Bloc personal,

dissabte, 14 d’agost del 2021

The Twilight Saga: New Moon (2009)

[1078]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chris Weitz
Guió: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (novel·la)
Actors: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

[ Aventura, drama, fantasia ] 2h 10min

Sinopsi

IMDb (4,7):
“Edward abandona Bella després d'un atac que gairebé li va causar la vida i, en la seva depressió, cau en una altra relació difícil: aquesta vegada amb el seu amic íntim, Jacob Black.”

Crítica

Encara la trobo interessant…

Gairebé m’interessa més la història dels homes llop, però sembla que aquesta no va agradar gaire…

Resum (amb espòilers)

Quan compleix divuit anys, Bella Swan es desperta d’un somni on és vella i Edward Cullen, el seu immortal nuvi vampir, és per sempre jove. Tot i la falta d’entusiasme de Bella, la família d’Edward acull una recepció d’aniversari a la seva residència. Mentre desplega un regal, rep un tall de paper. El germà d’acollida d’Edward, Jasper, es veu aclaparat per l’olor de la sang de Bella i intenta atacar-la, però queda retingut. Creient que ell i la seva família posen en perill la vida de Bella, Edward posa fi a la seva relació i els Cullen abandonen Forks.

Bella es queda deprimida i aïllada durant mesos. El seu preocupat pare, Charlie, decideix enviar Bella a viure amb la seva mare a Jacksonville, Florida. Bella es nega i promet passar més temps amb els seus altres amics de l'escola. Ella i Jessica veuen una pel·lícula. Bella s’acosta a uns motoristes d’aspecte aspre fora del teatre, per a la consternació de Jessica. La perillosa trobada recorda a Bella un anterior assalt proper on Edward la va rescatar. S’imagina veure i escoltar l’Edward i s’adona que les activitats de recerca d’emocions poden evocar la seva imatge.

L’amic de Bella, Quileute, Jacob Black, ajuda a alleujar el dolor implicant-la en diverses activitats. Jacob esmenta quants dels seus amics tribals segueixen i obeeixen Sam, un altre Quileute. Mentre assisteix a una pel·lícula amb Bella i Mike, Jacob se’n va bruscament després d’haver-se molestat inexplicablement i patir una febre ardent. Bella condueix a casa de Jacob després d'evitar-la. Jacob s’ha tallat els cabells llargs i ara té el mateix tatuatge de Quileute al braç superior dret que Sam i altres membres de la tribu. Li diu a Bella que s’allunyi d’ell.

Quan Bella camina al prat que ella i Edward visitaven sovint, s’enfronta al company de vampirs de Victoria, Laurent. Quan està a punt de matar-la, apareix una manada de llops que l’ataca. Bella finalment descobreix que Jacob i els altres membres de la tribu canvien de forma i poden transformar-se en llops gegants. Els seus antics enemics són vampirs, encara que existeix un tractat entre els Cullen i la tribu. Els membres de la manada de Jacob estan actualment en alerta per Victoria, el vampir que busca venjar el seu company, James, que Edward va matar per protegir Bella. Amb Jacob centrat en adaptar-se als seus nous poders de canvi de forma, Bella es troba de nou sola i torna a buscar activitats que provoquen emocions, deliberadament aliens a la presència de Victoria.

A través d’una sèrie de males comunicacions, Edward creu que Bella s’ha suïcidat després que la germana d’Edward, Alice, tingui una visió de Bella saltant d’un penya-segat costaner. Desconcertat, Edward viatja a Itàlia per demanar als Volturi (un poderós aquarel·la que actua com a senyors vampírics) que acabi la seva vida, ja que és incapaç de fer-ho ell mateix. Quan rebutgen la seva petició, planeja forçar-los la mà exposant-se com un vampir als humans durant un gran festival. Alice torna a Forks i es sorprèn al descobrir que Bella segueix viva.

Alice i Bella viatgen a Itàlia per salvar Edward, arribant a temps per evitar que es reveli com a vampir. Edward, alleujat de que Bella és viva, explica que només va deixar Forks per protegir-la i promet no sortir-ne mai més. Edward defensa Bella de Fèlix, un dels Volturi, ja que els Volturi no permeten als humans confiar en la societat dels vampirs, però Edward és fàcilment superat. Quan els Volturi estan a punt de matar Edward, Bella demana que la maten. Impressionats per la voluntat d’un ésser humà de sacrificar la seva vida per un vampir, els Volturi determinen que Bella, que sap que existeixen vampirs, ha de ser matada o transformada en vampir. Alice comparteix la seva visió de Bella com a vampir amb Aro, un ancià de Volturi capaç de llegir els pensaments a través del tacte. Aro decideix deixar-los anar després de treure la promesa que Bella es convertirà eventualment. Després de tornar a Forks, Bella demana als Cullen que votin perquè es converteixi en vampir. Només l’Edward i la Rosalie voten que no. Jacob recorda a Edward que el tractat amb Quileute, de fa anys, es trencarà si Cullen mossega un humà. Bella li diu a Jacob que és la seva opció. Edward li diu a Bella que la transformarà en vampir si Bella es casa amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada