Bloc personal,

dimarts, 3 d’agost del 2021

Stranger: Mukô hadan (2007)
(Sword of the Stranger)
(La espada del extranjero)
(El samurai sense nom)

[1074]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masahiro Andô
Guió: Fumihiko Takayama
Veus de doblatge: Tomoya Nagase, Yuri Chinen, Kôichi Yamadera

[ Animació, acció, aventura ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Un espadachí d’una terra estranya es troba atrapat en una lluita entre moral, justícia i devoció, mentre accepta a contracor portar un nen i el seu gos rabiosos a un remot temple budista.”

Crítica

Encara hi ha pel·lícules que em sorprèn no haver vist…

Em sorprèn, sobretot, no tenir-ne ni notícies de l’existència d’aquesta pel·lícula. Em sorprèn no saber identificar on es desenvolupa (Xina o Japó, igual que la nacionalitat dels protagonistes). Em sorprèn veure una pel·lícula bastant recent amb conceptes bastant antics. Em sorprèn els segons inicials d’animació amb CGI…

Resum (amb espòilers)

La història comença durant el període Sengoku [a] amb un noi anomenat Kotaro que fuig de perseguidors desconeguts amb el seu gos Tobimaru, i és dirigit pel monjo Shouan per demanar ajuda al mestre Zekkai al temple Mangaku de la província d’Akaike. Mentrestant, un grup de guerrers xinesos Ming sota el comandament de l’ancià mestre Bai-Luan està sent escortat per soldats de Lord Akaike, que van acordar permetre als Ming construir un gran altar a la seva terra a canvi d’or. El grup és emboscat per bandits, però són assassinats per l’espert espadat occidental de Ming, Luo-Lang.

Mentre es refugia en un temple abandonat, Kotaro es troba amb Nanashi, un espadachí errant, però els troba un grup de recerca de dos guerrers Ming amb soldats Akaike. Un guerrer Ming ataca el duo i Nanashi el mata, però Tobimaru és ferit per un punyal verinós. Kotaro contracta a Nanashi com a guardaespatlles i porta Tobimaru a un metge on el gos és tractat. Mentrestant, els soldats d’Akaike capturen el segon Ming, Tu-Si, que és torturat per divulgar el propòsit de l’altar. Tu-Si revela que estan en una missió de l'Emperador Ming per crear un elixir d'immortalitat conegut com la Medicina Xian. L’ingredient essencial és la sang d’un nen profetitzat, el noi Kotaro, que només es pot sacrificar en determinades èpoques de l’any. Lord Akaike canvia llavors els seus plans per capturar Kotaro i agafar-lo per un alt rescat.

Mentrestant, Nanashi revela alguns detalls sobre el seu passat a Kotaro; que va lluitar per diferents amos, però no sap res dels seus orígens, excepte que és un supervivent del naufragi amb els cabells vermells i que el tenyeix de negre perquè pugui combinar-se amb la població japonesa. Nanashi deixa Kotaro a la cura de Shoaun i dels monjos dels Temples Mangaku, però els monjos lliuren Kotaro al Ming per salvar les seves pròpies vides. Quan els Akaike arriben i intenten agafar el noi, Nanashi s’adona que alguna cosa no va i torna. Els guerrers Ming ja han marxat amb Kotaro, de manera que Tobimaru dirigeix ​​a Nanashi mentre el gos rastreja Kotaro i els seus captors.

Quan Bai-Luan s’assabenta de la traïció de Lord Akaike, els Ming el capturen i l’utilitzen com a escut humà a la fortalesa que conté l’altar per esperar el temps profetitzat. Itadori, un ambiciós general d'Akaike, lidera un petit batalló de soldats per rescatar Lord Akaike. No obstant això, Itadori decideix matar Akaike i aprofita l'oportunitat per prendre el comandament. Les tropes ara ataquen la fortalesa, però en la cruenta batalla que es produeix, la majoria dels soldats Ming i Akaike són assassinats, inclòs Itadori.

Nanashi arriba finalment a la fortalesa, però queda momentàniament inconscient. Recorda l’incident anys abans, quan se li va ordenar executar dos nens i va prometre que mai no desengancharà l’espasa. Quan Nanashi es recupera i veu a Kotaro a punt de ser sacrificat, treu la seva espasa i es dirigeix ​​cap a l’altar, salvant Kotaro. Bai-Luan intenta disparar a Nanashi, però Luo-Lang mata al seu amo per poder desafiar a Nanashi a un duel final. Els dos espadachins es dediquen a una tremenda lluita d'espases, destruint l'estructura del procés. Tot i patir moltes ferides, Nanashi derrota finalment a Luo-Lang que mor lentament, una mica impactat per la seva derrota. L’endemà al matí, Kotaro, surt a cavall portant Tobimaru i el malferit i amb prou feines conscient Nanashi, parlant de començar una nova vida junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada