Bloc personal,

diumenge, 7 de gener del 2024

Noragami Aragoto (2015) S02

[465]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kotaro Tamura
Guió: Deko Akao (manga: Adachitoka)
Música: Taku Iwasaki
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Maaya Uchida, Yuki Kaji
Emissió: 02/10/15 - 25/12/15 (OVA’s 17/11/15 i 17/03/16)
Títol original: ノラガミ ARAGOTO

[ Animació, acció, aventura, fantasia, mitologia, shōnen ] 13 capítols + 2 OVA’s de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,15) (885.001)

Sinopsi

IMDb (7,8) (18K):
“Un déu menor que busca aconseguir un culte generalitzat s'uneix amb una noia humana que va salvar per guanyar fama, reconeixement i almenys un santuari dedicat a ell.”

Crítica

Després de deu anys potser caldria anar valorant una tercera temporada… especialment ara que el manga ha tancat la història…

Basada en un manga shōnen de Adachitoka ja conclòs, publicat entre 2010 i 2024, amb un total de 27 + 2 volums, a dia d’avui. La primera temporada té 2 OVA’s. La primera temporada i el manga tenen de nom simplement Noragami, sense l’Aragoto del final, i també té 2 OVA’s.

Publicació de l’últim volum del manga, el número vint-i-set, amb el final de la història, el 06/01/24 després de catorze anys i vint-i-set volums publicats.

M’ha agradat bastant més la primera part amb les “diferències” entre la Bishamon i el Yato, que no pas la segona amb l’Ebisu i l’inframón.

Els OVA‘s dolentíssims i totalment prescindibles.

El final de la segona temporada demana a crits una tercera temporada, però, deu anys després, suposo que ja ningú l’espera.




Resum (amb espòilers)

El Yato i el Yukine finalment han arreglat la seva relació com a déu i tresor sagrat. Com a deïtat menor i desconeguda, el Yato continua fent feines ocasionals per cinc iens cadascun amb l'esperança de tenir algun dia milions de fidels i el seu propi gran santuari. Encara no ha arreglat l'ànima solta de la Hiyori Iki, però ella es prepara alegrement per a l'escola secundària.

Tot i que sembla que les coses han tornat a la normalitat, la complicada història entre el Yato i la Bishamon, la deessa de la guerra i els guerrers, ressorgeix. La Bishamon guarda un vell rancor misteriós contra el Yato, que provoca enfrontaments violents entre ells. Per complicar encara més les coses, el tresor sagrat més fiable de la Bishamon, el Kazuma, està en deute amb el Yato. Quan les vides estan en joc, desvelar aquests secrets és possiblement l'única manera de corregir els errors del passat.

==

1.- Portar un nom pòstum. El Yato, el Yukine i la Hiyori lluiten contra un espectre de conillet de peluix que es va manifestar a partir d'un nadó que tenien cura. El Yato li diu al Yukine que eviti la Bishamon, que rescata l'esperit d'una noia d'un ramat de fantasmes de corbs, reclamant la noia a la seva família i la posa el nom de Mineha. Tanmateix, la Bishamon cau malalta per ser picada a causa del dolor del seu tresor sagrat. El Kugaha, un altre del seus tresors sagrats, li diu que el Kazuma va ajudar a l'ablució del Yato, però ella no ho creu. El Yukine es fa amistat amb un nen anomenat Suzuha, que resulta ser un dels regals de la Bishamon.

2.- Un dels seus records. El Suzuha li explica al Yukine sobre una noia humana que el visitava cada estiu però que l'oblidava cada any que tornava, ja que els records humans dels éssers de la frontera astral són febles. El Yukine ara tem que la Hiyori s'oblidi d'ell i del Yato a mesura que es faci gran. El Kugaha mata al Suzuha, cosa que fa patir a la Bishamon. En adonar-se que la Bishamon ha patit una plaga, el Kazuma reuneix els seus tresors sagrats per trobar el culpable, però se sorprèn que tots estiguin sense contaminació. El Kugaha embosca el Yato, però el Yato el derrota desarmat. El Kugaha comenta la increïble força del Yato, assenyalant que deu ser perquè té forts vincles amb la Hiyori de la frontera mortal. El Kugaha planeja destruir la Bishamon trencant la seva família de tresors sagrats.

3.- Fals vincle. El Yukine s'assabenta de la mort del Suzuha pel Kazuma i, sense voler, és deformat amb ell al santuari de la Bishamon. Quan la Bishamon s'enfronta al Kazuma sobre l'ablució del Yato, el Kazuma li diu que el Yato és de fet el seu salvador, abans de protegir al Yukine de ser disparat per ella. Això fa que la Bishamon exili el Kazuma, ja que dubta a revocar-lo completament. El Kazuma és acollit per la Kofuku i el Daikoku. L’Aiha, el tresor sagrat corrupte del clan de la Bishamon, ataca al Yato i el Kugaha segresta l'ànima del Kazuma i la Hiyori, deixant enrere el seu cos inconscient.

4.- Desig. Mentre els dos estan empresonats, el Kazuma revela a la Hiyori que és l'únic supervivent de l'antic clan dels tresors sagrats de la Bishamon. En el passat, la Bishamon va patir una plaga d'una tresor sagrat corrupta. Quan el clan va sucumbir al caos i es va convertir en un Blob fantasma, el Kazuma va demanar al Yato que els matés per salvar la Bishamon. Aquesta és la raó per la qual el Kazuma està en deute amb el Yato i per la qual la Bishamon l'odia. El Kugaha planeja convertir-se en la successora del Kazuma després de matar la Bishamon i reencarnar-la. El Yato i el Yukine lluiten la Bishamon, creient erròniament que ella va segrestar a la Hiyori. Quan la Bishamon està a punt de matar el Yato, la Yukine salta al davant per protegir-lo, sent partida per la meitat.

5.- Aclamació divina, imprecació. A causa de la seva lleialtat eterna al Yato, el Yukine evoluciona cap a un tresor monjo. Mentre la Bishamon continua patint una malaltia extrema, el Kugaha envia un dinosaure fòssil fantasma per devorar el tresor sagrat de la Bishamon, debilitant-la encara més. Culpable i moribunda, l’Aiha allibera la Hiyori i el Kazuma. Els dos intenten aturar la baralla, però quan la Bishamon carrega contra el Yato, el Kazuma l'empeny fora del camí i pren el cop. Ferit, confessa que va ser el responsable de la mort de la seva antiga tresor sagrat, i la Bishamon plora amb el Kazuma als braços.

6.- Què s'ha de fer. El Kugaha es revela i li diu a la Bishamon que s'ha de reencarnar per penedir-se dels seus actes pecaminosos. El Yato talla la mà dreta del Kugaha, afirmant que aquest concepte no pertany a un Déu, ja que els déus no cometen mal. La Bishamon inicialment està disposat a creure en les seves millors intencions, però quan s'assabenta que el Fantasma ataca el seu tresor sagrat, el revoca de la seva família. El Yato, el Yukine i la Hiyori marxen mentre la Bishamon mata el Dinosaur Fossil fantasma i el tresor sagrat que va devorar. Més tard, el Kazuma es desperta al llit, després d'haver-se curat, i reflexiona que ha fracassat com a exemplar. La Bishamon també es cura després de sotmetre's a una ablució amb Aiha. El Kazuma li demana que el revoqui, però Bishamon comenta que els humans cometen errors, i ella li demana que torni a ser la seva veu guia.

7.- Com adorar un déu. En tornar, en Tenjin li recorda al Yato la promesa que va fer de trencar els llaços amb la Hiyori, però no compleix aquesta promesa quan la Hiyori li recorda que havia desitjat estar amb ell per sempre. Ebisu, un dels set déus de la fortuna, arriba al Yato amb una maleta plena de diners amb l'esperança de comprar Yukine, ja que ara és un Vaixell Beneït, un que ha de protegir el seu Déu com a veu guia. El Yato i el Yukine segueixen un Coin Purse fantasma, en el qual Yukine utilitza els diners com a esquer i Yato els aniquila. Yukine finalment rebutja l'oferta d'Ebisu, desitjant ser una guia forta per al Yato. El Yato es deprimeix a causa de la manca d'un santuari, ja que això significa que la gent no el necessita. La Hiyori li construeix un santuari en miniatura, fent que Yato plori llàgrimes d'alegria.

8.- Déu de la calamitat. El Yato revela que el santuari en miniatura ha estat reconegut com a santuari oficial per Takamagahara, el Regne Celestial. El Yukine demana al Kazuma que li ensenyi a fer invocacions, i ell accepta. Kofuku explica a la Hiyori que un déu desapareix quan s'oblida. Yato es troba amb la Nora per alliberar-la, però és agafat quan apareix el seu pare. La seva desaparició preocupa a la Hiyori i el Yukine. La Nora influeix en Yato perquè mati un presoner que va assassinar la filla d'algú. Ella promet que serà lliure de marxar si compleix una darrera petició del seu pare.

9.- El so del trencament d'un fil. Ara fa un mes que Yato ha desaparegut. Ha de rescatar un prestidigitador de l'Inframón com a darrera feina. Un col·loqui a Takamagahara sospita que el prestidigitador és Ebisu, possiblement controlant fantasmas. A l'Inframón, Yato coneix l'Ebisu, que vol un raspall de locució, un raspall que li permetrà controlar els fantasmes sense patir cap plaga. Són capturats per Izanami, la reina de l'Inframón, però després de rebre el Raspall, Ebisu i el Yato intenten escapar. Hiyori s'angoixa quan s'oblida de Yato, i un company de classe la besa sense voler durant una cita triple amb els seus amics a Capypa Land.

10.- Un cert desig. Quan el Yukine ve a conèixer-la, la Hiyori finalment es recorda d'ell i de Yato. Ebisu revela que vol controlar els fantasmas pel bé de la humanitat per evitar-los la desgràcia. El Yukine, el Kazuma i la Daikoku descobreixen que l'Ebisu està amb el Yato a l'Inframón, i els sis déus de la fortuna restants són empresonats a Takamagahara fins que l'Ebisu rep un càstig pel seu crim. El Kazuma allibera els déus, mentre la Hiyori i el Yukine es dirigeixen a la porta segellada de l'Inframón. L'Ebisu decideix rendir-se per salvar el Yato d'Izanami. Yato l'anima a viure, i l'Ebisu obre una sortida per escapar. No obstant això, Yato és atrapat per Izanami.

11.- Renaixement. La Hiyori i el Yukine es troben el Kugaha, que és impermeable als atacs del Yukine ja que ara és una Nora. Gràcies a que Hiyori va recuperar la seva confiança, el Yukine és capaç de vèncer-lo. La Bishamon i el Kazuma troben un Ebisu ferit fora. La Kofuku i el Daikoku obren una sortida i la Bishamon entra per salvar el Yato, mentre la Hiyori, la Yukine i els altres esperen. El Yato i la Nora són capturats per Izanami, però la Bishamon arriba i lluita contra ella, demanant disculpes al Yato pel seu rancor contra ell. Ella el motiva a lluitar quan revela que la Hiyori i el Yukine l'estan esperant. Quan en Kofuku no pot tornar a obrir la ventilació, l'Ebisu diu que l'única altra manera de fer tornar al Yato i la Bishamon requerirà un humà: la Hiyori.

12.- La teva veu crida. L'Ebisu explica que una crida de l'ànima, en la qual un humà crida el veritable nom d'un Déu, pot tornar a la Bishamon i el Yato. La Hiyori crida amb èxit a la Bishamon, fent-la tornar, però la Crida de l'ànima falla el Yato, el que significa que "Yato" no és el seu nom real. Quan els Heavens Punishers vénen a executar Ebisu, la Bishamon intenta defensar-lo. La Hiyori recorda el nom que va gravar al santuari en miniatura i crida el nom real del Yato "Yaboku", tornant un Yato ferit. Els Heavens Punishers convoquen un anell de pacificació per matar Ebisu. Yato destrueix l'anell de pacificació per protegir-lo, però un altre es col·loca a terra, atrapant l'Ebisu.

13.- Missatge del déu de la fortuna. L'anell de pacificació mata l'Ebisu, reencarnant-lo a un nen, sense saber qui era en la seva vida passada. La seva mort i reencarnació afecten molt a Yato, que li diu al nen Ebisu que va ser un home valent i desinteressat en la seva vida passada. El Yato vol ser més com l'Ebisu, fent el bé a la humanitat en lloc d'assassinar. Deixa anar el seu passat com a déu de la calamitat i allibera Nora, prometent tenir un nou propòsit com a déu de la fortuna amb el Yukine com a guia. Una escena posterior als crèdits mostra que en Kouto Fujisaki, el noi que va ser la cita de la Hiyori a Capypa Land i la va besar, és en realitat el pare del Yato i té la possessió del raspall de locució d'Ebisu.

OAD–1.- L'incident d'assassinat en sèrie de Yatogami ~Teatre de suspens Noragami~. La Hiyori i els seus pares van a una estació d'esquí on inesperadament coneix el Yato i el Yukine, així com la Kofuku, el Daikoku, Tenjin, el Kazuma i la Bishamon. Un home misteriós ataca el Yato, però s'espanta quan veu que el Yato no ha mort. Intenta tota mena de maneres de matar el Yato, com ara verí, fletxes, foc, una pistola i molt més. El Yato intenta esbrinar qui l'està matant i successivament acusa el Kazuma, la Bishamon, Tenjin i molts altres alhora que revela tots els seus crims contra ells. L'home segresta el Yato i el llença des d'un penya-segat a l'aigua. El Yato, per descomptat, sobreviu i l'home revela que estava fent això com a recerca per a les seves novel·les de misteri, ja que les seves no eren realistes. Després que el Yato reveli que és un déu, l'home es converteix en el seu creient, amb incredulitat de tothom.

OAD–2.- Una imatge junts. El Yato convida a la Hiyori a Capypa Land, per horror de la Hiyori, ja que allà va ser on la van besar sense voler. L'Ebisu s'allunya per Capypa Land i la Bishamon i Kazuma arriben a buscar-lo; la Kofuku il Daikoku també hi són, ja que en Kofuku li va demanar al Daikoku la seva primera cita en 20 anys. La Bishamon finalment es relaxa i ella i Kazuma gaudeixen del seu temps junts. el Yato i la Hiyori miren la desfilada i el Yato nota la seva tristesa i intenta marxar. La Hiyori el torna a trucar, dient que vol romandre junts més temps. Kofuku provoca un Vent, que revela els Capypers com a vells disfressats. El Yato té el cor trencat per això, ja que pensava que eren reals. La Hiyori el reconforta, explicant al Yukine que vol que el Yato s'aferri als seus somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada