Bloc personal,

dissabte, 14 d’agost del 2021

Twilight (2008)

[1077]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Catherine Hardwicke
Guió: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (novel·la)
Actors: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke

[ Drama, fantasia, romanç ] 2h 2min

Sinopsi

IMDb (5,2):
“Quan Bella Swan es trasllada a una petita ciutat del nord-oest del Pacífic, s’enamora d’Edward Cullen, un misteriós company de classe que es revela com un vampir de 108 anys.”

Crítica

M’ha costat tornar a veure-la…

Ho he hagut d’anar fent a pams, però al final me l’he empassat.

Potser no passarà com un excel·lent pel·lícula de vampirs, però no es mereix ni molt menys la puntuació final amb què s’ha quedat a IMDb. És més, ara hi ha detalls que en el seu moment no vaig veure per la qualitat de les còpies i que en HD són impactants…

Em semblava recordar que en aquesta ja sortia l’home llop (tot i que es deixa entreveure), però veig que no, que només és presentació del personatge (i raça) vampir i, un cop assumit, descripció dels seus poders.

Al final ha estat entretinguda.

Resum (amb espòilers)

Bella Swan, una marginada de disset anys, deixa Phoenix, Arizona i es trasllada a Forks, una petita ciutat situada a la península olímpica de l'estat de Washington, per viure amb el seu pare, Charlie, el cap de policia de la ciutat. La seva mare, Renée, es torna a casar amb Phil, un jugador de beisbol de lligues menors la carrera de la qual sovint manté la parella a la carretera.

Bella torna a conèixer Jacob Jacob, un adolescent nadiu americà que viu amb el seu pare, Billy, a la reserva índia Quileute, prop de Forks. Bella fa amics al seu nou institut, però troba que els misteriosos i apartats germans de Cullen són particularment intrigants. Bella està asseguda al costat d’Edward Cullen a la classe de biologia el seu primer dia, però sembla que la repulsa. Després d'una setmana d'absència de l'escola, Edward torna i es relaciona amb Bella amb normalitat. Pocs dies després, Bella és gairebé colpida per una furgoneta que derrapa al pàrquing de l'escola. Edward cobreix instantàniament una distància de més de trenta metres, posant-se entre Bella i la furgoneta, aturant-la només amb la mà. Posteriorment, es nega a explicar les seves accions a Bella i l’adverteix d’amistat amb ell. Jacob explica a Bella sobre una antiga animadversió entre els Cullen i els Quileutes, i diu que els Cullen no estan permesos a la reserva.

Després de moltes investigacions, Bella conclou que Edward té misteriosos poders que s’assemblen als d’un vampir. Finalment ho confirma, però diu que ell i els altres Cullen només consumeixen sang d’animals. La parella s’enamora i Edward presenta a Bella a la seva família de vampirs. Carlisle Cullen, el patriarca de la família, és metge de l’hospital Forks. Esme és l'esposa de Carlisle i la matriarca familiar. Alice, Jasper, Emmett i Rosalie són els seus fills adoptats informalment. La reacció de la família a Bella és mixta, preocupada perquè es pugui exposar el secret de la família.

La relació d’Edward i Bella es posa en perill quan tres vampirs nòmades —James, Victoria i Laurent— arriben a la zona de Forks. Són els responsables d’una sèrie de morts que s’estan investigant com a atacs d’animals. James, un vampir rastrejador amb increïbles instints de caça, s’excita amb l’olor de Bella i s’obsessiona amb caçar-la per fer esport. Edward i els altres Cullen protegeixen Bella, però James la rastreja fins a Phoenix, on s’amaga amb Jasper i Alice. James atrau Bella a una trampa en un vell estudi de ballet. Ataca a Bella i la infecta amb verí de vampir. L’Edward arriba i, després d’una ferotge batalla, sotmet James a la mateixa manera que arriben altres Cullen. Alice, Emmett i Jasper maten a James, decapitant-lo i cremant-lo, mentre Edward treu el verí del canell de Bella, evitant que es converteixi en vampir. Després, Bella ha patit una cama trencada i està hospitalitzada. En tornar a Forks, Edward acompanya Bella al ball de graduació de l’institut, on rebutja la seva petició de transformar-la en vampir. No saben que la parella de James, Victoria, els està vigilant en secret, traçant la venjança per la mort del seu amant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada