Bloc personal,

dimarts, 8 d’octubre del 2024

Shōnen no Abyss, vol. 18 (2024)

[547]

Valoració



Fitxa tècnica

Ryō Minenami (guió, dibuix i tinta)
(少年のアビス - Shōnen no Abyss - Boy's Abyss)

[ Manga seinen, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió de publicació encara a Espanya)
Shueisha (prevista publicació pel 18/10/24 al Japó)

11 capítols (173-183) + epíleg - 232 pàgines b/n - 130 x 180 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,22) (29.676)

Sinopsi

Whakoom:
“El Reiji Kurose viu amb el seu germà, la seva mare, que treballa com a infermera, i la seva àvia en un poble rural. La seva amiga des de la infància és la Sakuko Akiyama. Un dia, el Reiji coneix la Nagi Aoe, una integrant del grup d’ídols Acrylic que treballa com a dependenta d'una botiga de conveniència. La Nagi li explica al Reiji un lloc de la ciutat conegut com “l'abisme dels amants”, que es diu que és un lloc on els amants se suïciden. El Reiji i la Nagi intenten suïcidar-se però fracassen i el Reiji és rescatat per la seva professora, la Yuri Shibasawa, que després promet protegir-lo.”

Crítica

Finalment això s’ha acabat, ha fet patir més del compte i n’he acabat ben fart!

Portada pel Reiji.

Estic llegint capítols del volum 18 quan encara no ha sortit publicat el volum 16. L’últim capítol és el 183 i estava disponible per lectura el 24/07/24; jo l’he llegit el 16/08/24.

Ja he manifestat en diverses ocasions que el tema del suïcidi, en la manera que aquí s’exposa, “suïcidi d’amants”, al final acaba cansant, i més si ho fa amb aquesta insistència obsessiva. Una història que tenia el seu què, amb la seva mica de thriller, al final acaba sent una obsessió constant i contínua en morir i, mentrestant, anar-se autodestruint de manera com més degradant millor.

Una història que podia haver estat interessant, m’ha acabat afartant. El fet que, de tant en tant, et deixi amb la intriga final d’un capítol, per resoldre-ho en el següent, és molt interessant; que ho faci en cada capítol, acaba cansant. El fet que, per alterar l’ordre dels fets recorri al flash-back està molt bé; que ho faci per cada cosa, tant si es de fa poc temps com si és de fa molts anys, és realment estressant i avorrit al mateix temps.





Resum (amb espòilers)

Capítol 173 (La flama d'una vida correcta).- La Nagi li ha explicat al Reiji tota la seva vida en un flash-back mentre estan abraçats al cuarto dels trastos de casa dels pares de la Yuri. El Reiji li promet a la Nagi que la portarà al mar. Abans, però, ha de solucionar una cosa. Surt del cuarto i es troba la Yuri plorant i acusant-lo de mentider, doncs a ella li va prometre que es casarien. La Yuri li demana que visqui amb ella en comptes de morir amb la Nagi. Ell li demana disculpes, perquè des de que el va conèixer a ell, la seva vida ha estat un desastre. S’abracen, es petonegen i acaben fornicant al terra, a escasos dos metres de la porta del cuarto on és la Nagi esperant a que la portin al mar per poder suïcidar-se… El Reiji deixa la Nagi en les seves mans, però l’amenaça que si mata a la Nagi, ell s’encarregarà de matar-lo a ella.

Capítol 174 (Còmplices).- El Reiji promet que cercarà l’oncle de la Nagi, el Mao, i el matarà. La Yuri li diu que, si no té cap pla, després de matar-lo es deixarà atrapar i haurà de vetllar de la Nagi per sempre i, en el millor dels casos, esperar a que ell torni perquè ell i la Nagi es puguin suïcidar conjuntament. La Yuri no hi està disposada i és per això que proposa fer-ho conjuntament assegurant-se la complicitat. A continuació de matar el Mao, segons la Yuri, es casarà amb el Reiji i viuran allà tots tres, amb la Nagi inclosa.

Quan torna a casa, rep la trucada del policia per fer-li saber que la seva àvia ha mort. Després de diverses trucades sense resposta a l’Esemori, des del telèfon d’aquest rep la trucada del Mao, l’oncle de la Nagi…

Capítol 175 (El desencadenant).- El Mao li diu que l’Esemori ha perdut la conciència i és la UCI. El Reiji li diu que si vol veure la Nagi haurà de venir a veure-la al seu poble. Acabada la trucada marxa a l’hospital per atendre els detalls de l’enterro de l’àvia. En acabat, rep la trucada del seu germanastre, que finalment ha trobat la seva mare i li han demanat d’ajudar en la botiga de dolços familiar. Pregunta per la mare i l’àvia i el Reiji menteix dient que segueixen igual.

En el vetllatori previ a l’enterro només apareix la Chako, completament recuperada, que li fa arribar una carta del Gen.

Capítol 176 (Emancipació).- La Chako torna a viure a casa dels seus pares, després de l’apunyalament, mentre s’estan separant. En la carta del Gen només hi diu “no has d’esperar”, en resposta a les últimes paraules del Reiji abans que s’entregués a la policia on li deia al Gen que l’esperaria sempre.

Al vespre, quan el Reiji arriba a casa seva amb les cendres de l’àvia, li fa saber a la Yuri que aquella mateixa nit el Mao vindrà a casa seva i que es prepara per assassinar-lo.

Capítol 177 (Un jove esgarrifós).- El Reiji amaga una ganivet dins un exemplar de l’Esemori i es disposa a rebre el Mao a casa seva. El Mao insisteix en veure la Nagi, però el Reiji vol conèixer alguns detalls abans. Quan es disposa a pujar al pis de dalt, on el Reiji li diu que es troba la Nagi, es prepara per treure el ganivet, però inesperadament es gira i li diu que també ha portat a l’Esemori al cotxe. Quan el Mao baixa del pis de dalt al no trobar la Nagi, el Reiji ja ha anat al cotxe a veure l’Esemori, agonitzant, estirat al seient de darrera que li demana de veure-la…

Capítol 178 (Reunió a la vora de la mort).- Donava per fet que qui volia veure era la Nagi, però en realitat a qui volia veure és a la mare del Reiji. Tot i ser hores fora de visita, el Reiji carrega el moribund Esemori a l’esquena i entren a l’habitació a veure la Yuko que està monitoritzada i sedada. Davant l’estat de l’Esemori, permeten que reposi al llit del costat de la Yuko, mentre el Reiji marxa. Truca al telèfon de la Nagi i, òbviament, l’agafa la Yuri, per dir-li que no pot matar el Mao a casa seva i que el portarà a la muntanya on van enterrar el seu pare. Mentrestant la Yuko obre els ulls i troba l’Esemori al llit del costat.

Capítol 179 (Tu).- Es revela el pare biològic del Reiji, un noi jove a paliatius que la mare del Reiji va conèixer quan treballava d’infermera.

Mentrestant, a l’exterior està ploviscant i el Reiji ha portat l’oncle de la Nagi, el Mao, a la muntanyeta on van enterrar el pare del Reiji, i aquest li clava el ganivet fins el fons.

Capítol 180 (El fet que estigui viva avui).- En un flash-back veiem els records de la Yuri mentre espera notícies del Reiji. En temps real, el Reiji només l’ha apunyalat al braç i el Mao es regira. Intenta fugir i rellisca. El Reiji s’hi tira a sobre i comencen a “discutir” sobre el que la Nagi va haver de passar. El Mao va de víctima i, com sempre en últim moment, no sé si intentant matar el Mao o suïcidar-se el Reiji, apareix la Nagi i l’atura.

Capítol 181 (Fang).- També apareix sota la pluja la Yuri i en un altra flash-back veiem com la Yuri fa aixecar-se la Nagi per anar a evitar l’assassinat del Mao. El Mao provoca la Nagi i el Reiji s’enfureix, aparta la Nagi i, tot lluitant, li clava el ganivet a la cama del Mao. El Reiji torna a proposar-li a la Nagi suïcidar-se junts. La Yuri els deté amenaçant-los de matar abans al Mao. (Fa estona que aquest joc cansa moltíssim). El Reiji s’aixeca i es dirigeix al riu…

Capítol 182 (No hi ha ningú).- Al pont del riu hi ha la seva mare esperant el Reiji (!?), però no queda clar si és la seva mare, la Chako o el Gen… la qüestió és suïcidar-se… però al pont no hi ha ningú, només la seva imaginació. La Nagi, que hi ha anat darrera, li dona les gràcies. En un altre flash-back de fa una estona es veu com el Mao que confesa que necessita desfer-se de la Nagi, perquè la seva existència condiciona la seva felicitat amb la seva pròpia família (?), però al mateix temps diu que vol que visqui feliç (???). La Nagi li diu al Reiji d’anar junts al mar (suïcidant-se?), però abans també li diu que es despedeixi de la seva mare. Ella l’estarà esperant allà mateix. El Reiji va a l’hospital i deixa el llibre de l’Esemori a les mans de la seva mare.

Capítol 183 (Els nois i les noies que van viure en aquell poble).- L’Esemori agonitza al llit del costat i la mare del Reiji obre els ulls. El Reiji i la seva mare tenen una absurda discusió de qui odia més a qui. El Reiji torna al pont i allà hi ha la Nagi esperant-lo. El Reiji li demana saber el seu nom real.

Ha passat el temps (dos anys pot ser?) i el Gen surt de la pressó. La Chako l’ha vingut a recollir des de Tòquio. La mare del Reiji està empressonada. Sembla que el Reiji també han vingut a recollir el Gen, però, sincerament, no em queda gens clar… i la Nagi? És l’últim capítol, però queda l’epíleg. La Chako deixa una carta al cementir per l’Esemori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada