Bloc personal,

dilluns, 2 d’agost del 2021

Seishun Buta Yarou wa Yumemiru Shoujo no Yume wo Minai (2019)
(Rascal Does Not Dream of a Dreaming Girl)

[1073]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sōichi Masui
Guió: Masahiro Yokotani, Hajime Kamoshida (novel·la)
Veus de doblatge: Kaito Ishikawa, Asami Seto, Inori Minase, Nao Tōyama, tsumi Tanezaki, Maaya Uchida, Yurika Kubo

[ Animació, drama, fantasia ] 1h 29min

Sinopsi

IMDb (9,0):
Seishun Buta Yarou wa Yumemiru Shoujo no Yume wo Minai adapta els volums 6 i 7 de les novel·les lleugeres de la sèrie Seishun Buta de Hajime Kamoshida.”

Crítica

M’ha agradat més la sèrie…

Entre aquestes alteracions temporals que provoquen els personatges que envolten el protagonista, Sakuta, causats per la “síndrome de la pubertat”, una noia amb problemes cardíacs i mort imminent es manifesta en dos línes temporals diferents, una de quan era petita i estava a punt d’acabar la primària (potser inici de la secundària) i una altra coetània del protagonista.

Continuació de la sèrie Seishun Buta Yarō wa Bunny Girl-senpai no Yume wo Minai (2018) S01. Qui enganxi aquesta pel·lícula sense haver vist la sèrie (o novel·la o manga) no entendrà res…

Sense treure-li mèrit, m’ha agradat més la sèrie, doncs s’explica tot millor. Pel que he llegit, la pel·lícula està feta sobre els volums sisè i setè de la novel·la.

M’ha agradat la versió cantada de l’ending amb les dues noies protagonistes (diria que una mica diferent del de la sèrie).




Resum (amb espòilers)

A Fujisawa, Sakuta Azusagawa cursa el segon any de batxillerat. Li agrada molt passar els dies amb Mai Sakurajima, que durant els darrers 6 mesos ha estat la seva xicota i la seva persona gran. No obstant això, les seves vides pacífiques queden interrompudes per l'aparició del primer amor de Sakuta, Shoko Makinohara. Amb això, Sakuta es troba amb dos Shokos: un a l'escola mitjana i l'altre un adult, el que primer l'ajudà en els seus records. Sakuta descobreix que Shoko, de l'escola mitjana, pateix una malaltia cardíaca que requereix urgentment un trasplantament de cor per salvar-li la vida. Quan Sakuta i Mai es preocupen per la greu malaltia de Shoko a l’escola mitjana i pensen en maneres d’ajudar-la, Sakuta finalment descobreix el vincle entre les seves ferides i Shoko adult: Shoko adult ve del futur després d’una operació reeixida de trasplantament de cor. El donant de cor de Shoko és el mateix Sakuta, que Shoko revela que va ser declarat mort cerebral després d'un accident de trànsit mortal la nit de Nadal. Resulta que la raó per la qual Shoko va tornar és per salvar la vida de la seva estimada Sakuta. Contra els desitjos de Mai, Sakuta decideix sacrificar-se perquè Shoko pugui viure. Sakuta gairebé és atropellada, però Mai l'empeny a un costat en l'últim moment i en lloc d'això és atropellada pel cotxe. Com a resultat, tota la cadena de causalitat ha canviat: Sakuta viu, però Mai és assassinat i el donant de trasplantament cardíac de Shoko es converteix en Mai.

Sakuta està en xoc i devastada després de la mort de Mai. Incapaç de suportar-lo a veure així, Shoko adult l’ajuda per última vegada explicant-li un secret: amb la seva ajuda, també pot tornar al passat per reescriure la història; la última implicació és que l’adult Shoko desapareix per sempre. Sakuta pren una decisió ferma i torna al passat per salvar el seu amor. Sakuta impedeix a Mai sacrificar-se i impedeix l'atropellament, però ara Shoko no té un trasplantament de cor de ningú i la seva malaltia continua sense guarir-se. Tanmateix, Sakuta es nega a acceptar aquest resultat i, juntament amb Mai, accepten trobar una manera d’ajudar al jove Shoko que ja està a punt de morir, sabent que salvar-la significa arriscar la pèrdua de tot el que ha passat fins llavors. Malgrat tot, la parella promet trobar-se i enamorar-se de nou. Sakuta visita la jove Shoko per última vegada, on revela que ara sap tot el que ha passat. Decideix que crearà un futur en el qual mai no coneix tant Sakuta com Mai; salvant-los així de la tristesa de la situació. El temps torna al passat, quan Shoko era a quart de primària. Escriu amb valentia les seves esperances futures, però això significa renunciar al record de conèixer tant Sakuta com Mai; i que probablement mai la coneixerien. Al final, el temps torna al present. Arriba el nou any, Sakuta i Mai visiten el santuari i passen per una platja, on es troben per primera vegada amb Shoko, ara una jove sana. Gràcies a les memòries que creuen diferents línies de temps, Sakuta i Shoko finalment es reconeixen mútuament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada