Bloc personal,

dijous, 18 de gener del 2024

Kingdom (2012) S01

[469]

Valoració



Fitxa tècnica

  • • Premi Arts de la veu 2022: Personatge d’anime excepcional - Millor veu en off (Brian Doe Chua)

Direcció: Jun Kamiya
Guió: Naruhisa Arakawa (manga: Yasuhisa Hara)
Música: Minako Seki
Estudi: Pierrot, IKIF+
Veus de doblatge: Masakazu Morita, Jun Fukuyama, Rie Kugimiya
Emissió: 04/06/12 - 25/02/13
Títol original: キングダム

[ Animació, acció, drama, èpic, històric, militar, seinen ] 38 capítols de 22 min. (temp. triple!!)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,91) (73.660)

Sinopsi

IMDb (8,6) (3K):
“A l'antiga Xina, un nen somia convertir-se en el general més gran del regne Qin.”

Crítica

M’he pulit els trenta-vuit capítols en un tres i no res… alguna cosa ha de tenir de bona!

Basada en un manga seinen de Yasuhisa Hara actualment en publicació des de 2006 amb un total de 70 volums, a dia d’avui. Durant 2024 arriba la cinquena temporada de la sèrie. També té 3 live-action (2019, 2022 i 2023). Per allò de la pronunciació de paraules angleses en japonès, es pot trobar sota el títol de Kingudamu.

Temporada triple: 12 capítols per temporada x 3 temporades (estiu, tardor i hivern)= 36 capítols… + 2 de regal = 38 capítols!

La història de Kingdom és una adaptació fictícia del període de la història xinesa conegut com el període dels Estats Combatents, que va acabar l'any 221 aC quan Ying Zheng, rei de Qin, va aconseguir conquerir els altres estats i unificar la Xina.

Diversos dels personatges es basen en personatges històrics. Molts personatges prendran noms de persones de la història, i altres vegades tindran noms completament diferents; sovint, aquest és el resultat del préstec dels kanji japonesos de caràcters xinesos, i alguns noms xinesos no tenen caràcters equivalents en kanji.

Nascuts durant el període dels Estats Combatents de l'antiga Xina, el Xin i el Piao són orfes de guerra que treballen com a servidors en un poble pobre del regne de Qin. Tanmateix, somien convertir-se en els "Grans Generals del Cel" i entrenar diàriament. Un dia, el Piao és portat al palau amb un propòsit desconegut per un ministre i el Xin queda enrere. Uns mesos més tard, el Piao torna al poble a punt de morir, instant al Xin a viatjar a un altre poble. Allà, el Xin coneix un noi gairebé idèntic al Piao, Ying Zheng, l'actual rei de Qin. El Xin s'assabenta que el Piao va servir com a doble corporal per a Ying Zheng i va ser ferit mortalment en una lluita pel poder pel tron. Tot i que inicialment estava furiós amb Ying Zheng per haver causat la mort del Piao, el Xin decideix aprofitar l'oportunitat i ajuda Ying Zheng a derrocar el seu germanastre menor Cheng Jiao ia recuperar el tron Qin. Amb èxit en aquest esforç, el Xin comença la seva vida militar com a soldat Qin i després comandant als camps de batalla dels estats en guerra de la Xina. Persegueix implacablement el seu objectiu de convertir-se en el "General més gran del món", ajudant també al rei Zheng de Qin a assolir el seu somni d'unificació per acabar amb la guerra incessant d'una vegada per totes.




Resum (amb espòilers)

El període dels Estats Combatents de la Xina, un drac furiós que arrasaria la terra durant 500 anys, va veure com molts regnes s'aixecaven i van caure, deixant pas a la següent generació de reis i generals per lluitar per la supremacia. Finalment, set estats poderosos van sorgir del cicle interminable de la guerra.

Al regne de Qin, el Xin, un esclau orfe de guerra, s'entrena enèrgicament amb el seu company d'esclau i millor amic, el Piao, que comparteix el seu orgullós somni de convertir-se algun dia en un Gran General del Cel. Tanmateix, els dos es veuen obligats de sobte a separar-se quan el Piao és reclutat per treballar al palau reial per un criat del rei.

Després d'un cop d'estat ferotge, el Xin torna a veure al Piao, aquest cop mig mort, amb una missió que el portarà a una reunió amb el jove rei de la Xina, Ying Zheng, que s'assembla molt al Piao. Kingdom segueix el Xin mentre fa els seus primers passos a les grans pàgines impregnades de sang de la història de la Xina. Ha de tallar el seu propi camí cap a la glòria en la seva llarga recerca per convertir-se en un Gran General dels històrics Set Estats Combatents.

==

1.- El noi sense nom.

2.- Una trobada amb el destí.

3.- Per un amic.

4.- El rei i l'espasa.

5.- Cor sense trencar.

6.- El camí per esdevenir general.

7.- La gent temible de la muntanya.

8.- El gran general de cadascú.

9.- Cap a Xianyang.

10.- Assaltar la capital.

11.- Comença una batalla ferotge.

12.- El cop d'espasa definitiu.

13.- Rugits Lan Kai.

14.- La força de l'espasa.

15.- Les qualitats d'un rei.

16.- Lü Buwei.

17.- Primera Ccampanya.

18.- L'amenaça de l'esquadra de carros.

19.- Batalla furiosa.

20.- Wang Yi S'introdueix.

21.- El significat de general.

22.- El general intel·ligent vs. el general atrevit.

23.- Un conte de vespre.

24.- Un nou judici.

25.- Comissió.

26.- Pang Nuan, déu de la guerra.

27.- Neix la força Fei Xin.

28.- Fletxa voladora de Wang Yi.

29.- Les marees de la guerra giren de sobte.

30.- Un acte de Déu.

31.- El poder de la unitat.

32.- La força Fei Xin en fuga.

33.- Wang Yi pren el camp.

34.- L'atracció principal.

35.- Comandants generals cara a cara.

36.- Wang Yi i Liao.

37.- Estic a la vora de la mort.

38.- Successió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada