Bloc personal,

dijous, 21 d’abril del 2022

Fumetsu no Anata e, vol. 1 (2017)

[332]

Valoració



Fitxa tècnica

Yoshitoki Ōima (guió, dibuix i tinta)
(Fumetsu no Anata e - To Your Eternity)

[ Manga shōnen, fantasia ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones
Kodansha

4 capítols (1-4) - 192 pàgines b/n (algunes pàgines a color) - 115 x 170 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Algú va llançar una "esfera" a aquest món. La seva funció era recopilar informació; podia adoptar la forma de qualsevol cosa i fins i tot transcendia a la mort. Un dia es va trobar amb un noi i després els camins es van separar. Llum, olor, so, calor, dolor, alegria, tristesa… Deambulant per aquest món ple d'estímuls, aquesta esfera va iniciar el viatge etern. Aquesta és la història de com va anar adquirint individualitat.”

Crítica

Filosofia pura embolcallada de tendres històries…

De l’autora d’A Silent Voice (Koe no Katachi - The Shape of Voice). Poca cosa més hi ha per dir… Ara, repassant la valoració del manga A Silent Voice 1 (2013) que vaig fer en el seu moment, me’n faig creus de com és possible que només el valorés amb un 3/5 quan, de fet, l’anime l’he vist ben bé 10 vegades; algunes sencer, algunes els trossos que em posen la pell de gallina.
Una vegada més, l’edició espanyola de Milky Way Ediciones ha decidit mantenir el títol en anglès: To Your Eternity. Al Japó hi han 17 volums publicats; a Espanya n’hi han 15. En format scans en castellà tinc localitzats per llegir fins el capítol 137, que vol dir pràcticament fins el volum 15.

Vaig començar a veure la sèrie l’any passat, sense saber massa bé què estava veient. Em va agradar prou per decidir-me a llegir el manga. Gairebé de seguida vaig saber que era la mateixa autora d’A Silent Voice, motiu suficient per llegir-lo de seguida. Però no va ser així. Ara he vist el tràiler de la segona temporada, anunciat per octubre de 2022, i que, si també són 20 capítols com la primera temporada, acabarà el març de 2023, i ja no me n’he pogut estar de començar.

En aquest primer volum, com passa de vegades, només hi han quatre capítols i, per tant, són molt llargs: 76 pàgines el primer capítol!

Igual que en altres mangas em desconcerta la disparitat gràfica: pàgines molt treballades, especialment els fons vegetals quan travessen muntanyes i per altra personatges com la March que pràcticament no tenen forma a les mans i els peus. La part de la història que passa al gel és molt coherent gràficament, però la part boscosa amb el poblat de la March és estranya. Presenta bé el personatge de la March, però sembla que no tingui res a veure amb la primera part.

En aquest primer volum, arriba fins el moment del ritual, on Fushi mata l’os convertint-se en llop, de manera no massa reeixida al manga –s’entén molt millor a l’anime– i salva la March i la Parona.

Resum (amb espòilers)

Després de caure a la Terra, una esfera divina pren la forma d’una pedra que hi ha al costat alhora que, en calentar-se, replica també la molsa que hi creix. Quan un llop mor al seu costat, pren la seva forma i desenvolupa lentament la seva pròpia consciència. Després de passejar per una zona glaçada, el llop coneix un jove en un poble abandonat que el confon amb el seu animal de companyia Johan.

El jove cuida el llop i li ensenya a menjar, però, per altra banda, somia amb conèixer més gent, per la qual cosa deixen el poble enrera i es dirigeixen al sud. Tanmateix, després de patir una ferida important, el nen mor. Abans de morir, el nen demana al llop que no l'oblidi mai, fent que prengui la seva forma humana i comença a vagar per la Terra.

Incapaç de viure sol, l’esfera/pedra/molsa/llop, i ara noi, mor diverses vegades però la seva immortalitat li permet tornar a la vida en uns instants amb les ferides curades. “La primera vegada va tardar cinc dies en tornar a la vida, però a la sisena, només va tardar 12 hores.” Mentrestant, una nena petita del poble anomenada March s'escapa de casa seva per evitar ser utilitzada com a sacrifici a Oniguma, el déu de l'ós. Mentre escapa, coneix el noi immortal de cabells blancs a qui decideix adoptar amb el nom de Fushi després d'ensenyar-li a menjar i a comportar-se com una persona.

Tement que una altra noia innocent fos sacrificada, March torna a Ninanah. No obstant això, Fushi la segueix i mata l'ós que es menjaria March i la seva germana gran Parona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada