Bloc personal,

dimarts, 2 de gener del 2024

Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2021) S01
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

[463]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinji Ishihira
Guió: Kenta Ihara (novel·la: Kei Azumi)
Música: Yasuharu Takanashi
Estudi: C2C
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Ayane Sakur, Akari Kitō
Emissió: 07/07/21 - 22/09/21
Títol original: 月が導く異世界道中

[ Animació, acció, aventura, comèdia, fantasia, isekai, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,71) (209.651)

Sinopsi

IMDb (7,6) (2,2K):
“La sèrie explica la història d'un nen normal, Makoto Misumi, que, després de ser transportat a un món de fantasia per servir d'heroi, es deixa anar quan la deessa sense nom del món decideix que no està a l'altura dels seus estàndards de bellesa.”

Crítica

Isekai amb mamelles…

Basada en una novel·la serialitzada de Kei Azumi actualment en publicació des de 2012. L’adaptació a novel·la lleugera està il·lustrada per Mitsuaki Matsumoto des de 2013 amb un total de tretze volums. L’adaptació a manga està il·lustrada per Kotora Kino des de 2015 amb un total de quinze volums. Aquest mateix mes de gener comença la segona temporada de l’anime.

Competint directament amb Shin no Nakama ja Nai to Yūsha no Party o Oidasareta no de, Henkyō de Slow Life Suru Koto ni Shimashita (2021) S01 (Banished from the Hero’s Party, I Decided To Live A Quiet Life In The Countryside), les dues sèries de 2021 i que, curiosament, també comença segona temporada aquest mes de gener de 2024.

Com a Shin no Nakama, en aquesta de Tsukimichi la història comença molt innocentment, però acaba desenvolupant-se molt acuradament, fins el punt d’oblidar l’inici i centrar-te en veure quina nova sorpresa et mostraran. Millor disseny de personatges que no pas a Shin no Nakama.




Resum (amb espòilers)

Com a part d'un misteriós contracte pactat per una deessa i els seus pares fa anys, el Makoto Misumi es veu enviat a un altre món per conèixer la deessa i convertir-se en l'heroi. No obstant això, la deïtat considera que el Makoto és "horrible", negant-se fins i tot a posar els ulls sobre ell i revoca el seu títol heroic. Donant-li amb menyspreu la capacitat d'entendre tots els idiomes com a compensació, la deessa condueix al Makoto fins als límits més llunyans de l'erm, lluny de la civilització humana.

A causa de la disparitat entre la Terra i aquest nou món, les capacitats físiques i màgiques inherents del Makoto es desperten, fent-lo extremadament poderós. Coneix diversos semihumans i éssers mítics que acaben sent captivats per les seves característiques i s'uneixen al Makoto per construir una nova comunitat on tots puguin conviure pacíficament.

No obstant això, malgrat aquest èxit, el Makoto encara anhela conèixer altres humans. En un món on la mateixa deessa li ha impedit interactuar amb la seva espècie, depèn del Makoto i els seus companys complir el seu desig, i potser reformar la societat al llarg del camí.

==

1.- Heroi… desqualificat. El Makoto Isumi és transportat a un altre món per convertir-se en un heroi pel déu Tsukuyomi. La deessa de l'altre món considera el Makoto massa lleig i el desterra al seu món Wasteland, infestat de no humans i monstres, donant-li només la capacitat d'entendre tots els idiomes. El Tsukuyomi intervé, explicant al Japó que les habilitats del Makoto estaven restringides per la vida moderna, però en el nou món, és força poderós i lliure de fer el que vulgui. Després de vagar pel Wasteland durant tres dies, el Makoto salva una jove orc anomenada Emma d'un monstre de llop de dos caps que mata, descobrint com de fort és ara. L'Emma explica que se suposava que havia de ser un sacrifici a la deesa Shen per dissipar la boira al voltant del seu poble perquè els cultius poguessin créixer. Ella el porta al seu poble on el Makoto comença a aprendre màgia. El Makoto decideix destruir la Shen, una drac gegant que utilitza la boira per crear il·lusions. La Shen atrapa el Makoto dins d'una il·lusió d'un record feliç, però després d'examinar els seus altres records queda intrigat pels seus records del Japó. El Makoto trenca la il·lusió i es sorprèn quan la Shen li ofereix fer un contracte amb ell per convertir-se en el seu familiar. El Makoto accepta i formen un contracte amb la Shen transformant-se en una noia samurai ben mamelluda, esperant el que farà el Makoto en el futur.

2.- Aranya negra de la calamitat. El Makoto descobreix que la Shen està obsessionada amb els seus records dels drames històrics i dels samurais. Ella teletransporta el Makoto a la dimensió alternativa on viu normalment, però troba que ara s'assembla al camp del Japó. El Makoto informa als orcs que va derrotar a la Shen, que els ofereix perquè els orcs visquin a la seva dimensió, que ara és ideal per a l'agricultura. La Shen segueix mirant els records del Makoto, però exigeix que esbringuin com construir un televisor on ella pugui emmagatzemar els seus records. El Makoto decideix descobrir més coses sobre els seus pares, que el Tsukoyomi li va dir que havien nascut en aquest món abans de traslladar-se al Japó. La Shen apareix amb un nan ferit, explicant que la seva dimensió està sent atacada per una aranya anomenada Calamitat Negra que està maleïda per la fam eterna i ho consumeix tot. El Makoto aconsegueix esborrar completament l'aranya, però s'ensorra a mesura que l'aranya es regenera. La Shen intenta intervenir, però l'aranya de sobte declara que la violència extrema ha satisfet la seva fam masoquista i està decidida a quedar-se amb el Makoto per sempre. La Shen suggereix que l'aranya també formi un contracte amb el Makoto per obtenir una forma humana i ella està d'acord que la Shen realitzi el ritual tot i que el Makoto està inconscient. El Makoto es desperta i descobreix que té una criada nova, igualment mamelluda, que el posa una mica nerviós.

3.- Xoc humà. Es revela que el nan és el Beren, un nan gran capaç de fabricar artefactes. Beren també trasllada el seu poble a la dimensió de Shen. Shen i l'aranya demanen noms personals, de manera que en Makoto canvia el nom de Shen Tomoe amb Tomoe Gozen i anomena l'aranya Mio. En Makoto descobreix mentre està inconscient Tomoe i Mio van a reclutar i el seu poble ara està poblat d'orcs, nans, sargantanes de boira i aranyes alke. Makoto torna al món normal i troba un poble humà, però l'ataquen. Tomoe explica que l'aura màgica d'en Makoto és tan forta que probablement els humans el van confondre amb un Senyor Dimoni. Makoto passa mesos aprenent el llenguatge humà i fa que els nans elaborin objectes per suprimir la seva aura. Entrant al poble humà fent-se passar per comerciants es registren en un gremi d'aventurers. Tomoe i Mio baten rècords en ser quatre vegades més poderosos que el següent aventurer més fort, mentre que en Makoto, a causa de la seva aura suprimida, ocupa el nivell 1, més feble que un nen. La Tomoe descobreix que un drac que coneixia, Lancer, ha estat assassinat per una aventurera anomenada Sofia Bulga. Makoto nota que el preu de les matèries primeres és inusualment alt i que la gent els ha començat a seguir. Tomoe es prepara per frustrar un atac nocturn al seu vagó. Mentre compren menjar, Makoto i Mio són abordats per una noia jove.

4.- Massa tard. La noia, Rinon, revela que la seva germana Toa va desaparèixer. Tomoe s'enfronta als lladres, però mata tres per accident i captura un quart. Rinon dibuixa Toa i Makoto determina a partir dels records del lladre que el seu grup la manté captiva i envia a Mio i Tomoe a recuperar-la. En Makoto li preocupa que Toa s'assembla a una noia anomenada Hasegawa que va conèixer al Japó. La Mio i la Tomoe localitzen la Toa i el seu captor, Mils Ace, l'aventurer més fort actual. Rinon s'escapa i diu als lladres que el vagó d'en Makoto està ple de fruita cara però que ja l'ha venut. Els lladres insisteixen que ella roba l'or de Makoto per pagar els deutes de Toa. Mils, el líder secret dels lladres, revela que un Senyor Dimoni s'ha acostat recentment a la ciutat i se li va posar una recompensa al cap, així que vol que Mio i Tomoe ajudin a caçar-lo, sense adonar-se que el Senyor Dimoni era Makoto. La Rinon decideix que no pot robar a en Makoto després que sigui tan amable amb ella. Mio i Tomoe derroten en Mils i els seus lladres i destrueixen part de la ciutat competint per veure qui va derrotar més enemics. Rinon es retroba amb Toa, que és idèntica a Hasegawa a part del seu color de cabell. En Makoto elogia a Mio i Tomoe per haver rescatat Toa, però després els torna violentament a Wasteland perquè es penedeixin per haver destruït tontament tota la ciutat humana.

5.- El viatge del vagó cobdiciós. Tomoe altera els records de tothom perquè el món creu que una horda de monstres va destruir Zetsuya. Quan el gremi de Zetsuya va ser destruït, Makoto s'ha de tornar a registrar a Tsige, la següent ciutat més propera. En Makoto enganya en Tomoe perquè s'entreni sol al desert mentre viatja a Tsige amb altres aventurers. Mio i Makoto maten molts monstres que els Toa recullen per obtenir peces valuoses, incloses les rares formigues d'ulls rubí. Tornant a registrar-se a Tsige, Makoto celebra amb els aventurers Louisa, l'arquer elfa, Hazal, l'alquimista humà, i Ranina, el cavaller sacerdot nan. En Makoto decideix vendre els Ruby Eye's a la Rembrandt Trading Company, però Toa l'adverteix que Rembrandt té mala reputació. Tornant al seu poble, l'Emma informa sobre el seu progrés. Els Alke s'estan instal·lant a les muntanyes, els nans han començat a construir edificis i els llangardaixos de boira netejant terres de conreu mentre els orcs han començat a construir un castell en Makoto. En Makoto es preocupa que en Tomoe fa temps que no hi ha. Els nans li donen a Makoto un vestit de comerciant per suprimir encara més la seva aura, però la seva màgia és massa poderosa i destrueix el vestit. Makoto descobreix que els ingredients màgics cultivats al demi-pla són més potents del normal. En Makoto s'emporta el Ruby Eye's a Rembrandt i li costa fer front al gerent.

6.- La malenconia dels homes guapos de mitjana edat. El gerent, Patrick Rembrandt, és menyspreu fins que veu els Ulls de Rubí i demana disculpes. Feliçment revela que els Ulls fan Ambrosia, una cura per a la seva dona i les seves filles maleïdes per una bruixa. Makoto es registra com a comerciant i aprova l'examen escrit fàcilment, ja que són matemàtiques bàsiques de secundària. La segona prova consisteix a reunir quatre articles perillosos, però s'aprofita d'una regla que diu que pot substituir articles d'igual valor i substituir els Ruby Ants. Makoto torna al semiavió on planeja muntar un portal ocult per enganyar els comerciants que viatgen perquè pensin que el semiavió és una ciutat amagada, comerciar per articles de semiavió i tornar a casa, creant una demanda de productes de semiavió. Localitzant en Tomoe amb Mio, en Makoto s'adona que Mio s'ha tornat addicte als seus records d'anime i dibuixos animats per a nens. Tomoe i Mio es confonen quan en Makoto decideix dormir sol en lloc d'escollir un d'ells per tenir sexe i decidir que han d'elaborar un pla de seducció. Hazal accepta la petició de Makoto d'ajudar a preparar l'Ambrosia. Un aventurer mira en Makoto i decideix reunir tants aventurers com pugui per aturar el que en Patrick està fent amb Makoto.

7.- Producció de medicaments meravellosos. Patrick té en secret el metge bruixot que va maleir la seva família morta. Hazal elabora l'ambrosia. Makoto és capaç de contenir la dona de Patrick, Lisa, que s'ha convertit en un monstre i Patrick administra amb èxit l'ambrosia. Amb aquest mètode també curen les filles de Patrick. Makoto torna amb Tomoe i Mio però són atacats per l'aventurer Lime Latte i els seus nombrosos aliats. Després de derrotar els 200 enemics, Lime afirma que només volia que li posessin una maledicció adormida sobre la Lisa i les seves filles com a venjança de Patrick per evitar que els aventurers que li desagradaven trobar més feina, molts dels quals van morir més tard en missions massa perilloses per a ells, i no té. idea per què el bruixot els va maleir en monstres. Lime es disculpa amb Patrick, que decideix deixar-lo viure, i Lime es retira de l'aventura. Tomoe, que havia vist en els records de Lime que envia el seu sou a l'orfenat on va créixer, li regala una katana forjada pels nans i el contracta perquè espi per ella. Mentrestant, malgrat la seva gratitud a Makoto, Patrick es planteja què fer perquè Makoto comenci una empresa comercial competidora. Tornant al semiavió, l'Emma informa a Makoto que ha sorgit un altre problema.

8.- Rànquing demiplà. Els guerrers del poble de Makoto estan deprimits després de l'entrenament i en Makoto s'assabenta que és culpa seva, ja que durant l'entrenament els aclapara tan completament que perden la confiança en si mateixos. També s'adona que les diferents espècies no s'entrenen entre elles, així que organitza competicions setmanals, inspirant-los a enfortir-se i enfortir-se entre ells. Makoto, Mio i Tomoe es tornen a registrar com a aventurers i immediatament se'ls demana que entrenin un aventurer per substituir Lime Latte. Makoto tria a Toa i li demana a Tomoe que l'entreni, encara que Tomoe està preocupada perquè sap que Toa s'assembla a la noia del Japó i es preocupa que Makoto trobi a faltar la seva vida anterior. Tomoe posa a Toa i al seu equip un règim d'entrenament brutal i després posa a prova les seves noves habilitats ordenant-los que derrotin un niu de 100 monstres simis, demostrant-los l'equip aventurer més fort. Makoto decideix recollir Ambrosia Flowers, les flors menjades per les Formigues Rubí que fan que els seus ulls siguin valuosos. També decideix llogar l'espai de la botiga a Patrick, que s'adona que Makoto vol llogar ja que la compra el portaria a l'atenció del regne Tsige que li demanaria que espiés Patrick, cosa que en Makoto no vol fer. Patrick accepta organitzar una botiga per a Makoto en una ciutat neutral no aliada a cap regne.

9.- Menjar o ser menjat. El poble fa una festa per celebrar que Makoto obre la seva empresa comercial. Akine revela que han localitzat flors d'ambrosia al món exterior, però van decidir no collir-ne cap, ja que estan protegides pels elfs. Mio i Tomoe senten que Makoto mor repetidament durant l'entrenament de tir amb arc. En Tomoe dedueix quan en Makoto aclareix la seva ment per centrar-se en l'objectiu que sense voler es fusiona amb l'entorn i mor durant una fracció de segon, la qual cosa sent per a Tomoe i Mio com si s'hagués suïcidat. Això ha fet que el seu mana augmenti al nivell de Déu. Si continua, la deessa que el va desterrar al Wasteland el veurà com un rival i intentarà matar-lo. En Makoto torna al món humà i se li acosta una prostituta, així que és arrossegat pels furiosos Mio i Tomoe. Declaren que estan cansats d'esperar que creixi i tindran sexe amb ell immediatament. Makoto entra en pànic i fuig per un portal. Els nans forgen equips més potents per suprimir el manà. La Mio es disculpa pel comportament d'ella i d'en Tomoe, així que en Makoto la convida a ajudar a negociar amb els elfs. Altres aventurers també semblen robar la flor, una de les quals és la prostituta, i fan que els elfs atacin immediatament.

10.- Poble ogro amagat. Makoto teletransporta els aventurers al semiavió i després fa les paus amb els elfs, Aqua i Eris. Makoto coneix en Nilgistori i altres ancians. El fill de Nilgistori, Adono, està enfadat perquè la barrera que protegeix el bosc s'està debilitant. En Makoto coneix l'Aqua i el mestre de l'Eris, Mondo, un poderós guerrer. Mio sospita que Mondo està posseït i escolta una conversa telepàtica entre Adono i una persona desconeguda sobre els dimonis. Més tard, un esperit s'allibera del cos de Mondo i drena la vida d'Adono, matant-lo per associar-se amb dimonis. Makoto l'identifica com un Lich i el captura. Tomoe revela que va ser el drac que va crear la barrera a petició de Nilgistori fa molts anys. El Lich explica que es va convertir accidentalment en un Lich mentre intentava convertir-se en un Grant, un humà que pot viatjar lliurement entre mons alternatius com un Déu. Tomoe revela que ho fa de la manera equivocada, els Grants no són humans que podrien viatjar, són humans normals que van viatjar accidentalment i així es van guanyar el títol de Grant. Adonant-se que ha perdut tota la seva vida en un objectiu impossible, el Lich accepta feliçment el suggeriment de Tomoe de formar un contracte amb Makoto i ensenyar-li la màgia. Els aventurers decideixen escapar del semiavió. Formar un contracte torna el Lich d'un esquelet a un home jove i atractiu. Una explosió màgica es produeix al poble i en Tomoe es col·lapsa.

11.- Adéu. Makoto i Lich són capaços de curar els ferits. Makoto s'adona que l'explosió va obligar a obrir el portal al món exterior. En examinar els fragments de memòria de la prostituta Makoto, s'observa que ella i els seus companys van intentar robar objectes màgics i quan els guàrdies van intervenir un dels anells plens de màgia de Makoto va esclatar, matant el fragment del nen d'en Tomoe i un orc. Makoto segueix i mata fredament la prostituta per venjar-se. Després dels funerals, en Makoto s'assabenta de Lich, ara anomenat Shiki, que és capaç de veure els records de la prostituta perquè la visualització de la memòria és un dels poders d'en Tomoe, un signe que confien implícitament, encara que això fa que Mio estigui gelosa. Makoto ordena que es construeixin murs perquè qualsevol aventurer que visiti el semiavió per comerciar es mantingui separat del propi poble. Makoto visita Patrick, que ha organitzat l'espai de la botiga de Makoto a la ciutat neutral de Rotsguard Academy. Makoto espera visitar l'acadèmia per aprendre més sobre el món, la deessa i els humans. Com que pot estar fora durant un temps considerable, només s'emporta en Shiki amb ell i regala a Mio i Tomoe alguns records més. Mentre es preparen per teletransportar-se, la Deessa localitza de sobte en Makoto i manipula la seva teletransportació, enviant-lo a un camp de batalla llunyà on dos guerrers dimonis l'ataquen i tallen dos dels seus dits.

12.- Guiats per la lluna… Els dos revelen que són Sofia Bulger i Mitsurugi, l'aventurera més forta del món, i el Drac Superior al qual es va fer famós per suposadament matar. Expliquen que s'han unit a l'Exèrcit de Dimonis per destruir la humanitat. En Makoto treu tot el seu equip de supressió de manà, aclaparant en Mitsurugi amb la seva màgia i destrossant la llegendària espasa de Sofia. Makoto aconsegueix teletransportar-se, deixant amb vida a Mitsurugi i Sofia, que jura venjança. Patrick rep la notícia de la destrucció de l'exèrcit d'un mag poderós, però no s'adona que és Makoto. Shiki creu que la deessa va utilitzar Makoto per destruir l'exèrcit i potser mirar-los. Tomoe revela que va crear un altre fragment anomenat Komoe utilitzant el mana d'en Makoto d'un anell descartat i Mio està furiós quan Komoe crida en Makoto "Papa". Finalment, Makoto obre una botiga que és un èxit instantani i s'assabenta després de teletransportar-se que els exèrcits de dimonis i humans es van fer un dany massiu entre ells i que altres dos herois convocats per la Deessa van participar en la batalla. El poble fa una festa per celebrar la botiga d'en Makoto i ell decideix que el seu futur sembla brillant, però la festa s'interromp per una altra baralla entre Mio i Tomoe, fet que fa que en Makoto canviï d'opinió que el seu futur immediat és bastant molest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada