Bloc personal,

dilluns, 12 de febrer del 2024

Kimi ni Todoke (2010)
(From Me to You)

[1223]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Naoto Kumazawa
Guió: Rika Nezu, Naoto Kumazawa (manga: Karuho Shiina)
Música: Gorō Yasukawa
Productora: Nippon Television, Nikkatsu
Actors: Mikako Tabe, Haruma Miura, Misako Renbutsu
Estrena: 25/09/10
Títol original: 君に届け

[ Drama, romanç ] 2 h. 8 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,9) (2,9K):
“Una noia que s'assembla a la "Sadako" de la pel·lícula The Ring està sent temuda pels seus companys de classe. Mentre tothom l'evita, el popular Shōta Kazehaya es fa amic amb ella i el seu amor comença a créixer.”

Crítica

Se m’ha fet bastant farragosa, especialment perquè ja sé què hi passarà…

Basada en el manga shōjo de Karuho Shiina ja conclòs, publicat entre 2005 i 2017 amb un total de vint volums. Hi ha un spin-off del manga (Kimi ni Todoke: From Me to You: Soulmate) publicat entre 2018 i 2022 de la mateixa autora (Karuho Shiina, tres volums). També es pot trobar sota el títol Reaching You o Llegando a ti (Arribant a tu).

Des de 2007 fins 2015 també en van publicar una novel·la lleugera (Kanae Shimokawa, setze volums), un spin-off (Kimi ni Todoke: Ashita ni Nareba) de l’autora original el 2009 (Karuho Shiina, un volum) i, entre 2011 i 2015, tretze volums més (Karuho Shiina).

La sèrie té dues temporades (2009 i 2011) i, per 2024, Netflix n’ha anunciat la tercera. També hi ha un live-action del 2010 i una drama televisiu serialitzat de dotze capítols del 2023.

Era d’esperar que un live-action tingués actors de més de vint-i-cinc anys* interpretant personatges de quinze i que, com és normal, les perruques i l’excés de laca estiguin a l’ordre del dia, però tot i esperar-ho se m’ha fet difícil veure-la perquè grinyola per tot arreu. L’únic personatge ben aconseguit és l’Ayane, la gal (gyaru) amiga de la Chizuku. (*) Realment tenen entre dinou i vint-i-un anys, però semblen gairebé de trenta.

La història s’explica en ordre lleugerament diferent a la de l’anime, però està més o menys ben explicada i l’arc argumental abarca les dues temporades de l’anime, des de que es coneixen fins que comencen a sortir formalment com una parella.

Cal pensar que la pel·lícula és de 2010 i el manga es va continuar publicant fins 2017 amb moltíssims spin-off i novel·les que continuaven la història. Així doncs, amb ganes veure la sèrie live-action esperant contingut nou i, com no podria ser d’altra manera, la tercera temporada de l’anime que ha de venir en un ONA de Netflix, però no se sap encara si primavera, estiu o tardor…




Resum (amb espòilers)

La Sawako Kuronuma sempre ha estat evitada pels seus companys de classe perquè el seu nom, la seva aparença i les seves maneres s'assembla massa al de "Sadako", el personatge principal de la pel·lícula de terror de 1998 The Ring. Creuen que quan un es mira als ulls de la Sawako durant més de tres segons, la mala sort caurà a la persona. També creien que podia convocar fantasmes. Aquests rumors van empitjorar perquè la Sawako no pot expressar les seves opinions directament. Tots els estudiants l'anomenen 'Sadako', en comptes del seu nom real, i expliquen una i altra vegada les desgràcies que suposadament han caigut altres estudiants a causa de la Sawako. Tanmateix, la Sawako és una persona amable el lema de la qual és "fer una cosa bona un cop al dia". El Shōta Kazehaya, en canvi, és un estudiant extrovertit que és popular entre els seus companys d'escola, especialment les noies.

El primer dia d'escola, la Sawako va ajudar el Kazehaya, que estava perdut, a trobar el camí cap a l'escola. Des d'aquell dia, el Kazehaya tracta la Sawako amb amabilitat, fent-lo respectar i admirar. La Sawako també es va fer amistat amb les seves companyes de classe la Chizuru Yoshida i l’Ayane Yano després que ella acceptés interpretar el paper del fantasma a l'activitat "Bravery Challenge" de la seva classe. Amb la seva ajuda, aconsegueix guanyar confiança en si mateixa i interactuar millor amb els seus companys. Els rumors sobre ella també van començar a disminuir. No obstant això, l’Ume la Kurumizawa, un admirador del Kazehaya, comença a sentir-se gelós de la manera com la Sawako és tractada pel Kazehaya.

Rumors estranys com "l’Ayane ha dormit amb 100 nois" van començar a estendre's. La Sawako s'allunya dels seus amics recentment trobats, creient que els rumors els van apuntar perquè estaven a prop d'ella i no volia que es fessin mal a causa d'ella. Tant la Chizuru com l’Ayane es van sentir ferides després de sentir a la Sawako dir que no els considerava amics. No obstant això, amb els consells del Kazehaya, la Sawako s'enfronta a les persones que estaven difonent els rumors. La Sawako no va fer marxa enrere malgrat la violència, i la Chizuru i l’Ayane es van veure molt emocionades per les accions de la Sawako. La seva amistat es fa més forta.

En un festival esportiu, la Kurumizawa, amb la pretensió de ser amiga de la Sawako, va confessar els seus sentiments pel Kazehaya a la Sawako i li va demanar ajuda. La Sawako es va negar, dient que el Kazehaya també era especial per a ella. Aleshores, la Kurumizawa va intentar desesperadament dirigir l'atenció de la Sawako cap a Ryu, fins i tot fins al punt d'organitzar en secret una reunió entre ells perquè ella pogués passar "casualment" amb el Kazehaya. No obstant això, el pla va ser contraproduent quan el Kazehaya es va posar gelosa i va agafar la mà de la Sawako i la va allunyar. La Chizuru i l’Ayane van descobrir més tard la trama de la Kurumizawa i la van acorralar, advertint-la que trencaria el Kazehaya i la Sawako. Tanmateix, la Sawako els va suplicar a tots dos que no revelessin aquest incident a el Kazehaya. La Kurumizawa va confessar més tard els seus sentiments pel Kazehaya, que la va rebutjar però va dir que estava content que ella li confessés.

Quan va arribar l'hivern, el pare de la Sawako li va demanar que anés un autobús a casa en lloc de caminar perquè estava preocupat per la seva seguretat. Quan sol·licita l'abonament de l'estudiant, la seva professora perd el seu manual de l'estudiant, que conté articles molt apreciats com un pètal de flor de cirerer que la Sawako va recollir el dia que va conèixer el Kazehaya, causant-li dolor. El Kazehaya i la Sawako també comencen a passar menys temps junts, perquè el Kazehaya solia caminar amb la Sawako a casa. Llavors el Kazehaya intenta desesperadament anar amb ella a una cita i confessar-li, però la Sawako sempre no entén i convida a la Chizuru.

Desesperat, el Kazehaya confessa de sobte els seus sentiments per la Sawako i li demana que sigui la seva xicota. També li va preguntar si podia sortir a una cita amb ell la nit de Nadal. La Sawako el va rebutjar i va córrer cap a l'autobús, deixant el Kazehaya abatut. Per empitjorar les coses, no va aparèixer a una festa de Nit de Nadal a la qual va prometre anar, i va deixar a el Kazehaya de mal humor a la festa. La Chizuru i l’Ayane suggereixen que vagi a demanar disculpes a el Kazehaya la nit de Cap d'Any, quan ell és voluntari en un festival cada any. No obstant això, l'orquestra del pare de la Sawako té un concert aquella nit, deixant a la Sawako en conflicte sobre quin triar. Amb l'encoratjament del seu antic rival la Kurumizawa, la Sawako finalment es decideix pel Kazehaya i demana disculpes al seu pare. Mentrestant, el Kazehaya, després de veure el manual de la Sawako que el professor li va passar, finalment entén els sentiments de la Sawako cap a ell. Finalment, es troben just després del dia d'Any Nou i transmeten correctament els seus sentiments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada