Bloc personal,

dilluns, 14 d’octubre del 2024

Ping Pong the Animation (2014) S01

[545]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaaki Yuasa
Guió: Masaaki Yuasa (manga: Taiyō Matsumoto)
Música: Kensuke Ushio
Estudi: Tatsunoko Production
Veus de doblatge: Kōki Uchiyama, Fukujūro Katayama, Shunsuke Sakuya,
Emissió: 11/04/14 - 20/06/14
Títol original: ピンポン THE ANIMATION

[ Animació, seinen ] 11 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,62) (189.714)

Sinopsi

IMDb (8,6) (5,1K):
“Cinc prodigis del ping-pong aprenen a navegar pel dur clima de l'esport competitiu i el regne encara més aterridor de la realització personal.”

Crítica

Sens dubte és una obra mestra, això no treu que, en algun moment, s’hagi fet difícil d’assimilar…

Basada en un manga seinen de Taiyō Matsumoto ja conclòs, publicat entre 1996 i 1997 amb un total de cinc volums (en alguna edició posterior, recopilada en només tres volums). Actualment, en l’edició en espanyol d’ECC, el primer volum està esgotat. Hi ha una pel·lícula live-action de 2002.

M’ha agradat molt el final que, sense que es vegi el final de la partida, en petits detalls anecdòtics anys després (la foto penjada del podi amb l’Smile, segon classificat, però somrient), queda tota la història tancada.


Resum (amb espòilers)

Tot i ser polars oposats, el Makoto "Smile" Tsukimoto i el Yutaka "Peco" Hoshino són els millors amics des de la infància. Tot i que el Peco té un excés de confiança i s'esforça per ser el millor jugador de ping-pong del món, sovint se salta la pràctica provocant la ira dels seus companys de l'equip de ping-pong de l’institut Katase. Mentrestant, l’Smile, malgrat el seu talent innat per a l'esport, no pot evitar contenir tota la seva força quan juga contra altres. A través del seu amor mutu pel ping-pong, els dos han desenvolupat un vincle que sembla irrompible.

Quan el Peco s'assabenta que un exjugador de l'equip nacional de la Xina arriba al Japó, arrossega a l’Smile fins a l'institut rival de Tsujido per observar-los. El viatge posterior porta a un enfrontament entre el Peco i el Kong Wenge, que derrota aclaparadorament el primer en un partit. Atordit per una pèrdua tan completa, el Peco es troba preguntant-se per què juga per començar. Veient el seu potencial com a jugador, l'entrenador del Katase comença a entrenar a l’Smile per superar els seus dubtes, però es resisteix a jugar si no és per gaudir.

Mentre els dos lluiten per trobar sentit a l'esport, una gran quantitat de jugadors més forts, cadascun amb les seves pròpies disputes internes, els esperen al torneig inter-escolar, on només els millors poden perseverar. Però quan aquests joves atletes deixen sense control la seva ambició desenfrenada, les dificultats a les quals s'enfronten pinten una realitat sombria mentre persegueixen la glòria.

==

1.- El vent fa que sigui massa difícil d'escoltar. Dos vells amics van a espiar un nou campió de tennis taula a un institut rival, però mentrestant el seu propi equip s'està desintegrant.

2.- El somriure és un robot. L'entrenador Koizumi ha començat a fer treballar dur l’Smile, que no agraeix l'atenció addicional.

3.- Dedicar la teva vida al tennis taula és esgarrifós. Tots els equips es reuneixen a les eliminatòries de la prefectura i el Xina per fi juga amb l’Smile.

4.- L'única manera d'estar segur que no perdràs és no lluitar. El Peco aprèn una dura lliçó d'algú a qui mai no es va prendre prou seriosament i finalment veiem com el Dragon es va guanyar el seu nom.

5.- On m'he equivocat? L'obsessió del Dragon amb l’Smile fa que l’Akuma faci alguna cosa precipitada.

6.- T'agrada el tennis taula més que ningú! Cinc atletes tenen cinc nits de Nadal molt diferents i el Peco rep una trucada d'atenció.

7.- Sí, entrenador. Jugadors, entrenadors, capitans i les seves famílies.

8.- Entra l'Heroi. L’Smile, el Peco, el Dragon i el Xina comencen una altra classificació prefectural, anticipant possibles canvis en els resultats.

9.- Vaig a plorar una mica. A la tercera ronda, el Dragon té un visitant inesperat, el Sanada es pregunta a si mateix i el Peco espanta molta gent de moltes maneres.

10.- Tu ets l'heroi, oi?! El Peco i el Dragon aborden la qüestió de si només els ocells poden volar.

11.- La sang sap a ferro. El partit final està en marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada