Bloc personal,

divendres, 18 d’octubre del 2024

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

[1266]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Burton
Guió: Alfred Gough, Miles Millar (personatges: Michael McDowell, Larry Wilson)
Música: Danny Elfman
Producció: The Geffen Company, Plan B Entertainment, Tim Burton Productions, Domain Entertainment
Distribució: Warner Bros. Pictures
Actors: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Jenna Ortega
Estrena: 28/08/24 (Venècia), 06/09/24 (Estats Units)
Títol original: Beetlejuice Beetlejuice

[ Comèdia, fantasia fosca, terror ] 1 h. 45 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,9) (76K):
“Després d'una tragèdia familiar, tres generacions de la família Deetz tornen a casa a Winter River. Encara perseguida per Beetlejuice, la vida de la Lydia es capgira quan la seva filla adolescent, l'Astrid, obre accidentalment el portal de l'altra vida.”

Crítica

Osti, això no fa ni una mica de gràcia!

Ha estat en el malson de la promoció de la pel·lícula que he sabut que en espanyol ho havien traduït “malament” a Bitelchús i, per tant, quan la vaig veure per primera vegada al cinema (o potser directament a la televisió?), aquest era el títol. Quan la vaig tornar a veure el 04/01/19 va ser en VOSE.

L’únic interès ha estat veure què se n’ha fet de velles glòries que ningú sabia que encara eren vius. Ara, això sí, aquestes merdes sempre funcionen a taquilla: pressupost 100M$, recaptació 423,6M$ a mes i mig vist de la seva estrena.

Tota l’estona la terrible sensació que era exactament la mateix pel·lícula… sort que al final “sembla” que la cosa s’ha arreglat una mica. Fins i tot el gag musical m’ha semblat descafeïnat…


Original i remake o segona part



Resum (amb espòilers)

El 2024, la Lydia Deetz presenta el programa de converses de televisió sobrenatural Ghost House. S'ha allunyat de la seva filla, l’Astrid, des que l'exmarit de la Lydia i el pare de l'Astrid, el Richard, va morir a l’Amazones. Mentre gravava un episodi, la Lídia al·lucina al veure al Betelgeuse, el fantasma que va intentar casar-se amb ella trenta-sis anys abans, entre el públic.

Poc després, la madrastra de la Lydia, la Delia, li informa que el seu pare, el Charles, ha mort en un accident espantós. Ells i l'Astrid viatgen a Winter River, Connecticut, per al funeral del Charles. En el despertar, el Rory, el xicot i productor de la Lydia, la pressiona perquè es casi amb ell el dia de Halloween; ella està d'acord amb vacil·lació. Mentrestant, l'Astrid coneix un noi local anomenat Jeremy Frazier, que la convida a passar Halloween amb ell.

En el més enllà, el Betelgeuse supervisa una oficina de "bio-exorcistes", assistit per Bob, un fantasma ansiós amb el cap encongit. Betelgeuse encara està obsessionada amb la Lídia. L'antic actor convertit en detectiu fantasma Wolf Jackson adverteix a Betelgeuse que la seva antiga dona, Delores, s'ha escapat de la captivitat i s'ha anat a fer una juerga assassina, drenant les ànimes dels morts que el cercaven. La parella es va conèixer durant la pesta negra a Itàlia, però Delores era una líder de culte que va enverinar Betelgeuse com a part d'un ritual d'immortalitat; la va assassinar abans de sucumbir al verí.

L'Astrid descobreix que ha heretat les habilitats psíquiques de la seva mare i s'adona que Jeremy és un fantasma; ell la convenç perquè l'acompanyi al més enllà per ajudar-lo a recuperar la vida. A canvi, pot conèixer l'esperit del seu pare. Mentrestant, la Lydia s'assabenta d'un agent immobiliari que Jeremy va assassinar els seus pares vint-i-tres anys abans i va morir quan la policia va intentar arrestar-lo. Lídia convoca a Betelgeuse de mala gana i signa un contracte matrimonial a canvi que ell la porti al més enllà per salvar l'Astrid. Betelgeuse obre un forat entre els mons dels Vius i els Morts; ell disfressa en Bob com a ell mateix com un esquer. Wolf descobreix que Betelgeuse ha portat una persona viva al Més enllà i llança una caça humana per ell, capturant el Bob disfressat. Delores es troba amb Bob a la comissaria de policia mentre continua la seva recerca de Betelgeuse i drena l'ànima d'en Bob.

Mentre Betelgeuse i Lydia busquen l'Astrid, Jeremy l'acompanya a través de la burocràcia de la Mort. Admet haver enganyat l'Astrid perquè intercanviés la seva vida per la seva. L'Astrid és portada al "Tren de l'ànima" per ser enviada al Gran Més enllà, però el seu pare, Richard, la veu i la segueix. La Lydia treu l'Astrid del tren de l'ànima i escapen per un portal cap al Tità de Saturn, on Richard els salva d'un cuc de sorra. Mentre Betelgeuse envia Jeremy a l'infern, en Richard mostra a la Lydia i l'Astrid com tornar al món dels Vius. Mentrestant, durant una cerimònia de dol per a Charles, Delia és mossegada per dos aspides verinosos que se li va assegurar que estaven desfangats. Arriba al Més enllà i convoca Betelgeuse perquè l'ajudi a trobar Charles; accepta a canvi que la Delia l'ajudarà a trobar la Lídia.

La Lydia i l'Astrid arriben a l'església per al casament de la Lydia i la Rory. Betelgeuse apareix amb Delia i interromp la cerimònia. Betelgeuse utilitza un "sèrum de la veritat" que obliga a la Rory a admetre que mai va creure en les habilitats de la Lydia fins ara i que només l'està utilitzant per als seus diners. Betelgeuse es prepara per casar-se amb la Lídia quan la Delores arriba buscant venjança. També arriba Wolf, però Betelgeuse el congela a ell i als seus companys per evitar l'arrest i continuar el casament. L'Astrid obre un portal per convocar un cuc de sorra de Tità, i Betelgeuse el porta a devorar Delores i Rory. L'Astrid revela que com que Betelgeuse va portar il·legalment a Lydia al més enllà, el seu contracte matrimonial queda nul. Lydia recita el nom de Betelgeuse tres vegades i el desterra de tornada al més enllà. La Delia torna al més enllà amb Wolf. Ella es retroba amb l'esperit de Charles mentre està a punt d'embarcar-se en el tren de l'ànima cap al gran més enllà.

Quan tot torna a la normalitat, la Lydia acaba el seu programa de Ghost House per passar més temps amb l'Astrid. No obstant això, Lydia té malsons recurrents sobre Betelgeuse, sabent que mai renunciarà a la seva obsessió per ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada