Bloc personal,

divendres, 15 d’abril del 2022

Adiós, Eri (2022)

[326]

Valoració



Fitxa tècnica

Tatsuki Fujimoto (guió, dibuix i tinta)
(Sayonara Eri - Goodbye, Eri)

[ Manga shōnen ] (ed. 2022)
Manga Plus (Shueisha)

One-shot - 204 pàgines - digital (pantalla)

Sinopsi

Whakoom:
“El Yuuta filma amb el mòbil la seva mare malalta fins a la seva mort. Abatut per la desgràcia, el Yuuta es dirigeix al terrat d'un hospital per suïcidar-se. Tot i això, allà es troba amb una jove i comença a filmar una pel·lícula que marcarà la seva vida…”

Crítica

“La noia vampir”… està bastant millor del que podria semblar en una primera lectura superflua…

El primer manga que llegeixo de manera legal en format digital i amb una bona traducció des de la mateixa editorial de la Shōnen Jump+, Shueisha, a través de la seva plataforma Manga Plus. Una bona iniciativa per enganxar en la lectura del manga. Tenen el manga disponible a tot el món en japonès, anglès i espanyol (en alguns detalls, diria que és espanyol latino, però bastant neutre en general). De fet, per més que he buscat, no he sabut trobar com aconseguir un exemplar físic…

Per entendre realment de què va la història, cal fer una lectura bastant ràpida i, a poder ser, d’una sola sentada. El format digital afavoreix aquesta lectura.

M’ha agradat el format yonkoma de quatre vinyetes per pàgina i, de tant en tant, alguna a pàgina sencera o doble pàgina. També m’ha agradat la visió POV, com si tot el manga es mostrés des de la perspectiva de la gravació d’un mòbil. No m’ha agradat gens la insisitència en mostrar l’efecte de desenfoc de moviment de la manca d’estabilització de la càmera; una mica està bé, però insistir-hi tant em tira enrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada