Valoració
Fitxa tècnica
Direcció: Takahiro Miura, Tetsuto Satō
Guió: Ufotable, Kadokawa Shoten (manga)
Música: Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Noriaki Sugiyama, Ayako Kawasumi, Noriko Shitaya
Emissió 25/01/18 - 01/01/19
Títol original: 衛宮さんちの今日のごはん
[ Animació, comèdia, gastronomia, slice of life, iyashikei, seinen ] 13 capítols d’11 min.
Wikipedia
Sinopsi
IMDb (7,2):
“En aquesta història, el destí i el menjar es troben en un món deliciós i suau. No és més que una escena de menjar normal: cada dia se serveixen àpats deliciosos a la taula de l'Emiya, durant la primavera, l'estiu, la tardor i l'hivern. ‘A veure, què hi ha avui de sopar?’”
Crítica
Un clàssic receptari de cuina que comença molt bé i acaba bastant mediocre, tirant a dolent amb ganes…
Basat en un manga de Kadokawa Shoten actualment encara en publicació des de 2016 amb un total de 8 volums. També es pot trobar sota el títol Emiya-san Chi no Kyou no Gohan per allò dels accents especials (ō). Des de 2021 té un vídeo joc.
No sé el perquè, però aquesta sèrie no és considerada sèrie: és un OVA de 13 capítols… potser perquè, enlloc de capítols de 22 minuts, en duren la meitat de l’habitual.
Els dos primers minuts d’animació del primer capítol tenen més valor que el conjunt de tota la sèrie, que és ben insípida i no té pràcticament res a dir amb un mínim de coherència. Això sí, aquests dos minuts inicials tenen una preciosa ambientació i són curosos amb els detalls…
En els últims capítols de la sèrie comencen a aparèixer personatges random sense solta ni volta. Entenc que els capítols de la sèrie són per completar la lectura del manga i els que miren la sèrie ho fan perquè ja se l’han llegit, doncs enlloc s’explica qui són i d’on apareixen.
Resum (amb espòilers)
La història té lloc en un univers alternatiu semblant al vídeo joc Fate/hollow ataraxia on Shirō Emiya viu en pau amb la seva família i amics a la ciutat de Fuyuki. Se centra en Shirō Emiya cuinant diversos tipus de cuina japonesa per a la seva família i amics durant les quatre estacions de l'any.
1.- Soba de Cap d'Any.
2.- Salmó i bolets al forn amb mantega.
3.- Primavera Chirashi-Sushi.
4.- Entrepans de Verdures i Cansalada Primavera.
5.- Brots de bambú gratinats.
6.- El meu primer bistec d'Hamburg.
7.- Te verd refrigerat Quick 'n Easy sobre arròs.
8.- Arròs fregit Chop Suey de Tohsaka-san.
9.- Els sabors de la tardor -Edició de proves de cuina japonesa de Caster-.
10.- Pollastre fregit que és fins i tot deliciós fred.
11.- Arròs de truita suau i melty extra especial.
12.- Roast Beef d'una Paella.
13.- Guisat reconfortant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada