Bloc personal,

dimarts, 5 de juliol del 2022

Yama no Susume (2014) S02
(Encouragement of Climb)

[255]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yusuke Yamamoto
Guió: Kazuyuki Fudeyasu
Música: Tom-H@ck/yamazo
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Yuka Iguchi, Kana Asumi, Yōko Hikasa

[ Animació, aventura, comèdia, slice of life, shōnen ] 24 capítols de 10 min + 2 OVAs

Sinopsi

IMDb (6,9):
“De petita, l’Aoi Yukimura adorava les muntanyes i era una apassionada per l'escalada. No obstant això, un accident al pati l'ha va deixar amb por a les altures, convertint-la en aficions a l'interior. Malauradament, ara és una tímida estudiant de primer de batxillerat, l'Aoi s'ha absorbit tant en aquests passatemps que amb prou feines pot socialitzar amb els altres, deixant-la pràcticament sense amics. Només quan es troba amb l'animada Hinata Kuraue, una vella amiga dels seus dies d'escalada, les coses comencen a canviar. Impulsiva i de gran ànima, la Hinata insisteix a que l'Aoi s'uneixi a ella en tot tipus d'activitats d'escalada. Tot i que reticent al principi, l'Aoi descobreix ràpidament que el seu temps amb Hinata els porta records agradables de la seva infància i aviat decideix començar a escalar de nou. A mesura que el retorn al seu passat passat comença a treure-la de la seva closca, l'Aoi es troba guanyant amics propers, assumint nous reptes i continuant trobant el seu propi estímul per escalar.”

Crítica

Consolidació d’una bona sèrie de iyashikei de senderime…

Si la primera temporada els capítols eren de 3 minuts, aquesta segona ja ho són de 10 minuts, concretament 10:30 min. + 1:30 de l’opening + 1:30 de l’ending.

Si no hagués vist la primera temporada, aquesta segona m’hagués agradat moltíssim igualment, però tenint aquesta referència no puc pas evitar fer-ne comparacions i resaltar que les personalitats de les protagonistes les han canviat bastant per poder fer un anime estandaritzat, que no li treu valor, però semblen històries diferents.

En els dos últims capítols d’aquesta segona temporada se’ls afegeix un personatge més al quartet i es tornen quintet. Els cartells de promoció de la tercera temporada són amb el quintet.

L’últim OVA és totalment prescindible. El dels sostenidors, l’he vist com si fos un capítol més a la cronologia i m’ha sobtat la sortida de tema, però com a posseïdor d’un penis, bé que m’ha agradat!

Resum (amb espòilers)

1.- Acampem per nit en tenda de campanya! La Hinata ensenya a l'Aoi com muntar una tenda de campanya per a una nit de pijama amb Kaede i Kokona al jardí de la Hinata. Després de sopar una mica de curri i de fer torns al bany de la Hinata, les noies passen una estona a la tenda amb tot tipus de converses. Quan l'Aoi es troba incapaç de dormir, mira la sortida del sol amb la Hinata.

2.- Anem a veure el mont Fuji! Inspirada per la seva xerrada de l'alba amb l'Aoi, la Hinata reuneix la Kaede i la Kokona per trobar una manera de sorprendre a l'Aoi amb una vista directa del mont Fuji. Escollint una muntanya a l'atzar, decideixen planificar un viatge a la muntanya Mitsutōge, que serveix com a punt d'observació perfecte, mantenint la destinació en secret per a Aoi. Mentre les noies van pujant pel camí, intenten evitar que l'Aoi vegi el mont Fuji fins que arribin al cim.

3.- Pujar la Muntanya. Després d'ensopegar accidentalment amb una vista del mont Fuji, l'Aoi intenta mantenir-ho en secret per als altres mentre continuen pujant la muntanya. Amb el camí que es fa més difícil d'escalar, l'Aoi lluita, però rep l'ànim de Kaede, que havia endevinat que l'Aoi havia descobert la seva sorpresa. Després de superar un traïdor camí de penya-segat, l'Aoi és recompensada amb una millor vista del mont Fuji, que se sent més gratificant gràcies a tot l'esforç que va fer per arribar-hi.

4.- La diversió després de la pujada! Després d'arribar al cim i dinar, les noies fan plans per anar a una font termal després del seu descens, que omple l'Aoi d'una sensació de por. Tanmateix, el dolor de la baixada anul·la qualsevol vergonya que tingués fins que finalment arriba a l'aigua termal.

5.- No et perdonaré! L'Aoi s'enfada amb la Hinata després que ella acabi arruïnant alguna cosa que estava teixint, negant-se a parlar amb ella l'endemà. Més tard, Kokona li diu a la Hinata que l'Aoi estava teixint un regal per a ella, la raó per la qual es va tornar boig perquè estava tan a prop d'acabar. Volent disculpar-se, Hinata demana a la Kokona que li ensenyi a teixir alguna cosa per a l'Aoi, i els dos aconsegueixen compensar-se.

6.- Per fer el que t'agrada. Després d'escoltar el pare de la Hinata sobre com va veure la sortida del sol des de dalt d'una muntanya durant l'escola secundària, l'Aoi decideix que vol pujar al mont Fuji a la nit. Trobant que una jaqueta és massa cara, l'Aoi intenta demanar-ne una a la seva mare, només perquè ella es nega a deixar que l'Aoi vagi a escalar per preocupació per la seva seguretat. Quan l'Aoi es deprimeix, el seu pare l'anima a convèncer a la seva mare que està fent alguna cosa que li agrada, i finalment aconsegueix obtenir el seu permís.

7.- Foment de la natació? Hinata porta l'Aoi a visitar Azuma Gorge, suggerint que conviden a Kaede i Kokona a nedar amb vestits de bany sexy. L'Aoi, que només té el vestit de bany de l'escola, intenta escollir-se un vestit de bany sexy. Després que diversos esdeveniments imprevistos deixin el riu no apte per a la natació, les noies decideixen portar els seus vestits de bany a la piscina del jardí de la Hinata, on el vestit de bany "sexy" de la Hinata resulta ser només el banyador de l'escola.

8.- Fes records encantadors. Les noies fan els seus preparatius per a l'ascens al mont Fuji, amb Kaede aconsellant a les noies que portin molts aperitius per alimentar-se. Després de comprar uns aperitius amb la Hinata i la Kokona, l'Aoi comença a posar-se nerviosa si pot pujar al mont Fuji, però els altres li asseguren que tots pensen de la mateixa manera. La nit abans de l'ascens, l'Aoi escolta de la Kaede com continua passant els moments difícils per gaudir dels records feliços. L'endemà, l'Aoi s'uneix als altres mentre marxen cap al mont Fuji.

9.- Encantat de conèixer-te, mont Fuji! En arribar a la cinquena estació del mont Fuji, les noies es prenen una estona per dinar i explorar les botigues abans de començar la seva ascensió. A mesura que continuen avançant, la pujada es fa cada cop més difícil i l'Aoi comença a sentir-se cada cop més cansat, però es manté decidit a seguir endavant.

10.- a muntanya Fuji no és fàcil… A mesura que el grup s'acosta a la 8a estació, l'Aoi es veu superada pel cansament i els mals de cap per esforçar-se massa. Creient que l'Aoi ha desenvolupat el mal d'altura, la Kaede decideix quedar-se enrere per cuidar-la mentre Hinata i Kokona segueixen endavant. Amb l'Aoi incapaç de pujar més, per a la seva consternació, la Hinata i la Kokona pretenen arribar al cim abans de la sortida del sol en nom seu.

11.- Ja n'he tingut prou!! Hinata i Kokona aconsegueixen arribar al cim a temps per veure la sortida del sol. Mentrestant, mentre l'Aoi i la Kaede miren des de la 8a estació, l'Aoi se sent frustrada perquè ella mateixa no ha pogut arribar al cim. Més tard, la Hinata i la Kokona decideixen voltar al voltant de la conca al cim de la muntanya, arribant finalment al cim més alt, mentre que l'Aoi i la Kaede fan el seu descens cap a la 5a estació. Després que el grup es torni a reunir i cap a l'autobús de tornada, l'Aoi es veu desanimat per l'experiència.

12.- Estimat el meu amic. Quan comencen les vacances d'estiu, l'Aoi encara s'ha mantingut deprimida pel seu fracàs, amb la Hinata sense saber com ajudar-la. En rebre unes postals que la Hinata i la Kokona havien enviat des del cim del mont Fuji, l'Aoi decideix fer una passejada pel mont Ternran, la primera muntanya a la qual va pujar amb la Hinata, i casualment l'acaba trobant allà. Junts, exploren les altres muntanyes properes, animant-la i animant-la a abordar les muntanyes una vegada més.

13.- El conte de la cuca misteriosa. Després de ser convidats a veure lluernes, l'Aoi i la Hinata recorden que una vegada van anar a veure lluernes quan eren més joves. Quan es van acabar perdent, van ser conduïts de tornada als seus pares per una suposada cuca, encara que tots dos tenen idees diferents sobre quin tipus de cuca era.

14.- Mt Kirigamine amb la mare! Amb la mare de l'Aoi encara cautelosa per tornar a pujar muntanyes, la Hinata i el seu pare suggereixen que la convidi a pujar al mont Kirigamine amb ells. Mentre pujava a la muntanya, l'Aoi recorda la muntanya que va pujar amb Hinata quan eren més joves, encara que cap dels dos recorda quina muntanya era. El pare d'Hinata revela més tard que la muntanya era el mont Tanigawa, deixant a les noies emocionades per intentar escalar-la una vegada més.

15.- Records de l'impermeable: Ei, Yuuka. Què estàs fent ara? En trobar un impermeable vell al seu armari, la Kaede recorda la seva amiga de secundària, Yuuka, que sovint estava preocupada per la seva escalada muntanyes. Quan la Yuuka es va molestar amb ella després que s'acabés esquinçant la cama, en Kaede es va adonar que mai havia pres el consell de la Yuuka a cor i es va disculpar, després de la qual cosa es van comprar un impermeable junts. Sentint-se nostàlgica, Kaede truca a Yuuka i els dos surten a comprar junts.

16.- Pensaments heretats. L'Aoi està ansiós per escalar el mont Tanigawa, ja que implica anar en un telefèric, cosa que no és bo per a la seva por a les altures. Més tard, Kaede convida les noies a casa seva, on explica que ella també estava espantada mentre anava en un telefèric, però que va trobar menys por a la seva segona volta. Quan l'Aoi està animada per les paraules de la Kaede i decideix enfrontar-se a Tanigawa, la Kaede li regala el seu vell impermeable que va comprar amb la Yuuka.

17.- Pots manejar bé les altures? Volent ajudar a l'Aoi a superar la seva por a les altures, la Hinata porta tothom al parc Shinrin. Després de participar en diverses activitats, la Hinata ajuda a l'Aoi a creuar un pont penjant abans d'aconseguir que provi unes muntanyes inflables.

18.- Començo una feina a temps parcial! Amb pocs fons per al seu muntanyisme, l'Aoi sol·licita una feina a temps parcial en una pastisseria. Allà coneix l'estudiant de segon de la universitat Hikari Onozuka, que li ensenya les cordes. Després d'un dia dur de treball, l'Aoi sent que el seu horitzó s'ha ampliat una mica.

19.- Els deures no s'acaben! Després d'haver avançat molt en els seus preparatius per al viatge al mont Tanigawa, aviat en Aoi se n'adona que no ha tocat els deures d'estiu. Amb la Hinata de vacances, l'Aoi demana a la Kaede que l'ajudi, només per descobrir que tampoc ha acabat cap de les seves tasques. En canvi, Kaede truca a Yuuka per ajudar-los a tutoritzar-los durant la setmana que ve, cosa que els permet fer-ho a temps.

20.- La gran aventura de Hanno de Kokona. El dia abans de l'ascens de Tanigawa, la Kokona, l'aniversari de la qual és el mateix dia, rep unes sabates noves com a regal anticipat de la seva mare i decideix anar a passejar al parc infantil d'Akebano per provar-les. Després de tornar a casa, Kokona celebra el seu aniversari amb la seva mare, que es va córrer una mica tard de la feina. Mentrestant, l'Aoi, que es va passar el dia fent un pastís de lliura, es pregunta què passarà quan el seu somni es compleixi.

21.- A la Muntanya dels Memòries. Finalment arriba el dia de la pujada al mont Tanigawa, amb la Hinata també reflexionant sobre què passarà després que ella i l'Aoi compleixin el seu somni. Després d'una sèrie d'escales i algunes formes obligatòries, les noies arriben a Tanigawa, on l'Aoi s'ha d'enfrontar de primera mà al telefèric. Tot i que l'Aoi encara tenia por, les altres noies l'ajuden a superar-ho abans que la Hinata l'ajudi a pujar en un telesquí.

22.- Podem ser amics? Quan les noies comencen oficialment a escalar la muntanya, es troben amb un jove fotògraf tranquil anomenat Honoka, que abans les havia ajudat amb el telefèric. Interessada per ella, l'Aoi decideix seguir a Honoka mentre es dedica a la seva fotografia. Després de trobar-se amb una mica de pluja, les noies arriben a la cabana de muntanya, on l'Aoi i la Hinata miren els records de la seva anterior estada allà, preocupant-se del que passa quan es compleix la seva promesa.

23.- La Promesa. Les noies fan que Honoka s'uneixi a elles per sopar, on celebren juntes l'aniversari de la Kokona. Més tard aquella nit, Honoka dóna alguns consells a l'Aoi sobre la seva promesa, i els dos intercanvien informació de contacte amb ella. L'endemà al matí, mentre les noies continuen la seva ascensió, l'Aoi i la Hinata miren enrere les seves darreres aventures mentre finalment veuen la sortida del sol juntes, adonant-se que la seva promesa continuarà per sempre mentre segueixen fent records junts.

24.- Adéu al nostre estiu. El dia que l'Aoi convida a l'Honoka a unir-se a ella i als altres per a un festival de focs artificials, ella i la Hinata es discuteixen entre elles. Mentre l'Aoi porta a Honoka a fer una gira per Hanno, ella no pot deixar de pensar en la Hinata i decideix intentar compensar-se amb ella, mentre que la Hinata escolta com l'Aoi se sent per ella per part d'Hikari i decideix que ella també hauria de disculpar-se. Tots dos tenen problemes per trobar l'oportunitat de disculpar-se durant el festival, però aviat descobreixen que no ho necessiten, oblidant ràpidament per què fins i tot van lluitar en primer lloc.

OVA1 (6,5).- Foment de Bra? En saber que la Kaede no porta més que sostenidors esportius, les noies van als grans magatzems a comprar-li un sostenidor adequat. Després de posar-se el sostenidor, on descobreix que ha augmentat la mida del bust, Kaede compara l'experiència amb la primera vegada que va començar a portar roba de muntanya.

OVA2 (100).- Moment de l'escalada: els deu millors! L'Aoi i la Hinata presenten un compte enrere de les deu escenes preferides de la sèrie, cap de les quals està representada amb precisió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada