Bloc personal,

dissabte, 5 d’octubre del 2024

Shi Cao Lao Long Bei Guan Yi E Long Zhi Ming (2022) S01
(Yowai 5000-nen no Sōshoku Dragon, Iwarenaki Jaryū Nintei)
(A Herbivorous Dragon of 5,000 Years Gets Unfairly Villainized)

[543]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Liu Siwen
Guió: Liu Siwen, Li Jiajie (novel·la: Kaisei Enomoto)
Producció: Kang Jun Li Cheng
Estudi: Studio LAN
Veus de doblatge (japonès): Hōchū Ōtsuka, Aoi Yūk, Mariko Miyase
Emissió: 30/07/22 - 08/10/22
Títol original: 食草老龙被冠以恶龙之名 (ONA Bilibili)

[ Animació, aventura, comèdia, fantasia, espasa i bruixeria ] 12 capítols de 13 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (6,73) (7.953)

Sinopsi

IMDb (6,0) (115):
“Una noia jove s'ofereix com a sacrifici a un vell drac malvat per ajudar en una batalla contra un malvat dolent. Tanmateix, el drac és un herbívor, no malvat i en realitat covard.”

Crítica

M’he pulit la primera temporada en un no res, per poder gaudir de la segona actualment en emissió…

Basada en la novel·la  japonesa  serialitzada online de Kaisei Enomoto ja conclosa, publicada entre 2017 i 2020. La versió a novel·la lleugera estava il·lustrada pel Shugao (3 vol., 2018-2019) i el manga pel Kōichi Muro (5 vol., 2018-19). L’anime és producció  xinesa , tot i que el que jo he vist estava doblat al japonès.

També es pot trobar sota els títols 齢5000年の草食ドラゴン、いわれなき邪竜認定, Yowai 5000-nen no Soushoku Dragon, Iwarenaki Jaryuu Nintei, A Gentle Dragon of 5000 Years Old, It Was Recognized as an Evil Dragon Without Any Cause.




Resum (amb espòilers)

Un drac herbívor de 5000 anys vivia en pau quan un dia es va presentar una noia a la seva cova. Es va oferir com a sacrifici per aconseguir el favor del seu poble. Va jugar com el gran "Drac malvat, líder de l'exèrcit del Senyor Dimoni" per desfer-se d'ella. Tanmateix, la seva petita mentida blanca va despertar els seus poders ocults i la seva vida pacífica va acabar de sobte.

==

1.- Si us plau, menja'm, gran drac malvat! Una jove òrfena anomenada Reiko s'ofereix com a sacrifici a un drac de 5000 anys anomenat Ravendia a canvi de protegir el seu poble del Senyor Dimoni. Tanmateix, Ravendia és en realitat un drac covard que prefereix una dieta vegetariana. Quan la Reiko insisteix que se la menja o ella es mata en desgràcia, ell fingeix haver-se menjat la seva ànima com a sacrifici, fent que Reiko cregui que ara és la seva deixeble. Tornant la Reiko al seu poble, Ravendia espera que pugui tornar a la seva cova durant uns quants centenars d'anys fins que el poble oblidi la seva existència, però l'amic de la Reiko, Raiotto, està furiós perquè s'hagi menjat l'ànima de la Reiko i intenta atacar-lo. De sobte, els llops foscos ataquen el poble, i la Reiko revela que la seva creença en la pèrdua de la seva ànima ha desbloquejat poderoses habilitats màgiques reprimides i ella allunya els llops. Basant-se en els seus 5000 anys d'experiència, Ravendia s'adona que Reiko podria ser el mag més terriblement poderós de la història.

2.- Anem a fer una expedició, gran drac malvat. Malgrat la promesa de Raiotto de salvar l'ànima de la Reiko, la Reiko creu que ella i Ravendia haurien d'abandonar el poble per començar a caçar el Senyor Dimoni. La Reiko roba un vestit de mag de la casa de Raiotto, tot i que ell havia pensat que fos un regal per a ella de totes maneres, i marxa amb Ravendia. Per evitar el Senyor Dimoni, Ravendia afirma que ha de descobrir i unir-se a qualsevol exèrcit rebel que s'oposi actualment al Senyor Dimoni. La Reiko utilitza la seva clarividència per dirigir-los a la ciutat de Paleodona, on es reuneixen forts aventurers i Ravendia espera que pugui abandonar a Reiko allà i escapar-se tranquil·lament. Malauradament, Paleodona està atacada per monstres que derrota en Reiko. Amb els seus 5000 anys d'experiència, Ravendia és capaç de dirigir el general de Paleodona, Aliante, al monstre que controla tots els altres monstres, salvant així la ciutat. Aquella nit, la Reiko té un malson sobre el seu pare, però es reconforta amb la presència de Ravendia.

3.- Sempre seràs el meu gran drac malvat! Ravendia intenta convèncer l'Aliante que el poder de la Reiko no prové d'ell. L'Aliante adverteix a Ravendia que la Reiko encara és una novel·la a controlar la seva immensa màgia, així que hi ha la possibilitat que la corrompi i la converteixi en un veritable drac demoníac. També pregunta si Ravendia realment té la intenció d'oposar-se al Senyor Dimoni, i quan admet que no està segur, ella revela que és una general de l'exèrcit del Senyor Dimoni i l'ataca. Reiko es desperta i protegeix Ravendia, però és derrotada ràpidament ja que abans no té experiència amb espases. Aliante revela que la seva espasa no talla; només causa un dolor intens i el colpeja repetidament. Finalment, Aliante es veu obligada a acceptar que Ravendia és realment un covard feble, així que admet que la seva lleialtat al Senyor Dimoni va ser una mentida per posar-lo a prova i accepta mantenir la seva debilitat en secret. En adonar-se que s'ha de quedar amb la Reiko, Ravendia accepta convèncer-la que la baralla amb Aliante era un somni. L'endemà al matí, la Reiko es desperta i, per a la seva incrèdul sorpresa, descobreix que la Ravendia s'ha encongit fins a la mida d'un gos gran.

4.- Continuem el nostre viatge, gran drac malvat. Es revela que Ravendia s'ha encongit a causa d'una poció donada per Aliante, ja que la seva gran mida era incòmode per viure en una ciutat, tot i que menteix i li diu a Reiko que es va encongir. En Raiotto arriba a Paleodona per buscar la Reiko, però quan s'assabenta que Aliante va lluitar contra Ravendia, li demana que es converteixi en la seva deixeble, així que ella promet que el sotmetrà a un entrenament infernal. Després d'haver marxat de Paleodona, Ravendia està morint de gana però no pot menjar res en cas que Reiko descobreixi que és vegetarià. Els detenen els bandolers que volen vendre tant a ella com a Ravendia al mercat negre. Reiko apallissa amb facilitat al líder bandit que es disculpa profusament i fins i tot accepta alliberar els esclaus que ha empresonat a la seva cova secreta. Ravendia s'adona d'una segona cova a prop, així que envia a la Reiko a escortar els esclaus alliberats i empresonar els bandits. Quedat sol, Ravendia entra a la segona cova amb l'esperança de menjar-se la seva molsa preferida, només per descobrir que la cova és la llar d'un esperit fosc.

5.- Un professor famós produeix un bon alumne. Ravendia intenta fugir, però l'esperit fosc resulta ser amable i prepara a Ravendia un banquet vegetarià. L'esperit fosc explica que una vegada va ser el déu de la caça que primer va ensenyar als humans a caçar, però quan els humans ja no el necessitaven, va ser oblidat lentament i ha estat sol durant segles. Sentint-se agraït per la festa i simpatitzant amb ell, Ravendia li demana que aprengui a caçar i el déu de la caça promet ensenyar a Ravendia tot sobre la caça en només tres hores. No obstant això, a causa de diversos factors, Ravendia falla totes les lliçons, des de la condició física fins al tir amb arc, fins i tot al combat desarmat contra un conill. Abatit pel seu fracàs, el déu de la caça concedeix a Ravendia un encanteri per enfortir les seves urpes, després torna a la seva cova completament deprimit amb tots dos prometent no parlar mai del seu entrenament fallit a ningú. Ravendia s'adorm fins que la Reiko torna i informa que ha trobat una altra ciutat anomenada Selianen, que és gran, pròspera i només està protegida per un fossat poc profund, així que exigeix que la capturen abans que ho faci el Senyor Dimoni.

6.- Sometem a Selianen, gran drac malvat. En apropar-se a Selianen, Reiko s'adona que la ciutat és la llar del Sant de l'Aigua. La Santa es posa en contacte amb Ravendia per amenaçar-lo, però la Reiko utilitza fàcilment els seus propis poders per espantar la Santa i desactivar la barrera màgica de Selianen. Ara, capaços d'entrar a Selianen, els ciutadans expliquen que fa molts anys, el Sant va crear un oasi des del desert, que va permetre que Selianen es convertís en una ciutat. Ravendia i Reiko s'allotgen en una fonda amb la primera decideix buscar el Sant per aclarir el malentès. La Santa té tanta por que s'amaga en l'aigua que pot, però per casualitat, una Ravendia assedegada no para de tractar de beure l'aigua on s'amaga, així que segueix fugint. Els nens noten que Ravendia està morint de gana i li ofereix una fruita, però el Sant creu que vol menjar-se els nens i salta per defensar-los. Amb set i gana, Ravendia només vol tornar a la fonda. El Sant, pensant que està sent xantatge, accepta guiar-lo fins allà si salva a Selianen. Ravendia accepta i li recorda que ha de reparar la barrera, que va oblidar completament.

7.- No has de malgastar aliments. La Reiko no està contenta que els humans adoren el Sant, ja que sap que en realitat és un dimoni que pot manipular l'aigua. Un drac malvat que és lleial al Senyor Dimoni i un dimoni anomenat Xu senten que la barrera s'ha debilitat i decideix destruir el Sant. El Sant, mal disfressat de minyona, intenta instar Ravendia a marxar, però quan li serveix menjar podrit, Reiko intenta matar-la, fent que el Sant fugi. En veure el menjar malgastat, Ravendia renya a la Reiko per utilitzar el seu poder de manera temerària quan s'hauria d'utilitzar per ajudar els altres, així que li prohibeix utilitzar els seus poders excepte en defensa pròpia abans d'enviar-la a jugar amb els nens. La Reiko està confosa per la descripció que els nens fan de Ravendia com a "petit i simpàtic", mentre que el veu com "gran i poderós" i es convence que han de significar que un segon drac és a prop. Ravendia és teletransportat sota l'aigua pel Sant en un intent d'ofegar-lo. El Drac Malvat ataca a Selianen però la Reiko, confonent-lo amb el drac "petit i simpàtic", s'acosta a ell.

8.- Busca el simpàtic drac. El Drac Malvat accepta la invitació de Reiko per jugar com un doble repte i accepta. Reiko, després d'haver entès malament les instruccions dels nens de "jugar amb el simpàtic drac", llança el Drac Malvat com una pilota i l'estavella repetidament a terra. Les ones de xoc màgiques de llançar el Drac Malvat a terra fan que la Santa perdi l'atenció i el seu encanteri per ofegar a Ravendia falli. Ravendia es salva quan les urpes enfortides que va obtenir del Déu de la caça es converteixen en una Nebulosa Negra que l'aixeca de l'oceà. El Sant construeix una gàbia d'aigua per drenar la màgia de Ravendia. Això, però, drena l'encanteri per mantenir Ravendia petit. Així, torna explosivament a la seva mida gegant original, enviant-lo a ell i al Sant a través del portal cap a Selianen. La Santa creu que ha fracassat, però Ravendia insisteix que s'ha guanyat el títol de Santa a través de les seves bones accions i que es mereix quedar-se a Selianen. El Sant finalment creu que Ravendia és un bon drac. A Death Locust, un dimoni de baix rang que espatlla els cultius, roba Xu i infecta el Sant amb ell.

9.- Comencem la batalla contra el sant, gran drac malvat! El Sant torna a ser un dimoni d'aigua malvat, amenaçant amb ofegar a Selianen i convertir-lo en un pantà. Tanmateix, el fang que crea per inundar els carrers és equivocat pels vilatans com un sòl fèrtil per ajudar les seves granges, de manera que la veneren encara més. La Santa plora pel seu fracàs i li diu a Ravendia que quan estava a l'exèrcit del Senyor Dimoni, va ser assetjada per ser feble. Per demostrar-se a si mateixa, va intentar victimitzar els refugiats que es perden al desert, però la seva pluja va ser aclamada com un miracle. Els refugiats construeixen granges i, finalment, la ciutat de Selianen on la van adorar com a Santa. Ravendia sospita que la Santa ja no pot dir si és una Santa o un dimoni. Una nena agraeix al Sant per les seves benediccions i Ravendia assenyala que el passat d'una persona no importa mentre segueixi intentant ser millor. El Sant torna a la normalitat perquè Xu la va deixar, però infecta Ravendia, planejant exposar la seva naturalesa malvada.

10.- Gaudim de la festa, gran drac malvat! El Sant convida tant a Reiko com a Ravendia a quedar-se i assistir a la Festa del Sant. Xu lluita per trobar qualsevol mal al cor de Ravendia, però està decidit a trobar alguna cosa. Mentrestant, el mateix Drac Malvat deambula pels camps fora de Selianen, enfadat mentre està atrapat entre el seu desig de destruir Selianen i la seva por a Reiko, on el gremi d'aventurers l'observa. La notícia arriba a l'Aliante, que impedeix que Raiotto se'n vagi per salvar la Reiko fins que finalitzi el seu entrenament. En lloc d'això, ella mateixa va a veure quins problemes ha causat la Ravendia. A la festa, Ravendia està morint de fam però l'ovella segueix robant-li el menjar vegetarià, que li està donant la petita, el que fa que desitgi que el menjar sigui tot seu. El seu breu pensament egoista és suficient perquè Xu l'inciti a cedir al seu egoisme. Ravendia intenta lluitar contra les ovelles per tot el menjar, però el van colpejar, tornant-lo a la normalitat. La nena promet trobar menjar per a ell i el drac malvat que encara està enfadat als camps. Això fa que Ravendia aprengui sobre el Drac Malvat.

11.- Instint. Ravendia no pot creure com de danyat psicològicament està el Drac Malvat després que Reiko l'utilitzi com una pilota de futbol. Xu finalment torna i posseeix amb força el Drac Malvat en un intent de posseir Reiko perquè pugui governar el món, inclosa la Selianen. Intenta matar Ravendia però Reiko el salva. Malgrat les advertències del Drac Malvat, Xu infecta a Reiko però descobreix que la foscor del seu cor és tan poderosa que ell és xuclat i devorat. Això fa que sorgeixi el record del pare de Reiko que va ser assassinat pels monstres. Els sobtats records traumàtics fan que la Reiko desencadeni una explosió màgica massiva, destruint el camp mentre comença a transformar-se dolorosament en un drac demoníac. L'Aliante arriba just a temps quan la Reiko planeja matar el Sant per faltar el respecte contínua a Ravendia, demostrant que la seva creença en Ravendia encara existeix malgrat la seva bogeria. Davant de poders tan aclaparadors, Aliante diu que haurien de córrer. Ravendia espera que aquesta sigui la seva oportunitat d'escapar de la Reiko, ja que ara és tan poderosa que ja no el podria necessitar. No obstant això, no pot decidir abandonar-la i insisteix a quedar-se.

12.- El rescat. Decidit a protegir algú més que no pas a ell mateix, Ravendia s'acosta a Reiko, però la seva màgia la fa retrocedir. L'Aliante s'adona que perquè la Reiko encara creu en Ravendia, la seva màgia en realitat no el fa mal, cosa que demostra utilitzant el desafortunat Ravendia com a escut. Mentre Reiko continua transformant-se dolorosament en un drac demoníac, Ravendia decideix tornar a la seva mida gegant original per arribar a ella. Aliante distreu a la Reiko mentre el Sant extreu la poció del seu cos que manté la Ravendia petita. Ara de nou gegant, Ravendia utilitza les ales del Drac Malvat, ara inconscient, i les seves pròpies urpes de Nedula Negra per tirar-se amb la fona a la Reiko. L'impacte fa que la Reiko recordi un record reconfortant del seu pare, tornant-la a un humà. La Ravendia està alleujada que la Reiko hagi tornat a la normalitat, però encara l'obliga a demanar disculpes per haver destruït parcialment la Selianen. El Sant anuncia que el festival encara continuarà, però està lleugerament gelós per com la gent saluda a Aliante com un heroi en lloc d'ella. La Reiko i la Ravendia s'ofereixen voluntàries per ajudar a reconstruir Selianen amb la segona li diu a la primera que si mai sent que torna a perdre el control dels seus poders, simplement hauria de pensar en els valuosos records del seu pare. Reiko promet que ho farà i li somriu feliç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada