Bloc personal,

dimecres, 28 de desembre del 2022

Amaama to Inazuma (2016) S01
(Sweetness and Lightning)

[315]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tarou Iwasaki
Guió: Mitsutaka Hirota, Gido Amagakure (manga)
Música: Nobuko Toda
Estudi: TMS/3xCube
Veus de doblatge: Yuichi Nakamura, Rina Endō, Saori Hayami
Emissió 04/07/16 - 19/09/16
Títol original: 甘々と稲妻.

[ Animació, comèdia, drama, gastronomia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Sis mesos després de la mort de la seva dona, un professor de secundària lluita per criar la seva filla a causa de la seva incapacitat per cuinar. Quan coneix un estudiant introvertit, que també és cuiner a temps parcial, decideix aprendre a cuinar bons àpats per a la seva filla.”

Crítica

M’ha agradat més per la part gastronòmica que no pas la iyashikei

Basat en un manga ja finalitzat de Gido Amagakure publicat entre 2013 i 2018 amb un total de 12 volums.

M’ha sobtat bastant l’expressivitat la mirada de la nena mostrada sobretot en el primer capítol.

Té punt d’empalagós que em sobra, però realment se m’ha fet curtíssima.

Resum (amb espòilers)

1.- Uniformes i arròs a l'olla. Kōhei Inuzuka és un professor ajudant que ha estat criant la seva filla, Tsumugi, per si mateix després de la mort de la seva dona, Tae, fa sis mesos, sovint alimentant-li els dinars bento fets prèviament. Es coneixen. Kotori, l'estudiant de la Kōhei, que els convida al restaurant de la seva família. Aquella nit, la Kōhei veu en Tsumugi amb ganes d'un àpat adequat com feia la seva mare, i la precipita al restaurant. Malgrat que està tancat, Kotori els demana que es quedin i els fa una olla. arròs. En Kōhei promet cuinar els àpats adequats a Tsumugi a partir d'ara. Kotori l'agafa desprevingut quan li demana que cuini i sope amb ella.

2.- Llums de Sopa de Porc i Restaurant. Encara a la tanca de la proposta d'en Kotori, en Kōhei organitza una reunió amb la mare d'en Kotori, Megumi, per parlar primer. La Megumi acaba massa ocupada per trobar-se, però en Kotori convenç en Kōhei i en Tsumugi que es quedin a sopar i l'ajudin a cuinar sopa de porc. Després de gaudir de l'experiència, en Kōhei decideix acceptar l'oferta de Kotori per cuinar el sopar junts.

3.- Tsumugi i el tan esperat bistec d'Hamburg. La Tsumugi es baralla amb el seu company de guarderia, en Mikio. L'experiència la deixa molesta, així que la Kōhei i la Kotori decideixen fer bistec d'Hamburg per animar-la. En Kotori anima en Kōhei a escoltar correctament el costat de la història de Tsumugi. Kōhei li assegura que sap que és una bona noia i, després d'animar-se, els ajuda a acabar de fer els filets abans de deixar escapar els sentiments que havia estat reprimint.

4.- Verdures i trossets odiats al gratinat. En Kōhei rep moltes verdures del seu company de feina i de l'àvia de Tsumugi, però lluita perquè Tsumugi mengi els plats que fa amb ells. Amb la voluntat d'ajudar-la a superar la seva exigencia, la Kotori decideix fer un gratinat amb verdures picades dins de la salsa beixamel. Amb una certa implicació creativa, el grup elabora un plat que en Tsumugi pot gaudir.

5.- Un dia de descans i bunyols especials. En Kotori coneix l'amic d'en Kōhei de l'escola secundària, Yūsuke Yagi, que de tant en tant té cura de Tsumugi. En escoltar que la Tsumugi sembla evitar menjar bunyols, la Kotori decideix que els bunyols seran la seva propera empresa de cuina. Mentre esperen que la massa s'aixequi, en Kōhei i en Tsumugi passen temps junts i en Kotori s'uneix amb en Kōhei. El primer lot acaba fallant perquè l'oli està massa calent, però aconsegueixen fer les coses bé amb el segon lot i produeixen uns bunyols deliciosos.

6.- Una Festa Gyoza amb Amics. L'amic de Kotori, Shinobu, s'ofereix a ajudar-los amb la cuina. El grup decideix fer gyoza; després d'haver rebut una invitació per a la festa de Tsumugi, en Yagi apareix, demostrant ser més que capaç a la cuina. En Shinobu li preocupa que estigui interferint amb el temps especial de la Kotori amb en Kōhei i en Tsumugi, però en Kotori li assegura que és més que benvinguda.

7.- Gohei Mochi i una gran aventura. Quan la Kōhei té febre, la Tsumugi abandona la casa sola i s'endinsa en una aventura, enfrontant-se a tota mena de perills imaginaris mentre es dirigeix cap al restaurant de la Kotori. Tot i que la Tsumugi aconsegueix evitar plorar tot el temps, entra en una rabieta quan en Kōhei la renya per haver marxat de casa sense dir-ho a ningú. Després que els dos es calmen i es disculpin l'un amb l'altre, en Kotori, després d'haver cremat una mica d'arròs sense voler, utilitza el que queda per fer gohei mochi.

8.- Guisat de calamars i taro que encara és deliciós demà. La Kōhei escolta que els altres pares fan bosses noves per als seus fills i s'ofereix a fer-ne una de nova a la Tsumugi, però ella declina, volent quedar-se amb la bossa que la seva mare li va fer. Tot i així, en Kōhei vol fer alguna cosa per la Tsumugi, així que li pregunta quins menjars feia la seva mare que li agradaria tornar a menjar. En Tsumugi demana un guisat de calamars, així que en Kōhei i en Kotori el cuinen junts. Més tard, en Kōhei cus un pegat bonic per cobrir la taca de la bossa de la Tsumugi, i Tsumugi diu que és una cosa que els seus pares van fer junts.

9.- Curry de la nostra família a casa. Després de deixar en Tsumugi a una festa de pijama a la llar d'infants, en Kōhei recorda el curri a casa que feia la seva família. Trobant-se amb l'antic llibre de receptes de la seva dona Tae, en Kōhei tria la seva recepta de curri sec com el següent plat que preparen amb Kotori. Mentre gaudeixen del curri que van cuinar, en Kōhei i en Tsumugi recorden els seus records amb en Tae.

10.- Vacances d'estiu, Kitty, i Aji. En Kōhei i en Tsumugi van a la platja, però tornen perquè fa massa calor. Porten uns peixos aji al restaurant d'en Kotori, on Shinobu suggereix que en Kōhei aprengui a filetar-los. Kotori decideix fer namerō i sangayaki, perquè puguin tenir el peix cru mentre també tenen alguna cosa cuinada per en Tsumugi. Tsumugi acaba provant el peix cru i gaudint-lo. En Yagi s'uneix a tothom per sopar i els sorprèn quan admet que pot fer dolços. Tsumugi expressa la seva alegria pel seu interessant dia.

11.- Una obra de teatre i crêpes de moniato. Quan la classe de Kōhei competeix amb una altra classe fent un estand de crepes al proper festival cultural, els estudiants recorren a Kotori per obtenir idees de menú. La Tsumugi es desanima quan la seva companya de classe Hana la diu estranya per voler interpretar un personatge de mascota en una obra de teatre de classe. Mentre la colla es reuneix per fer crepes de moniato, en Tsumugi es reconforta saber que en Kōhei sempre està pensant en ella. La Kōhei fa de Tsumugi una disfressa per a la seva obra, animant-la a ajudar a Hana a entendre-la més. Tsumugi aconsegueix fer-se amic de la Hana i actuar amb alegria a l'obra, mentre que les crêpes de moniato de Kotori es converteixen en un gran èxit al festival.

12.- Okonomiyaki ple d'afecte. En l'aniversari de la mort de la mare de la Tsumugi, Tae, en Kōhei i en Tsumugi intenten menjar en un restaurant d'okonomiyaki, però la Tsumugi s'enfada quan no aconsegueix fer la barreja ella mateixa i té una rabieta. La colla es reuneix per fer okonomiyaki que en Tsumugi pugui gaudir, però la Kotori està molesta perquè la seva mare li va cancel·lar una altra vegada. En Tsumugi es torna a molestar després que en Yagi la renya, encara que en Kōhei parla amb ella i li fa que es disculpi. La mare de Kotori, Megumi, apareix just a temps, demanant disculpes i presentant-se a tothom, i tenen un sopar feliç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada