Bloc personal,

dissabte, 10 de desembre del 2022

Natsume Yūjin-Chō: Ishi Okoshi to Ayashiki Raihōsha (2021)
(Natsume's Book of Friends: The Waking Rock and the Strange Visitor)

[1170]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori, Hideki Itō
Guió: Sadayuki Murai, Yuki Midorikawa (manga)
Música: Makoto Yoshimori
Estudi: Shuka
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Kazuma Horie, Chō

[ Animació, drama, fantasia, iyashikei, misteri, sobrenatural, shōjo ] 51 min.

Sinopsi

IMDb (7,3):
“La pel·lícula estarà composada per dues històries independents: ‘Ishi Okoshi’ i ‘Ayashiki Raihousha’.

A ‘Ishi Okoshi’, Natsume es troba amb un petit yōkai anomenat Mitsumi en un bosc. Mitsumi té l'encàrrec de despertar el yōkai diví Iwatetsu del seu somni profund. Mitsumi pesa a la ment de Natsume, per la qual cosa es proposa ajudar Mitsumi amb la seva tasca.

A ‘Ayashiki Raihousha’, un visitant misteriós apareix davant de Tanuma. Gairebé cada dia, el visitant visita a Tanuma, li parla una mica i després se'n va. Natsume, que sap que el visitant és un yōkai, es preocupa per Tanuma, però Tanuma gaudeix d'aquests intercanvis amb el yōkai. El yōkai no vol fer mal, però la salut de Tanuma comença a deteriorar-se lentament.”

Crítica

L’equivalent a la vuitena temporada en format pel·lícula…

Basat en un manga de Yuki Midorikawa actualment encara en publicació des de 2003 amb un total de 28 volums a dia d’avui. Hi han sis temporades d’anime amb els seus corresponents OVA’s i dues pel·lícules: la de 2018 i aquesta, que donen continuitat cronològica a les històries ja conegudes d’aquest iyashikei.

De fet, més que una pel·lícula o vuitena temporada de la sèrie, semblen dos OVA’s o dos capítols independents de la franquícia.

Natsume Yūjin-Chō també es pot trobar sota el títol Natsume Yuujin-Chou per allò de les vocals amb pronunciació diferenta. En aquesta ocasió, la pel·lícula està composada de dues històries independents: Ishi Okoshi (o The Waking Rock) i Ayashiki Raihōsha (o Strange Visitor) que literalment volen dir Aixecament de pedres (o La Roca Desperta) i Visitant sospitós (o Visitant estrany).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada