Bloc personal,

divendres, 27 d’agost del 2021

Natsume Yūjin-chō (2016) S05 (Natsume's Book of Friends)

[157]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori
Guió: Sadayuki Murai , Yuki Midorikawa (manga)
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Miki Itô

[ Animació, comèdia, drama, misteri, sobrenatural ] 11 capítols de 22-23 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Quan Natsume Takashi hereta un llibre que pertanyia a la seva difunta àvia, s'adona que el llibre s'omple amb els noms dels esperits que va derrotar i lligats al seu testament. Després decideix tornar els seus noms perquè puguin tornar a ser lliures.”

Crítica

En la línia de les altres temporades…

Aquesta temporada és la que vaig començar a veure per error pensant-me que era l’inici de la sèrie i la tenia pràcticament tota vista. Ara, evidentment, s’entenen la majoria de coses que semblaven no tenir massa sentit, però que igualment em van atreure i em van fer seguir la sèrie.

Resum (amb espòilers)

1. Un yokai en una olla vol que Natsume trobi la seva nina. Quan ho troba, ella no ho reconeix perquè porta anys fora. Natsume neteja la nina i la converteix en un quimono nou i el yokai la reconeix amb la seva nova roba.

2. Natsume troba una tovallola al bosc durant un passeig sota la pluja i es troba amb una femella yokai que la demana. El yokai segueix a Natsume fins a casa seva i aconsegueix que Natsume l'ajudi a trobar el "guapo" que li va donar fa 50 anys a una parada d'autobús. Vol tornar la tovallola que li va donar l’home després que el preocupés veure-la jugar sota la pluja. El nen yokai sent l'olor de l'home a la seva néta, que li diu a Natsume que el seu avi està a l'hospital per una malaltia.

3. Natsume troba una carta adreçada a ell des de Matoba. Caminant pel bosc, el perd quan un exorcista amateur segella un yokai en una olla. Notant el feble segell, Natsume i Nyanko-sensei el porten al condominio de Natori per tornar-lo a segellar. Quan Natsume torna a casa veu Matoba i s'assabenta que la carta era una petició perquè Natsume assistís a una reunió de forts exorcistes per eliminar la persona que s'ha dirigit als exorcistes.

4. Matoba porta Natsume a una de les viles del clan Matoba per assistir a la reunió d’exorcistes. Natsume s'assabenta que una màscara yokai anomenada "Magatsumen" controla la gent i es disfressa de shiki per provar els assistents si han estat posseïts. Seguint un estrany so primaveral, Natsume troba el culpable darrere de les possessions de la màscara i expulsa el yokai. Matoba dispara el yokai amb una fletxa per exorcitzar-lo.

5. Natsume veu una estranya escriptura a la pissarra de l’aula de Ciències de la Terra. Taki li explica a Natsume la peluda yokai que va ajudar a deixar la seva casa. Natsume arriba a casa de Taki i s'assabenta que tres yokai hi havien quedat atrapats: dos "conills" i un de color blanc pelut. El pelut yokai està encantat per Taki i ajuda a trobar el conill a la casa de Taki. Natsume s’assabenta que el pelut yokai va ser qui va escriure a la pissarra de l’escola i torna a llegir-ne els sentiments.

6. Natsume és perseguit per dos yokai que li van llançar un encanteri de segellat de veu. Un gran ocell yokai el salva i el porta a una vall abans que Nyanko-sensei el trobi. Natsume recupera la veu després que el grup de yokai l’atacin a la seva habitació, i després retorna el nom de l’ocell yokai.

7. Tanuma convida els seus amics a una fonda dirigida pels seus parents. Mentre escombrava fora, Tanuma és rebuda per una vella anomenada Ito-san. Natsume s'assabenta que Ito-san és un yokai que serveix al santuari de Mizunagi protegint el festival de muntanya. Ito-san ha entrat a la fonda perquè un altre yokai ha robat la màscara blanca del festival i s’ha disfressat de hoste. Natsume troba el yokai que va robar la màscara per al poder del festival i Ito-san la exorcitza. Ito-san adverteix a Natsume que mantingui en secret la seva identitat fins que acabi el festival perquè pugui completar el festival. Natsume diu que no dirà a ningú que és una yokai perquè pugui romandre en aquesta ciutat el major temps possible.

8. Un episodi que representa la història de Natori Shuuichi i Matoba Seiji quan eren joves. Aquest episodi mostra la família de Natori i la seva infància de poder veure youkai, sent odiat per la seva família i convertir-se en un exorcista.

9. L’episodi comença amb la persecució de Natsume per un pelut youkai. Es troba amb un petit bolet youkai que li parla d’un noble youkai anomenat Shuon que estava de viatge. Natsume ajuda al petit youkai a preparar-se per a la seva reunió amb el noble youkai. Quan es troben, però, el noble youkai adverteix el bolet youkai que el camí que fa és estret i demana al petit youkai que torni a casa. Però llavors el petit youkai s’adona que ha de ser digne per seguir-lo. Un altre youkai, que sembla ser un dels nobles seguidors youkai, apareix i dóna un llibre al bolet youkai i li diu que completi la formació per unir-se a Shoun-sama.

10. La història de per què Touko i Shigeru van adoptar Natsume.

11. A la mitja fila es mostren les flors de Natsume a la part alta d’un turó. Més tard, Natsume es refreda i els membres de la meitat van a buscar-li medicaments, fent tasques difícils per al yokai amb la medicina. Enmig de la febre de Natsume, els somnis són el record de quan es va posar malalt quan era un nen i parla breument amb Reiko. Amb el medicament a la mà, els de mitja fila se’l donen i la febre baixa. Més tard, s’assabenten que la medicina no funciona en humans i es desanimen en perdre el temps, però somriuen quan Natsume els agraeix els seus esforços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada