Bloc personal,

dijous, 19 d’agost del 2021

Star Wars: The Bad Batch (2021) S01

[152]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Jennifer Corbett, Dave Filoni
Veus de doblatge: Ming-Na Wen, Dee Bradley Baker, Michelle Ang

[ Animació, acció, aventura ] 16 capítols de 23-75 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“La ‘remesa dolenta’ de clons d'elit i experimentals s'obren camí a través d'una galàxia en constant canvi immediatament després de les Guerres Clons.”

Crítica

Un pèl justeta…

Realment podria haver estat molt millor havent vist el mandalorià, però el fet d’anar dosificant els capítols i que aquests tampoc siguin especialment significatius, ha fet que hagi hagut de fer esforços per anar-la seguint… l‘hagués pogut deixar de veure en qualsevol moment.

Resum (amb espòilers)

Abans d’acabar les Guerres Clons, mentre el grup dolent —Clons defectuosos Hunter, Tech, Crosshair i Wrecker més el clon cyborg Echo— ajuden el mestre Jedi Depa Billaba i el seu Padawan Caleb Dume a Kaller, s’emet l’ordre 66 i Billaba és assassinat. pels seus clons. Els Bad Batch també reben l'ordre, però només Crosshair se sent obligat a obeir-la i Hunter deixa escapar a Dume. Tornant a Kamino, els Bad Batch s'assabenten que la guerra ha acabat, que un Imperi ha substituït la República i es troben amb una jove, Omega, que és un altre clon defectuós. L’almirall Tarkin arriba per avaluar la viabilitat dels clons i envia el grup dolent per eliminar un grup d’insurgents a Onderon. Quan descobreixen que aquests "insurgents" són en realitat fugitius de Saw Gerrera que es neguen a sotmetre's al nou Imperi, Hunter fa que els seus homes abandonin la missió i tornin a Omega. Són arrestats per traïció i Tarkin ha millorat el xip inhibidor de Crosshair, convertint-lo contra els seus companys d’esquadra i obligant a Bad Batch i Omega a fugir sense ell.

The Bad Batch i Omega busquen refugi a Saleucami amb el desertor de clons Cut Lawquane, que els parla dels xips inhibidors que programaven els clons regulars i Crosshair per ser fidels a l'Imperi després de l'Ordre 66. Amb una major presència militar de l'Imperi, Cut planeja: escapar amb la seva família, però descobreixen que calen nous codis de cadena introduïts per reservar el transport públic. Sabent que Cut seria arrestat si intentés aconseguir-ne un, Tech i Echo roben alguns codis de cadena i Omega ajuda a lliurar-los a Cut i la seva família a temps perquè pugin al transport. Hunter intenta enviar a Omega amb Cut ja que creu que necessita una família, però ella decideix quedar-se amb el Bad Batch.

El grup dolent i l'Omega queden encallats en una lluna després que el seu vaixell estigui danyat a Saleucami i un drac de lluna Ordo roba la peça que necessiten per reparar-lo. Hunter i Omega es van proposar recuperar-lo, però Hunter està incapacitat. Omega continua sol i és capaç de rastrejar el drac, recuperant la part sense lluitar. A Kamino, Tarkin i l'almirall Rampart van posar Crosshair al comandament d'una nova unitat de soldats reclutats que són enviats a Onderon per acabar amb el campament de Gerrera. Gerrera ja no hi és, i Crosshair mata a un recluta deslleial, però la resta ho compleix i, d’altra banda, té èxit. Tarkin veu potencial per als soldats reclutats, pel que fa al primer ministre kaminoà Lama Su.

En el seu camí cap a un amagatall proposat a Idaflor, el Bad Batch es veu obligat a aturar-se al planeta més proper, Pantora, perquè puguin recollir subministraments i Tech pugui modificar la signatura del seu vaixell, ja que ara apareix a la llista de desitjos de l’Imperi. Un auxiliar de la badia d’aterratge a Pantora identifica el Bad Batch i informa Fennec Shand, un mercenari que ha estat contractat per recuperar Omega. Hunter, Echo i Omega busquen subministraments mentre Tech i Wrecker treballen al vaixell. Shand s’apropa a Omega, cosa que fa que Hunter persegueixi Shand per tota la ciutat. Hunter i Omega perden Shand i, un cop acabades les modificacions, Bad Batch surt de Pantora.

Amb l'esperança de descobrir qui va contractar a Shand, els Bad Batch van a Ord Mantell, on Echo coneix un informador Jedi anomenat Cid. S'ofereix a conèixer Shand a canvi de la seva ajuda: els esclavistes han segrestat un nen anomenat
Muchi, i Cid rebrà una recompensa de Jabba the Hutt si el Bad Batch l'ajuda a rescatar el nen. El grup dolent troba i lluita contra els esclavistes, rescatant a Muchi, que és un jove amant. En portar-la a Cid, Muchi es lliura a la mà dreta de Jabba, Bib Fortuna, a canvi de la recompensa. Cid dóna una part de la recompensa a Hunter, però no sap saber qui va contractar Shand. S'ofereix a donar a Bad Batch més treball mercenari en el futur.

Cid contracta el Bad Batch per recuperar un droide tàctic separatista per a la seva informació de batalla abans que sigui destruït en un lloc de desmantellament de Corell. Es troben amb droides policials que vigilen la instal·lació, així com amb Trace i Rafa Martez, que també estan buscant el droide. Wrecker colpeja accidentalment el cap i el seu xip inhibidor comença a activar-se. Tech i les seves germanes programen el droide tàctic per encendre els droides de la policia, cosa que els permet escapar, però el droide tàctic es destrueix en el procés. Les germanes expliquen que la recuperaven per a un client que lluita contra l'Imperi. Hunter els dóna una còpia de les dades del droide que va fer Tech durant el combat, i les germanes més tard expliquen al seu client com trobar el Bad Batch.

Després de no tornar amb les dades del droide tàctic, Cid li diu a Bad Batch que hauran de fer un gran treball per pagar el seu deute amb ella. Són interromputs per Trace i el misteriós client de Rafa, el seu vell amic el capità Rex, que s'alarma en saber que els Bad Batch encara no han eliminat les seves fitxes inhibidores com ell. Van a Bracca, un planeta del cementiri de naus estel·lars controlat pel Scrapper Guild, i es colen a un vell creuer Jedi per utilitzar la seva badia mèdica. L’agitació de Wrecker activa el seu xip i ataca els seus companys d’equip, però és sotmès i el xip s’elimina. Rex s’acomiada un cop finalitzades les extraccions; mentre s’acomiaden, Hunter és vist pels membres del Scrapper Guild.

El Gremi de Scrapper informa a l'Imperi de la ubicació del lot dolent i Crosshair és enviat a matar-los. Preocupat que l'Omega no es retornarà amb seguretat, Lama Su contracta un segon caçador de recompenses per recuperar la nena. Crosshair retalla el Bad Batch del seu vaixell, de manera que intenten escapar pel motor iònic del creuer. Crosshair els fixa a l'interior i té el motor engegat, però utilitzen explosius recuperats de l'armeria del creuer per escapar i Crosshair es lesiona per l'encesa del motor. Hunter i Omega s’enfronten al caçador de recompenses Cad Bane, que dispara a Hunter al pit i segresta a Omega. La resta del grup es posa al dia, porta el caçador ferit al seu vaixell i escapa.

Mentre perseguia Bane, els Bad Batch aprenen de Tech que Omega és una replicació sense modificacions de Jango Fett, cosa que la converteix en l’única font disponible per a material de clonació nou. De camí cap a una antiga instal·lació de clonació de Kaminoa a Bora Vio per al seu lliurament, Omega enganya l’ajudant droide de Bane Todo perquè l’alliberi i sigui capaç de senyalitzar el Bad Batch. Lama Su envia a Taun We per recuperar Omega i ordena a Nala Se que elimini la nena després d’extreure’n mostres genètiques. Preocupada per la seguretat d'Omega, Nala Se envia Fennec Shand per rescatar Omega. Shand mata a Taun We i duela Bane, cosa que permet a Omega escapar i ser recuperat pel Bad Batch.

A Raxus, que va ser la seu del govern separatista durant les guerres de clons, l'Imperi instaura noves lleis de toc de queda amb el suport del senador local Avi Singh. Mentre es dirigeix al públic, en lloc d’això, Singh parla contra l’Imperi i és arrestat. El seu droide de protocol GS-8 contracta a Cid per ajudar a rescatar Singh, i envia als Bad Batch que es resisteixen a ajudar després de lluitar contra els separatistes a les Guerres Clons. Omega es queda enrere a causa dels múltiples caçadors de recompenses que l’apunten, i guanya a Cid prou diners jugant a dejarik per pagar el deute de Bad Batch. Amb l'ajut de GS-8, el Bad Batch rescata a Singh i el porta a Cid perquè el pagui.

Quan el senador Orn Free Taa anuncia una nova refineria imperial a Ryloth i anima els combatents de la llibertat de Twi'lek a desarmar-se, el líder de la resistència Cham Syndulla dóna suport públicament a l'Imperi. El seu lloctinent Gobi Glie porta a la filla de Cham a Hera en una missió secreta per recuperar noves armes lliurades pel Bad Batch, durant el qual Hera fa amistat amb Omega. Crosshair els rastreja i l'Imperi arresta a Glie i Hera per traïció. Cham ataca el comboi imperial per rescatar-los amb la seva dona Eleni i altres combatents per la llibertat, però Crosshair dispara a Orn Free Taa, cosa que permet a Rampart emmarcar Cham per l'intent d'assassinat de Taa. Cham, Eleni i Glie són arrestats, mentre que Hera s’escapa.

Hera es posa en contacte amb Omega i demana a Bad Batch que ajudi a rescatar els seus pares. Hunter no creu que aquesta missió valgui la pena, però Omega el convenç perquè intervingui. Hera, Omega, Tech i Wrecker ataquen la nova refineria imperial de Ryloth com a distracció mentre Echo i Hunter alliberen Cham, Eleni i els altres combatents de la llibertat. Crosshair ho descobreix i els posa una trampa, però el clon del capità Howzer, que és fidel a Cham, adverteix els fugitius de la trampa i s'enfronta als seus companys de soldats. Howzer és arrestat, però els lluitadors Bad Batch i la llibertat escapen. Rampart s’adona que ha subestimat el Bad Batch i dóna permís a Crosshair per caçar-los.

Els Bad Batch tornen d'una missió per trobar Cid's Parlor sota la propietat del cap del crim Roland Durand. Troben a Cid fora i ella revela un pla per recuperar el saló robant un envia
ment d’espècies a Roland destinat al sindicat Pyke. The Bad Batch i Cid entren al seu despatx a través de túnels subterranis infestats d’un rusc d’Irlings. Recuperen amb èxit l’espècia, però són perseguits pels guàrdies de Roland que desperten el rusc. El grup s’escapa dels túnels, però l’espècia la pren el rusc. Són atrapats pels Pykes, que prenen a Omega com a ostatge mentre el Bad Batch i el Cid recuperen les espècies del rusc. Els Pykes van deixar que Cid recuperés el seu saló.

Rex contacta amb els Bad Batch, que els demana que ajudin a clonar el comandant Gregor que envia un senyal de socors des del planeta Daro. A la font del senyal, troben una base imperial on els soldats reclutats estan sent entrenats per comandos clon per substituir l'exèrcit de soldats clon. Hunter, Tech i Echo s’infiltren a la base mentre Omega i Wrecker es queden al vaixell com a còpia de seguretat. El Bad Batch rescata a Gregor, però Hunter és capturat durant la fugida. A Kamino, Lama Su i Nala Se planegen escapar després que l'Imperi cancel·li els seus contractes de clonació de l'exèrcit, però són capturats per l'almirall Rampart, que ha utilitzat Nala Se com a científic, però no per Lama Su.

Hunter és portat a Tipoca City a Kamino, on l'Imperi ha evacuat personal crític i ha eliminat la resta. Crosshair activa l'enllaç de comunicació de Hunter, que atrau la resta de Bad Batch a una trampa. Omega mostra als altres una entrada oculta al laboratori secret de Nala Se, on tots van ser creats originalment i on troben el simpàtic droide AZI-3 amagat. Troben a Hunter, que intenta convèncer Crosshair perquè li retirin el xip inhibidor, però Crosshair revela que ja s’ha eliminat i que està treballant de bon grat per a l’Imperi. Hunter atordeix Crosshair mentre Rampart, sota les ordres de Tarkin, comença a destruir la ciutat de Tipoca amb el Bad Batch i Crosshair encara dins.

Quan les restes de la ciutat de Tipoca comencen a enfonsar-se a l'oceà, Rampart i l'Imperi marxen mentre el Bad Batch pretén escapar de la ciutat abans que s'enfonsi completament. Omega i AZI-3 salven Crosshair quan queden atrapats en una sala d’inundació. Una vegada que les restes s’assenten al fons de l’oceà, el grup es dirigeix ​​cap al tub que condueix al seu vaixell, però el troba danyat. AZI li suggereix que els guie cap a la superfície dins de les càpsules de laboratori, però es queda sense energia en pujar. Omega intenta salvar-lo amb el risc d'ofegar-se, fins que Crosshair els salva a tots dos. Quan arriben al vaixell, Crosshair opta per separar-se del Bad Batch. En altres llocs, Nala Se és portada a una instal·lació imperial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada