Bloc personal,

dijous, 15 de febrer del 2024

Kimi ni Todoke (2023) S01
(From Me to You: Kimi ni Todoke)

[477]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takehiko Shinjō, Takeo Kikuchi
Guió: Hayato Miyamoto (manga: Karuho Shiina)
Productora: TV Tokyo
Actors: Oji Suzuka, Sara Minami, Rinka Kumada
Emissió: 30/03/23 (ONA Netflix)
Títol original: 君に届け

[ Comèdia, drama, romanç ] 12 capítols de 30 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,9) (607):
“Desalentada pel seu comportament ombrívol, a la Sawako li costa encaixar, però quan s'acosta a ella un company de classe extravertit, la vida millora.”

Crítica

Finalment, contingut nou…

Basada en el manga shōjo de Karuho Shiina ja conclòs, publicat entre 2005 i 2017 amb un total de vint volums. Hi ha un spin-off del manga (Kimi ni Todoke: From Me to You: Soulmate) publicat entre 2018 i 2022 de la mateixa autora (Karuho Shiina, tres volums). També es pot trobar sota el títol Reaching You o Llegando a ti (Arribant a tu).

Des de 2007 fins 2015 també en van publicar una novel·la lleugera (Kanae Shimokawa, setze volums), un spin-off (Kimi ni Todoke: Ashita ni Nareba) de l’autora original el 2009 (Karuho Shiina, un volum) i, entre 2011 i 2015, tretze volums més (Karuho Shiina).

La sèrie té dues temporades (2009 i 2011) i, per 2024, Netflix n’ha anunciat la tercera. També hi ha un live-action del 2010 i una drama televisiu serialitzat de dotze capítols del 2023.

Si no hagués vist la pel·lícula hauria dit que és bastant mediocre, però, en comparació, la qualitat d’aquesta sèrie és molt millor. Continuen havent-hi moltes coses que no m’agraden que es poden extendre a tots els live-action basats en un manga o dels que prèviament se n’ha fet un anime, com ja vaig comentar en la pel·lícula el fet que tingui actors de més de vint-i-cinc anys interpretant personatges de quinze i que, com és normal, les perruques i l’excés de laca estiguin a l’ordre del dia, però tot i esperar-ho se m’ha fet difícil veure-la perquè grinyola per tot arreu.

En aquest cas haig de matitzar que, com a mínim, el personatge masculí principal sí té cara d’adolescent (en tenia vint-i-tres, però, en la gravació de la sèrie; vint-i-un la protagonista femenina).

Un altre punt a favor és que l’han adaptat al moment de l’emissió, 2023, que, tenint en compte que el manga es va començar a publicar el 2006 (2007 en format tankōbon), els detalls de tecnologia i ambientació estarien desfasats (hi ha, però, algun “homenatge” als mòbils plegables o petxina). Em sobren, per contra, alguns filtres de color en la imatge massa forçats especialment en el primer capítol. En canvi, les escenes nocturnes i d’interiors amb il·luminació intimista estan molt ben gravades.

El personatge que trobo està ben aconseguit és el Pin, el mestre esbojarrat i amic de la infància del Kazehaya i el Ryū. En canvi em falla bastant que el Ryū sigui tan baixet, tot i que aquest Ryū mostra més registres.

Un altre punt a favor és que ha tornat la vessant humorística que es perdia en la pel·lícula, especialment en els esclats de plor de la Chizuru, però només al principi; després també es dilueix i es perd.

I finalment destacar que, per fi, he pogut veure el contingut nou de la continuació de la història que no he pogut veure en l’anime i la pel·lícula. Suposo que aixó és el que veurem en la tercera temporada de l’anime prevista per aquest 2024.

Editant aquesta entrada acabo d’adonar-me que la imatge del cartell de la sèrie és un homenatge a la portada del primer volum del manga. Em sap greu, però la idealització que suposa una bona il·lustració mai serà superada per una imatge amb personatges reals. Els ulls grossos, el coloret de la cara, la posició corporal…




Resum (amb espòilers)

1.- Sentiments primerencs. A causa del seu comportament estrany, la Sawako s'ha anomenat "Sadako" des de quart de primària. Voldria ser més semblant al seu simpàtic company de classe, el Kazehaya.

2.- Rumors. La nova disposició dels seients es decideix per sorteig. La Sawako es prepara perquè tothom l'eviti de nou, però el Kazehaya té alguna cosa a dir.

3.- Sentiments romànics. Una noia bonica anomenada Kurumi s'acosta a la Sawako i els dos es fan amics. Però la Kurumi té una història amb el Kazehaya i pot tenir intencions amagades.

4.- Amor & Somnis. La Chizuru va a comprar un regal d'aniversari per al Ryū. Tots dos estan molt a prop, però resulta que la Chizuru té sentiments per una altra persona.

5.- Nadal amb Amics. Les vacances d'hivern són a la volta de la cantonada. La Sawako té moltes ganes d'anar a la festa de Nadal, però els seus pares volen que celebri el dia amb ells.

6.- Dia de Sant Valentí. El dia de Sant Valentí, la Sawako porta a l'escola un munt de bombons casolans embolicats per regal. Vol donar-li una mica al Kazehaya, però està massa nerviosa.

7.- Festival Escolar. La Chizuru i l'Ayane corren a buscar la Sawako, preocupades per la seva absència de classe. La troben al terrat, amb el cor trencat pel que li ha dit el Kazehaya.

8.- Primer petó. Ara que estan sortint, la Sawako i la Kazehaya tenen un bon començament en la seva relació i tots dos són feliços, i els seus pares també. La Chizuru descobreix que el Ryū té sentiments per algú altre.

9.- Bons. Amb tothom preparant-se per al seu futur, tothom comença a pensar en les oportunitats laborals i la universitat. El Kazehaya li diu al seu pare que vol fer-se càrrec de la seva botiga, cosa que ell desaprova.

10.- El camí que vols recórrer. Després d'haver tingut finals amargs, la Kurumi i la Sawako s'han evitat l'un a l'altre des de fa un temps, però, en descobrir l'opció de carrera de la Sawako, la Kurumi li demana un favor.

11.- Realització. Amb la voluntat de demostrar que el seu pare s'equivoca, el Kazehaya treballa dur per demostrar que es pren seriosament la seva perspectiva laboral. La Sawako es torna a interessar per sol·licitar plaça a la Universitat d'Educació de Sapporo.

12.- Sortides. El dia de la graduació, la Kurumi i la Sawako esperen els resultats de l'accés a la universitat. Tots els altres comencen a perseguir els seus somnis diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada