Bloc personal,

dilluns, 1 de gener del 2024

Shin no Nakama ja Nai to Yūsha no Party o Oidasareta no de, Henkyō de Slow Life Suru Koto ni Shimashita (2021) S01
(Banished from the Hero’s Party, I Decided To Live A Quiet Life In The Countryside)

[462]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Makoto Hoshino
Guió: Megumi Shimizu (novel·la: Zappon)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: Studio Flad, Wolfsbane
Veus de doblatge: Ryōta Suzuki, Kanon Takao, Naomi Ōzora
Emissió: 06/10/21 - 29/12/21
Títol original: 真の仲間じゃないと勇者のパーティーを追い出されたので、辺境でスローライフすることにしました

[ Animació, fantasia, aventura, romanç, slice of life, shōnen ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (6,94) (144.937)

Sinopsi

IMDb (6,7) (1,4K):
“El Red va ser membre del grup de l'heroi, un grup poderós destinat a salvar el món de les forces malèfiques de Taraxon, el Senyor dels Dimonis. És a dir, fins que un dels seus companys el va expulsar.”

Crítica

Novel·la serialitzada de fantasia amb molta tirada…

Basada en una novel·la serialitzada de Zappon actualment en publicació des de 2017. Des de 2018 estan publicant la versió en novel·la lleugera il·lustrada per Yasumo i ja porten dotze volums. La versió manga també continua publicant-se des de 2018, il·lustrada per Masahiro Ikeno, i en porten onze volums. L’spin-off il·lustrat per Mutsuki Higashioji funciona des de 2021 i tenen dos volums publicats (Shin no Nakama ni Narenakatta Ohime-sama wa, Henkyou de Slow Life Suru Koto ni Shimashita). El 7 de gener de 2024 hi ha prevista l’inici de la segona temporada de l’anime.

També se la pot trobar amb el títol I Was Kicked out of the Hero's Party Because I Wasn't a True Companion so I Decided to Have a Slow Life at the Frontier. Traducció literal del japonès: Em van expulsar del grup de l'heroi, perquè no era un veritable company, així que vaig decidir viure una vida tranquil·la als afores.

El disseny de personatges és massa simple i l’animació, no diré que és justeta, però sí diré que se cenyeix als estàndars més bàsics. Això, d’entrada, fa que no li hagués posat massa esperances a la sèrie, però la història acaba fent oblidar la resta de coses que justegen i m’ha acabat convencent.

Almenys en aquesta sèrie no hi ha problema per mostrar com es fan petons dues persones que s’estimen, tot i que, en el cas de la nuesa, només es mostra la de les dones i sempre sense mugrons…

Context: món de fantasia d’apariència medieval (mai hi ha problema si apareix vestuari actual) amb herois, mags, elfs, nans, orcs, monstres de tot tipus i un rei dimoni, on els personatges milloren habilitats com si fos un videojoc.

En un món els habitants del qual troben els seus destins dictats per les Benediccions Divines que reben en néixer, el Gideon Ragnason era membre del Grup de la Heroïna, un grup poderós liderat per la seva germana Ruti destinat a salvar el món del mal. La seva benedicció li va donar l'habilitat comuna per sobreviure a qualsevol terreny, i demostra que les habilitats addicionals poden anar més enllà del límit. És a dir, fins que un dia, l’Ares, el segon comandant del Grup, el considera un pes mort per als integrants del grup i el desterra del grup. El Gideon fa cas de les paraules de l'Ares i marxa sense dir-ho a la Ruti.

Amb l'esperança de viure una vida fàcil a la frontera, el Gideon es trasllada a una ciutat fronterera i obre una farmàcia remeiera, canviant el seu nom per Red. No obstant això, mantenir el seu estat anterior en secret pot no ser tan senzill com pensa, sobretot quan la Rit, una bella aventurera del seu passat, apareix i li demana viure amb ell!




Resum (amb espòilers)

Lluny dels confins dels dimonis i la guerra, prop de la frontera de Zoltan, l'aventurer de rang D Red viu una existència normal. A través de la perseverança i el treball dur, el seu somni de començar el seu propi apotecari i una vida tranquil·la al camp finalment es fa realitat. De sobte, el Red aconsegueix una parella i ajudant que es diu Rit, la princesa del Ducat Loggervia i una aventurera, que ho abandona tot per unir-se a ell.

Encara que honest, amable i estimat per tots, el Red té un secret que només comparteix amb la Rit: el seu nom real és Gideon, germà de la Ruti Ragnason, l'"Heroïna" i antic membre del seu grup. L’Ares Drowa, el "Savi", expulsa al Red del seu grup després de la seva guerra contra el Senyor Dimoni després de decidir que era feble i insignificant. Ara, tot i que el Red ha deixat enrere el grup de l'heroïna en assumir una nova vida juntament amb la Rit, el seu passat encara no l'ha de deixar anar.

==

1.- No ets un veritable camarada. El Red, un apotecari que resideix a la ciutat fronterera de Zoltan, és popular però manté el seu passat ocult. Abans era Gideon, germà de l'actual heroïna, la seva germana Ruti i membre del seu Grup de l’Heroïna. A causa de la seva incapacitat per millorar les seves habilitats de combat, l’Ares, el sublíder, desterra el Gideon per ser una responsabilitat. En ser un cavaller de Bahamut, serà una vergonya si torna a la seva ordre, així que l’Ares li permet deixar tots els objectes que va aconseguir del grup, simplement desaparèixer i començar una nova vida. El Red coneix l'Albert, un aventurer que busca derrotar un os-mussol perillós que va aparèixer a prop i que necessita un guia pel bosc. Amb l'esperança de mantenir ocults el seu passat i les seves habilitats, el Red es nega. El jove amic del Red, el Tanta, està afectat per una malaltia que el tornarà cec. Arriscant el càstig del gremi d'aventurers, el Red entra al bosc tancat per recollir les plantes medicinals necessàries per curar-lo. L'Albert incendia el bosc per expulsar l'os-mussol i el Red es veu obligat a matar-lo en secret. L'Albert sospita, però afirma que va matar l'os-mussol per recollir la recompensa. El Tanta se salva, i el Gonz, el seu oncle fuster, construeix al Red la seva pròpia casa i farmàcia, permetent al Red començar la vida tranquil·la que desitja.

2.- La princesa que no es va unir a la festa de l'heroïna. Una persona coneguda entra a la botiga del Red. La it, abreviatura de Rizlet, princesa del ducat de Loggervia, una gran potència militar. Ella va fugir a Zoltan per escapar d'una lluita pel poder dins de la seva família i té la intenció de viure amb el Red, que ell accepta de mala gana. Quan la Rit s'instal·la amb el Red, el seu antic grup d'herois adquireix un nou recluta anomenat Tisse Garland, dotat amb la benedicció divina de l'assassí.
Aquest episodi inclou flashbacks del passat del Red i la Rit. El grup de l'heroïna es va afiliar al Ducat de Loggervia. La Rit era la princesa de Loggervia i una aventurera descarada de rang B que afirmava que el ducat no necessitava l'heroïna. La Rit havia suggerit al seu amo, el duc de Loggervia, que asaltés les botigues de menjar de l'Exèrcit del Senyor Dimoni. Durant la incursió fallida, la Rit va descobrir que el seu "mestre" estava mort i havia estat suplantat pel Shisandan, un general de l'Exèrcit del Senyor Dimoni. Va ser a punt de morir, però va ser salvada pel Red mentre el Ruti matava a Shisandan. Traumatitzada per la mort del seu amo, la Rit es va deprimir fins que el Gideon va renovar la seva voluntat de lluitar i finalment derrotar l'Exèrcit del Senyor Dimoni. Poc després, el Gideon va ser desterrat i es va establir a Zoltan com a Red l'apotecari.

3.- Comencem junts la nostra vida tranquil·la. Després de comprar un llit per a la Rit, ella i la Red tenen amb èxit un analgèsic preparat per a Red aprovat per a la venda. Al principi, Dan, l'encarregat de les homologacions, la rebutja amb ira, a causa d'un medicament similar amb propietats addictives que va aprovar mesos abans, i se'l va culpar del seu impacte. La Rit utilitza les seves connexions per aprovar el seu analgèsic. Per acompanyar aquest nou producte, tots dos elaboren i venen un suplement sanitari/remei per al refredat i la febre en forma de galeta (per eliminar el sabor amarg que rebutja la majoria dels clients) que s'esgota en hores. Mentrestant, Danan es fa malalt d'Ares, ja que la seva missió de localitzar l'arma del Senyor Dimoni, amb l'ajuda de la gent del desert, ha fracassat. Ares està furiós amb el suggeriment que només van fracassar a causa del seu pobre lideratge i l'absència de Red. Sabent que Ares només va bandejar en Red per enveja, Danan, amb l'aprovació de Ruti, marxa a buscar en Red.
Aquest episodi també explica el sistema d'habilitats de benedicció, que només es pot augmentar de nivell matant un altre ésser viu sensible amb una habilitat de benedicció. Les benediccions també poden afectar la personalitat, per exemple, tenir una habilitat de combat pot fer que les persones siguin més propenses a comportaments violents.

4.- D’hidromel i motius. Molts estan sorprès que en Rit, l'aventurer més formidable de Zoltan, estigui treballant i vivint amb Red. En Rit té ganes d'hidromel i se'n va per comprar-ne. L'Albert visita la botiga i acusa en Red d'haver matat l'Ós Mussol. Red nega qualsevol implicació, provocant que Albert l'ataqui, però es veu frustrat pel retorn de Rit. L'Albert està sorprès amb la Rit treballant a la botiga de Red, així com la velocitat de la Red, movent-se a través de l'habitació per agafar l'hidromel que va deixar caure en Rit abans que toqués a terra.
Red i Rit visiten la sauna de Zeff i noten la manca de clients a causa d'una casa de banys competidora construïda per nobles que inclou un restaurant i una sala de massatges. En Zeff està segur que sortirà del negoci, fet que fa que Nao renyi la seva actitud derrotista. El vermell suggereix utilitzar un popurrí d'herbes medicinals a la sauna mateixa per temptar els clients. Més tard, Rit va revelar la raó per la qual volia hidromiel: li va recordar una tradició a Loggervia sobre les parelles acabades de casar que beuen hidromiel juntes. Mentrestant, Theodora li pregunta a la Tisse si creu que unir-se a la festa va ser un error, ja que The Hero's Party està trobant fracàs rere fracàs, provocant baralles entre ells, cosa que mai va passar quan Gideon (Red) encara hi era.

5.- La polsera d'ambre. El Gremi d'Aventurers intenta subornar en Rit perquè torni a l'aventura, però Rit es nega. Red rebutja un suborn similar del Gremi de Lladres. Red li dóna a Rit una polsera d'ambre i li fa pensar que el seu pròxim regal contindrà una pedra preciosa. El Gremi de Lladres té por que la Rit els consideri un enemic i envia la Dia a fer-la xantatge amenaçant de revelar la seva ubicació a la seva família reial, però això falla perquè a la Rit no li importa el seu estatus reial. Rit recorda abans que el Partit dels Herois vencés a l'Exèrcit del Senyor Dimoni: ella i el Partit volien demanar ajuda al Ducat de Sunland, però van haver de travessar el Bosc Encantador, una zona màgica perillosa, amb l'ajuda de l'amic de Red, Yarandrala, un alt elf. immune als efectes màgics del bosc. En Rit va pensar que a Yarandrala li agradava el Vermell, però es va sorprendre quan Yarandrala li va dir que perseguia el Vermell ella mateixa. No obstant això, en veure com de propera estava Red a Ruti, Rit va decidir no interposar-se entre ells i va abandonar el Partit per reconstruir la seva terra natal.
La Ruti troba molt a faltar en Red i recorda que poc després que en Red se'n vagi, es va adonar que l'Ares va fer alguna cosa per fer-lo marxar, la qual cosa va fer que va colpejar l'Ares gairebé fins a la mort.

6.- Comença la ràbia. Mentre envia un medicament a la clínica del Dr. Newman, Red salva a Jackson, una víctima d'una intoxicació, que el metge diagnostica com una sobredosi de narcòtics causada per l'analgèsic recentment aprovat. Red decideix no investigar. Després de fer una pausa de pícnic nedant amb Rit al costat del riu, que és una oportunitat per a ells d'apropar-se, l'Al, l'amic de la Tanta, revela que ha desbloquejat la seva Benedicció, la del Mestre d'Armes. Diversos membres del partit de l'Albert, enlocats, ataquen en Rit fins que l'Albert els mata. Mentrestant, Danan arriba a Zoltan buscant en Red, i coneix un home anomenat Bui, que també busca en Red. Red recorda com, de petit, s'inventava motius per agafar la mà de la Ruti i va prometre que es convertiria en cavaller per poder aventurar-se amb ella. El doctor Newman arriba de sobte amb un Al ferit.
Mentrestant, mentre The Hero's Party s'aprovisiona en un oasi al Desert de Bloodsand en preparació per a una altra recerca, Tisse s'assabenta de la persistent misèria de Ruti causada per l'absència del seu germà.

7.- El caos després de la tempesta. Quan l'Al es recupera, diu que l'Ademi va venir a casa seva i els va atacar a ell i als seus pares amb una destral; però per sort, els pares d'Al són trobats vius per Red i el doctor Newman. La notícia que l'Ademi va desaparèixer després de l'atac va despertar la gent de Southmarsh en protesta, afirmant que està sent protegit per la guàrdia municipal liderada per Moen, el pare de l'Ademi. Després d'escoltar que en Tanta va ser endut per la guàrdia urbana per interrogar-lo, en Red i en Rit estiren els fils per organitzar una reunió amb Moen i Tanta. Moen es disculpa pel tractament de Tanta, però es nega amb vehemència a considerar que el seu fill podria haver-se convertit en un assassí potencial a causa dels impulsos de la seva Benedicció, i encarrega a Rit que trobi la font de la droga. Mentre l'Al és a l'apotecari, arriba un desconegut per regalar-li un shotel de fulles vermelles encantat amb un encanteri Localitza. A petició de Moen, Rit atrapa un traficant de drogues, però és atrapat en una emboscada de la qual Danan la salva. En Danan respecta el desig d'en Gideon de tenir una vida tranquil·la i així li diu a Rit que calli sobre la seva presència. També descobreixen que els agressors són dimonis menors disfressats. Quan Red i Rit van més tard a la ciutat per trobar en Al una arma adequada per a la seva benedicció, les protestes contra la guàrdia urbana s'escalfen, probablement organitzades pel mateix Bighawk.
Mentrestant, The Hero's Party ha trobat una de les armes de l'antic Senyor Dimoni: un dirigible. Durant la lluita amb els seus dimonis guardians, Ares demostra la seva inadequació com a membre del partit, però es nega a reconèixer les seves mancances. Mentre que l'aeronau li dóna l'oportunitat a la Ruti de recuperar el seu germà, ella s'absté de fer-ho.

8.- L'home que seria un heroi. Mentre Rit tracta amb Dio i la gent que va enviar l'hotel vermell, els secuaces de Bighawk segresten Al. Al descobreix que Bighawk és responsable de distribuir la benedicció del diable, el narcòtic que afecta Zoltan. Bighawk vol utilitzar l'Al per a la seva pròpia agenda fent que executi l'Ademi, a qui té sota la seva custòdia. En canvi, Al allibera l'Ademi, i Red els rescata. Red s'enfronta a la banda d'Albert i Bighawk, i descobreix que Bighawk ha estat agafat per un dimoni contractat anomenat Belial. L'Albert, consumit per les seves ambicions de convertir-se en membre de The Hero's Party, intenta atacar en Red, però en Red talla la seva mà d'espasa. Albert i Bighawk són arrestats pel guàrdia municipal, i l'Al i l'Ademi revelen el pla de Bighawk al públic, alleujant la crisi. Uns dies després, es va revelar que la relació de Red i Rit s'està enfortint i que l'Al no només ha decidit començar a aventurar-se, sinó que també s'ha unit a una festa. No obstant això, Bui visita el posseït Bighawk a la presó, revelant-se com Shisandan, el general del Senyor dels Dimonis suposadament assassinat per Ruti, que renya en Belial per fer conscients els humans dels potencials ocults que la Benedicció del Diable podria alliberar en ells. Després de fer un nou contracte amb l'Albert, Belial els treu a tots dos de la presó per unir-se a The Hero's Party, només per fer que la Ruti estira l'espasa.

9.- Jornades de pau i tranquil·litat. Quan Rit i Red comencen a comercialitzar escalfamans per a l'hivern, Bui s'aplica com a aventurer de classificació B a Zoltan. La Ruti rep una mica de benedicció del diable de Belial i, amb ganes de més, abandona la Festa de l'Heroi i marxa cap a Zoltan a l'aeronau amb Tisse, disfressant-se de simples aventurers. Tisse es troba amb Red en una parada de menjar a la carretera; es reconeixen mútuament com a aventurers experimentats, cosa que Tisse informa a la Ruti. Més tard, Red i Rit són conduïts a un llogaret de drac de fades per veure un pacient, un arxifai anomenat Undine, que es veu afectat per un desguàs màgic que s'estén a Zoltan a causa de la presència d'una entitat molt poderosa. Ruti i Tisse treuen de la presó Godwin, el creador de la Benedicció del Diable, i per tractar les ferides que va patir durant el procés, busquen l'apotecari local, cosa que porta a un retrobament inesperat amb el seu estimat germà.

10.- Salvar l'heroi. Quan la Red i la Ruti es posen al dia, la traïció de l'Ares surt a la llum, i la Ruti anuncia que vol quedar-se amb la Red, renunciant així a ser l'heroi. Quan torna a la posada, la Ruti experimenta una malaltia sobtada, que la obliga a buscar un conjunt de ruïnes elfs que es rumoreja que es troben a la zona per servir com a laboratori secret per fer la Benedicció del Dimoni. Es revela que Bui és el responsable del recent drenatge màgic a la zona mitjançant l'ús d'un cor de cristall encantat. La Ruti intenta establir-se a Zoltan, però la seva personalitat formidable dificulta els seus intents de discrets. Mentre prenen un bany junts, la Ruti explica a la Rit i la Tisse el suport emocional que és per a ella el seu germà, sobretot perquè la seva benedicció com a heroi l'ha fet sentir alegria. Tisse decideix en silenci salvar a Ruti del seu destí forçat en el paper de l'Heroi.
Mentrestant, l'Ares i la Theodora utilitzen l'Albert per localitzar la Ruti. Durant un descans, la Theodora explica a l'Albert que la gent no està encadenada per les seves Benediccions per determinar el seu propi destí.

11.- Una trobada de campions. isse comparteix el que ha après sobre la Ruti amb la Red i la Rit, que conclouen que, tot i que les immunitats de Ruti la protegeixen de la Benedicció del Diable de moment, acabarà sucumbir-hi si continua prenent-la per negar la seva Benedicció d'Heroi. Mentre Red i Rit es preparen per viatjar a les ruïnes elfes per interrogar Godwin, es troba amb Danan, que està extasi de veure'l; però també fa aparició un altre Danan fals. Mentrestant, Ares enderroca la botiga de Red en la seva obsessiva gelosia per Red. Red viatja a les ruïnes elfes (en realitat una base abandonada d'una civilització més avançada i desapareguda), on coneix a Ruti i Godwin i anima a la seva germana a viure la seva vida com ella vol, no com la seva Benedicció li dicta. Quan més tard discuteixen els efectes de la benedicció del diable, la Ruti assenyala que sembla haver sorgit en ella una benedicció sense precedents sense precedents. Just després l'Ares els ataca, però la Ruti el desafia i l'abandona. Aleshores l'Ares es troba amb Bui, un dimoni Asura; En Bui revela que les ruïnes alberguen un artefacte deixat enrere pel primer Heroi, que l'Ares podria utilitzar per recuperar en Ruti al seu costat.
Mentrestant, l'autèntic Danan es troba amb la Theodora i l'Albert, i ells continuen afanyant-se per aconseguir el Red i la Rit.

12.- Una separació de camins. En descobrir què està fent Ares, els herois convergeixen en la seva posició. En Bui és atacat per Danan, a qui fereix de manera crítica amb l'ajuda d'Ares, i es revela com Shisandan. Arriben a la cambra que conté l'artefacte que busquen: cinc fulles d'espasa, germans de l'Espasa Sagrada que empunyava la Ruti i, com Ruti, restes de l'època del primer Heroi. Quan el grup de la Red els arriba, els dos ataquen, intentant matar a Red i utilitzar les espases sagrades per fer que la Ruti torni al seu paper d'heroi. Theodora apareix i ataca a la Ruti per guiar-la de nou al camí de l'Heroi. Rit protesta en contra d'això, assenyalant que el que porta la Benedicció de l'Heroi no és l'únic salvador del món, però és realment la voluntat de la gent la que fa que algú, qualsevol persona, sigui un heroi. Red, Ruti, Rit, Tisse i Godwin s'aixequen contra els seus enemics; Red mata Ares, però Shisandan enganya a Ruti perquè toqui una de les Blades Sagrades, sotmetent-la a les compulsions de la seva Benedicció. Sota aquest impuls, ataca a Red, però el seu cop és rebut per Tisse, ferint-la de manera crítica.

13.- La guia. Red aconsegueix desarmar la Ruti, alliberant-la de la influència de la Sacred Blade, però la seva Benedicció ha estat anul·lada. Com a acte de penediment per la seva obstinada adhesió a la seva creença en la Benedicció de l'Heroi, Theodora cura la ferida mortal de Tisse, i tots els reunits s'adonen que ser l'Heroi no està dictat per la Benedicció d'un, sinó per les seves pròpies eleccions. Després, Ruti i Tisse es traslladen a Zoltan, on Ruti ha rebut una nova Benedicció que suprimeix la seva anterior Benedicció d'Heroi. En Red ara accepta totalment en Rit com a dona i, excepte per l'emergència ocasional que Ruti decideix resoldre, la seva vida a Zoltan torna a la normalitat. I en algun lloc del desert, la Yarandrala es troba amb Godwin, que li explica el parador de Red i Ruti, la qual cosa la va impulsar a reunir-se amb ells a Zoltan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada