Bloc personal,

dilluns, 26 de febrer del 2024

Avatar: The Last Airbender (2024) S01

[480]

Valoració



Fitxa tècnica

Guió: Albert Kim (anime: Michael Dante DiMartino i Bryan Konietzko)
Música: Takeshi Furukawa
Producció: Albert Kim Pictures, Rideback, Nickelodeon Productions
Actors: Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley
Emissió: 22/02/24 (Netflix)
Títol original: Avatar: The Last Airbender

[ Acció, aventura, comèdia, fantasia, drama ] 8 capítols de 47-63 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,5) (15K):
“Un nen conegut com l'Avatar ha de dominar els quatre poders elementals per salvar el món i lluitar contra un enemic decidit a aturar-lo.”

Crítica

M’ha recordat One Piece, perquè també va ser un live-action que costava d’entrar… un cop acceptades les regles de la ficció –decorats de cartró pedra i il·luminació d’estudi–, va tot rodat…

Basada en la sèrie animada de tres temporades (2005-2008) de Michael Dante DiMartino i Bryan Konietzko del mateix títol. També conegut sota el títol Avatar: The Legend of Aang.

D’entrada, ho tenien bastant difícil per superar la sèrie animada de 2005-2008. Quan la veig veure amb el Marc em va agradar moltíssim i, anys després, la vaig tornar a veure. M’encanta la història explicada i la manera com està explicada.

La pel·lícula de M. Night Shyamalan de 2010, The Last Airebender, que havia de ser un conjunt de tres o quatre pel·lícules, em sembla que va quedar totalment infravalorada i no va tenir l’èxit que tothom esperava, per la qual cosa es va quedar en una sola pel·lícula, però va estar prou bé; potser a l’alçada de l’animació vista ara amb el pas del temps.

Pel que sigui, he vist el primer capítol amb àudio japonès i puc constatar que alguns dobladors són molt dolents sense importar el país d’origen… o potser és que ja m’he acostumat a veure-les totes en VOSE i no em deixo enganyar quan els llavis es mouen diferent respecte a l’àudio que m’arriba. Després, la resta de capítols, àudio original en anglès i subtítols en català, com ha de ser!


Resum (amb espòilers)

La sèrie està ambientada en un món devastat per la guerra inspirat en diverses cultures asiàtiques i indígenes on determinades persones poden dominar un dels quatre elements clàssics: aigua, terra, foc o aire. L’Aang, l'Avatar i últim mestre de l'aire viu, és el pont entre els mons mortal i espiritual, i l'únic capaç de dominar els quatre elements en comptes d'un sol. L'Avatar manté l'equilibri del món i la natura per portar la pau, i l’Aang s'enfronta ara a la responsabilitat d'acabar amb les ambicions de la Nació del Foc militarista per conquerir el món. Amb els seus nous companys la Katara i el Sokka, l’Aang es proposa dominar els quatre elements mentre és perseguit pel Zuko, el príncep hereu exiliat de la Nació del Foc, que busca recuperar el seu honor capturant-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada