Bloc personal,

dimarts, 20 de desembre del 2022

Yama no Susume: Next Summit (2022) S04
(Encouragement of Climb: Next Summit)

[305]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yusuke Yamamoto
Guió: Yusuke Yamamoto, Hajime Katoki, Shiro (manga)
Música: yamazo
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Yuka Iguchi, Kana Asumi, Yōko Hikasa
Emissió 05/10/22 - 20/12/22

[ Animació, aventura, comèdia, slice of life, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,0):
“L’Aoi Yukimura és una noia tranquil·la que prefereix quedar-se a l'interior i té por de les altures. Quan es retroba amb la seva amiga de la infància Hinata Kuraue, que és extravertida i estima l'alpinisme. Decideixen pujar junts una muntanya, per veure la sortida del sol, que van veure junts quan eren més petits. Al llarg del camí, coneixen altres noies que també estan interessades a l'aire lliure i comencen una sèrie d'aventures a diverses muntanyes del Japó.”

Crítica

Noies de 16 anys fent senderisme amb mirada pura i brillant, i veu de pitu…

Basat en un manga de Shiro actualment en publicació des de 2011 amb un total de 22 volums.

Els primers capítols són un resum de les anteriors temporades i això m’ha desconcertat bastant.
El contrapunt de Yuru Camp △. Si Yama no Susume són les senderistes, Yuru Camp △ són les campistes. Dos iyashikeis amb personatges de mirada pura i brillant adorablement tontíssims…

==

A part de les sèries que vaig seguint per referències o tastets, aquests són els animes seguits durant la temporada de tardor 2022 (els he intentat posar per ordre de preferència, però és terriblement injust veure sèries tan diferentes una davant de l’altra…):

Haig de matitzar que, en línies generals, ha estat una molt bona temporada, per sobre de l’habitual, i, si no fos perquè hi han sèries que m’han agradat moltíssim, per la injusta comparació, algunes que he puntuat amb 3/5 segurament haurien estat puntuades també amb 4/5.

Resum (amb espòilers)

De petita, l’Aoi Yukimura adorava les muntanyes i era un apassionada per l'escalada. No obstant això, un accident al pati l'ha deixat amb por a les altures, convertint-la en aficions a l'interior. Malauradament, ara tímida i tímida estudiant de primer de batxillerat, l'Aoi s'ha absorbit tant en aquests passatemps que amb prou feines pot socialitzar amb els altres, deixant-la pràcticament sense amics. Només quan es troba amb l'animada Hinata Kuraue, una vella amiga dels seus dies d'escalada, les coses comencen a canviar. Impulsiva i de gran ànima, la Hinata insisteix a que l'Aoi s'uneixi a ella en tot tipus d'activitats d'escalada. Encara que reticent al principi, l'Aoi descobreix ràpidament que el seu temps amb Hinata els porta records agradables de la seva infància i aviat decideix començar a escalar de nou. A mesura que el retorn al seu passat passat comença a treure-la de la seva closca, l'Aoi es troba guanyant amics propers, assumint nous reptes i continuant trobant el seu propi estímul per escalar.

==

1.- Foment de l'escalada: preqüela. 1a temporada: primavera. . L'Aoi es gradua de l'escola secundària i es muda a la seva nova llar, sense saber la seva imminent reunió amb Hinata. Tot seguit es fa un resum de la primera temporada, en què l'Aoi i la Hinata es reuneixen i comencen a caminar per les muntanyes junts.

2.- Corre, noia de muntanya! 2a temporada: estiu Part 1. Hinata participa en una cursa d'obstacles durant el festival esportiu de l'escola, trucant a l'Aoi durant la part de la cursa de préstec. Això és seguit per un resum de la primera meitat de la segona temporada, que cobreix el fatídic primer intent d'Aoi per escalar el mont Fuji.

3.- Escalada a Tòquio!? 2a temporada: estiu Part 2.. Mentre compren a Tòquio, l'Aoi i la Hinata pugen el mont Atago per resar al santuari d'Atago. Això és seguit per un resum de la segona meitat de la segona temporada, en què l'Aoi i la Hinata tornen a pujar junts al mont Tanigawa i es troben amb Honoka.

4.- Fins i tot vaig somiar amb Fuji****. 3a temporada: tardor.. L'Aoi, la Hinata i la Kokona visiten Fuji-Q Highland per pujar a la muntanya russa de Fujiyama, on veuen el mont Fuji. Tot seguit es fa un resum de la tercera temporada, que tracta sobre la gelosia i la lesió al genoll d'Hinata.

5.- Un repte del club de muntanya!?Un fuet d'amor al mont Buko?. L'Aoi està convidat a visitar el Club de Muntanyisme, al qual tant la Hinata com la Kaede es van negar a unir-se. Després de fer una carrera amunt del mont Tenran, però, l'Aoi decideix no unir-se perquè vol pujar muntanyes al seu ritme. El cap de setmana, l'Aoi i la seva mare van amb la Hinata a escalar el mont Buko a Chichibu, on l'Aoi acaba havent de portar moltes coses.

6.- Els grans plans de cites de la Hikari! Junts per un Nadal blanc!. Hikari convida a l'Aoi a passar el dia amb ella al llac Naguri [ja] a Hanno, on van junts a fer un passeig en canoa, revelant més tard que recentment l'havien deixat i necessitava una mica de consol. La vigília de Nadal, l'Aoi convida tothom a una festa de Nadal només per ser cridat de sobte a la feina per ajudar a vendre pastissos de Nadal. Quan l'Aoi finalment arriba a casa, sense sorprendre a tothom amb un vestit de Pare Noel, les noies li donen una petita sorpresa.

7.- On veure el primer sol ixent. Senderisme amb les companyes!. L'Aoi, la Hinata i la Kokona es veuen junts l'Any Nou abans de pujar al mont Hiwada [ja] a Hidaka per veure la primera sortida del sol. Més tard, l'Aoi i la Hinata s'uneixen a Kasumi, Mio i Yuri en una visita al temple al mont Takao, decidint pujar-hi en comptes d'agafar el telefèric, on l'Aoi aconsegueix acostar-se una mica més a Kasumi.

8.- Punt de potència per Sant Valentí? Provant les raquetes de neu!. El cap de setmana abans del dia de Sant Valentí, l'Honoka fa una pausa dels seus estudis d'examen per unir-se a l'Aoi, la Hinata i la Kokona amunt del mont Mitake per visitar alguns punts de poder, amb la Hinata prestant molta atenció a l'interès d'Honoka en Kokona. Un altre dia, l'Honoka torna a unir-se a l'Aoi i a la Hinata, juntament amb en Koharu del club d'alpinisme, per provar unes raquetes de neu al mont Akagi, només per descobrir que amb prou feines queda neu per provar-les. Tot i la decepció inicial, aconsegueixen trobar un tros de bona neu a la tornada i, després d'arribar al fons, gaudeixen d'algun menjar de restaurant.

9.- La pesca al torrent de muntanya. El sentit de la vida?. Cap a Kamakura amb la família de la Hinata! El pare de l'Aoi porta l'Aoi, la Hinata i la Kokona a un refugi de pesca per provar la pesca al rierol de muntanya, on la Kokona expressa el seu interès a anar a l'escola secundària d'Aoi i Hinata. Més tard, la mare addicta al treball de la Hinata porta l'Aoi en un viatge familiar a Kamakura, on recorren un sender de muntanya, visiten un temple i van a la platja.

10.- Una nova temporada. Quan el curs escolar s'acaba i l'Aoi es preocupa per acabar en una classe diferent de la Hinata, d'alguna manera acaba portant tota la seva classe al mont Tenran per fer una foto commemorativa. Quan comença el nou curs escolar, l'Aoi de fet acaba en una classe separada de la Hinata, i Kasumi és l'única que coneix a la seva nova classe. Tanmateix, quan la classe s'ha de presentar, la Kasumi dóna una empenta a l'Aoi per compartir les seves experiències d'excursionisme amb la resta de la classe.

11.- Ens retrobem, Mont Fuji!. L'Aoi fa plans per tornar a desafiar el mont Fuji amb tothom, inclòs Honoka, durant les vacances d'estiu, rebent comentaris sobre la ruta a seguir mentre fan paella junts. Després d'un suggeriment de Koharu, l'Aoi va a comprar una motxilla de senderisme nova i aconsegueix trobar-ne la perfecta. El dia de la caminada, l'Aoi està preocupada pel temps, juntament amb la possibilitat de tornar a patir el mal d'alçada, però els seus amics l'encoratgen a mantenir-se positiva.

12.- Endavant! Cap a una nova cimera. En arribar a la vuitena estació, l'Aoi rep un altre cas de mal d'altura, encara que més lleu que l'última vegada, el que va fer que Hinata es quedés amb ella durant la nit. Aconseguint recuperar-se majoritàriament durant la nit, l'Aoi aconsegueix finalment arribar al cim on els altres estan esperant i veure com surt el sol. Després, les noies encapçalen el veritable cim, Kengamine, on l'Aoi decideix endreçar una postal al seu futur jo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada