Bloc personal,

divendres, 9 de febrer del 2024

Kimi ni Todoke (2009) S01
(Kimi ni Todoke: From Me to You)

[475]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiro Kaburaki
Guió: Tomoko Konparu (manga: Karuho Shiina)
Música: S.E.N.S.
Estudi: Production I.G
Veus de doblatge: Mamiko Noto, Daisuke Namikawa, Miyuki Sawashiro
Emissió: 07/10/09 - 31/03/10
Títol original: 君に届け

[ Animació, comèdia romàntica, drama, coming-of-age, slice of life, shōjo ] 25 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,01) (454.685)

Sinopsi

IMDb (7,8) (5,1K):
“Tothom confon la Sawako Kuronuma per la seva semblança amb la noia fantasma de The Ring. Però un dia, el noi més simpàtic de la classe, el Kazehaya, fa amistat amb ella i tot canvia després d'això, també la perspectiva de tots de la Sawako, però hi haurà dificultats per a ella en el futur.”

Crítica

Preciosa! Shōjo amb majúscules!

Basada en el manga shōjo de Karuho Shiina ja conclòs, publicat entre 2005 i 2017 amb un total de vint volums. Hi ha un spin-off del manga (Kimi ni Todoke: From Me to You: Soulmate) publicat entre 2018 i 2022 de la mateixa autora (Karuho Shiina, tres volums). També es pot trobar sota el títol Reaching You o Llegando a ti (Arribant a tu).

Des de 2007 fins 2015 també en van publicar una novel·la lleugera (Kanae Shimokawa, setze volums), un spin-off (Kimi ni Todoke: Ashita ni Nareba) de l’autora original el 2009 (Karuho Shiina, un volum) i, entre 2011 i 2015, tretze volums més (Karuho Shiina).

La sèrie té dues temporades (2009 i 2011) i, per 2024, Netflix n’ha anunciat la tercera. També hi ha un live-action del 2010 i una drama televisiu serialitzat de dotze capítols del 2023.

Des del primer capítol que m’ha entrat molt bé i m’ha agradat encara més. Per primera vegada que veig uns ulls (iris) ben il·luminats amb els seus degradats que funcionen bé. Els personatges tenen uns perfils de silueta (cara) arrodonits clàssics del shōjo (em recorden molt la Yumi Unita amb Usagi Drop). I finalment la música és maquíssima.




Resum (amb espòilers)

Coneguda per la seva semblança amb el personatge de la Sadako de la pel·lícula The Ring, la Sawako Kuronuma rep el sobrenom de "Sadako" i tothom es pensa que és aterridora i maliciosa com la seva fictícia homòloga, tot i tenir una naturalesa tímida i dolça. Amb ganes de fer amics i viure una vida normal, la Sawako se sent atreta per l'alegre i amable Shōta Kazehaya, el noi més popular de la seva classe. Des de la seva primera trobada, la Sawako ha admirat la capacitat del Kazehaya de ser el centre d'atenció i aspira a ser com ell.

Quan el Kazehaya organitza una prova de valentia per a tota la classe i l'anima a assistir-hi, la Sawako veu això com una oportunitat per portar-se bé amb els seus companys, començant per l’Ayane Yano i la Chizuru Yoshida. A través de cada nova trobada i emoció que experimenta, la Sawako creu que conèixer el Kazehaya l'ha canviat per a millor. Poc sap la Sawako, la seva presència també ha canviat el Kazehaya.

==

1.- Pròleg. La Sawako Kuronuma és considerada maleïda pels seus companys de classe a causa de la seva aparença i personalitat tímida. És sobrenomenada "Sadako" després del famós fantasma de The Ring. Tanmateix, la Sawako es troba amb la popular el Kazehaya Shōta, que parla amb ella normalment i l'anima a intentar obrir-se i fer nous amics. Aleshores, la Sawako s'ofereix per disfresar-se de fantasma durant un esdeveniment de classe, la prova del coratge. Durant la prova, el Kazehaya ve a fer-li companyia. Gràcies a això, la Sawako també és capaç d'apropar-se una mica més a dues companyes de classe, la Yoshida Chizuru i la Yano Ayane.

2.- Canvi de seients. Quan la Sawako abandona el seu paraigua per cobrir una caixa amb un cadell durant una tempesta de pluja, es presenta a l'escola empapada. La Yoshida i la Yano li donen una muda de roba. el Kazehaya li dona la seva tovallola. De camí a casa, el Kazehaya revela que abans jugava amb el mateix cadell, explicant per què també va venir a l'escola empapat. Després decideix adoptar el cadell, prometent a la Sawako que el podrà tornar a veure en una data posterior. L'endemà, la classe de la Sawako té un dia de canvi de seient. Malauradament per a la Sawako, ningú vol seure al seu costat. Tractant d'evitar la Sawako ansiosament, es decideixen a dibuixar números per determinar els seients. Després d'escoltar-ne prou, el Kazehaya mou la seva taula i el seu seient al costat del de la Sawako, i demana canviar amb qui tenia aquest número assignat. En veure això, la Yano i la Yoshida fan el mateix. La Sawako també coneix el Sanada Ryū, un amic del Kazehaya i la Yoshida, que s'asseu darrere d'ella. Volent mostrar el seu agraïment pels esdeveniments del dia anterior, la Sawako els dona unes galetes casolanes com a agraïment per ser tan amable amb ella. Un personatge que apareix més tard, la Ume Kurumizawa, apareix per primera vegada en aquest episodi per un breu moment.

3.- Després de l'escola. La Sawako ofereix ajudar amb les activitats del professor després de classe. L’Endo i la Hirano veuen la Sawako després de l'escola i demanen ajudar-la. L'endemà, el Kazehaya li dona una nota a la Sawako durant la classe per saber si el trobarà després de l'escola. La Sawako diu que sí, i es troben després de l'escola amb Maru-chan, el cadell que el Kazehaya es va endur a casa a l'episodi anterior. La Sawako explica a el Kazehaya com estudia imaginant-se que està ensenyant el material a una persona que no ho entén. L'endemà a l'escola, el Kazehaya demana la seva ajuda, fet que fa que la resta de la classe vingui. Són tractats amb un rar somriure de la Sawako. Després de l'escola aquell dia, en la Yano i en la Yoshida escolten algunes noies parlant d'elles i quan s'enfronten a les noies, se'ls diu que la Sawako va començar els rumors. Un nou personatge, Kurumizawa Ume, apareix en aquest episodi.

4.- Rumors. La Yano i la Yoshida es converteixen en la conversa de l'escola mentre tothom comença a difondre rumors sobre ells. Quan van preguntar qui estava difonent els rumors, es van sorprendre en saber que la Sawako estava darrere d'ells. Un company de classe, en Shino, s'acosta a la Sawako per preguntar-li sobre aquests rumors, encara que la Sawako no entén i creu que està parlant dels rumors dels fantasmes, així que l'interromp, anomenant-ho un simple malentès. Shino li diu a la Sawako que va poder fer amics. En aquest moment, en la Yano i en la Yoshida pugen les escales i escolten la conversa. Shino mostra els seus noms i la Sawako ràpidament interromp i diu "no són els meus amics". Abans que puguin escoltar la resta, el professor, Pin, els arrossega. La Sawako continua explicant que no està al mateix nivell d'amistat que comparteixen en la Yano i en la Yoshida. Més tard, la Sawako escolta algunes noies parlant als lavabos i ho interpreta com si estigués entristint en la Yano i en la Yoshida i arruïnant la reputació de el Kazehaya. Més tard, el Kazehaya intenta parlar amb la Sawako i li pregunta si ha fet alguna cosa per molestar-la. Ella explica que res podria fer-la voler mantenir-se allunyada d'ell, però fuig després de veure un grup de persones caminant pel seu camí per tal de mantenir intacta la reputació d'en el Kazehaya.

5.- Determinació. Després que la Sawako escolti els rumors, evita a el Kazehaya, la Yano i la Yoshida. La Sawako pensa que hauria de tornar a l'època en què no s'havia fet amiga de el Kazehaya, però sent que això seria molt sol. el Kazehaya s'enfada i s'enfronta a la Sawako, que li explica per què l'estava evitant. el Kazehaya li diu que és la seva elecció estar amb ella i li demana que expliqui a la Yano i la Yoshida els seus sentiments. Mentrestant, en la Yano i en la Yoshida s'han preguntat si els rumors van ser realment escampats per la Sawako. Tots dos se senten malament per dubtar d'ella, però s'adonen que estan tan preocupats per ella vol dir que realment ja eren amics. L'endemà, la Sawako és al bany, preguntant-se com hauria d'iniciar una xerrada amb la Yano i la Yoshida, quan escolta que la gent parla dels rumors. Ella surt per enfrontar-los i dir-los que és un malentès. L'arraconen contra la paret i anomenen la Yoshida i la Yano "delinqüents" i "puta".

6.- Amics. La Sawako intenta esborrar els rumors sobre la Yano i la Yoshida. Mentrestant, l'escola es reuneix per veure una "baralla" al bany de les noies. La Sawako és derrocada quan defensa en la Yoshida i en la Yano. Mentrestant, les dues noies es fan pas entre la multitud fins al bany. Tots dos defensen en la Sawako, dient a les noies que mai seria la Sawako qui va iniciar els rumors. el Kazehaya fa una declaració pública sobre com odia els rumors ridículs, que afecta especialment a les noies que assetjaven a la Sawako. Amb això, tothom comença a parlar de la Sawako d'una manera més positiva. La Sawako, la Yano i la Yoshida ara estan encara més a prop que abans, tot i que el Kazehaya s'adona que ara serà encara més difícil per a ell estar sol amb la Sawako.

7.- Dissabte nit. La Sawako és convidada a menjar ramen amb la Yano i la Yoshida. Van a la botiga de ramen, que resulta ser la casa de Sanada Ryū. Després de dinar, es dirigeixen a l'habitació de el Sanada. Després de discutir el Sanada i la Yoshida, la Sawako pregunta si surten. El Ryū somriu, però en la Yoshida ràpidament nega la idea. Parlen de la seva escola secundària, on el Sanada, la Yoshida i la el Kazehaya eren tots a la mateixa classe. Es revela que el Kazehaya solia estar a l'equip de beisbol. Finalment truquen en el Kazehaya i en la Yoshida i en la Yano es diverteixen fent-lo gelós acaparant la Sawako. Pin arriba i arruïna la seva diversió dient-los que tornin a casa. Sanada revela a la Yoshida que el seu tipus és algú que és dens i senzill, encara que la Yoshida ho confon amb algú que és com la Sawako. La Sawako i el Kazehaya caminen junts a casa sota les estrelles.

8.- Formació del voluntariat. Tothom ja no creu que serà maleït per la Sawako. En canvi, ara creuen que quan en la Sawako somriu, arribarà la bona sort. La Yano, la Yoshida, Endo i Hirano convencen en la Sawako perquè els digui pel seu nom. La Sawako està molt contenta i avergonyida. Les noies la burlen fent-la provar d'anomenar el Kazehaya pel seu nom de pila, encara que ella és incapaç de dir el seu cognom fins i tot sense un títol honorífic. Més tard, Pin obliga a el Kazehaya a ser el membre del comitè del proper festival esportiu. Tothom s'acomiada per guanyar, especialment Pin i Chizuru (la Yoshida). La classe 1-D va decidir entrenar durant la pausa per dinar, tot i que la Sawako és maldestra perquè mai abans havia jugat a futbol. Ella decideix entrenar sola, però no se li permet agafar en préstec una pilota de futbol. Mentre rega les flors de l'escola, la Sawako comença a colpejar les roques i a practicar el futbol. el Kazehaya, que està xerrant amb el seu amic de secundària Kurumi, la veu des d'una finestra. Després porta una pilota i l'ajuda a practicar mentre un Kurumi gelós mira.

9.- Nou amic. Gràcies a la seva pràctica, la Sawako ha millorat en el futbol. També està contenta de veure a el Kazehaya fent esport. Més tard, la Sawako es troba amb Kurumi, a qui percep com una noia amable i bonica semblant a una nina. La Kurumi pren la iniciativa i diu a la Sawako una nina, cosa que la fa feliç. Ayane (la Yano) es burla de el Kazehaya demanant-li que cridi a la Sawako pel seu nom, cosa que no pot fer. Mentrestant, la Sawako comença a notar com en Kurumi i en el Kazehaya semblen estar a prop, i també desitja ser simpàtic com en Kurumi. Més tard, Hirano i Endo permeten que la Sawako els digui "Ekko" i "Tomo". Quan es troba en Kurumi, que interromp la seva conversa amb el Kazehaya, inconscientment comença a posar-se gelosa, però també està contenta que en Kurumi s'estigui fent amiga d'ella.

10.- Treballant junts. Tothom es prepara per al festival esportiu, especialment Chizuru, que entrena la Sawako amb entusiasme. La Sawako reflexiona feliçment sobre la seva creixent amistat amb Kurumi i la seva creixent incomoditat al voltant de el Kazehaya. La Kurumi li diu a la Sawako com ella no és especial perquè en el Kazehaya sempre tracta a tothom amablement, encara que en la Sawako ho entén malament, ja que en Kurumi li explica els punts positius d'en el Kazehaya. La Sawako aspira a ser extrovertida i amistosa com la Kurumi, però la Chizuru explica la història de com no li agrada Kurumi perquè la Kurumi la va fer ajudar a les noies a confessar a el Kazehaya a l'escola secundària. el Kazehaya i la Sawako finalment parlen sols, però en Kurumi interromp la conversa. La Sawako descobreix que "Kurumi" és l'abreviatura de "Kurumizawa", de manera que el Kazehaya no l'anomenava pel seu primer nom després de tot. Més tard, la Kurumi fa caminar amb la Sawako i confessa que li agrada el Kazehaya, demanant l'ajuda de la Sawako.

11.- Especial? La Sawako admet que no pot ajudar en Kurumi a confessar a el Kazehaya. La Kurumi li crida a la Sawako, dient-li que no va fer res per cridar l'atenció de el Kazehaya mentre que les "noies maques i populars" com ella han de treballar molt més. La Sawako comença a plantejar-se si només li agrada el Kazehaya perquè és amable amb ella, i si li agradaria algun home que fes el mateix. Comencen les competicions de la Jornada de l'Esport. Les noies de la classe d'en la Sawako guanyen el seu primer partit de futbol, i la Sawako convenç en Kurumi de veure jugar en el Kazehaya al partit de nois junts. Mentre parlen, la Sawako esmenta que sempre ha pensat en el Kazehaya com especial. Kurumi li diu que això és només perquè no parla amb molts nois, així que hauria d'intentar parlar amb els altres. Just aleshores, Ryū (Sanada) salva la Sawako d'un llançament canalla. Kurumi suggereix que la Sawako hauria de parlar més amb Ryū.

12.- Sentiments romàntics. La Kurumi li diu a la Sawako que parli amb en Ryū i potser s'adonarà d'alguna cosa. La Sawako no entén realment que la Kurumi vol que es separi de el Kazehaya, però diu que encara parlarà amb en Ryū. Durant el joc de softbol, la Sawako no pot apartar els ulls de el Kazehaya, la qual cosa fa que la Kurumi s'enfadi perquè creu que és l'única que sempre mira el Kazehaya, així que se'n va. Aleshores, la Kurumi comença el seu pla plantant una nota que li demana a la Ryū que es trobi amb la Sawako a la sala d'equipaments esportius, on el Kazehaya ha d'anar més tard. La Sawako, en Kurumi li diu que Ryū és allà, i va a donar-li les gràcies. Quan es troben, la Sawako pregunta a Ryū sobre el sentiment d'amor, la qual cosa el porta a confessar que li agrada Chizuru. Mentrestant, el Kazehaya es dirigeix a l'habitació amb un equip. Kurumi s'acosta a ell i li diu a el Kazehaya que la Sawako s'ha enamorat d'en Ryū, instant-lo a donar suport a la seva relació. Veuen la Sawako i Ryū parlant feliços junts.

13.- Amor. Després de veure a la Sawako i Ryū junts, el Kazehaya s'acosta a la Sawako i l'allunya, deixant enrere en Kurumi. Llavors el Kazehaya confirma amb la Sawako que no li agrada Ryū, mentre que la Sawako s'acaba d'adonar que li agrada molt en el Kazehaya. el Kazehaya li pregunta què en pensa de la gent que surt com a xicota i xicot, cosa que la commociona tant que no pot respondre correctament. Més tard, l'Ayane descobreix que en Kurumi va ser qui va difondre els rumors. Aleshores, la Ryū els mostra la nota escrita per la Kurumi, que confirma que ella va posar en marxa la Sawako. L'Ayane i la Chizuru van a buscar més proves contra en Kurumi, que mentrestant està esperant que el Kazehaya torni. Pin arriba a la sala d'equips i arriba a la conclusió que en Kurumi està enamorat d'ell, i la rebutja just quan arriba en el Kazehaya. L'Ayane i la Chizuru s'enfronten a la Kurumi, que no admetrà haver fet mal, però quan arriba en la Sawako, l'Ayane li diu directament que en Kurumi va ser qui va difondre els rumors.

14.- Kurumi. Després que la Sawako descobreixi que en Kurumi va ser qui va difondre els rumors, en Kurumi ho admet. L'Ayane amenaça amb dir-ho a el Kazehaya, encara que la Kurumi afirma que no li importa. La Sawako demana a l'Ayane i a la Chizuru que no ho diguin, adonant-se que probablement en Kurumi està fent molt mal. La Sawako s'adona que la Kurumi devia haver necessitat molt de coratge per dir-li a la Sawako com se sentia per el Kazehaya. Ella s'adona que ha de tornar el favor, així que torna i li diu a la Kurumi que ella també estima en el Kazehaya.

15.- Rival. Kurumi reflexiona sobre com va conèixer i es va enamorar d'en el Kazehaya a l'escola secundària. Mentrestant, els rumors sobre com va ser rebutjada per Pin es van estendre per l'escola. Ella s'adona que odia que el Kazehaya l'entengui malament, així que acaba confessant-li. Es disculpa, dient que té algú més que estima. Ella ho interpreta com "la seva pèrdua" i diu que té mal gust amb les dones. Mentrestant, la Sawako confessa el seu amor per el Kazehaya a la Yano i Chizu. Més tard, la Sawako i Kurumi es troben i la Sawako li pregunta si poden ser amics. La Kurumi respon dient que no és amiga de la Sawako, sinó la seva rival. Més tard, durant la festa posterior al festival, la Sawako es pregunta quan es va enamorar d'en el Kazehaya i s'acaba adormir-se sobre la seva espatlla.

16.- Xerrada nocturna. Aquest episodi és un resum dels episodis de l'1 al 15 narrats pels homes petits que veu Pin.

17.- Dia lliure. L'Ayane i la Chizuru visiten la casa de la Sawako i, tot i semblar de mala reputació al principi, impressionen els seus pares per ser "noies tan simpàtiques". Mentrestant, el Kazehaya i Ryū estan junts quan el Kazehaya rep una trucada de Pin. Pin explica que va conèixer en la Sawako la nit anterior, i ara creu que està posseït perquè no se sent bé. El cert és que la Sawako es va adonar que s'estava refredant, i li va donar consells per prevenir-ho, tot i que no ho va entendre. Pin insisteix que el Kazehaya li porti la Sawako immediatament. el Kazehaya, Ryū, la Sawako, Ayane i Chizuru acaben a l'apartament brut d'en Pin i s'adonen que només té un refredat. Es passen la resta del dia netejant-lo. Surten a la nit i el Kazehaya acaba caminant amb la Sawako cap a casa. Gràcies a una broma feta per Pin, tots dos gairebé es van besar sota les estrelles.

18.- L'amor de la Chizuru. La Sawako està contenta de la seva creixent relació amb els seus amics i el Kazehaya. L'Ayane, però, es queixa del seu xicot enganxós, mentre que la Chizuru està de bon humor perquè s'anticipa alguna cosa a l'Any Nou, que falta més d'un mes. Chizuru i la Sawako surten a triar un regal per a l'aniversari d'en Ryū, i la Sawako està segur per l'afecte que Chizuru li mostra que en Chizuru estima en Ryū. No obstant això, descobreix que en Chizuru realment estima el germà gran de Ryū. La propera vegada que tothom va a l'escola, es descobreix que l'Ayane va deixar el seu xicot. Enmig de la xerrada sobre cors trencats, Ryū surt de l'habitació i en el Kazehaya l'anima. Més tard, a casa de Chizuru, Ryū entra a la seva habitació inesperadament. Sembla que està a punt de confessar-se a la Chizuru quan ella s'adona que va deixar el seu present estirat a la vista. Per tant, obliga a Ryū a marxar, i ell acaba tornant a casa sota la pluja.

19.- Somiar. Ryū intenta enfrontar-se a la Chizuru de nou, però no ho aconsegueix i només li diu que no vingui a casa seva aquest cap de setmana. La Chizuru s'adorm amb la intenció d'animar l'Ayane de la seva ruptura, però acaba sent avorrit perquè la Chizuru tenia previst aconseguir videojocs de Ryū. L'Ayane convenç en Chizuru perquè vagi a casa seva ja que només és divendres, i encara no és el cap de setmana. A casa d'en Ryū es troben en el Kazehaya i altres companys de classe. Tots s'estan divertint, fins que en Ryū se'n va i en Chizuru el segueix, Ryū torna a intentar confessar els seus sentiments a en Chizuru però és interromput per l'arribada del seu germà gran. Aleshores, el seu germà gran revela que està compromès, l'Ayane i la Sawako miren com la Chizuru amaga els seus sentiments i feliciten la parella. Aviat tothom se'n va, i les noies tornen a la casa de Chizuru on Chizuru reflexiona sobre el seu passat amb el germà de Ryū.

20.- Present. El germà d'en Ryū se'n va, li diu a en Ryū que li digui a en Chizuru que aparegui la propera vegada. Més tard, Chizuru s'acosta per donar a Ryū el seu regal, on Ryū afirma que va arribar tard i espera que Chizuru finalment superi el seu germà, ella s'enfada i li llança el seu regal. La Sawako i l'Ayane estan afligidas per la preocupació per Chizuru, ja que no poden fer res davant la situació. el Kazehaya apareix i els explica que és bo que en Chizuru els tingui, i que els tingui per preocupar-se i cuidar-los. A la classe, la Chizuru ignora en Ryū, finalment es topen entre elles on Chizuru li pregunta què volia dir ahir a la nit quan va dir que havia arribat tard. Finalment, mostra que volia que la Chizuru fos rebutjada perquè ella finalment superés el seu germà, Chizuru està molest perquè pensava que l'única raó per la qual va venir l'altra nit era només per veure el seu germà i marxar. L'Ayane i la Sawako la troben, on finalment es trenca i els explica com d'enfadada està amb Ryū, sense saber que l'escolta i després marxa, en Chizuru continua dient que el que més la va enfadar va ser com va tractar en Ryū. Aleshores les tres noies surten i gaudeixen de la resta del dia.

21.- Primera neu. L'escola continua i la Chizuru sembla renovada però encara ignora en Ryū. Mentre caminen cap a casa amb la Sawako i Ayane, discuteixen què li diria en Chizuru a Tooru, el germà gran d'en Ryū si tornava. Aleshores, en Tooru apareix i diu a les noies que robarà en Chizuru. Tots dos caminen junts, mentre en Tooru parla dels seus records amb en Chizuru quan eren més joves. Al final de la seva caminada, la Chizuru confessa els seus sentiments per Tooru, només cal que Tooru digui que també li agrada, però com una germana petita. Se separen, i quan en Tooru torna a casa en Ryū el saluda i li dona el pa de l'altre dia, el Chizuru va marxar. Aleshores, en Ryū va a buscar en Chizuru als molls on ella estava l'última vegada que van jugar amb en Tooru abans que ell se'n vagi. Allà la Chizuru s'adona que va ser en Ryū qui va cridar a la Tooru perquè vingués a visitar-la i li demana que la consolís, i s'abracen.

22.- Nadal. La Chizuru i Ryū han tornat en bons termes i tothom espera el Nadal amb impaciència. La seva classe farà una festa i el Kazehaya demana a la Sawako que vingui. Ella realment vol, però pensa en els seus pares. Tradicionalment, la seva família passa tot el dia celebrant, així que se sentiria malament per deixar-los. Ella decideix no anar a la festa, però fa regals per a Chizuru i Ayane. També fa un barret per a el Kazehaya, tot i que sap que no tindrà el valor de donar-li-lo. La nit de Nadal passa el dia amb els seus pares. El seu pare està especialment entusiasmat i acaba agafant el barret que va fer la Sawako, pensant que era per a ell. Ella no té cor per corregir-lo. Més tard aquella nit, rep una trucada dels seus amics a la festa per demanar-li que vingui. Ella es torna molt angoixada, així que la seva mare atén la trucada. El seu pare la truca i li fa el seu regal: un telèfon mòbil. Ell la deixa anar a la festa i s'adona que està creixent. La Sawako hi corre, però tothom ha marxat. Només el Kazehaya l'ha estat esperant a la neu.

23.- Els dos. És l'últim dia de classe abans de les vacances d'hivern. La Sawako es preocupa de no veure els seus amics fins que les classes tornin a començar. De mala gana s'acomiada de el Kazehaya i després surt a menjar amb l'Ayane i la Chizuru. Es descobreixen que el seu aniversari és la nit de Cap d'Any i li expliquen els seus plans per anar al santuari aquell dia amb Ryū, convidant-la també. Ella descobreix que pot anar-hi, així que els seus amics la convencen perquè truqui en el Kazehaya i el convidi també. Accepta venir. La nit de Cap d'Any, la Chizuru i l'Ayane arriben a la casa de la Sawako. El seu regal per a ella és fer-la veure molt maca per a el Kazehaya. Li pentinen els cabells i es maquillen una mica i van cap al santuari. Abans que arribin, la Chizuru i l'Ayane se'n van, dient a la Sawako Ryū que tampoc vindrà. Continua sola, trobant-se en el Kazehaya. Ell està sorprès per la seva extra-bonesa i continuen cap al santuari. Ella reflexiona sobre la seva felicitat de passar el seu aniversari amb ell.

24.- Aniversari. La Sawako i el Kazehaya caminen cap al santuari en silenci. Finalment es miren després que el Kazehaya la salvi abans que caigui per les escales del santuari. Estan a punt de continuar el seu silenci incòmode fins que la Chizuru, l'Ayane i la Ryū (que també es troben sigils al santuari) truquen a el Kazehaya per disculpar-se per no venir. Els dos van a buscar begudes calentes a un estand i el Kazehaya admet que normalment no li agrada la beguda, però aquesta vegada ho fa perquè en la Sawako sí. Està emocionada per poder veure la seva primera vegada en alguna cosa, però enumera diverses de les seves primeres vegades que es relacionen amb ella (com portar la banda de l'estómac). Intercanvien correus electrònics telefònics i el Kazehaya s'adona que l'aniversari de la Sawako és aquell dia. Ella li explica la seva infància mentre caminen, fins al present, després s'adona que sempre havia estat sola fins que el va conèixer.

25.- Any nou. La Sawako i el Kazehaya continuen parlant mentre caminen. Comença a dir que s'esforçarà més aquest any perquè la gent li agradarà, però ell interromp i diu que ja ho fan. Visiten el santuari i van a buscar fortunes. La Sawako està angoixada per rebre una "mala sort", així que en el Kazehaya li dona la seva: "Molt bona sort". Ella llegeix la part relacionada amb l'amor i s'adona que podria estar parlant de el Kazehaya. Continuen cap a casa, prenent el camí que ella recorre cap a l'escola. el Kazehaya s'atura en una cantonada i recorda que es va trobar amb la Sawako per primera vegada en aquell lloc. Ella està sorprès que recordi, però també ha estat pensant el mateix. Continuen a casa, cadascú s'adonen internament del seu amor l'un per l'altre, però ni actuen en conseqüència. Se separen, deixant la impressió que estaran junts aquest any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada