Bloc personal,

dilluns, 14 d’octubre del 2024

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft (2024) S01

[546]

Valoració



Fitxa tècnica

Desenvolupador: Tasha Huo
Showrunner: Tasha Huo (videojoc: Crystal Dynamics)
Música: Pinar Toprak, Gerrit Wunder
Producció: Crystal Dynamics, DJ2 Entertainment, Powerhouse Animation Studios, Panda Burrow, Legendary Television
Veus de doblatge: Hayley Atwell, Allen Maldonado, Earl Baylon
Emissió: 10/10/24 (ONA Netflix)
Títol original: Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

[ Animació, acció, aventura, fantasia, thriller ] 8 capítols de 23-35 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (5,7) (2,4K):
“Segueix l'heroïna Lara Croft mentre explora un nou territori.”

Crítica

De bon començament he estat a punt d’abandonar-la, perquè m’ha semblant humiliantment dolenta; en el transcurs dels capítols he anat trobant la història cada cop més interessant i al final ha acabat agradant-me… una mica…

Basat en el video joc de Crystal Dynamics Tomb Raider (1996) que s’ha convertit en franquícia. Producció americana amb estil anime (tot i que habitualment només qualifico anime com aquella producció animada japonesa o xinesa, en aquesta ocasió l’estil mana). La sèrie té lloc després de la trilogia de reinici de Tomb Raider, que va concloure amb Shadow of the Tomb Raider, i omple el buit de la línia de temps, unint la trilogia de reinici amb la sèrie original de jocs.


Resum (amb espòilers)

1.- Un únic pas. Lara Croft va a unes ruïnes antigues a Xile amb Conrad Roth i troben una caixa d'artefactes antiga. La Lara li adverteix que no l'haurien de prendre, però ell ho fa de totes maneres, i tots dos lluiten contra els que els parlen de les perilloses propietats de l'artefacte. Tres anys més tard, Lara torna del Perú i amb l'ajuda dels seus amics Zip i Jonah, planeja vendre totes les possessions de la casa pairal de la seva família. Continua tenint flashbacks sobre la mort de Roth, que Joslin Reyes la va culpar, mentre que Sam Nishimura es va quedar al seu costat. No obstant això, se'n va abans de donar un discurs a la subhasta per vendre les possessions. En el procés, es troba amb un agressor emmascarat, que roba la caixa d'artefactes. Mentre ella intenta localitzar-lo, amb l'ajuda de Zip, ell s'escapa, després li treu la màscara, revelant que és Charles Devereaux. Més tard, obre la caixa, es consumeix pel seu poder i planeja aconseguir el seu homòleg a la Xina. La Lara planeja anar darrere d'ell i aturar les seves males accions abans que sigui massa tard, utilitzant el diari del seu pare com a guia.

2.- Un conjunt de mentides pactades. La Lara viatja a la ciutat xinesa a la recerca de les ruïnes antigues de Tianxi Xing i és ajudada per Jonah, que l'ajuda a aconseguir una guia per al santuari, Yining. Paral·lelament, en Charles i un guia es troben al mateix bosc, també buscant el santuari. Lara més tard baixa a un forat per trobar nens desapareguts i Jonah la segueix. S'enfronten a un misteriós esperit de guineu i amb prou feines escapen. La Lara s'adona que les caixes no són el que busca en Charles, sinó el que hi ha dins. Agafa la caixa de jade, però la pedra de robí no és dins. No gaire després, troba els nens i allibera un esperit després de piratejar el taüt de l'esperit, permetent-los escapar. Demana a l'esperit de la guineu, Daji, que els salvi i ella ho obliga, després fent una reverència davant la Lara, ja que tots són capaços d'escapar. Jonah insta a Lara a deixar-ho anar i deixar de fer aquesta recerca. L'episodi acaba amb un maremot a punt d'aconseguir el seu vaixell.

3.- Viure Mitjanit. La Lara es separa de Jonah i gairebé s'ofega a les turbulentes aigües. D'alguna manera sobreviu, però creu que Jonah ha mort. Poc després, es baralla amb Charles, llançant-li la caixa de jade. Li diu a Zip que Jonah ha mort. Ara a Pequín, la Lara truca a la Sam, però la seva trucada s'interromp quan apareix Zip, que la vol ajudar. Entren al magatzem d'un gremi internacional que restaura i repara artefactes i després els repatria. Els dóna una daga perquè pugui obtenir informació sobre les pedres de perill. La Lara es dirigeix a Istanbul per trobar una de les pedres, descobreix que està en mans d'un mafiós de la ciutat anomenat Elvan Kaya, i es retroba amb Charles, on afirma ser un heroi incomprès. Un temps després, irromp al recinte de Kaya en un intent d'agafar una de les pedres. Aconsegueix la pedra, però aquesta pren el control d'ella, fent que mati gent horriblement. La Lara atrapa la pedra i Kaya li diu que l'allunyi d'ella, declarant que la pedra la maleirà. Jonah reapareix, ara controlat/aliat amb Charles, i li roba la pedra, mentre Charles fusiona les dues pedres.

4.- Grans mentides, petits secrets. Zip desperta la Lara, que recorda que Charles va combinar les pedres. Lara implica que vol continuar la recerca per aturar en Charles i els objectes Zip. Viatja a París i es dirigeix ​​cap a l'apartament de Camilla Roth. Zip li parla de la caixa de pedra. La Camilla es sorprèn de veure la Lara allà, però li diu tot el que sap sobre "The Light". La Lara convenç a Camilla d'anar a l'església del pare de Charles, com a part d'una petita aventura. Tots dos comencen a unir-se de nou, després que ella perd la connexió amb Zip quan viatja massa lluny sota terra a les catacumbes. Més tard es separen, amb l'afirmació de Lara que cobriran més terreny, mentre que Camilla creu que Lara és igual que el seu pare. La Lara s'assabenta que els Cavallers Templers que sobreviuen es van convertir en "La Llum". És atacada per un monstre i al·lucina horrors, fins que se'n treu, gràcies a la Camila. Tenen una abraçada sincera. A l'Iran, Charles segueix a un Jonah controlat mentalment.

5.- Whanaungatanga. La Lara coneix un home anomenat "Capità" (també conegut com a Leo) a qui va conèixer cinc anys abans a Oahu. Leo fa volar l'avió mentre deixa caure una caixa, ella li agraeix el viatge i salta de l'avió. Arriba a terra i va en una motocicleta que es va deixar caure de l'avió per agafar el tren on es troben Charles i Jonah, controlat mentalment. Després d'això, va amb la seva motocicleta mentre la ciutat s'enfonsa al seu voltant i s'enfila cap al tren. Ella troba que tothom allà està controlat per una de les pedres. Es troba amb Charles, dient que no és correcte destruir-ho tot, mentre que Charles declara que farà qualsevol cosa per aturar The Light. Jonah l'ataca, però ella sobreviu i el salva, mentre que tots els altres al tren tenen control mental. Més tard, es retroben a la mansió familiar de Lara per llegir més llibres. Ella descobreix que Charles va parlar de la batalla de Zhuolu no de "zulú". Camilla assenyala que els líders de The Light estan a punt de fer un "torn gloriós".

6.- El Camí de l'Esperit. La Lara viatja amb Jonah per una selva tropical abans que puguin arribar a l'antic lloc de batalla. Quan hi arriben, s'adonen que s'ha convertit en un parc temàtic. Ella s'assabenta d'un dels guies que ningú sap on va tenir lloc la batalla. De mala gana, mira una pel·lícula al lloc, a instàncies de Jonah, i s'assabenta d'on es troba la pedra final. Més tard van en un avió fins al possible lloc on es manté la pedra, amb Jonah dient que els fantasmes de Roth i el seu pare la persegueixen. Troben les ruïnes antigues i activen un procés màgic que fa que siguin transportats a Mongòlia. La Lara creua part del desert fins a altres ruïnes, és ferida en el procés, però troba un temple. La Lara adverteix a Charles que no combini les quatre pedres juntes, però ell ho fa i la llença per un penya-segat. Ferida, amb prou feines puja pel penya-segat, pensant en les paraules de Camilla, però s'ensorra. Ella i Jonah són salvats per dues persones misterioses.

7.- Yinyang. La Lara recorda els moments de pèrdua de la seva vida, des de la mort de Roth i el seu pare, i la marxa de Camilla. Fins i tot pensa que Charles l'està ofegant, però l'esperit de la guineu Daji la va treure, creient que no és prou forta. La Lara demana l'ajuda d'en Jonah, i Jonah accepta després que ella demani perdó. Jonah i Lara visiten un antic laboratori d'investigació marina. Hi troben la Camilla amb uns agents, que els expliquen els plans de The Light allà. Charles es prepara per executar els membres de The Light, Lara, Jonah, Camilla i els seus companys agents. La Lara lluita contra Charles, que es transforma en un nou cos després d'ingerir totes les pedres, i és acorralat per ell. Camilla i Lara van tallar el monstre. La Lara comença a atacar a Camilla, però ella és capaç d'escapar-se'n, i Charles és electrocutat. Se l'enduen manilles. La Lara se'n va a la muntanya Kunlun amb Jonah.

8.- Un viatge de mil milles. Jonah i Lara es dirigeixen a la muntanya Kunlun. Es dirigeix cap a una caverna submarina i Jonah s'uneix a ella, amb tots dos sorpresos pel que troben, mentre viatgen cap a Nu'wa. Entren a una cova i la Lara no està segura de com procedir, un cop estiguin dins d'una part de la cova, al principi. Jonah amb prou feines aconsegueix creuar un pont amb la seva vida. La Lara intenta esbrinar quins objectes utilitzar per restablir l'equilibri del món, per connectar tots els elements. La Lara va a restablir l'equilibri del món. Ella entra en una altra dimensió i entra en un temple flotant, i l'esperit-déu combina totes les pedres juntes. Després d'això, es desperta i Jonah està agraït d'haver salvat el món. Lluiten contra un T-Rex, el derroten i amb prou feines escapen. La Lara assisteix al casament de Jonah i la seva promesa, Abby. Sam truca a Lara durant la festa del casament i ella sospita. Troba l'apartament de Sam desert i planeja anar a buscar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada