Bloc personal,

diumenge, 10 de juliol del 2022

Denkigai no Honya-san (2014) S01

[258]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masafumi Sato
Guió: Kazuyuki Fudeyasu, Asato Mizu (manga)
Música: Hiroshi Takaki
Estudi: Shin-Ei Animation
Veus de doblatge: Natsumi Takamori, Minami Tsuda, Ayana Taketatsu

[ Animació, comèdia romàntica, seinen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Un noi jove i tímid que es diu Umio, comença a treballar a una botiga de còmics. Tots els seus altres amics ja hi treballen i cada setmana es troben amb nous problemes.”

Crítica

Molt entretinguda, però sobrepassada en tòpics…

Basat en un manga ja conclòs editat entre 2011 i 2017 d’Asato Mizu amb 15 volums publicats.

El títol també es pot trobar amb un guionet de més, Denki-Gai no Honya-san, i vol dir The Electric Town's Bookstore o “Llibreria de la Ciutat Elèctrica”.

Estàndard i clàssic anime sobre joves amb un treball a temps parcial en una botiga de còmics com a nexe d’unió, amb valoracions bastant discretes, però que està fet a la meva mida. És una comèdia basada en els equívocs, generalment de caràcter sexual o eròtic. A nivell de guió em sembla justeta i massa estandaritzada, però a nivell de disseny de personatges m’ha agradat força.

Resum (amb espòilers)

1.- Amor & erotisme per a tothom. Malson abans de carnaval. Es presenta Umanohone així com els personatges principals de la sèrie. Hi ha un incident d'embolcall retràctil i la botiga és visitada per primera vegada per Ero Hon G Men. Tenim el nostre primer cop d'ull a una Festa de Sommelier. L'Ero Hon G Men fa una altra aparició a la festa però no per feina. Resulta que li agrada BL, ja que Sommelier va triar un manga BL per a ella. A continuació, fa un discurs sobre com li agraden els llibres eròtics i com a tothom li agraden els llibres eròtics. Fanboys d'Umio sobre el seu artista favorit de doujinshi Jonataro. Aleshores es revela que Jonataro és de fet Sensei, la qual cosa sorprèn a Umio perquè pensava que Jonataro era un noi. Sensei està pressionat per complir un termini i Umio i Hiotan l'ajuden. Sensei resulta ser un gran nadó que plora per fer tanta feina i només es calma amb la falda d'en Hiotan. Umio es queda per ajudar més en Sensei. Sensei torna a plorar mentre l'Umio la consola tractant-la com una noia. Això fa que Sensei es rubori. El manga s'acaba i l'endemà tot el personal va a un festival de còmic.

2.- La nit més llarga. La ciutat elèctrica està cremant? Umanohone té una venda nocturna ocupada i caòtica. Deixa a tothom cansat i esgotat. Per celebrar-ho el grup va a un restaurant familiar. A poc a poc tothom torna a Umanohone i dorm a la sala de la migdiada. L'endemà al matí, la Fu-girl va posar un maquillatge zombi a l'Umio i el va colpejar amb un bat per practicar l'objectiu. Tothom es desperta i ignora els dos. Umanohone fa un festival d'estiu. Tot el personal està implicat en les festes. La llibreria guanyadora rep premis de 10.000 iens i un subministrament anual d'oden. Els jocs es van organitzar com una festa esportiva otaku. Hi ha una roba interior que enganxa amb la boca saltant. Enrotllant una bola d'or i una cursa de waifu. el següent va ser un estira-o-wa. El partit final va ser un joc de tir a l'aigua. Sensei aconsegueix guanyar el festival participant-hi en solitari.

3.- Festa dura. Carnaval sense fi. L'Umanohone ven un joc eroge, Die Heart 2. Hiotan i Fu-girl es fan cosplay fora de la botiga per anunciar el joc. Més tard, Hiotan i Kantoku van a comprar i decoren la casa de Kantoku per a una festa de Nadal. L'endemà, el personal arriba per a una festa de Nadal. Tothom està en cosplay, excepte Sensei, que més tard es veu obligat a fer-ho. Tots es fan una foto junts. Kantoku es lamenta que tothom està solter per les vacances, però l'Umio diu que té núvia. Tot el grup està sorprès fins que l'Umio els corregeix dient que té una núvia d'anime. S'ha acabat la festa de Nadal, tothom ha marxat i Kantoku està netejant. No obstant això, Hiotan es queda i passa la resta del dia amb Kantoku. Umahone té una venda d'Any Nou. La botiga està ocupada i plena. Algunes coses s'estan tornant boges i gairebé malament. Al final de la venda, tothom està guanyat. Umio i Sensei van junts a un santuari.

4.- Rei del pop. Pànic de xocolata. Ara tothom a la botiga té un prestatge on presenten el manga que els agradi per augmentar les vendes. Hiotan pensa en el manga que li agrada i què posar al seu prestatge. Hiotan i les altres noies van a Mikan Books per aconseguir que Hiotan llegeixi més manga i vegi què li agrada. És el dia de Sant Valentí a Umanohone. Això provoca pressió, confusió i nerviosisme a les noies de la botiga.

5.- Sessió de calces a la primavera. Sóc la pluja. Commoció. Sensei necessita ajuda per dibuixar una foto de rebost al seu manga i l'Umio l'ajuda. Les hilaritats sorgeixen entre els dos, així com les cares ruborides. És un dia plujós a Umanohone. Tsumorin debuta a l'Umanohone.

6.- Sense sostre. Paradís secret. Sensei ha estat dormint a Umanohone (i no s'ha canviat de roba) per acabar un manga en una data límit. El personal d'Umanohone està disposat a ajudar-la. El poder de les noies de Sensei està en crisi. Tsumorin és aquí per salvar el dia.

7.- A la casa dels banys. esbordament de Sentiments. manohone va a un onsen. Hi ha un festival d'anime i estands al Comiket. Kantoku diu que té algú que li agrada. Jornada de neteja de la fira d'estiu a Umanohone. Hiotan està actuant de manera estranya.

8.- La dormida. Subtilment aspre. Sensei està perdent el son. Sensei i Umio passen una estona parlant a la sala de la migdiada. Sensei ha de triar. Sensei li va preguntar accidentalment a Umio una cita. No sap què posar-se ni com actuar. El seu poder femení està en perill i busca ajuda de les altres empleades.

9.- No és amor. Ei, com et sents? Nit de neu. Hiotan es va refredar i es va prendre el dia lliure de la feina. Kantoku ve al seu apartament per cuidar-la. Acaba passant el dia amb ella. Hiotan torna a emmalaltir i aquesta vegada el Sensei va a cuidar-la. Tanmateix, el Sensei té motius ocults per anar al lloc d'en Hiotan. És la Nit de Nadal, així que Umanohone torna a estar ocupat amb una venda de Nadal. Les parelles són el tema de discussió.

10.- Xocolatada meravellosa. Filosofia de la xocolata. Habitació bronzejada. Et vaig atrapar en una nit sense dormir. Torna a ser el dia de Sant Valentí. Sensei lluita amb el procés de fer bombons casolans. Tsumorin ve al rescat una vegada més. Les noies d'Umanohone van a classe de cuina. La següent part és igual de difícil; donant la xocolata. Sensei no pot dir les paraules. El White Day ha arribat a Umanohone. Hiotan i Kantoku van sortir a preparar-se per emmagatzemar algunes prestatgeries, però van quedar tancats. Estan enganxats per la nit.

11.- Començar jove. Vida exposada. Els llavis. Ero Hon G Men i Sommelier van ser una vegada companys de classe a l'escola primària. Es comparteixen records d'infància i llibres d'eroge. Hiotan i Tsumorin rastregen i comproven el poder de les noies de Sensei. La Fu-girl vol fer-se més gran perquè Sommelier la noti més.

12.- La biblioteca de l'ermità. Quan floreixen els cirerers. Matí de benvinguda. L'Umio puja al tren a casa amb un Sensei borratxo. Sensei està en molt mal estat, així que van a l'apartament de l'Umio. Tanmateix, està ple d'un munt de coses eroge i otaku. Els dos es mantenen parcialment aixecats durant la nit plena de rubor. El personal de l'Umanohone i alguns altres personatges van a un pícnic per veure els cirerers en flor. El gerent dirigeix ​​l'assemblea matinal d'Umanohone.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada