Bloc personal,

dilluns, 23 d’agost del 2021

Natsume Yūjin-chō (2009) S02 (Natsume's Book of Friends)

[154]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori
Guió: Kenichi Kanemaki, Yuki Midorikawa (manga)
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Miki Itô

[ Animació, comèdia, drama, misteri, sobrenatural ] 13 capítols de 22-23 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Quan Natsume Takashi hereta un llibre que pertanyia a la seva difunta àvia, s'adona que el llibre s'omple amb els noms dels esperits que va derrotar i lligats al seu testament. Després decideix tornar els seus noms perquè puguin tornar a ser lliures.”

Crítica

M’ha agradat bastant més aquesta segona temporada…

Potser perquè hi han més monstres, més variats, més personatges humans, més interacció… una mica per tot. L’argument ja bé una mica rodat, tot i que continua sent una sèrie ben estranya.

L’ending, però, m’agradava més la música de la primera temporada, tot i que l’animació d’aquesta segona era clarament superior. Al final, a base d’anar-la escoltant repetidament, també m’ha acabat agradant d’igual manera.

Resum (amb espòilers)

1. Natsume és atacat per un yokai mentre recupera una pilota a l'escola. En la seva pressa per fugir, acaba trencant el segell d’un yokai, similar a com va conèixer Nyanko-sensei. Més tard aquella nit, Natsume descobreix un aspecte negre de Nyanko-sensei, només per fer-li robar el Llibre dels amics.

2. Mentre es burlen a la neu, Natsume i Nyanko-sensei topen amb Gen, un guardià del bosc que viu dins d’una estàtua. Gen intenta apoderar-se del cos de Natsume, però en lloc d’això s’apodera d’un conill de neu que havia fabricat Natsume. Gen pledeja amb Natsume per ajudar-lo a trobar un esperit maligne que destruís Sui, el seu company guardià, i Natsume accepta. Però sembla que Gen no ho explica tot el que sap.

3. Natori convida Natsume a un viatge d’aigües termals. Però els sorolls de l’armari i una figura vestida de quimono penjats del sostre fan que Natsume estigui incòmode.

4. Natsume té cura d'un ou abandonat d'un niu, sense considerar que podria ser un Youkai. Després d'haver nascut, va aparèixer un rar esperit de bebè, anomenat Tatsumi, que va pensar que Natsume era el seu pare. Natsume no pot evitar unir-se al petit esperit fins i tot quan Tatsumi es cansa i està malalt. Llavors, va venir un esperit misteriós que vol emportar-se Tatsumi per al seu amo, que el vol menjar.

5. Natsume es troba amb un esperit que havia estat esclavitzat per la seva àvia Reiko fa cinquanta anys, escrivint el seu nom en una pàgina esquinçada del Llibre d'amics i lligant-lo a un arbre d'un bosc. Natsume pot ajudar a localitzar la pàgina esquinçada? Quina era la intenció de Reiko de lligar-lo a un arbre?

6. Hi ha una nova noia a l’escola, Taki Tooru. Amb la seva aparició a l’escola, comencen a aparèixer cercles semblants als cercles de retallada. Mentre Natsume intenta esbrinar més sobre els cercles i Taki, un altre Youkai el visita. Només aquesta vegada, el Youkai no busca que es publiqui el seu nom.

7. Natsume perd temporalment la capacitat de veure youkai després de ser enverinat per l’esperit. Podrà impedir que els youkai mengin Taki sense la seva vista?

8. Natsume, Kitamoto i Nishimura fan un viatge a una antiga fonda per passar una estona fent els deures. Al voltant de la fonda hi ha un llac; en la qual es creu que viu una sirena. La sang de sirena realment dóna vida eterna?

9. Des del dia on es va obtenir una imatge d’una filera de cirerers en un hivern desolat, cada vegada que Natsume es desperta, la seva habitació està coberta de pètals. Intentant resoldre l’arrel d’aquest misteri, Natsume i Nyanko Sensei intenten retornar la imatge a Miya, una figura ombra que acompanya la imatge. Però, per què no el poden tornar a Miya?

10. Comencen a passar coses estranyes a casa de Natsume, com si les plantes de Toukou quedessin destruïdes i un estrany Youkai comenci a passejar per casa seva. Aleshores, Natsume aprèn més sobre Reiko i la seva vida en aquesta ciutat. També aprèn a desfer-se dels Youkai que deambulen per casa.

11. Mentre estava amb Tōko-san, Natsume detecta un youkai ferit. Ràpidament el persegueix, però mentre va a ajudar-lo, el menja un youkai molt més gran. Natori i Hiiragi apareixen just després que els youkai escapen i conviden a Natsume a l'Assemblea dels Conjuradors. Aquí Natsume no pot distingir entre humans i youkai i confia en trobar gent que l’entengui. Però és massa alegre per adonar-se de la intenció de tothom.

12. Natsume es troba amb un noi anomenat Kai segellat en un fèretre en una casa abandonada. Natsume allibera a Kai i descobreix que un youkai el persegueix. Al cap d'un temps, Natsume es converteix en l'objectiu d'aquest youkai i atura l'assetjament dels youkai amb l'ajut de Nyanko-sensei. Al final, Natori, que resulta ser el perseguidor i que va segellar Kai al taüt, li diu a Natsume que Kai és un Youkai.

13. Natori explica a Natsume un pou proper a la mansió que alberga un grup d’Oni. Estan cridant a qualsevol Youkai. També s’assabenta que Kai va baixar de les muntanyes per alliberar l’Oni. Mentre busca a Kai, Natsume parteix amb un de Nat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada