Bloc personal,

diumenge, 24 d’abril del 2022

Shōnen no Abyss, vol. 5 (2021)

[334]

Valoració



Fitxa tècnica

Ryō Minenami (guió, dibuix i tinta)
(Shōnen no Abyss - Boy's Abyss)

[ Manga seinen, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió de publicació encara)
Shueisha (publicat el 18/06/21)

10 capítols (38-47) - 200 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Reiji Kurose, que viu ‘passivament’ lligat a la ciutat i la família, té una trobada amorosa amb una idol. Una amiga de la infància que va prometre marxar del poble, una mare que s'aferra al seu fill i una mestra que segueix enganxada al noi que s’ha intentat suïcidar. L'entorn del noi és l’“abisme” i cada cop es fa més gran i profund. Hi ha alguna esperança perquè el noi sobrevisqui? Hi ha alguna llum per davant? La història d'un noi i una noia que es coneixen a la fi del món.”

Crítica

Embolicada de nassos, però sense defraudar…

La història em continua interessant, però potser s’està recargolant massa i, el pitjor de tot, és que està baixant la qualitat gràfica del dibuix. És veritat que només estones, però fa molta ràbia…





Resum (amb espòilers)

La Shiba fa pujar la Chako i el Reiji al cotxe, però la Chako treu el Reiji del parany del cotxe. La Shiba es queda profundament contrariada i el Reiji i la Chako se’n va cadascun per la seva banda cap a casa. Allà, la Chako se n’adona que si la Shiba els ha seguit tot el dia, ben bé farà el mateix ara que ella no hi és. I efectivament la Shiba l’estava esperant a casa i el fa pujar al cotxe. La Shiba perd els papers, els nervis… i una mica el nord, també. La Shiba insisteix que l’enemic del Reiji és la seva família i el poble que els ha creat.

Finalment de tornada a casa, el Reiji s’entera per les xarxes socials que la Nagi ha tornat al grup d’idols. En aquell moment se n’adona que està enamorat de la Nagi i, que si no hagués estat per ella, hauria pogut seguir vivint ‘mort en vida’ en aquell poble per sempre. La seva presència el va fer despertar. Pel seu cap li passa un resum de la tota la història fins aquest moment:
  • la Chako li demana que l’acompanyi a Tòquio a la universitat;
  • el Gen li demana que es quedi al poble amb ell per la resta de la seva vida;
  • la Shiba li demana fugir del poble per viure junts en algun lloc on ningú els trobi;
  • la seva mare li diu de seguir-lo allà on vulgui anar;
  • i finalment l’únic que vol el Reiji és morir amb la Nagi.
Anant a comprar al combini es troba amb l’Esemori i ni ell sabia encara que la Nagi havia tornat a Tòquio. Li deixa anar un “finalment no has pogut convertir-te en la seva llum” i continua deixant-se portar com un en ’mort en vida’ en aquell poble depriment. L’Esemori li dona la clau de l’apartament per poder alimentar el peix tropical i li ofereix, si vol, anar a Tòquio.

El Reiji visita l’apartament de la Nagi i, mentre li va posant el menjar al peix, va pensant coses sobre la seva relació –si així es pot qualificar– amb la Nagi. Damunt la taula, hi ha un llibre amb un sobre amb diners i el número de telèfon de la Nagi, a nom del Reiji.

Per altra banda, la Shiba denuncia la Chako per haver entrat en un cafè manga amb un noi per tenir-hi relacions i està a punt de ser expulsada de l’escola, perdent la recomenació per anar a Tòquio, a part de que els seus pares són avisats. El pare castiga la Chako sense telèfon. A part, sembla que atonyina la seva dona, la mare de la Chako. La Chako diu prou i demana ajuda al Reiji. El Reiji va a la seva casa, però la seva mare no el deixa veure-la. Malgrat tot, la Chako surt plorant de darrera la porta i li demana que acompleixi la seva promesa de treure-la del poble.

El Reiji parla amb la Shiba per saber què ha passat i ella, sense complexes, li ho explica. La Shiba va a buscar la mare del Reiji i torna a liar-la. Li diu que l’ambient de casa de la mare del Reiji és un ambient miserable i que és millor que marxi d’allà. Li explica que sap pel Reiji de la seva relació amb el pare del Gen. Sorprenentment, li acaba oferint 10 milions de yens pel seu fill… Sembla que la mare del Reiji accepta fàcilment, però només davant la Shiba. Veiem la vida quotidiana de la mare del Reiji a l’hospital.

A meitat del torn, surt de l’hospital i tothom es pensa que va cuidar la seva mare. Se’n va al pis on es tira el pare del Gen, però fa venir al Gen. Sap que ell és el que s’ha xivat. El Gen li explica que va ser l’única manera de retenir-lo al poble. El Gen li acaba explicant que el Reiji va intentar suïcidar-se. La seva mare no el creu. Li explica que va intenar cometre suïcidi d’amants amb la idol Nagi. Al final li ho explica tot, incloent la promesa de la Chako i la relació amorosa amb la Shiba. La mare del Reiji li encarrega al Gen que faci saber a la Shiba la fortalesa dels vincles entre el Reiji, la seva mare i el Gen… li dona la clau de l’apartament de la Shiba, incautada entre les coses del Reiji, tot i que no sap on viu. La mare del Reiji li explica al Gen que li va intentar comprar el Reiji amb 10 milions de yens…

La mare del Reiji torna a la feina i, en acabar el seu torn, ja de dia, torna a casa i porta l’esmorzar. Se n’adona que el Reiji ja ha marxat a l’institut. Truca a l’Esemori i, finalment, després de tants anys, es retroben al mateix cafè quan eren estudiants.

Per altra banda, la Chako va al seu institut acompanyada per la seva mare per vigilar-la. Li demana no deixar-la davant mateix de la porta perquè les companyes no pensin malament. Així que baixa del cotxe, es posa a còrrer en direcció contrària on, a la cantonada, l’espera el Reiji. La Chako i el Reiji fugen. L’Esemori li confessa a la mare del Reiji que odia la ciutat i planeja destruir-la. La mare del Reiji li diu que ella és la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada