Bloc personal,

dijous, 26 d’agost del 2021

Natsume Yūjin-chō (2012) S04 (Natsume's Book of Friends)

[156]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori
Guió: Sadayuki Murai , Yuki Midorikawa (manga)
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Miki Itô

[ Animació, comèdia, drama, misteri, sobrenatural ] 13 capítols de 22-23 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Quan Natsume Takashi hereta un llibre que pertanyia a la seva difunta àvia, s'adona que el llibre s'omple amb els noms dels esperits que va derrotar i lligats al seu testament. Després decideix tornar els seus noms perquè puguin tornar a ser lliures.”

Crítica

Empatitzant amb el personatge…

Igual de bé que fins ara, però al veure-ho amb el vídeo una mica retallat, sembla que li falti qualitat… tot i que no és el cas.

Resum (amb espòilers)

1. Natsume es troba amb una estranya màscara de mico que porta dimonis mentre es troba al bosc. Volen el llibre dels amics i comencen a amenaçar-lo físicament fins que Natsume és salvat per Nyanko-Sensei. Més tard, Natsume torna a trobar-se amb els dimonis i és capturat per ells i portat al seu bosc. Mentrestant, Nyanko-sensei aprèn algunes coses interessants sobre el bosc on viuen els dimonis de la màscara de mico. Fugint dels dimonis, Natsume i Nyanko-sensei són salvats involuntàriament per un exorcista: Matoba.

2. Natsume i Matoba parlen, però quan la conversa no va com ell vol, Matoba ordena que Natsume es posi a una cel·la. Natsume s’escapa amb l’ajut de Nyanko-sensei. Juntament amb els seus altres companys de dimonis, Natsume ajuda els dimonis emmascarats de mico que viuen al bosc.

3. Natsume es fa amic d'un petit youkai de fluffball.

4. Yobiko, un youkai que pot imitar les veus dels altres, es cola a la casa de Natsumes i li demana que cridi a un altre youkai anomenat Karikami. Fa molt temps, Yobiko havia vetllat per una dona anomenada Youko que es reunia amb un home en un santuari proper. Un dia l'home va deixar de venir, a causa d'un matrimoni concertat amb una altra dona, de manera que Yobiko va decidir utilitzar el seu talent per parlar amb la noia. Finalment, li va dir la veritat sobre l’home i va fugir corrent. Quan va tornar al santuari molts anys després, va trobar una antiga carta tancada i arrugada. Més tard, Natsume i Yobiko es troben amb Karikami i després de tornar el seu nom, Karikami restaura la carta. Incapaç de llegir cartes humanes, Yobiko demana a Natsume que li llegeixi. En lloc d’un missatge d’odi que esperava, en realitat és una carta d’agraïment per dir-li la veritat.

5. A la ciutat on vivia Natsume, una noia recorda Natsume. Recorda les seves estranyes accions i el volia entendre. Mentrestant, Natsume es troba amb un petit Youkai que li recorda a la mateixa noia i ciutat.

6. Natsume és atrapat en una ampolla per un youkai per oferir-lo a un altre anomenat Omibashira. Nyanko-sensei es transforma en Natsume i fa una volta per la seva escola per preguntar als seus amics sobre Omibashira, però implica a Tanuma. Tanuma és atacat per un dels youkai que va atrapar Natsume i el perd, però mentre corre pel bosc a la recerca de Natsume troba una mansió darrere de l'escola. Quan Tanuma pot veure de sobte al youkai pujant les escales fins a la mansió, un youkai ho descobreix amb una bossa al cap.

7. Natsume és salvat per Tanuma i els dos fugen de la sala de banquets amb l'ajut de Natori, que es disfressava de youkai. Tanuma s’atrau més al món dels youkai i el viu de primera mà, cosa que preocupa molt Natsume. Es troben marques de sang al voltant de la mansió i les pors de Natsume es fan realitat quan Tanuma és atacat per Omibashira, però està protegit per una pedra que Natori li va donar. Després que Natsume ajudi a Natori a segellar Omibashira, tothom pot escapar de les sortides prèviament segellades. Prometent a Tanuma que li explicaria les seves queixes a l’escola l’endemà, Natsume finalment torna a casa.

8. Nyanko-sensei cau en un pou i descobreix que hi ha una barrera al seu interior, així com Nanase, l’ajudant de Matoba. Busca una pedra amb un youkai que havia segellat i explica a Nyanko-sensei la història de com va conèixer el youkai per passar el temps.

9. Natori té la tasca de trobar i trencar el segell d’Houzukigami, un déu que havia de participar en el Festival de Split de Lluna que es feia cada 10 anys contra Fuzukigami, un altre déu. Els youkai utilitzen el festival per les muntanyes per determinar si la collita seria abundant aquell any o no. Sense Houzukigami, el partit acabaria en una victòria per defecte per a Fuzukigami, cosa que provocaria que el terreny quedés estèril. Natori intenta trobar el segell, però es sorprèn de trobar a Natsume al festival disfressat de Houzukigami, després que els servents de Houzukigami els hagin demanat que defensessin el seu déu. El partit per guanyar és atrapar una bèstia alliberada d’una olla.

Els servents de Houzukigami li diuen a Natsume que busqui el veritable Houzukigami mentre localitzen la bèstia. Units per Natori, Hiiragi, Nyanko-sensei i un dels criats, miren en un edifici al costat d’una cascada. De sobte apareix la bèstia i Natsume i Hiiragi són tombats a la coberta de l'edifici. Després de recuperar-se d'un arrossegament pel riu, intenten córrer cap a l'edifici, però els criats de Fuzukigami els atrapen en una trampa que estava destinada a la bèstia. Mentre està inconscient, un dels criats és capaç d’agafar un aroma humà de "Houzukigami", fent-los preguntar-se si realment és el déu o no.

10. Natsume pretén ser el déu Houzukigami, de manera que el festival de divisió de lluna acabarà amb una victòria i la muntanya no es farà malbé. Guanyar el concurs no serà fàcil, però amb l’ajut de Natori trobarà el camí.

11. Natsume mira enrere una foto dels seus pares i es tornen a obrir les velles ferides. Natsume té un dia divertit amb els seus amics, però de cop i volta rep una trucada telefònica. Es vendrà la casa que Natsume vivia amb el seu pare. Com gestionarà Natsume tot això?

12. Natsume, acompanyat de Nyanko-sensei, va sortir a visitar la seva antiga casa. Visita un familiar per agafar la clau de la casa, però un youkai el segueix i vol que li faci una boca. Ell condueix els youkai lluny de la casa dels seus parents i Nyanko-sensei ho expulsa. Quan els dos tornen a la pista de trobar la casa, Natsume és atacat sobtadament pels youkai i es perd en vells records.

13. Natsume, posseït pels youkai, pensa en un incident dolorós de la seva infància que va implicar la família amb qui vivia en aquell moment. El youkai ofereix menjar-se tots els seus records, de manera que ja no haurà de reviure el seu dolor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada