Bloc personal,

dijous, 22 de febrer del 2024

Shōnen no Abyss, vol. 16 (2024)

[510]

Valoració



Fitxa tècnica

Ryō Minenami (guió, dibuix i tinta)
(少年のアビス - Shōnen no Abyss - Boy's Abyss)

[ Manga seinen, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió de publicació encara a Espanya)
Shueisha (prevista publicació pel 18/03/24 al Japó)

10 capítols (151-160) - 200 pàgines b/n - 130 x 180 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,36) (24.953)

Sinopsi

Whakoom:
“El Reiji Kurose viu amb el seu germà, la seva mare, que treballa com a infermera, i la seva àvia en un poble rural. La seva amiga des de la infància és la Sakuko Akiyama. Un dia, el Reiji coneix la Nagi Aoe, una integrant del grup d’ídols Acrylic que treballa com a dependenta d'una botiga de conveniència. La Nagi li explica al Reiji un lloc de la ciutat conegut com “l'abisme dels amants”, que es diu que és un lloc on els amants se suïciden. El Reiji i la Nagi intenten suïcidar-se però fracassen i el Reiji és rescatat per la seva professora, la Yuri Shibasawa, que després promet protegir-lo.”

Crítica

En aquesta història ningú gira rodó…

Portada per la Yuri, que està com un llum de ganxo.

Ja ho he comentat amb anterioritat en algun altre volum. Dinàmica de la història: capítols amb esdeveniments importants o totalment irrellevants; com més irrellevant és el capítol més gran és el plot twist al final d’aquest que ho capgira tot.

Diuen que aquest any acaba la història, per tant, hauria d’acabar en el volum disset, tot i que, a quatre volums per any, també podria ser el volum dinou… Ara mateix hi ha disponible per lectura fins el capítol 167.




Resum (amb espòilers)

Volum 15 a mode de resum:
  • la mare del Reiji és a l’hospital en coma des del volum 14 que el Gen va intentar ofegar-la al riu;
  • el Gen es va entregar a la policia, també al volum 14;
  • el Reiji s’entera que el seu veritable pare és el seu avi, en incest amb la seva mare;
  • el Kaza, germà del Reiji, és a Hiroshima cercant la seva mare biològica;
  • els pares de la Chako discuteixen i acaben apunyalats entre ells, ella fuig i es troba amb el Reiji;
  • intenta ajudar a la Chako a morir conjuntament amb ella o, en el seu defecte, a marxar altre cop a Tòquio, però la Saki, primera xicota de l’Esemori en la seva joventut, els deté i els salva gràcies a una carta que va escriure demanant-li-ho;
  • la Nagi parla finalment amb l’Esemori i es posa al dia de les novetats; té pensat anar a veure el Reiji per xerrar tranquil·lament;
  • la Yuri és posada en llibertat a l’espera del judici, però continua molt obsessionada amb el Reiji; quan mor el seu avi, aprofita que no la volen a l’enterro per anar a veure’l (recordo que la Yuri diu estar prenyada del Reiji des de fa un parell de volums).


Capítol 151 (Somiant).- Tots dos estan sorpresos. La Nagi li explica la carta que li va ensenyar l’Esemori de la Saki informant-lo de les novetats. Li demana passar la nit amb ell. Ha vingut al poble a recuperar el telèfon que li va robar la Yuri.

Per la seva banda, la Yuri, en arribar a casa, torna a fer castells en l’aire. Quan arriba la seva mare a casa, fa com si res. Veu que ha arribat una carta del Kaza, el germà del Reiji. En un flash-back veiem com la Yuri li dona el telèfon i l’adreça de casa dels seus pares, així com indicacions de com posar-se en contacte simulant ser una altra persona, per tal de que no sospitin.

La Nagi posa al dia al Reiji amb les novetats respecte la Yuri. La Nagi ha vingut a parlar amb el Reiji.

Capítol 152 (Buit nocturn).- La Nagi i el Reiji parlen de la carta que li va deixar on explica que volia parlar amb la seva mare per saber què pensava, però se n’adona que ella feia temps que odiava tot i tothom del poble. Ella també se sincera i li explica l’oferta de treball pornogràfic. Arribats a aquest punt el Reiji li pregunta a la Nagi si ell li demamés que no ho fes, ho faria? Ella contesta amb una altra pregunta: si ella li demanés al Reiji que no cal que esperi la seva mare ni al Gen, ho faria? Silenci és la resposta per part de tots dos. Mentre passen la nit a l’espera de l’acomiadament de l’endemà, el detectiu truca el Reiji i li fa saber que la seva mare acaba de despertar.

Capítol 153 (Trobada).- Quan el Reiji li diu a la Nagi que pel matí vindrà el detectiu a recollir-lo per portar a veure sa mare, la Nagi diu que vol conèixer la seva mare. Ell li diu que el detectiu l’està buscant així que decideix anar-hi al moment. Quan arriben, però, s’ha tornat a dormir, encara que ja ha sortit del coma. La Nagi treu el llibre de l’Esemori del seu bolso i el deixa a la mà de la mare del Reiji, moment en que obre els ulls. La Nagi es presenta i li fa saber que és la dona de l’Esemori, que aviat morirà de càncer i que aprofiti per anar amb ell a l’altre món…

Capítol 154 (A la boira).- Quan el Reiji i la Nagi surten de l’hospital s’ha aixecat una boira bastant espesa. Quan la Nagi es dirigeix a la parada d’autobús, mentre es despedeixen, el Reiji es preocupa pel que faci a partir d’ara la Nagi (indústria de l’entreteniment per a adults); la Nagi li pregunta què farà ell quan la seva mare i la seva àvia morin i el Gen torni. Preguntes sense respostes.

Capítol 155 (Immediatament).- Després de despedir-se de la Nagi, la Yuri va a casa del Reiji a entregar-li la carta que el seu germanastre li escriu a ella per fer-li saber que tot va bé. Després ella se li abraona i ell se n’aparta justicant que, després de l’apunyalament a la panxa, no pot trempar.

Capítol 156 (Germans de sang).- El Reiji es posa en contacte amb el seu germanastre per e-mail i torna en assabentar-se de les últimes notícies. El Reiji li diu al Kazumasa que són fills del mateix pare i que va ser la mare que va dir que era d’un altre pare per fer-li mal (no havíem quedat que era fruit d’incest amb el seu avi?). En enterar-se l’abraça emocionat i va a visitar la madrastra a l’hospital. A l’hospital també arriba el policia i li fa saber que la seva mare biològica s’ha tornat a casar i que poden seguir-li la pista. De passada, vol fer-li algunes preguntes al Kazumasa. El Reiji, davant la insistència del policia, nega haver vist la Nagi recentment.

Capítol 157 (Desaparició).- Segons la policia, la Nagi està desapareguda i, ara, al Reiji li agafen els remordiments per no haver-la aturat. Quan arriba a casa, el Kazumasa li té la banyera i el sopar preparat… Mentre sopen, el posa al dia de les novetats. El policia diu que han localitzat la seva mare i que voldria que el Kazumasa anés a Hiroshima a veure-la. Abans, però, el Kazumasa vol tornar diners que li va deixar la Yuri i “necessita” que el Reiji vagi amb ell malgrat l’ordre d’allunyament. En un moment de compromís que senten passes, perquè no els vegin, entre tot dos dins la casa de la Yuri. Al mateix moment, li truca per telèfon l’Esemori.

Capítol 158 (Parador).- Dintre de la casa de la Yuri, aprofitant que els seus pares estaran tot el dia fora buscant una nova casa on viure perquè no poden suportar les mirades del veïns, els serveix cafè. El Kazumasa li torna els diners a la Yuri, tot i que ella manté que era un regal. Li pregunta al Reiji si ha posat al dia al seu germà i li diu que sí, referint-se a les novetats de la policia sobre la mare del Kazumasa, però d’ells no. La Yuri li fa saber al Kazumasa que ella i el Reiji es casaran. Ell no confirma res i aprofita que torna a sonar el mòbil per sortir del menjador i atendre la trucada. És l’Esemori que ja havia estat trucant. El Reiji li fa saber que la Nagi ha desaparegut. L’Esemori promet que posarà a algú a cercar-la. Intenta trucar la Nagi i s’adona que té el telèfon connectat, però fa un soroll diferent. És aleshores quan s’adona que el telèfon està sonant dins la casa de la Yuri que, màgicament, ha anat darrera d’ell ha espiar-lo. Amb un somriure fals, li diu de tornar al menjador. Quan no hi ha ningú al carrer, el Reiji i el Kazumasa aprofiten per sortir de la casa. La Yuri atravesa la sala de ping-pong, obre el quarto de l’arxivador i apareix la Nagi acurrucada en un racó sobre un futó.

Capítol 159 (El Shinigami i el monstre).- En un flash-back, sabem com la Yuri va “captar” la Nagi el dia que es va despedir del Reiji que, en l’últim moment després de despedir-se, la Nagi va tornar sobre les seves passes per anar darrera el Reiji i va ser la Yuri que la va aturar. Ara també la vol protegir a ella…

Capítol 160 (Desig).- Finalment el Kazumasa se’n va a Hiroshima a conèixer la seva mare. El Reiji li desitja el millor. Parla per telèfon amb l’Esemori i li diu que la Nagi no ha pujat a cap avió per tornar a Tòquio. També li fa cinc cèntims de la investigació que va fer quan s’hi va casar. L’encoratja a cercar-la. La Yuri, per la seva banda, finalment continua vivint a la casa familiar –amb la Nagi mig segrestada–, malgrat els pares estaven buscant casa o apartament nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada