Bloc personal,

dissabte, 21 d’agost del 2021

Natsume Yūjin-chō (2008) S01 (Natsume's Book of Friends)

[153]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori
Guió: Kenichi Kanemaki, Yuki Midorikawa (manga)
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Miki Itô

[ Animació, comèdia, drama, misteri, sobrenatural ] 13 capítols de 22-23 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Quan Natsume Takashi hereta un llibre que pertanyia a la seva difunta àvia, s'adona que el llibre s'omple amb els noms dels esperits que va derrotar i lligats al seu testament. Després decideix tornar els seus noms perquè puguin tornar a ser lliures.”

Crítica

Interessant i diferent…

Per no fixar-me correctament amb les coses, he començat aquesta sèrie per la temporada 5. Quan ja portava gairebé dues terceres parts de la temporada, me n’he adonat i he començat per on calia.

M’ha agradat especialment l‘últim capítol d’aquesta primera temporada on s’ajunten tots els personatges bons.

Resum (amb espòilers)

Natsume és un noi que ha tingut una vida difícil des de petit, ja que pot veure esperits anomenats Youkai, un bon dia alguns d'aquests esperits comencen a atacar-demanant-li "El Llibre dels Amics" aquest llibre, és un diari que el va deixar la seva àvia Reiko que també podia veure els esperits perfectament. Aquesta va ser qui va tancar el nom de molts dels Youkai, impedint així que poguessin ser lliures. Natsume, juntament amb el seu amic i guardaespatlles, decidirà ajudar els Youkai i alliberar-los retornant-seu nom.

Durant el temps que recorda, Takashi Natsume ha tingut la capacitat de veure esperits, heretant el poder de la seva àvia Reiko Natsume. Aquesta habilitat va provocar que tingués una infància solitària perquè els nens de la seva edat el consideraven estrany. També s’havia passat d’un familiar a un altre. A la seva mort, Reiko va llegar al seu nét el seu Llibre d'amics, un llibre que contenia els noms dels esperits que havia assetjat a la servitud.

El Llibre d’Amics es considera un element molt preuat en el món dels esperits, i els esperits, tant bons com maliciosos, persegueixen constantment Takashi a causa d’això. Takashi passa el seu temps dissolent els contractes que va crear Reiko i alliberant els diversos esperits que li acudeixen per demanar ajuda. Per contra, els esperits maliciosos intenten matar-lo per obtenir la possessió del llibre, que és on entra Madara (Nyanko-sensei per Natsume). el seu propi desig de posseir el Llibre d’Amics. Posteriorment comença a estar més lligat a Takashi, amb aquest últim formant un vincle similar amb Madara.

1. Natsume descobreix que l'herència "Llibre d'amics" que va heretar de la seva àvia, Reiko, conté els noms del yōkai que havia derrotat i lligat al seu testament. Ajudat per un esperit en forma de Maneki Neko (figura del gat afortunat), a qui anomena Nyanko-Sensei (lit. "Mestre Little Meow"), Natsume decideix retornar tots els noms als seus propietaris originals.

2. Natsume és visitat pel déu local del poble que actualment s’esvaeix a causa de la manca de devots.

3. Es prega a Natsume que ajudi els esperits que actualment estan sent exorcitzats. Troba un esperit semblant en Tanuma, un noi que pot percebre el yōkai tot i que no és prou poderós per veure'ls.

4. Sasada, el president de la classe, descobreix el secret de Natsume durant un "judici de coratge". Ella li demana ajuda per trobar l'esperit que viu a l'escola abandonada. Natsume nega el fet que pugui veure res, però ella no agafarà el no com a resposta. Mentrestant, l’esperit, Shigure, captura a la resta dels seus companys de l’escola, en furia perquè l’enderrocin.

5. Natsume troba un bitllet antic entre les pertinences de Reiko i decideix anar a l’estació de tren abandonada per veure per què la conservava. Allà coneix un esperit de mentalitat lenta anomenat Santo, que esperava Reiko tot el temps per anar a Kiriganuma i allà per veure i maquillar-se amb el seu amic, Mikuri. Però el viatge no és tan fàcil com sembla primer.

6. Natsume és posseït per un esperit d'oreneta, que vol conèixer un humà que una vegada la va ajudar. Natsume accepta ajudar-la i els dos s’uneixen. Quan Swallow troba l'humà, Natsume se sent malament perquè no pugui conèixer-lo, però quan se sent parlar d'un Yukata que pot convertir un esperit en un humà durant un dia, ho busca.

7. Natsume va a una font termal per fer un viatge escolar, amb un encàrrec de Shigeru per recollir tasses de te d’un terrisser proper. Mentre allà es troba i ajuda a un petit esperit de guineu, que ràpidament s’enganxa a ell.

8. Natsume coneix un esperit que solia ser amic d'un home que també podia veure Yōkai, però un dia va perdre aquesta capacitat.

9. Natsume coneix un popular actor anomenat Natori Shuuichi que també pot veure esperits i té una feina secundària com a exorcista.

10. Natsume és posseïda per un jugador koto malalt, l’amic del qual vol que pugui jugar per última vegada.

11. Quan Natsume finalment té prou del comportament de Nyanko, Nyanko se'n va, deambulant sol i causant problemes.

12. Natsume és maleït per un esperit maligne que havia estat segellat a un arbre. Com que no volia molestar la seva família adoptiva, va decidir quedar-se fora de casa.

13. Tanuma descobreix que Nyanko-Sensei és un esperit. Tanuma i Natsume gaudeixen del festival de tardor i es tornen a veure coneguts anteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada