Bloc personal,

dijous, 1 de febrer del 2024

Made in Abyss 12 (2023)

[508]

Valoració



Fitxa tècnica

Akihito Tsukushi (guió, dibuix, tinta i color)
Damián Gaggero (traducció)
(メイドインアビス - Meido in Abisu - Made in Abyss)

[ Manga seinen, fantasia ] (ed. 2024)
Ivréa (18/01/24 a Espanya)
Takeshobo (31/07/23 al Japó)

3 capítols (64-66) - 144 pàg. b/n + cobertes - 150 x 210 mm (A5)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“La Riko, el Reg, la Nanachi i la Faputa s'endinsen més a la sisena capa, apuntant a l'abisme. Mentrestant, la Riko i els seus amics es troben amb un misteriós explorador de coves i són convidats al seu amagatall. Els esperava la misteriosa Srajo, la líder de l'equip d'exploració de coves “Flota Maleïda” (Hail Hex). La Srajo sospita que la Riko i els altres formen part de la colla de les “Donzelles del Santuari” (la sacerdotisa) i diu que determinarà si val la pena confiar en ells posant-los a prova…”

Crítica

Capítol 66: última capa… podem esperar un final proper?

Portada pels bessons Sermie i Menae (i també per la Furapamu) de l’equip de la Flota Maleïda –Hail Hex– de la Srajo. Contra per la Nanachi i la Tepaste. Sotacobertes per detalls dels bessons al davant i de l’olla arrugada al darrere.

Deixem enrere les deformitats i aberracions –o potser més aviat les normalitzem– i entrem en un món més reconeixeble enfocat descaradament al fan-service.

El ritme de publicació es comença a fer etern i farragós… ¿Cal esperar-se un any per veure tres capítols i amb només 140 pàgines (gairebé la meitat d’un volum normal)? Encara queda gent que segueix la sèrie al dia?

Per altra banda, ara que entren a la setena i última capa, podem pronosticar un final d’aquí tres anys/volums. No crec que es pugui allargar gaire més.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada