Bloc personal,

diumenge, 1 d’agost del 2021

Made in Abyss 8 (2019)

[126]

Valoració



Fitxa tècnica

Akihito Tsukushi (guió, dibuix, tinta i color)
(Made in Abyss - Meido in Abisu)

[ Manga seinen, fantasia ] (ed. 2019)
Ivréa

4 capítols (48-51) - 160 pàg. b/n + cobertes - 150 x 210 mm (10 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Riko, Reg i Nanachi arriben a la sisena capa de les profunditats on es troben el llogaret de les ombres.

Riko perd de vista als seus companys de viatge. Mentre els busca es troba amb una noia anomenada Veko oculta en un lloc conegut com ‘el fons de l'ull’, situat als afores del llogaret.

Amb l'objectiu de recuperar a Nanachi, Riko li pregunta a Veko pel passat de Faputa. I d'aquesta manera, aquesta noia, que alguna vegada va formar part dels Tres Savis, comença a relatar la tràgica història de la creació del llogaret.

Com van ser els últims dies de Ganja, l'esquadró que sota el comandament de Wazukyan es va llançar a una cruel aventura després d'una altra?

Benvinguts a el vuitè tom d'aquesta apassionant aventura en la qual el desig i la resignació es donen la mà!”

Crítica

Tinc ganes de veure això mateix en color i animat…

Està clar que Tsukushi té un domini del dibuix i de l’espai increïble. És capaç composar des del no res uns escenaris i construir uns plans que fins i tot persones molt avesades els costaria. Em sembla que té una mestria en dibuixar pròpia dels antics dibuixants publicitaris, mestria que, amb l’hetereogenització de les noves tecnologies, sembla haver-se perdut. Però, per altra banda, tota la història relatada en aquest manga té clarobscurs, doncs hi ha un detall en els personatges que demostra aquesta mestria i també deixa tantes coses a l’aire mostrant-ne només l’esbós que a estones és difícil seguir la història perquè senzillament no s’entén. Em fa falta detall…

És per tot això que necessito veure’n la sèrie o la pel·lícula per veure tots aquests personatges, ara esbossats, ben definits amb un color que diferencïi forma de fons i el moviment que acabarà mostrant-los tal com ell ha imaginat que són.

En aquest volum bàsicament Veko explica com va nèixer la ciutat –qui o què és la ciutat–, qui són els Tres Savis i d’on nassos ha sortit Faputa. Imagino que pel proper volum, que ja està editat, sabrem d’on ha sortit Reg…
Llegit via scans primer fa 3 anys (hi ha coses que no les recordo perquè possiblement no el vaig llegir sencer… em devia cansar) i comprat l’exemplar després.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada