Bloc personal,

diumenge, 15 d’agost del 2021

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

[1080]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Bill Condon
Guió: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (novel·la)
Actors: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

[ Aventura, drama, fantasia ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (4,9):
“Els Quileutes s’acaben esperant els pares Edward i Bella, el fill del qual no naix representa una amenaça per a la Manada de Llops i la gent de la ciutat de Forks.”

Crítica

La més fluixa de totes amb diferència…

Només la salva la segona part amb el part i la transformació. La resta és perfectament oblidable.

Resum (amb espòilers)

Pocs mesos després dels fets de la pel·lícula anterior, és el dia del casament de Bella Swan i Edward Cullen i Bella es prepara amb l’ajut de les germanes d’Edward Alice i Rosalie i Renee, la seva mare.

Durant la recepció, torna Jacob Jacob, que havia marxat ràpidament de la ciutat en rebre una invitació al casament.

Bella i Edward intercanvien feliços els seus vots junts i es casen davant dels seus éssers estimats. A la Bella li sorprèn gratament veure a Jacob tornar i els dos comparteixen ball al bosc. Bella admet que ella i Edward planegen consumar el seu matrimoni durant la seva lluna de mel mentre ella encara és humana. Jacob s’enfada, sabent que un acte així la podria matar. Sam i altres membres de la manada contenen Jacob abans que ell fasi una fase.

Després del casament, la parella passa la seva lluna de mel a l’illa Esme i fan l’amor per primera vegada. L’endemà al matí, Edward s’adona que Bella té nombroses contusions i es molesta per si mateix per haver-la fet mal, tot i que Bella insisteix que va gaudir de l’experiència. Edward promet no tornar a fer l'amor fins que es converteixi en vampir.

Dues setmanes després del casament, Bella vomita després de despertar-se i nota que el seu període és tardà. Alice truca a Bella i li pregunta si està bé, ja que Alice tenia una visió d’alguna cosa que li passava a Bella. Passa el telèfon a Carlisle, el pare adoptiu d’Edward, i Bella li diu que creu que està embarassada. Edward està desconcertat, ja que sap que és molt improbable que un humà sobrevisqui donant a llum un bebè de vampir. Li diu que Carlisle hauria de treure el bebè. Ella es nega, ja que vol mantenir el seu fill, i convenç la germana d'Edward, Rosalie, perquè faci de guardaespatlles. Volen cap a casa cap a Forks, Washington. Tot i que Bella només ha estat embarassada durant dues setmanes, el bebè creix ràpidament.

Jacob corre a la casa dels Cullen. Bella, ara molt embarassada, és pàl·lida i amb poc pes. Jacob, disgustat per la manca de salut de Bella, diu que Carlisle hauria d'interrompre l'embaràs el més aviat possible perquè Bella pogués sobreviure. Bella ignora els consells mèdics de Carlisle i les visions d'Alicia, continuant el seu embaràs.

Mentre Jacob surt de la residència dels Cullens, es transforma i organitza una reunió al bosc amb els seus companys de maletes sobre l'embaràs de Bella. Sam creu que el bebè no podrà controlar les seves ganes de sang humana un cop naixin i creu que el paquet hauria de matar Bella per assegurar-se que el seu fill no nascut no faci mal a ningú més. Jacob es nega a seguir el pla. Tot i que Jacob està d’acord que el paquet hauria d’eliminar el nadó de Bella, no vol que li vingui cap mal a causa de que encara té sentiments per ella i perquè Bella no va fer res malament. Sam i els altres llops tampoc volen fer mal a Bella, però Sam creu que haurien de seguir-ho, ja que Bella ja està morint i Sam creu que si no la maten, el seu fill ho farà. Això fa que Jacob i alguns altres llops es dispersin de la manada de Sam per formar els seus.

A mesura que avança l’embaràs, la qualitat de la seva salut disminueix ràpidament, però, després d’un comentari de Jacob, Bella s’adona que el bebè anhela sang i comença a beure sang humana que prové Carlisle de l’hospital local i la seva salut millora. L'embaràs progressa a un ritme alarmant i, com a mig vampir, el fetus és molt més accelerat que un ésser humà. L’aversió d’Edward pel bebè es dissol mentre nota que pot llegir els seus pensaments i ell i Bella comparteixen un moment tendre amb el seu fill per néixer.

Bella comparteix els seus noms de nadons amb Edward i Jacob quan la seva columna vertebral es trenca de sobte i es col·lapsa. S'adonen que Bella no pot fer front a l'embaràs i que el bebè s'ofega, de manera que Edward, Jacob i Rosalie comencen a fer-li una cesària. Rosalie comença el procediment, ja que Carlisle està rebent sang, però a causa de la fam, la sang de la fulla la tempta molt. Jacob l’atura mentre Edward agafa la fulla i acaba el procediment. Com que la morfina encara no ha tingut temps de propagar-se, el procediment és extremadament dolorós per a Bella, ja que l’Edward es talla l’estómac i cau inconscient.

Després del procediment, Bella es desperta i veu la seva sana filla acabada de néixer i tria Renesmee (una combinació dels noms de les mares d’ella i d’Edward) com a nom del nadó, abans que el seu cor aparentment deixi de bategar. Jacob intenta desesperadament la RCP mentre una Rosalie, ara tranquil·la, s’emporta el nadó. Edward injecta el cor de Bella amb el seu verí per transformar-la en un vampir, però sembla inútil, ja que Bella roman sense vida. En pànic, Edward comença les compressions toràciques. Jacob li diu amb menyspreu que no el matarà, ja que seria un càstig més gran que Edward passés la resta de la seva vida sabent que va ser el motiu pel qual va morir Bella. Després, Jacob surt de la casa i cau de genolls, plorant. Seth i Leah expliquen al paquet que Bella no va sobreviure al part. Desconcertat, Jacob torna a l’interior i intenta matar Renesmee, ja que creu que va ser la raó per la qual Bella va morir, però quan es miren als ulls, veu totes les versions futures d’ella i decideix no matar-la.

Quan els homes llop s'assabenten de la "mort" de Bella, ataquen la casa dels Cullens en un intent de matar el bebè, tement que es converteixi en una amenaça massa gran. Edward, Alice i Jasper, defensen la seva llar amb l'ajuda de Leah i Seth, i més tard són ajudats per Carlisle, Esme i Emmett. Jacob corre llavors cap a fora per aturar la baralla i es transforma en la seva forma de llop. Jacob i Sam en breu es comuniquen telepàticament. Edward llegeix la ment de Jacob, anunciant que Jacob ha imprès a Renesmee i, atès que la llei més absoluta dels llops és no fer mal a ningú que hagi estat imprès, se'n van.

El verí d’Edward comença a curar Bella, està neta i vestida. Al llarg de dos dies, les seves marques de mossegada es curen, l’esquena trencada i la reparació del pit i la seva figura torna a la normalitat. Finalment, la transformació és completa i quan els seus ulls s’obren, són de color vermell sang.

En una escena de crèdits mitjans, Aro i els seus germans, Marcus i Caius, reben una carta de Carlisle anunciant que els Cullen tenen un nou membre de la família. Aro informa als seus germans que el seu combat amb els Cullen encara no ha acabat, ja que tenen alguna cosa que ell vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada