Bloc personal,

dilluns, 5 de desembre del 2022

Wednesday (2022) S01

[299]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Alfred Gough, Miles Millar
Música: Danny Elfman, Chris Bacon
Estudi: directors d’art
Actors: Jenna Ortega, Gwendoline Christie, Riki Lindhome
Emissió 23/11/22

[ Comèdia, crim, familiar ] 8 capítols de 43-54 min.

Sinopsi

IMDb (8,5):
“La història segueix els anys de la Wednesday Addams com a estudiant quan intenta dominar la seva habilitat psíquica emergent, frustrar i resoldre el misteri que va embolicar els seus pares.”

Crítica

Sherlock Holmes en versió gòtica…

L’he vista en anglès amb subtítols en espanyol i m’ha traumatitzat que la Miércoles es digui Merlina a Sud-amèrica… i a Cosa li diuen dits Dits. En fi… El que més greu em sap és que no està doblada al català, però sí té subtítols i en català es diu Dimecres. Això sí que no! Per aquí no passo!

L’últim capítol l’únic que està a l’alçada d’allò que esperava d’aquesta sèrie. De totes maneres, avui en dia, el fet que l’hagi vist sencera, ha d’estar mitjanament ben fet perquè l’aguanti fins el final.

Resum (amb espòilers)

La Wednesday és expulsada de la seva escola secundària després d'abocar piranyes vives a la piscina de l'escola mentre l'equip de waterpolo dels nois practica com a represàlia per l'equip que assetjava el seu germà Pugsley. Això fa que els seus pares, Gomez i Morticia Addams, la inscriguin a l'Acadèmia Nevermore de Jericho, Vermont, una escola per a marginats monstruosos a la qual van assistir abans. La personalitat freda i sense emocions d'en dimecres i la seva naturalesa desafiant li dificulten connectar amb els seus companys d'escola i fan que s'enfronti amb el director de l'escola. Tanmateix, descobreix que té habilitats psíquiques que li permeten resoldre un misteri d'assassinat local.

==

1.- La petita Wednesday està ple de pena. Wednesday Addams, una estudiant de secundària, troba el seu germà Pugsley lligat a un armari. Ella veu una visió psíquica dels seus matones als quals intenta matar per venjança, però és expulsat. Els seus pares, Morticia i Gomez, decideixen inscriure-la a Nevermore Academy, una escola per a marginats. Mentrestant, un excursionista és assassinat per una criatura desconeguda prop de Nevermore. Els pares de Wednesday alliberen Thing, una mà incorpórea sensible, per vetllar per ella. Coneix la seva companya d'habitació Enid, el seu contrari, i es lluita amb Bianca, la popular noia, després d'assetjar un altre noi, Rowan. Més tard, Wednesday gairebé és assassinat per una gàrgola que cau, però el salva l'exnòvio de Bianca, Xavier. Després d'escapar de la seva sessió de teràpia ordenada pel tribunal, Wednesday coneix en Tyler, que accepta ajudar-la a escapar de Nevermore. No obstant això, la directora Larissa Weems l'arresta i la porta de tornada a l'escola. Més tard, Tyler i Wednesday es reuneixen a la fira local, i Wednesday té una visió de la mort de Rowan. Rowan intenta matar-la, però és assassinat pel monstre.

2.- Ai és el nombre més solitari. Wednesday convenç un escèptic del xèrif Galpin que l'autor dels assassinats és de fet un monstre. De sobte, Rowan reapareix il·lès. Wednesday dubta de la seva seny i decideix investigar els assassinats ella mateixa. Ella recorre el campus preguntant sobre Rowan i li diuen que ha estat expulsat. Mentrestant, la Weems es preocupa per les visions de dimecres, mantenint-la de prop. Wednesday s'enfronta a un Rowan defensiu quan surt de l'escola i envia en Thing a seguir-lo. Es revela que Rowan és Weems que ha canviat de forma en ell, i Thing els perd. Dimecres té visions d'un llibre pertanyent a una antiga societat d'estudiants. En la seva recerca del llibre, escolta que Bianca planeja manipular el proper torneig d'estudiants. Wednesday s'uneix a l'Enid per derrotar a Bianca i guanyar el torneig. Més tard, Wednesday descobreix una biblioteca amagada dins de l'escola, on és capturada.

3.- Amic o Ai. Wednesday es troba lligada i envoltada de membres d'una societat d'estudiants d'elit, com la Bianca i el Xavier. El dimecres s'allibera i surt de la biblioteca, emportant-se un dels llibres. Weems ordena dimecres tocar amb la banda de l'escola en una propera cerimònia de la ciutat a càrrec de l'alcalde Noble Walker. Un dibuix del llibre la porta a una exposició en una fira local, on nota la pintura d'una noia que havia vist en les seves visions. Al bosc, Wednesday s'imagina que la noia, que es creu que és un vell avantpassat seu, està preparada per ser executada per Joseph Crackstone, l'avantpassat de la ciutat amb la intenció de matar tots els inadaptats, però ella és capaç d'escapar. Wednesday és emboscada pel monstre, que descobreix que és humà. De tornada a la ciutat, Wednesday estavella la cerimònia i és renyat per Weems. Mentre investiga l'escena del crim al bosc, la policia troba una càmera que va aconseguir capturar fotografies del monstre.

4.- Ai quina nit. Wednesday i Thing irrompen a l'oficina del forense per copiar els fitxers de les víctimes del monstre. En tractar d'identificar un patró, descobreix que a cada víctima se li han extirpat quirúrgicament parts del cos. Wednesday sospita de Xavier i el segueix al seu estudi d'art, on descobreix diversos dibuixos del monstre, que la condueixen al cau del monstre. Allà, recupera una de les seves urpes i la dóna al xèrif Galpin perquè coincideixi amb el seu ADN. Wednesday i Tyler assisteixen junts a un ball local. Mentrestant, el company de classe Eugene, que està al corrent del treball d'investigació de dimecres, és testimoni d'una figura encoberta que detona la cova del monstre. El ball és interromput pel fill de l'alcalde Walker, Lucas, que activa els ruixadors de foc de l'edifici per venjar-se d'interrompre dimecres la cerimònia de la ciutat. Wednesday sent que l'Eugene està en perill i es dirigeix ​​al bosc, només per trobar-lo greument ferit pel monstre.

5.- Recolliu el que afligeu. Fa 32 anys, Gomez és arrestat sota la sospita d'haver matat Garrett Gates a Nevermore. Actualment, els Addams visiten dimecres el cap de setmana dels pares a Nevermore. Una sessió de teràpia familiar s'interromp quan Wednesday s'enfronta als seus pares sobre el presumpte assassinat. Mentrestant, el xèrif Galpin s'assabenta que el forense s'ha suïcidat després d'admetre haver fabricat l'informe d'autòpsia de Gates. Galpin conclou que Gómez és culpable i l'arresta. A la presó, Gomez revela dimecres que Gates va morir per accident, mentre que Morticia confessa haver matat a Gates. Wednesday i Morticia desenterran la tomba de Gates per descobrir que havia estat enverinat letalment abans de ser assassinat, però la policia els atrapa i els arresta durant la nit. Més tard, s'enfronten a l'alcalde Walker que revela que Garrett tenia la intenció d'enverinar tota l'escola a causa de l'odi del seu pare pels parias. L'alcalde Walker accepta alliberar Gómez després d'admetre haver encobrir el motiu de Gates. De tornada a Nevermore, Weems admet de mala gana haver encobrir la mort de Rowan mitjançant el canvi de forma en un esforç per evadir la controvèrsia a l'escola.

6.- Quid Pro Woe. Wednesday intenta convocar a Goody, un vell avantpassat i company psíquic. Durant una festa d'aniversari sorpresa, Wednesday té una visió de Goody que li indica que busqui la mansió Gates. Allà, és testimoni de l'alcalde Walker quan surt de l'edifici i es cola al seu cotxe. Després de tornar a la ciutat, l'alcalde Walker és atropellat i greument ferit. Weems tanca l'escola i prohibeix dimecres sortir del campus. Amb l'ajuda de Tyler i Enid, ella s'escapa i torna a la mansió Gates. Allà, descobreixen que Laurel Gates, el parent de Garrett que es creia que havia mort durant molt de temps, encara podria estar viu. Troben les parts del cos tallades de les víctimes del monstre en un celler, però es veuen obligats a escapar després de ser emboscats pel monstre. Dimecres porta en Galpin al celler, només per trobar-lo buit. A Nevermore, Wednesday convenç a Weems de no expulsar-la per poder continuar amb la seva investigació. A l'hospital, una figura desconeguda mata l'alcalde Walker.

7.- Si ara no em fa pena. Al funeral de l'alcalde Walker, Wednesday s'adona d'una figura que s'amaga i la persegueix al bosc. Es revela que la figura és l'oncle Fester, que explica a dimecres que el monstre que ha estat investigant és un Hyde. Junts, recuperen un diari de la biblioteca oculta que revela que un Hyde sempre ha de tenir un mestre. Més tard, rastregen i segueixen en Xavier, que veuen trobar-se amb el Dr. Kinbott, el terapeuta del dimecres, al bosc. Després de tornar d'una cita amb Tyler, Wednesday troba el seu dormitori devastat, el diari robat i Thing greument ferit. La investigació sobre Laurel Gates revela que està viva i la mestressa del Hyde. Wednesday inicialment sospita del Dr. Kinbott, però és assassinada pels Hyde. La policia arriba per detenir en Xavier, que dimecres creu que és la criatura. Wednesday es troba amb Tyler i el fa un petó, però de sobte té una visió d'ell com l'Hyde.

8.- Un assassinat de desgraciats. Wednesday i els seus companys de classe atrauen Tyler al bosc, on el segresten. Buscant una confessió, Wednesday comença a torturar Tyler. En desacord amb els seus mètodes, els seus companys alerten a Weems i Wednesday és arrestat. A la comissaria, Tyler finalment confessa ser el monstre. Fart del comportament del dimecres, Weems l'expulsa de Nevermore. Wednesday visita l'Eugene a l'hospital, que li diu que la figura que va veure a la cova del monstre portava botes vermelles, igual que les de la senyora Thornhill. Utilitzant els seus poders de canvi de forma, Weems i Wednesday fan que Thornhill confessi la seva veritable identitat: Laurel Gates. Tanmateix, Gates és capaç de matar Weems i sotmetre dimecres. Utilitzant la sang de Wednesday, Gates ressuscita Crackstone i deixa Wednesday per morir, però sembla que Goody la cura. Enid, després d'haver-se transformat finalment en la seva forma d'home llop, derrota en Tyler en la seva forma Hyde mentre Crackstone trenca Nevermore en la seva recerca per destruir l'escola. Amb l'ajuda de Bianca, Wednesday destrueix Crackstone i Eugene ajuda a derrotar a Gates. Xavier surt de la presó, Tyler és detingut i Wednesday marxa de Nevermore, que tanca durant la resta del semestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada