstant això, Izumi va perdre el lliscament, i inicialment se li va negar la imatge. Tanmateix, després d'insistir en quant ho volia, el president els va fer una excepció. Després, Izumi va demanar a Shikimori que sortís i van començar a sortir. De tornada al present, es revela que va ser Kamiya qui va obtenir el mateix número que Izumi.

8.- Festa Cultural II. Kamiya es visualitza com una princesa que no pot accedir al seu amor prohibit, Izumi, en un ball. En realitat, la Nekozaki truca a Kamiya fora, on es reuneix amb en Shikimori, que li demana a Kamiya que canviï de número amb ella, havent descobert que té el número d'Izumi. La Kamiya està d'acord i li dóna el resguard. No obstant això, Shikimori nota la comoditat de Kamiya al voltant de l'Izumi. Després d'acabar les seves funcions, Kamiya reflexiona sobre el terrat, amb ganes d'enterrar els seus sentiments. No obstant això, arriba en Shikimori, i intenta tornar-li el pas, mentre explica que es va adonar que no vol ser injusta amb els seus sentiments. No obstant això, Kamiya es nega, i promet que no tornarà a apropar-se a Izumi. La Shikimori arrenca el paper i abraça a una Kamiya que plora, dient-li que estimi els seus sentiments i agraint-li per ser tan amable. Després que en Shikimori marxi, Kamiya els desitja felicitat. L'Izumi porta la Shikimori a un parc per regalar-li un medalló de cor com a regal pel seu aniversari. Encantat, en Shikimori li diu a l'Izumi que no canviï mai la seva manera de ser. Izumi li diu que el va canviar per a millor, i promet seguir fent-se més fort perquè pugui estar relaxada quan estiguin junts. Shikimori esclata en llàgrimes i l'abraça, prometent-li que no abandonarà mai el seu costat.

9.- Innocència i maldestra. Després de posar-se malalt, l'Izumi envia un missatge de text a l'Inuzuka demanant-li les seves notes, fent gelós en Shikimori. Aleshores li pregunta a l'Inuzuka si pot seguir-lo. Tanmateix, en Nekozaki envia en Hachimitsu a mirar-los. En una botiga de queviures, Shikimori demana a l'Inuzuka que seleccioni medicaments per a l'Izumi, i li demana que escolli entre dos tipus de llaminadures. Apareix Hachimitsu i els diu que després de veure'ls, s'ha adonat que la Shikimori veu en Inuzuka un germà gran, a causa de la seva fredor amb el seu propi germà. Shikimori s'avergonyeix, confirmant la seva teoria. Algun temps després, en Shikimori i en Nekozaki troben en Kamiya al centre comercial. En Nekozaki inicialment dubta que Kamiya passarà l'estona amb ells, però ella accepta, i la Nekozaki està impressionada per com de juganera i amigable és Kamiya amb Shikimori. Després competeixen per utilitzar una pista de bàsquet contra dues noies més. Després d'aconseguir guanyar, tots es fan una foto de grup. Després que en Shikimori se'n va, en Nekozaki li diu a la Kamiya que sempre semblava patir dolor i li pregunta qui l'ha fet somriure de la mateixa manera que ho ha fet avui. La Kamiya no respon, però li diu a la Nekozaki que li vol dir-li algun dia. Quan marxen, en Nekozaki desitja que Kamiya continuï somrient i descobrint nous sentiments.

10.- Les ganes de guanyar. Tot i no voler competir, tant Izumi com Hachimitsu acaben sent seleccionats per al seu equip de relleus de classe per al seu proper festival esportiu. Per compensar-ho, els seus amics completen l'equip i comencen a entrenar després de l'escola. Tanmateix, tant l'Izumi com l'Hachimitsu lluiten per millorar, però continuen practicant després que els seus amics se n'han anat. Durant el festival esportiu, Hachimitsu impressiona als seus amics amb la seva capacitat de llançar bosses, aconseguint acabar en segon lloc. Després de començar la carrera principal, la velocitat de Nekozaki la posa al davant fàcilment. Aleshores, Hachimitsu intenta donar-ho tot, però s'ensopega i cau. No havent importat mai la victòria, Hachimitsu s'obliga a aixecar-se i continuar, després de pensar en el somriure dels seus amics si aconsegueixen l'inverosímil. Ella lliura la batuta a Izumi, que perd una de les seves sabates. Tanmateix, es treu la seva altra sabata i continua. Després de lliurar-lo a Shikimori, aconsegueix recuperar el terreny perdut i, com a àncora, Inuzuka aconsegueix la remuntada, ja que la seva classe emergeix com a guanyadora del festival. Encantada, Hachimitsu agraeix al seu equip i declara que s'ha divertit, pensant en l'orgull que n'està d'ells.

11.- No només una maca. Un jove Izumi és convidat pels seus amics a formar part del seu grup en el seu proper viatge. No obstant això, es va negar a anar després que la seva mala sort gairebé els fes mal. En el present, Shikimori està comprant roba per a una cita amb Izumi amb el seu germà Fuji. Un flashback mostra un Shikimori més jove, que era un prospecte de karate al seu costat. Un dia, després que Fuji li va dir que deixaria el karate, li va dir que fos ella mateixa i que s'abstingués d'intentar ser com ell o la seva mare. Com a tal, després de llegir un manga romàntic, va acceptar deixar el karate, convertir-se en una noia maca i enamorar-se. El dia de l'examen d'accés a l'institut, va veure l'Izumi per primera vegada. Va recuperar el seu bitllet d'examen d'un arbre, però va creure que li havia causat una mala impressió. No obstant això, el primer dia de secundària, es va tornar a trobar amb Izumi, que es va alegrar que estigués bé i va expressar la seva alegria de veure-la. Com a tal, es va enamorar d'ell. De tornada al present, Shikimori veu un pintallavis bonic, però es nega a comprar-lo quan veu el seu preu. Després d'haver decidit portar roba, Fuji sorprèn a Shikimori amb el llapis de llavis que volia, així que marxa a la seva cita, mentre Fuji la mira amb orgull.

12.- Millor que un somni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada