Bloc personal,

divendres, 8 d’abril del 2022

Love Live! Nijigasaki Gakuen School Idol Doukoukai (2020) S01

[216]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomoyuki Kawamura
Guió: Jin Tanaka
Música: Naoki Endo
Estudi: Bandai Namco Filmworks
Veus de doblatge: Hinaki Yano, Aguri Ōnishi, Mayu Sagara

[ Animació, comèdia dramàtica, musical ] 13 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“La història se centra en les integrants de l’School Idol Club de Nijigasaki i el seu intent d'evitar que el club sigui clausurat.”

Crítica

Bastant ensucrada, però dintre d’uns límits tolerables…

Comèdia musical escolar –exclussivament de noies (no recordo que surti ni un noi, ni que sigui de fons)– ambientada al recinte del Comiket, al Tokyo Big Sight d’Odaiba, com si fos una escola amb els lemes sobadíssims d’“esforcem-nos al màxim” i “aconseguim el nostre somni”.

Originalment era un joc, però l’spin-off multimèdia se’ls ha anat una mica de les mans… Ara acaben de començar la segona temporada i, per posar-me al dia, m’he hagut d’empassar aquesta primera, ensucrada i pastelosa com poques.

Per abreviar, diguem-li Love Live!, perquè la continuació del títol és tan complicada i té tantes versions que pot arribar a despistar. Per exemple, hi ha:
- Love Live! Nijigasaki Gakuen School Idol Doukoukai
- Love Live! Nijigasaki High School Idol Club
- Rabu Raibu! Nijigasaki Gakuen Sukūru Aidoru Dōkō-kai
per gustos, els colors!

Hi ha una sèrie prèvia de dues temporades (2013-2014) que es diu Love Live!: School Idol Project. També hi ha una sèrie posterior, Love Live! Superstar!! de 2021, que tindrà una segona temporada a partir de juliol de 2022. No confondre… ;-)

Resum (amb espòilers)

Nijigasaki High School (Nijigasaki Gakuen) es troba a Odaiba, Tòquio. L'escola és popular a causa del seu estil d'escola gratuïta i les seves diverses titulacions. La història se centra en les membres del club d'ídols de l'escola de Nijigasaki, que treballen juntes com a ídols en solitari i el seu intent d'evitar que el club sigui abolit. A mesura que avança la història, més noies comencen a participar en les activitats del club.

==

1. La primera emoció. Mentre prenen el te de la tarda en un parc, l'Ayumu i la Yu escolten cantar a la zona. En arribar a la zona, veuen a Setsuna interpretant "Chase!" davant d'un públic que emociona a Yu amb els ídols de l'escola. En veure que hi ha un School Idol Club a l'institut Nijigasaki, intenten trobar la sala del club. Tanmateix, quan arriben a la sala del club, es troben amb la presidenta del consell d'estudiants, la Nana, que els diu que el School Idol Club s'ha dissolt. De camí a casa, Ayumu li confessa el seu amor pels ídols de l'escola a Yu i li diu que vol començar a ser una ídol de l'escola. Yu accepta ajudar a Ayumu a convertir-se en un ídol de l'escola.

2. La noia més maca. La Kasumi s'endinsa a l'oficina del consell d'estudiants per robar la placa d'identificació del School Idol Club. No obstant això, trobant que l'antiga sala del School Idol Club està ocupada per un altre club, és atrapada per Nana que la renya. No volent renunciar al seu somni School Idol, però, Kasumi recluta Ayumu i Yu al club. En un lloc aïllat, Kasumi i Ayumu enregistren les seves autopresentacions per penjar-les a un lloc de streaming per atraure més membres. No obstant això, la Kasumi empènyer l'Ayumu massa perquè la seva auto-presentat sigui "bonia", cosa que la deixa avergonyida. Mentre la Kasumi se sent preocupada per com va forçar l'Ayumu en la presentació, Ayumu rep consells de Karin per presentar-se per algú que coneix. En adonar-se d'això, l'Ayumu va a Kasumi per tornar a gravar la seva presentació com el seu jo genuí, que va ser rebut positivament per Yu i Kasumi. Mentrestant, la Karin i els altres ídols de l'escola s'enfronten a la Nana a la sala del consell d'estudiants on Karin declara que, com que no van poder trobar a Setsuna Yuki al directori d'estudiants, que Setsuna deu ser la Nana. Obliga a la Nana a explicar què va passar al School Idol Club.

3. Cridant el teu amor. Durant l'enfrontament entre Nana, Karin i els altres ídols de l'escola, Nana declara que deixa de ser una ídol de l'escola, però deixa que els altres segueixin preparant-se per a Love Live sense ella. Més tard, Nana coneix a Yu mentre toca el piano a la sala de música. Aquí, explica que va deixar de ser una ídol de l'escola perquè sentia que es feia mal a ella mateixa i als altres mentre forçava les seves idees als altres. Després d'una xerrada amb els altres ídols de l'escola, Yu s'enfronta més tard a la Nana al terrat de l'escola per convèncer-la perquè torni al School Idol Club. Yu li diu a la Nana que la vol veure feliç com a Setsuna, l'ídol de l'escola, persuadir-la perquè torni al Club d'Ídols Escolars. Setsuna revela la seva identitat d'ídol de l'escola als altres estudiants i interpreta "Dive!" abans de ser rebuts de nou pels altres membres del School Idol Club.

4. El camí inexplorat. Veure l'actuació de Setsuna al terrat inspira Ai i Rina a unir-se al School Idol Club. Proven algunes activitats com estiraments, cant i un qüestionari. Tanmateix, quan els ídols de l'escola discuteixen sobre actuacions en solitari, Ai no se sent segur d'ella mateixa. Mentre corre cap a Odaiba l'endemà al matí, Ai es troba amb l'Emma al pont. L'Emma diu a l'Ai que la seva presència i positivitat han ajudat al club a tirar endavant. A partir d'aquesta conversa, Ai s'adona que pot avançar divertint-se amb els altres ídols de l'escola, cosa que l'inspira a actuar al mig del parc. L'actuació d'Ai inspira als altres a provar actuacions en solitari amb l'esperança que passi alguna cosa sorprenent.

5. Una cosa que només puc fer ara mateix. Veient l'èxit de l'auto-introducció d'Ayumu en la recollida de visualitzacions, tothom decideix crear els seus propis vídeos promocionals (PV) com a ídols en solitari per presentar-se. Després d'haver estat ajudada a portar disfresses com a part del seu PV, l'Emma intenta convèncer la Karin perquè s'uneixi al School Idol Club. No obstant això, Karin rebutja la idea i li diu a l'Emma que no la convidi de nou al School Idol Club. L'endemà, l'Emma llegeix el qüestionari de la Karin d'una revista de moda dient que la Karin està més interessada en els ídols de l'escola. Inspirada, l'Emma passa la tarda amb la Karin abans d'enfrontar-se a Karin per voler conèixer-la més. Veient el dubte sobre la seva identitat a la cara de Karin, l'Emma li canta una cançó que inspira a Karin a unir-se al School Idol Club. Després de penjar el PV d'Emma, ​​tothom es sorprèn amb les creixents opinions i comentaris del PV d'Emma.

6. La forma dels somriures. La Rina recorda quan va conèixer Ai mentre pensava en voler connectar amb més gent. Quan la Rina és a l'arcade del joc amb Ai, Ayumu i Yu, tres companys de classe de la Rina es troben amb ells, i esmenten com aquest lloc s'utilitza sovint per a concerts d'ídols escolars, la qual cosa va fer que Rina digui que farà un concert aquí. Animada pels altres membres del School Idol Club, la Rina els demana que l'ajudin a preparar-se, i fa un PV per anunciar el seu proper concert. Tanmateix, a la Rina encara li preocupa no poder expressar-se tan bé quan parla amb els altres, creient que no pot canviar. Quan la Rina no es presenta a la pràctica, les altres noies van al seu apartament, i la Rina els parla de les seves inseguretats sota una caixa de cartró, fet que els anima a animar-la. Això li dóna la idea a la Rina de fer un monitor electrònic que amagui la cara durant el concert. L'endemà al matí, els seus companys la conviden a dinar, i la Rina accepta amb l'ús de la seva llibreta "Pissarra Rina".

7. Haruka, Kanata i més enllà. Preocupada perquè la Kanata estigui treballant en excés, la seva germana Haruka, que també és ídol de l'escola a l'Institut Shinonome, ve a veure el Club d'Ídols Escolars de Nijigasaki. No obstant això, s'assabenta que la Kanata ha tingut més son últimament, la qual cosa fa que Haruka digui que deixarà de ser un ídol de l'escola perquè pugui ajudar més a Kanata amb les tasques domèstiques. La Kanata intenta persuadir-la de no deixar-la, però en Haruka surt de la sala del club. Haruka parla amb els altres membres del club l'endemà, dient-los que vol quedar-se al club alhora que protegeix la felicitat de la seva germana. El dia de la que havia de ser l'última actuació d'en Haruka, és testimoni de l'actuació de Kanata, i les dues germanes es reconcilien amb Kanata suggerint-se que a partir d'ara es recolzin mútuament tant a casa com com a ídols de l'escola. La Haruka accepta fer-se càrrec de la cuina a casa, però encara necessita que la seva germana li ensenyi a cuinar.

8. Shizuku, Monocrom. El president del Drama Club li diu a la Shizuku que donarà a algú el paper principal per a una propera obra, però Shizuku demana que se li doni una altra oportunitat per demostrar que pot fer-ho. La Kasumi es preocupa perquè en Shizuku sembli més ombrívol del que és habitual, així que la porta amb la Rina per intentar animar-la, però en Shizuku els diu que no es preocupin per ella. La Shizuku continua preocupant-se per revelar el seu veritable jo als altres perquè està preocupada perquè la gent no li agradi. La Rina li dóna a Kasumi la idea d'enfrontar-se a la Shizuku, dient-li que encara que a algunes persones potser no li agrada, li encanta tot d'ella. Shizuku recupera el paper principal a l'obra i l'actuació va bé, inclòs el mini concert de Shizuku.

9. Amics però rivals. Haruka ve a Nijigasaki amb Himeno Ayanokōji de l'Acadèmia Tooh per convidar el School Idol Club a Diver Fes, un festival musical anual que se celebra a Odaiba, al qual també assistiran. Tanmateix, Nijigasaki només pot interpretar una cançó, i s'adonen que només una noia té l'oportunitat d'actuar. La Karin continua amb el seu treball de model i es troba amb Setsuna, Ayumu i Yu mentre intenta trobar una escola de dansa per millorar les seves habilitats de ball. Després de parlar amb ella, Setsuna suggereix que tots discuteixin qui tornarà a actuar al Diver Fes, i els altres escolliran la Karin. Després de parlar amb Himeno el dia de l'esdeveniment, la Karin comença a sentir-se insegura per pujar sola a l'escenari amb una multitud tan gran. Els altres membres del club aconsegueixen animar-la demostrant-li que no està sola, i Karin aconsegueix l'actuació.

10. Comença l'estiu. Acabat el primer trimestre escolar, el School Idol Club es prepara per a un camp d'entrenament d'estiu a l'escola. Es passen la major part del primer dia cuinant el sopar, i la Kasumi recluta tant en Shizuku com en Rina perquè puguin intentar espantar a les altres noies, només perquè els resulti contraproduent. La Yu parla amb la Setsuna a la sala de música sobre tenir problemes per trobar alguna cosa que li agrada fer, i a la tornada, l'Ayumu sembla que estan junts. L'endemà, l'Ai suggereix que juguin a l'etiqueta per trencar la monotonia de simplement córrer, seguits d'ells jugant a la piscina. Yu li diu a Ayumu que serà més valenta i farà tot el que pugui per tots els membres del club. Yu parla amb els membres del club sobre la voluntat d'organitzar un festival d'ídols escolars per a diversos grups d'ídols escolars.

11. El somni de tothom, el meu somni. Kasumi i Yu presenten una proposta per al festival d'ídols escolars al consell d'estudiants, però encara hi ha alguns problemes abans que es pugui aprovar. El club s'uneix per solucionar el que necessiten, començant per decidir el lloc. També proposen el festival a Haruka i Christina de Shinonome Institute, i Himeno i Misaki de Tooh Academy, que accepten participar-hi. El club utilitza una bústia de suggeriments per demanar als altres estudiants quin tipus de festival els agradaria veure. Mentrestant, Yu continua treballant amb Setsuna per elaborar els detalls de la proposta, cosa que l'Ayumu continua tenint en compte. Kasumi i Yu més tard mostren a tot el consell d'estudiants tots els suggeriments que han rebut, i Yu els diu que han decidit fer actuacions en diversos llocs, el que va fer que el consell d'estudiants doni la seva aprovació. Ayumu després escolta per Setsuna que Yu ha millorat tocant el piano. La Yu convida a l'Ayumu a la seva habitació i intenta explicar-li els seus plans per al futur, però l'Ayumu es preocupa perquè Yu s'allunyi d'ella.

12. Sentiments en flor. Els preparatius continuen per al festival dels ídols de l'escola, però Yu continua preocupat pel que l'Ayumu li va dir la nit anterior. Les noies comencen a tenir reunions individuals de pluja d'idees amb els seus seguidors a l'escola per elaborar els detalls de cadascuna de les seves actuacions i llocs. La Yu torna a intentar dir-li a l'Ayumu que ha trobat alguna cosa que vol fer, però l'Ayumu s'angoixa amb la idea que Yu passa menys temps amb ella com a resultat. Dos dies abans del festival, les noies van a veure cadascun dels seus espais. Ayumu revela a Setsuna que es va convertir en un ídol de l'escola perquè volia que Yu la veiés actuar, però ara sent que s'està distanciant de Yu a causa del suport que està rebent dels altres. Tanmateix, Setsuna l'anima a veure les coses fins al final. Yu i tres dels partidaris d'Ayumu li mostren l'escenari que li han preparat, i Yu li assegura que els seus sentiments per ella no canviaran. Yu més tard li diu que vol tocar música i té previst traslladar-se al curs de música el proper trimestre escolar.

13. School Idol Festival (El lloc on els somnis de tots es fan realitat). Les noies del School Idol Club s'ofereixen a ajudar la Yu a preparar-se per al seu examen de música perquè pugui transferir-se al curs de música. El festival d'ídols escolars comença amb l'actuació de cadascuna de les noies a cadascun dels seus escenaris. Comença a ploure després d'acabar el festival, la qual cosa comporta la cancel·lació de les actuacions restants. La pluja s'atura després de l'hora de tancament a les 7 de la tarda, però el vicepresident del consell d'estudiants convenç l'escola perquè permeti una actuació més amb tot el club d'ídols de l'institut Nijigasaki. Les notícies del festival s'estenen en línia, fet que va fer que altres grups d'ídols escolars es posin en contacte amb Nijigasaki per participar en el proper. Mentrestant, Yu s'asseu per fer l'examen de música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada