Bloc personal,

dimecres, 21 de febrer del 2024

Kingdom (2022) S04

[479]

Valoració



Fitxa tècnica

  • • Premi Arts de la veu 2022: Personatge d’anime excepcional - Millor veu en off (Brian Doe Chua)

Direcció: Kenichi Imaizumi, Kazuya Monma
Guió: Noboru Takagi (manga: Yasuhisa Hara)
Música: Hiroyuki Sawano, Kohta Yamamoto
Estudi: Pierrot, Studio Signpost, DandeLion Animation Studio
Veus de doblatge: Masakazu Morita, Jun Fukuyama, Rie Kugimiya
Emissió: 10/04/22 - 02/10/22
Títol original: キングダム 第4シリーズ

[ Animació, acció, drama, èpic, històric, militar, seinen ] 26 capítols de 22 min. (temporada doble!!)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,74) (25.384)

Sinopsi

IMDb (8,6) (3K):
“A l'antiga Xina, un nen somia convertir-se en el general més gran del regne Qin.”

Crítica

Temporada més lleugera, sense tanta batalla i amb més històries personals dels protagonistes…

Basada en un manga seinen de Yasuhisa Hara actualment en publicació des de 2006 amb un total de 70 volums, a dia d’avui. Actualment s’està emetent la cinquena temporada de la sèrie. També té 3 live-action (2019, 2022 i 2023). Per allò de la pronunciació de paraules angleses en japonès, es pot trobar sota el títol de Kingudamu.

Temporada doble: 12 capítols per temporada x 2 temporades = 24 capítols… + 2 de regal = 26 capítols!

Dos dies he tardat en polir-me aquesta temporada! Amb això ho dic tot. Ja només en queda enganxar amb la cinquena temporada que actualment està en emissió i van pel capítol 6 (no està confirmat però se suposa que també és temporada doble: 24-26 capítols; acabarà a finals de primavera).




Resum (amb espòilers)

Després de la conclusió de la campanya de coalició a gran escala, tota la Xina es troba en un estat de recuperació econòmica. El vencedor de la batalla, l'estat de Qin, no és diferent. Allà, els partits polítics liderats per Ying Zheng i Buwei Lü continuen el seu conflicte interior. Després d'haver jugat el paper de rei en la batalla de la coalició, el Zheng té la confiança de la gent, però el Lü està lluny d'estar fora de la lluita. D'aquí a 18 mesos, té previst interrompre la cerimònia de la majoria d'edat del Zheng.

Mentrestant, un exèrcit de Zhao amb 20.000 soldats ha marxat cap a Qin. A la cort reial, a causa de la manca de generals capaços de respondre a l'amenaça entrant, el Lü suggereix amb astúcia que el Zheng prengui el comandament. Tanmateix, el Cheng Jiao, el mig germà del Zheng, s'ofereix com a voluntari. A mesura que van anar creixent per confiar els uns en els altres durant la batalla de la coalició, el Zheng ara accepta al Jiao com el seu substitut.

Tanmateix, les forces de Zhao es retiren només mig dia després d'enfrontar-se amb l'exèrcit del Jiao. Amb problemes que creixen ràpidament a les ombres, la lluita interna de Qin només es complica encara més. Només hi ha dos homes en els quals el Zheng sent que pot confiar: el Bi, un general que comanda 30.000 homes; i el Xin, el líder de la força Fei Xin.

==

1.- Set nacions, després de la guerra. La guerra entre la coalició i l'estat de Qin va acabar amb la victòria d'aquest últim. Un any després dels fets.

2.- Ombra nefasta. La dissensió interna augmenta a la cort de Qin. La facció de Ryo Fui ho fa tot per guanyar contra la del rei, amb cert èxit. Sei Kyou, el germanastre d'Ei Sei, ara sembla que treballa pels millors interessos de la nació. D'altra banda, l'estat de Zhao torna a l'ofensiva, contra tot pronòstic.

3.- Sortida de la força punitiva. Sei Kyou aconsegueix fer retrocedir l'exèrcit de Zhao, però amb massa facilitat per al seu gust. Descobreix que Tonryuu, la ciutat de la seva dona Rui, ara està administrada per Ho Kaku, que sembla un intrigant.

4.- Assalt a Tunliu. L'arribada de la unitat Hi Shin permet que l'exèrcit d'Heki guanyi la primera ronda de la batalla, però ara és una carrera contra el rellotge: Shin i Kyoukai han de trobar a Sei Kyou tan aviat com sigui possible, perquè l'enemic no l'executi mai i no enterra mai el veritat sobre els seus plans.

5.- Espasa i escut. Hokaku i els seus homes finalment s'han trobat amb Sei Kyou, que s'haurà d'enfrontar sol al costat de Shukan. La seva dona Rui, que ha anat a buscar ajuda, es troba amb Shin i Kyoukai.

6.- Una nova base estratègica. Per continuar la seva expansió cap a l'est, el país de Qin ha de trencar un pany a la seva frontera amb Wei: Choyou, on el general Tou s'haurà d'enfrontar a una figura coneguda, Go Houmei.

7.- La crida. La batalla contra l'avantguarda de l'exèrcit de Wei a Choyou ha començat. El general Gai Mou i l'estratega Jun Sou abandonen el seu campament per observar la situació, però el primer no es resisteix a la idea de desafiar a Shin en duel.

8.- L'existència de déu. Shin i els seus companys es pregunten com alliberar Ka Ryo Ten, a qui temen que li passi el pitjor. Kyou Kai suggereix llavors un intercanvi de presoners, ja que va aconseguir capturar Jun Sou, l'estratega de Wei de Gai Mou.

9.- Nom de Zi Bai. Ouhon s'enfrontarà per primera vegada al comte Shi, famós pel seu domini de la llança. En realitat és ell qui està a l'origen del conflicte que es va oposar als Dracs de foc de Wei, catorze anys abans, per raons que Reiou exposarà.

10.- Els ulls de l'imperi mitjà. L'estratègia d'Ou Hon sembla estar en dificultats en aquest segon dia de lluita a Choyou. S'acosta la fatídica data del tercer dia, quan els exèrcits d'Ou Hon, Shin i Roku O Mi haurien de trobar-se davant de la seu de Go Hou Mei.

11.- Jornades de formació. La unitat Hi Shin només li queda mig dia per arribar a la seu de Go Hou Mei. Els estrategs d'ambdós bàndols, Ka Ryo Ten i Jun Sou, podran posar a prova les seves habilitats.

12.- Edat dels gegants. Aquesta és l'hora de la veritat. Les tres tropes de Qin han d'atacar simultàniament el HQ de Wei on es troba Go Hou Mei. Del seu èxit depèn la victòria de la batalla de Choyou.

13.- Moviment a Xianyang. La batalla de Choyou està acabant, i Qin haurà de decidir quin moviment fer abans d'avançar cap a l'est. Ei Sei té una idea clara, però una facció apareixerà en el moment més inesperat.

14.- Una nova nació. Els plans de la Reina Mare i la seva amant Rou Ai aviat surten a la llum: la fundació d'un nou estat, dins del mateix Qin. L'afront és tal que demana una resposta igual.

15.- L'home que no era res. Mentre Shin i Ou Hon són promocionats, l'estat d'Ai continua creixent, i això comença a preocupar seriosament la capital de Kanyou.

16.- La cerimònia de la coronació. El ministre Ko Reki conspira per forçar l'Estat d'Ai a colpejar Kanyou preventivament, però Rou Ai no ho veu així. La Reina Mare entén ràpidament que l'han enganyat i que haurà de tornar a fer d'estratega.

17.- Tres costats, inflexible. Mentre la cerimònia de la majoria i la coronació d'Ei Sei té lloc al palau Kinen, l'exèrcit de l'Estat d'Ai, dirigit per Rou Ai i el general Han O Ki, aconsegueix travessar la porta.

18.- Batalla de creuament del riu. Mentre l'Ei Sei continua la seva majoria d'edat i la cerimònia de coronació, Shin i els seus homes corren cap a Kanyou per interceptar l'exèrcit rebel. Aquest últim envia un destacament per tallar l'amenaça de sobte.

19.- Una separació de camins. Mentre la batalla de Kanyou ja està en marxa, Shin i els seus homes arriben i descobreixen amb horror que les portes de la ciutat ja estan obertes.

20.- Una nació de somni. Mentre les tropes de Shin entren a Kanyou per protegir els fills d'Ei Sei, Ei Sei, encara a l'antiga capital You, té una reunió amb el seu rival Ryo Fui. És hora que cadascun d'ells expliqui la seva visió del món i els seus plans.

21.- El nostre únic tir a la victòria. Ryo Fui continua exposant la seva visió del govern ideal a l'estat de Qin, mentre la lluita continua fora i dins de Kanyou. Al seu costat, Shin intenta arribar al palau interior per salvar l'Ei Sei.

22.- Corrent per les seves vides. La carrera continua entre els partidaris de l'Estat Ai, que estan perseguint els nens d'Ei Sei per eliminar-los, i les tropes de Qin, que estan fent tot el possible per aturar-los.

23.- Precipitació inversa. Superat en nombre, Shou Hei Kun i les seves tropes intentaran una maniobra agosarada per neutralitzar el duc de Juuteki.

24.- La conclusió de la rebel·lió. Mentre l'exèrcit rebel fuig cap al nord i intenta tornar a l'estat d'Ai, la notícia de la seva derrota arriba a Ryo Fui i Ei Sei, que encara es troben a la ciutat de You. Les conseqüències seran absolutament importants per al futur de Qin.

25.- Un temps per aventurar-se. La Reina Mare continua demanant clemència per als dos fills que va tenir amb Rou Ai, però les circumstàncies són desfavorables per a la seva causa.

6.- El parador dels sis grans generals. Qin torna directament al camp de batalla; Se li demana a Wa Lin que ajudi la problemàtica nació de Chu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada