Bloc personal,

dilluns, 30 d’agost del 2021

Colorful (2010)

[1082]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiichi Hara
Guió: Miho Maruo, Eto Mori (novel·la)
Veus de doblatge: Kazato Tomizawa, Aoi Miyazaki, Akina Minami

[ Animació, drama, fantasia ] 2h 6min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un esperit pecaminós té l'oportunitat de demostrar la seva dignitat de renaixement, habitant el cos d'un estudiant que es va suïcidar.”

Crítica

M’ha agradat molt!

Però pel que fa a l’animació m’ha deixat descolocat, perquè de la mateixa manera que hi han escenes molt ben treballes –amb CGI, potser?– n’hi ha d’altres que semblen de neòfit començant a aprendre els rudiments de l’animació…

La història molt bé i jo, que soc un sobrat que sempre les veu venir, no he sabut veure en aquesta ocasió el gir final de la història.

Sempre que acabo veient pel·lícules de la qualitat d’aquesta, m’acabo preguntant què és el que m’estic perdent… com és possible que no en tingués cap tipus de menció anteriorment?

El disseny dels personatges em recorden els de Chi no wadachi (Rastros de sangre) de Shuzo Oshimi.

Hi ha un manga de 7 volums (1997-2000) i posterior anime de 16 capítols (1999), però no tenen res a veure amb aquesta història.

[ Estic editant aquesta entrada l’01/02/22 i no recordo absolutament res de la pel·lícula. No tenia clar si era una pel·lícula o una sèrie i tampoc tenia clar si l’havia vista o no. Un cop localitzada l’entrada que testifica que sí he vist la pel·lícula, i després d’haver llegit el resum amb espòilers, començo a recordar vagament alguna cosa, però fins que no he vist un tros de la pel·lícula, realment no em sonava de res. De fet, he començat a veure-la i recordo algun personatge secundari, però és com si l’estés veient per primer cop. Fixa’t tu si m’ha agradat, que no en recordo pas res! ]

Resum (amb espòilers)

En arribar a l'estació de tren fins a la mort, s'informa a una ànima abatuda que té "sort" i que tindrà una altra oportunitat de vida encara que no la vulgui. El situen al cos d’un noi de 14 anys anomenat Makoto Kobayashi, que s’acaba de suïcidar per una sobredosi de pastilles. Vetllada per un esperit neutral anomenat Purapura en forma de nen petit, l’ànima ha d’esbrinar quin va ser el seu major pecat i error en la seva vida anterior abans que s’acabi el seu límit de sis mesos al cos de Makoto. També té altres funcions menors que ha de complir, com ara entendre què va portar Makoto a suïcidar-se en primer lloc.

Troba que a Makoto no li agradava la seva família i que els desagrada molt per les mateixes raons. És menyspreat pel seu pare, que és un subaltern a la feina, obligat a treballar moltes hores extres. Malgrat els seus esforços, odia la seva mare que va tenir una aventura amb un instructor de dansa, cosa que el seu pare sembla ignorar. El seu germà gran, Mitsuru, ha renunciat a ell perquè és massa malhumorat i no té amics a l’escola. Descobreix que una noia que li ve de gust, Hiroka, ven sexe a homes grans perquè pugui tenir la roba i les coses que vulgui. Shoko és una estranya noia de la classe de Makoto que desconfia del seu comportament inusual, així que intenta mantenir-se allunyat d'ella. Després que alguns delinqüents l’assaltin i el pegin, Shoko ve a visitar Makoto a casa seva, però ell l’espanta. En una de les seves trobades posteriors, Purapura explica que Makoto morirà realment aquesta vegada després que vencin els seus sis mesos. No obstant això, quan es fa amic de Saotome, un noi de la seva classe que accepta marginats com ell i els tracta com a iguals, Makoto veu l'alegria de la vida per primera vegada. Passen una estona junts i fins i tot comencen a estudiar per a la prova d’accés a l’institut, cosa per la qual cap dels dos tenia ambició.

Sabent que el seu germà mai no serà acceptat a un institut públic a causa de les seves males notes i falta d’interès, Mitsuru anuncia que ajornarà les proves d’accés a la universitat per permetre als seus pares estalviar una mica de diners perquè puguin enviar Makoto a un col·legi privat. Makoto es nega i els diu als seus pares i al seu germà que ja ha escollit Tamegawa High (una escola pública que ell i Saotome van acordar anteriorment). Un Mitsuru, agreujat, no pot comprendre la seva falta de voluntat per acceptar l'ajut de la seva família i li pregunta si li agrada turmentar la seva pròpia família. Makoto es posa a plorar i diu que només volia anar a la mateixa escola a la qual sol·licitava el seu únic amic, cosa que fa que els seus pares acceptin el seu desig. Arribat el seu termini, Makoto es reuneix amb Purapura per última vegada. Anuncia que ha descobert quin va ser l’error de la seva vida anterior. Revela que no és cap altre que l'ànima de Makoto Kobayashi i el seu error va ser que es va suïcidar a si mateix. Purapura li diu que seguirà vivint, però que també esborrarà els seus records de Purapura per fer que Makoto no pensi que té més possibilitats. Abans d’esborrar-se els records, Purapura li aconsella viure una vida acolorida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada