Bloc personal,

divendres, 6 d’agost del 2021

¡Yotsuba! 1 (2003)

[127]

Valoració



Fitxa tècnica

Kiyohiko Azuma (guió, dibuix i tinta)
(Yotsuba to! - Yotsuba&!)

[ Manga shōnen, comèdia, slice of life ] (ed. 2020)
Norma Editorial

7 capítols - 232 pàgines b/n + cobertes - 115 x 175 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Vols conèixer a la noia més entremaliada de Japó? Acompanya Yotsuba al seu nou barri, i segueix les seves vivències mentre va de compres, caça cigales, juga sota la tempesta i intenta evitar l'escalfament de la Terra. Diverteix-te amb Yotsuba, el nou còmic del creador d'Azumanga Daioh.”

Crítica

Súper divertit!

El vaig comprar per la Vera (7 anys) per Sant Jordi, perquè havia llegit que era el que més s’adaptava a la seva edat… Ara que se l’ha acabat de llegir, me l’he llegit jo i és súper divertit i entretingut. Molt ben dibuixat, ben escrit i ben explicat. M‘ha agradat molt!

Ella ja s’ha demanat el volum 2 i espero amb ànsia el moment de llegir-lo.

Resum (amb espòilers)

Yotsuba! és un manga escrit i dibuixat per Kiyohiko Azuma, i publicat al Japó per ASCII Media Works a la revista mensual Dengeki Daioh. Els capítols s’han recollit en 15 volums de tankōbon, apareixent altres capítols a Dengeki Daioh per recollir-los en format tankōbon amb el pas del temps. La sèrie va ser llicenciada en anglès per ADV Manga, amb cinc volums publicats; el volum sis estava previst que es publiqués el febrer de 2008, però es va endarrerir indefinidament. Yen Press va anunciar al New York Comic Con del 2009 que havien adquirit la llicència nord-americana per al llançament en anglès del manga; el volum sis es va publicar el setembre del 2009 juntament amb les noves traduccions dels primers cinc volums, volums a seguir. La sèrie ha estat llicenciada a França per Kurokawa, a Espanya per Norma Editorial, a Alemanya per Tokyopop Alemanya, a Itàlia per Dynit, a Finlàndia per Punainen jättiläinen, a Corea per Daiwon CI, a Taiwan per Kadokawa Media, a Vietnam per TVM Comics, i a Tailàndia per NED Comics.

Yotsuba! segueix la vida quotidiana d'una jove anomenada Yotsuba Koiwai i del seu pare adoptiu, amb cada capítol en un dia específic, gairebé seqüencial, d'un any comú a partir del dimecres. Es creia que l'any inicialment era el 2003, coincidint amb la data de la serialització del manga, però Azuma ha afirmat que el manga sempre té lloc en l'actualitat. Això permet l'aparició de productes creats després del 2003, com ara la Nintendo DS que el senyor Ayase interpreta al capítol quaranta-dos.

L’últim dia del semestre de primavera, Yotsuba i el seu pare Koiwai es traslladen a la seva nova casa i coneixen les noies Ayase veïnes, Asagi, Fuuka i Ena. Quan els Koiwais s’instal·len, es troben amb problemes, com ara un pany de bany trencat i que Yotsuba necessiti aprendre sobre salutacions educades, aparells d’aire condicionat i l’ús adequat dels timbres. Fuuka ofereix als antics televisors de la seva família als Koiwais, i quan Jumbo, amic de Koiwai, l'ajuda a portar-la, els Ayases queden impressionats per la seva alçada. Per a altres articles per a la llar, Koiwai porta per primera vegada les compres de Yotsuba a un gran magatzem. Jumbo pren Yotsuba i Ena per agafar cigales i tornen a mostrar la seva captura a la senyora Ayase. L’endemà, després que Fuuka ajudi a Yotsuba a portar la bugada oblidada dels Koiwais, Yotsuba juga sota la pluja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada