Bloc personal,

dissabte, 24 de desembre del 2022

Bocchi the Rock! (2022) S01

[311]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiichirō Saitō
Guió: Erika Yoshida, Aki Hamaji (manga)
Música: Tomoki Kikuya
Estudi: CloverWorks
Veus de doblatge: Yoshino Aoyama, Sayumi Suzushiro, Saku Mizuno
Emissió 09/10/22 - 24/12/22

[ Animació, comèdia, música ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Una estudiant de secundària tímida, incòmode i solitària somia amb formar part d'una banda malgrat els seus dubtes i preocupacions, però quan és contractada per ser la guitarrista d'un grup que busca fer-ho gran, s'adona que el seu somni es pot complir. i fet realitat.”

Crítica

Un anime ‘normalet’ amb sorprenents detalls de gran qualitat: al top 5 d’aquesta temporada…

Basat en un manga de Aki Hamaji actualment en publicació des de 2017 amb un total de 4 volums.

==

A part de les sèries que vaig seguint per referències o tastets, aquests són els animes seguits durant la temporada de tardor 2022 (els he intentat posar per ordre de preferència, però és terriblement injust veure sèries tan diferents una davant de l’altra…):

Haig de matitzar que, en línies generals, ha estat una molt bona temporada, per sobre de l’habitual, i, si no fos perquè hi han sèries que m’han agradat moltíssim, per la injusta comparació algunes que he puntuat amb 3/5 segurament haurien estat puntuades també amb 4/5.

Resum (amb espòilers)

1.- Lonely Rolling Bocchi. Hitori Gotō és una noia extremadament introvertida que té problemes per fer amics o treballar en grup a l'escola. Quan veu entrevistar un grup de rock a la televisió, decideix començar a tocar la guitarra, pensant que li farà més amics. Malauradament, la seva ansietat social li impedeix fer amics durant l'escola secundària, però troba un èxit modest tocant versions de cançons populars i penjant-les en línia amb l'àlies "guitarhero". Després de lluitar per ser sociable durant el seu primer any de secundària, una noia anomenada Nijika Ijichi li demana que substitueixi un guitarrista que va abandonar el grup abans que la banda toqui el seu espectacle. Hitori segueix la Nijika fins a un bar subterrani i coneix el seu altre company de banda, Ryō Yamada, que toca el baix. Tot i tocar malament al programa en directe, Hitori està contenta que els altres li hagin donat el sobrenom de "Bocchi" i que siguin fans del seu canal "guitarhero" (encara que no saben que Hitori és guitarhero). Tanmateix, Hitori corre cap a casa poc després de l'espectacle, sentint-se esgotat per les diverses interaccions socials d'aquell dia.

2.- Ens veiem demà. Bocchi rep una lliçó ràpida sobre quants clubs cobren a les bandes per actuar en funció del nombre d'entrades que venen. Amb la necessitat de diners per compensar la seva mala actuació, la banda decideix buscar feina al mateix club que acaben d'actuar, ja que la germana gran de Nijika, Seika, n'és la gerent. Bocchi intenta refredar-se per no haver de treballar i interactuar amb la gent, però acaba prou sana com per anar-se'n igualment. Malgrat el seu malestar per abocar i servir begudes en un club ple, és capaç de passar la jornada laboral i inspirar-se veient actuar una altra banda de rock. Tanmateix, l'endemà, pateix un refredat de veritat.

3.- Estigues allà mateix. Bocchi intenta posar els nervis per demanar-li al seu company de classe, Ikuyo Kita, que sigui el vocalista i el guitarrista de suport. L'Ikuyo vol l'ajuda de Bocchi per aprendre a tocar la guitarra per apropar-se al seu company de grup sènior. No obstant això, mentre els dos viatgen a Shimokitazawa, l'Ikuyo entra en pànic després de veure en Nijika i Ryo, ja que ella era la guitarrista que va fugir abans del seu espectacle en directe anterior. L'entrenador convenç a l'Ikuyo de treballar al club, i de seguida fa una bona impressió als altres, tot i que Bocchi se sent gelós. Ikuyo no creu que pugui unir-se a la banda després d'haver fugit abans, però després de treballar l'espectacle, les altres noies la convencen perquè ho torni a intentar.

4.- Noia(s) saltadora(s). Bocchi té l'encàrrec d'escriure la lletra d'una nova cançó original. Fins i tot intenta posar-se en la mentalitat d'una festera, però acaba espantant la seva família. L'endemà, la banda decideix sortir a un parc per inspirar-se i augmentar la seva presència a les xarxes socials en línia amb algunes fotos de grup. No obstant això, Bocchi té una avaria davant la idea de convertir-se en una "puta d'atenció" en línia. Més tard, Bocchi es troba amb Ryo en un petit cafè, i s'assabenta que Ryo solia estar actiu en una altra banda, però que se'n va anar després de sentir que s'estaven esgotant per perseguir les tendències populars. Aquella nit, Bocchi troba la inspiració per escriure una nova cançó i espera fer més fotos amb la seva banda.

5.- Peixos no voladors. Nijika està sorprès al descobrir que Seika no els deixarà tornar a l'escenari per al proper espectacle en directe del club sense haver fet una audició abans. La banda decideix centrar-se a practicar la seva nova cançó original durant la setmana vinent. La banda aconsegueix passar l'audició, amb la Seika dient-li tranquil·lament a la seva amiga que inicialment va bloquejar la banda de Nijika per motivar-los a treballar més. Bocchi té por després de saber que haurà de vendre almenys cinc entrades per ajudar la banda a equilibrar-se amb la quota de reserva del local.

6.- Vuit vistes. Bocchi s'enfronta a una tasca difícil després d'adonar-se que només els seus pares poden comprar entrades per a l'espectacle, i està massa orgullós per demanar-los la seva ajuda per vendre els altres. Mentre estava asseguda deprimida en un parc, va arribar una dona alcohòlica de nom Kikuri Hiroi i li deu un favor a Bocchi en revelar-li que toca el baix d'una altra banda i fa un espectacle en directe improvisat al carrer amb ella per ajudar-la a vendre entrades per a la següent banda de Kessoku. rendiment. Després de jugar, un parell de noies decideixen comprar les entrades a Bocchi, i aleshores la Kikuri en compra l'última. Mentre veu un espectacle de focs artificials, Bocchi respon als seus companys de banda que va vendre totes les seves entrades, però assumeixen que està mentint per salvar la cara.

7.- A Casa teva. Nijika i Ikuyo van decidir venir a casa d'en Bocchi per elaborar els dissenys de les samarretes que portaran al concert. Com que aquesta és la primera vegada que Bocchi convida algú a casa seva, es va anar per la borda i espanta els seus convidats, tot i que els seus pares acaben penjant amb ells malgrat la seva incredulitat que siguin els "amics" de la vida real de Bocchi. Al vespre, van acabar fent la broma i van decidir utilitzar els dissenys inicials de samarretes senzilles de Nijika. Malauradament, una tempesta de tifó es prepara durant la data de les seves actuacions en directe.

8.- Bocchi la Roca. Tot i que el tifó ha reduït la taxa d'assistència prevista, Kessoku Band segueix endavant amb el seu concert. Veient el públic més petit i escoltant els seus comentaris menys que entusiasmats sobre el programa, els membres de la banda, excepte per a Bocchi, prenen un gran cop a la moral i cometen diversos errors en el seu número d'obertura no present durant la seva audició. Incapaç d'acceptar això, Bocchi toca un solo de guitarra, treu les noies de la seva crisi i deixa que toquin la resta del concert amb èxit. Al final del dia, Nijika li diu a Bocchi que ha deduït la seva identitat com a "guitarheroi". Bocchi es disculpa, afirmant que volia revelar la seva identitat després de millorar-se per no trencar les esperances dels seus fans. No obstant això, Nijika creu que amb Bocchi al seu costat, els seus somnis de seguir els passos de la Seika i fer famosa la seva casa en viu es faran realitat, sempre que mostri com "Bocchi la roca" mou l'escenari.

9.- Enoshima Escar. Al final de les vacances d'estiu, Bocchi està completament deprimit i es va tornar boig perquè cap dels companys de banda la va convidar a sortir com ho haurien de fer un típic estudiant de secundària, així que, per llàstima, la van convidar a la costa d'Enoshima per fer-hi records. Però la seva excursió va provocar diversos contratemps que van portar a ser colpejat per estranys, perd més diners per Ryo, atacat per milers negres i després de pujar les llargues escales al santuari, va desenvolupar diversos dolors musculars l'endemà. Malgrat això, Bocchi s'està divertint fins al punt que desitjava tornar al primer dia d'estiu.

10.- Després de la foscor. Bocchi es va posar en una situació difícil perquè no va poder decidir si la banda actuarà al proper festival cultural, i va tenir la pitjor impressió, ja que Kita els va fer aplicar en el seu lloc sense el seu permís. Per això, la Hiroi va convidar a tota la Kessoku Band a la seva actuació en directe per alleugerir-nos les coses, després que la Seika força tant en Hiroi com en Ryo paguessin el deute de Bocchi pels seus diners. Hiroi li diu a Bocchi que la seva primera experiència a la banda va ser el que la va fer tornar alcohòlica com per ofegar el seu atac de nervis i es va posar en problemes de diners. Kita també es va sentir culpable de l'aplicació i va demanar a Ryo que prenés classes de guitarra.

11.- Posta de sol duodecimal. Durant el primer dia de festival cultural, Bocchi es va adonar que mai no ha actualitzat el seu lloc web de "guitarhero" i que està a punt de perdre fans des que va formar part d'una banda. No obstant això, es diverteix amb tots els seus companys de banda i està preparada per al proper espectacle en directe de demà amb el suport de la seva família, els seus fans, companys de classe i fins i tot els membres del personal de Starry amb Hiroi com a més un.

12.- Et cau la llum del matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada