Bloc personal,

dimecres, 21 de desembre del 2022

Mob Psycho 100 (2022) S03

[306]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Hasui
Guió: Hiroshi Seko, One (manga)
Música: Kenji Kawai
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Setsuo Itō, Takahiro Sakurai, Akio Ōtsuka
Emissió 06/10/22 - 21/12/22

[ Animació, acció, comèdia, sobrenatural, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,6):
“Un nen psíquic de secundària intenta viure una vida normal i mantenir els seus poders creixents sota control, tot i que constantment es fica en problemes.”

Crítica

Com no podia ser d’una altra manera, al TOP 5 d’aquesta temporada…

Basat en un manga d’One ja conclòs, publicat entre 2012 i 2017 amb un total de 16 volums. El manga té spin-off, també hi han OVAs de l’anime i fins i tot un live-action serialitzat per televisió.

En aquesta temporada, la resolució final els dos últims capítols i algun incident d’enmig, s’han fet una mica feixucs i pesadets.

==

A part de les sèries que vaig seguint per referències o tastets, aquests són els animes seguits durant la temporada de tardor 2022 (els he intentat posar per ordre de preferència, però és terriblement injust veure sèries tan diferentes una davant de l’altra…):

Haig de matitzar que, en línies generals, ha estat una molt bona temporada, per sobre de l’habitual, i, si no fos perquè hi han sèries que m’han agradat moltíssim, per la injusta comparació, algunes que he puntuat amb 3/5 segurament haurien estat puntuades també amb 4/5.

Resum (amb espòilers)

Shigeo Kageyama és un nen d'edat mitjana d'escola mitjana, sobrenomenat Mob. Tot i que sembla una persona discreta, de fet és un esperit poderós amb un poder psíquic immens. Per evitar perdre el control d'aquest poder, viu constantment una vida sota un grilló emocional. Per tal d'ajudar a aprendre a controlar les seves habilitats, Mob treballa com a assistent del estafador Reigen Arataka, un medi espiritual autoproclamat. La mafia vol viure una vida normal igual que els que l'envolten, però una pluja de problemes segueix vinent després d'ell. Amb les seves emocions reprimides creixent dins de Mob a poc a poc, el seu poder amenaça de trencar els seus límits mentre finalment es troba amb altres espes com els Claws.

==

1.- Futur ~Rutes de carrera~. Mob rep una missió per escriure la seva carrera professional per al futur, sobre la qual li costa decidir. Reigen suggereix convertir-se en un empleat seu a temps complet, però Mob insisteix que només és un espectacle a temps parcial per a ell. Un client arriba amb un suposat "ídol maleït" que Reigen creu que és un fals, però Mob i Serizawa senten que en realitat està maleït, així que fa que aquest últim l'exorcitzi, afirmant que el seu error és una "prova" per a Serizawa. En Mob continua ansiós pel que vol per al seu futur, sobretot escoltant els seus altres companys que tenen idees per als seus plans. Aleshores s'enfronta a Mezato, que afirma que és conscient que Mob és responsable del bròquil gegant al mig de la ciutat, que des d'aleshores ha estat adorat pel culte del casc psico i anomenat "l'arbre diví", intentant convèncer-lo una vegada més que donar-se a conèixer com el seu líder. Més tard, Reigen, Mob i Serizawa visiten un client a la seva casa bruta que creu que està posseït per un esperit maligne. Escoltar la seva història de penediment i culpa afecta molt a Mob i Serizawa, fent que l'esperit creixi en poder. Reigen aconsegueix treure els dos i l'exorcitzen amb èxit. Mob és capaç d'animar Serizawa, recordant-li el seu creixement constant, mentre li preocupa que s'estancarà. Finalment, lliura la seva carrera en blanc, pensant en convertir-se en viatger, i rep la benedicció de Reigen per seguir el seu propi camí. Mentrestant, Dimple s'asseu al damunt de l'Arbre Diví, preparat per començar el seu pla.

2.- Apareix el caçador Yokai Amakusa Haruaki! ~L'amenaça d'un centenar de dimonis!!~. Per al proper Festival de Cultura a Salt Middle School, Mob i alguns dels seus companys tenen l'assignació de treballar en el vestuari de la casa embruixada de la seva classe. Mentre que els seus socis suggereixen un simple full fantasma per utilitzar, Mob vol posar-hi alguna cosa amb més esforç, però no pot trobar una solució millor. La màfia continua creixent més ansiós a mesura que el festival s'acosta sense haver avançat. Mentrestant, Reigen és abordat pel suposat caçador Yokai Haruaki Amakusa, demanant la seva ajuda per localitzar els yokai coneguts com els "Cent dimonis" situats a la ciutat. A causa de les excentricitats d'Amakusa, Reigen no se'l creu i intenta que se'n vagi, però accepta treballar després que li ofereixi una tarifa de consulta d'1 milió de iens. Reigen segueix Amakusa per la ciutat acompanyat per Serizawa i Mob, amb aquest últim completament transfixiat en el seu dilema de vestuari. Arriben a un edifici abandonat, on el soterrani està cobert de misterioses arrels d'arbres, i aviat descobreixen que Amakusa tenia raó i que els yokai són reals. Intenta lluitar contra ells però fracassa, mentre Serizawa i Mob s'enfronten a tots, inclòs el Rei Yokai i els seus quatre generals; Mentre això passa, Mob rep diverses epifanies sobre com millorar la casa embruixada. Amakusa ofereix llocs de treball a Mob i Serizawa com a Yokai Hunters, però tots dos declinen, mentre que els comentaris sarcásticos de Reigen fan que, sense voler, perdi la quota d'1 milió de iens. Mob suggereix la idea de crear el rei Yokai per a la casa embruixada, que també accepten de mala gana, i això resulta ser un èxit.

3.- Getting Away ~100%~. Després de salvar a Tsubomi d'una situació vergonyosa, ser convidat per Mezato a una reunió de Psycho Helmet Cult i haver fet plans amb Tome, Emi li burla de com de "popular" és. darrerament. Després de caminar a casa amb Rit su, comença a sentir que més noies el miren afectuosament, cosa que fa que s'enalti amb la seva pròpia popularitat. Més tard aquella nit, Mezato revela que els Psycho Helmet estan fent una audició per trobar el seu líder, convençut-lo perquè assisteixi, ja que el farà més popular. Aleshores apareix Dimple i suggereix que Mob s'associ amb ell perquè puguin liderar el culte junts, però Mob qüestiona els motius de Dimple i rebutja l'oferta. Després d'explicar a Reigen els seus plans per a l'audició, Mob rep una bonificació de 5.000 iens per tal d'aconseguir roba nova que llueixi el millor possible. Demana ajuda a la Teru i s'acaba agafant una camisa d'aspecte incòmode amb micos. El dia de, Mob espera a Tome i Mezato, però tots dos no apareixen ni responen a les seves trucades. Mentrestant, a l'audició, apareix un ésser que s'assembla a Mob que es diu "Psycho Helmet", declarant que va acreditar l'Arbre Diví i que està allà per portar la felicitat al món, demostrant el seu immens poder prenent-ne el control.

4.- Arbre Diví 1 ~Apareix el Fundador~. A l'escola, la Mob li pregunta a Mezato per què no es va presentar el dia anterior, la qual cosa afirma que és perquè va aparèixer el "veritable líder" dels Psycho Helmets, així que no s'ha de preocupar més. Diverses persones de l'escola, inclòs en Tome i la majoria del Consell d'Estudiants, comencen a suggerir que s'haurien de prendre el temps per resar als Psychohelmets i l'Arbre Diví, per confusió d'alguns altres. Després de menjar-se una galeta que li van regalar els membres dels Psycho Helmets, en Teru de sobte comença a lloar l'Arbre Diví i el seu líder, abans de tornar-la a vomitar, adonant-se de l'intent de rentar-li el cervell. Es dirigeix a l'arbre per enfrontar-se a Psycho Helmet, identificant-lo ràpidament com a Dimple. Intenta lluitar, però finalment està cansat mentre el poder de Psycho Helmet continua augmentant. Després d'haver adonat que les arrels de l'Arbre Diví s'han estès per la ciutat, fent que la gent truqui a la seva oficina per aquest problema, Reigen fa que Mob l'ajudi a trobar una manera de destruir l'arbre. Demanen ajuda a Ritsu en el seu camí, que també expressa la seva desconfiança en els Psycho Helmets, però després de menjar-se un dels dolços, Ritsu, amb un rentat de cervell, els porta a una reunió de Psycho Helmet, on els altres membres amb rentat de cervell intenten coaccionar-los perquè s'uneixin. ells. Reigen i Mob escapen, s'adonen que la ciutat sencera ha caigut sota el control de l'Arbre, i intenten fer el seu camí. Tanmateix, Reigen també acaba caient sota el seu encanteri, obligant a Mob a haver d'anar-hi sol. Arriba a l'entrada on es troba amb una gran quantitat de persones, totes animant a Mob com el "casc psico original".

5.- Arbre Diví 2 ~Pau~. Mob entra a l'Arbre Diví, on es troba amb la veu molesta de "Psycho Helmet", mentre afirma els seus objectius i desitjos, mentre pregunta si Mob aprecia l'atenció de la multitud. Descobreix el Teru i el Psycho Helmet continguts, que reconeix com a Dimple. Una vegada més, demana a Mob que s'uneixi a ell en el seu esforç, detallant la seva intenció d'estendre la influència de l'Arbre Diví per tot el món, fent realitat el seu somni de ser veritablement un déu. Mob li diu que només està manipulant el cor de la gent i allibera en Teru perquè l'ajudi, però també es mostra que Teru està sota el seu control i comença a lluitar contra Mob per defensar l'Arbre Diví. Mob és capaç d'aixecar en Teru de l'arbre, però descobreix mentre s'enfronta a diversos clons de Psycho Helmet que el seu poder s'està fent més feble, a causa d'haver estat esgotat per Dimple i l'Arbre. Dimple es transforma en la seva "Forma God Dimple", preparat per fer-ho tot en contra de Mob, però Mob afirma que està frenant el seu poder i les seves paraules, anomenant-lo un "fals" que l'irrita. Dimple desencadena un atac poderós, mentre el poder de Mob continua augmentant lentament fins al 99%, només per ser agafat completament desprevingut en veure la camisa de mico de Mob sota la seva jaqueta, titllant-la de coix.

6.- Arbre Diví 3 ~Dimple Is~. Després d'escoltar el comentari d'en Dimple, Mob arriba al 100%, però per a sorpresa de Dimple, en canvi, Mob simplement allibera tota l'excés d'energia a l'aire, dispersant-la per tot arreu. Dimple està confós, ja que Mob es nega a lluitar quan intenta atacar-lo, i es veu encara més desconcertat quan Mob revela que Dimple no té cap intenció de fer-li mal. Escoltar el comentari d'en Dimple a la seva samarreta li va fer adonar-se que encara es preocupa per Mob com a amic, i demana disculpes per haver rebutjat el seu somni abans quan s'estava guanyant popularitat. La revelació desconcerta a Dimple quan comença a tenir una epifania de si mateix; tot i voler arribar a un estat semblant a un déu, ara que ho havia aconseguit, era avorrit, i que voler que Mob l'acompanyés era tot el resultat del seu desig d'una amistat real com la que tenia amb Mob. En arribar, Dimple declara renunciar al lideratge, utilitzant el seu poder per esborrar els records de tots sobre el rentat de cervell i ajuda a tornar a casa la mafia massa esgotada. No obstant això, està sorprès per l'aparició de "Psycho Helmet", l'Arbre Diví ha guanyat sensibilitat en aquesta imatge. Utilitza el seu poder semblant a un déu per intentar derrotar-lo, però es veu aclaparat pel poder creixent de l'Arbre mentre lentament xucla el seu. Amb les seves últimes forces restants, Dimple aconsegueix que una multitud inconscient per escapar de l'arbre i portar tothom a casa. Més tard aquella nit, la notícia emet que l'Arbre Diví es llança a l'espai i, tot i que en Mob no recorda exactament què va passar, agraeix a Dimple amb llàgrimes per tot el que va fer.

7.- Transmissió 1 ~Vacances d'hivern~. Quan s'acosta la graduació, en Tome lamenta el fracàs del Club de Telepatia per comunicar-se realment amb els extraterrestres, i dissol el grup de manera descoratjadora en adonar-se que els altres membres no estan realment interessats en la telepatia. Per compensar-ho, la Mameta, l'Haruto i la Saruta planegen intentar contactar amb extraterrestres el Cap d'Any. Busquen l'ajuda de Mob per aprendre sobre la telepatia i, amb l'ajuda dels bessons Daichi i Kaito, emeten un senyal per atreure un autèntic telèpata cap a ells. Després d'alliberar-lo, el grup es sorprèn al saber que l'antic membre del club Takenaka és un telèpata real, després d'haver-lo deixat adonant-se que no hi havia altres telèpates. Finalment està convençut d'acompanyar-los en la seva missió. Mob demana a Reigen que els condueixi com a acompanyant, i la nit de Cap d'Any, tots, inclòs un Tome reticent, es troben amb prou feines a temps i comencen el seu viatge cap a la muntanya.

8.- Transmissió 2 ~Trobat amb el Desconegut~. En el seu viatge per Mt. Mudboat, el grup acaba tenint diversos problemes. La mafia s'emmalalteix amb el cotxe, Reigen acaba prenent el gir equivocat a la muntanya i en Tome és miserable, sense creure que Takenaka sigui un telèpata. Més tard, Mob i Saruta marxen per anar al bany, i quan la resta del grup surt a buscar-los, tots acaben perdent-se, és a dir, la seva millor solució és pujar ells mateixos a la muntanya. En Tome es nega a continuar, sobretot després que s'assabenten que han oblidat el llibre que conté el ritual d'invocació alienígena al cotxe, però la Mob és capaç de convèncer-la de seguir endavant. Arriben al cim de la muntanya i Takenaka realitza el ritual després de memoritzar-lo tota la nit. No obstant això, fins i tot després que Takenaka reveli que l'autor del llibre era un frau, en Tome se'l emociona fins a quin punt tothom va anar per ella i decideixen seguir-ho intentant. Per a sorpresa de tots, apareix una nau alienígena mentre tres alienígenes entren en contacte amb el grup, enviant-los a la seva nau. Tots passen a passar la resta de la nit de l'Any Nou passant l'estona i jugant a jocs de terra, abans de tornar a casa. Tanmateix, la Mameta es deixa enrere i és portada al món natal dels extraterrestres i és tractada com la reialesa. Finalment, després d'un temps, és capaç de convèncer-los que el tornin a casa, on aviat s'oblida del seu temps allà.

9.- Mob 1 ~Movingut~. La mafia s'assabenta que en Tsubomi es traslladarà el mes següent, devastant-lo, però resolent-li que la demani a sortir abans que ella, buscant consell dels seus amics. Molts dels nois de l'escola tenen el mateix pensament i comencen a confessar els seus sentiments, amb Tsubomi rebutjant-los tots. Mezato n'informa a Mob i li acaba preguntant què li agrada exactament de Tsubomi, cosa que no pot respondre. Després de parlar amb Reigen i Serizawa, decideix que encara que no sap per què, serà fidel als seus sentiments. La mafia truca a casa de la Tsubomi i li demana que es trobi després de l'escola al parc, cosa que ella accepta. Decideix aconseguir flors per a ella segons el consell de la Teru, i en Minegishi, que hi treballa, li dóna un millor ram com a gràcies. Mentre espera a una vorera, Mob impedeix que un cotxe amb els seus poders colpeja un gat, però just després, acaba allunyant un nen distret perquè no sigui atropellat, sent atropellat pel mateix camió.

10.- Mob 2 ~Rival~. Després de ser atropellat pel camió, Mob es torna a despertar en el seu estat de ???% i procedeix a un alborotament. Continua a caminar cap al parc, encara amb el seu ram a remolc, delmant tot al seu pas, forçant la ciutat a tancar-se. En arribar a una zona forestal, "Mob" s'enfronta a Teru mentre procedeixen a la batalla amb els seus poders psíquics. Malgrat el creixement d'en Teru, "Mob" és capaç de dominar-lo i abocar-lo a una zona encara poblada, obligant en Teru a dividir els seus esforços entre lluitar, protegir-se a si mateix i als civils. Dins d'ell mateix, Mob veu en Teru lluitar i no pot fer res per aturar el seu jo arrasat, demanant-li que l'aturi. "Mob" és capaç de derrotar a Teru i destruir tota l'àrea, continuant cap endavant, però amb la seva última força restant, Teru és capaç de salvar els civils i enviar-los a un lloc segur. El camí de "Mob" l'acaba portant cap a una botiga de conveniència dirigida per antics membres de Claw, que es preparen per defensar-la. Mentrestant, un grup de convictes psíquics són transportats per avió per fer front a l'amenaça psíquica, amb Toichiro que va sol.

11.- Mob 3 ~Trauma~. Ritsu sent que alguna cosa va malament i s'afanya a trobar en Mob, adonant-se que "aquella cosa" ha ressorgit del seu germà. "Mob" elimina fàcilment els antics membres de Claw quan Toichiro arriba per lluitar contra ell. Toichiro acaba sent dominat, però rep l'ajuda de Sho, i els dos treballen junts per intentar combatre'l. Quan l'autèntic Mob interior comença a retenir el seu jo exterior, Toichiro intenta aprofitar aquesta oportunitat per segellar els poders de Mob, fins i tot a costa de la seva pròpia vida. No obstant això, sense voler tornar a deixar enrere la seva família, es retira amb Sho, mentre que "Mob" segueix endavant. El Body Improvement Club intenta ajudar-lo i aturar-lo, però queden bocabadats, sent rescatats per Ritsu. Reconeix que l'estat actual de Mob és el resultat de l'embotellament de les seves emocions, i declara que sempre estarà allà per prestar una oïda al seu germà gran, ja no li té por. Això fa que Ritsu arribi al 100%, donant-li prou poder per combatre "Mob", però encara no és suficient ja que crea un tornado gegant per envoltar-se. Dins la seva ment, Mob s'enfronta al seu jo més fosc que es reconeix com "el veritable Shigeo Kageyama", amb Mob només com una façana, i que aviat consumirà l'altre i serà el seu veritable jo, permetent-los fer el que vulguin. A l'exterior, Reigen i Serizawa corren cap al tornado.

12.- Confessió ~El Futur~.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada