Bloc personal,

divendres, 9 de desembre del 2022

Gekijōban Natsume Yūjin-Chō: Utsusemi ni Musubu (2018)
(Natsume's Book of Friends the Movie: Ephemeral Bond)

[1169]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori, Hideki Itō
Guió: Sadayuki Murai, Yuki Midorikawa (manga)
Música: Makoto Yoshimori
Estudi: Shuka
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Sanae Kobayashi

[ Animació, drama, fantasia, iyashikei, misteri, sobrenatural, shōjo ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Un adolescent orfe es troba amb una criatura sobrenatural que té la capacitat de semblar humana.”

Crítica

Em tranquil·litzen aquests iyashikei pausats i calmats…

Basat en un manga de Yuki Midorikawa actualment encara en publicació des de 2003 amb un total de 28 volums a dia d’avui.

És un iyashikei de manual (subgènere de slice of life, que retrata personatges que viuen una vida pacífica en entorns tranquils i té la intenció de tenir un efecte curatiu en el públic) sobre yōkai (entitats sobrenaturals i esperits de la cultura tradicional japonesa) i ayakashi (fantasmes).

Ja n’he vist les sis temporades prèvies en anime amb els seus corresponents OVAs i només em queda la pel·lícula de 2021 Natsume Yūjin-Chō: Ishi Okoshi to Ayashiki Raihōsha (2021) Natsume's Book of Friends: The Waking Rock and the Strange Visitor). Aquesta pel·lícula vindria a ser la continuació de les sis temporades anteriors, per la qual cosa, de facto, ve a ser una setena temporada en format pel·lícula.

Natsume Yūjin-Chō també es pot trobar sota el títol Natsume Yuujin-Chou per allò de les vocals amb pronunciació diferenta. Gekijōban (o Gekijouban) només vol dir pel·lícula o el The Movie habitual. En aquest cas, Utsusemi ni Musubu o Ephemeral Bond només vol dir Connexió al món temporal o Vincle efímer, traducció literal del tema de la pel·lícula.

Resum (amb espòilers)

Natsume viatja a un poble on la seva àvia Reiko es va quedar una estona, allà coneix un conegut seu. Mentrestant, Nyanko-sensei segueix alguns esperits al bosc i acaba amb una llavor estranya enganxada a ell que més tard es converteix en un arbre d'esperits al pati davanter de la casa de Natsume.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada